כל המתכונים טעימים עברו תחת (ומעל) לשוני..
מרק ירוק - (מרק בסיס למרקים חמוצים ולמרק דגים)
מצרכים:
1 חב' גדולה פטרוזיליה יפה, ירוקב ורעננה
1 חב' כוסברה יפה ועבה
חצי כרישה ארוכה ועבה (כמו בחלומות) חתוכה קטן בערך סנטימטר מרובע :)או 1,2 ס"מ
1 בצל סגול
6 שיניים שמנות וכבדות ולבנות של שום
1 לימון מלא מיץ, או ליים(ליים זה הצהוב מלא מיץ)
1 עגבניה גדולה בגוון אדום ירקרק - קשה ולא רכה חתוכה דק מאוד,
רבע ק"ג חומוסים קטנים (אפשר קפואים) בשום אופן לא טריים, אלא אם רככתם אותם קודם ושמרתם בהקפאה.
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הכרישה הפטרוזילה והכוסברה...לקצוץ כסנטימטר לא יותר להניח על מסננת בתוך קערה
כי מוסיפים רק בסוף למרק,
מחממים סיר שיש לו מכסה תואם מוסיפים 3 כפות שמן זית ושמים בפנים את החומוסים, מקפיצים קלות מנמיכים את האש כדי לא לשרוף את השמן ממלאים במים כ ליטר זה בערך בקבוק מים מינרלים (בעצם בדיוק) אחרי שתיים שלוש דקות של הקפצה מעבירים לאש גדולה ומחכים לרתיחה, רתיחה 3 דקות ושוב מנמיכים לאש בינונית על הנמוך ביותר.
חותכים את שיני השום לפרוסות בעובי 3 מ"מ (קח מטר) ומוסיפים לסיר יחד עם העגבניה והפטרוזילה הכוסברה והכרישה,
מערבבים בכיף, מוסיפים חצי כפית קטנה מאוד ושטוחה של מלח ים מופחת נתרן,
נותנים בשפיץ כפית כמון, ומנמיכים את האש, מניחים את המכסה לא הרמטי ככה שהאדים ייצאו,
אחרי 15 דקות מוציאים מהאש נותנים להירגע 20 דקות, מגישים עם לימון חתוך לרבעים ובצל פרוסות דקות טריות בקערה, לשולחן. ומוסיפים לפי הטעם..
מי שבא לו להכין מרק דגים זה בסיס מצוין
רק יש להוסיף:
פלפל ירוק חריף,
כף רסק עגבניות ללא חומר משמר,
פרוסות של 4 או 5 ס"מ של דג מרלוזה שהופשר כהלכה, נרחץ וכיו"ב
פפריקה אדומה... ויללה...
הרבה בריאות וטעם
* בשום פנים לא להוסיף אבקת מרק עוף ושאר מרעין ביישין כמו מונוסדיום גלוטומט..(ובטח לא אקונומיקה)
יללה ביי
לפני 18 שנים. 6 בנובמבר 2006 בשעה 21:02