סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לא רק מילים

רסיסי חוויות
לפני 12 שנים. 24 בפברואר 2012 בשעה 4:35

מרק קרם כרובית עם קרוטונים

מרק נפלא לימי החורף

המרכיבים למרק:
1 כף שמן זית
40 גרם חמאה
2 בצלים, קלופים וחתוכים גס או פרסה אחת, החלק הלבן
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס (אפשר בלי)
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים
2-4 שיני שום, קלופות
כ-2 כוסות ציר ירקות (מוכן מאבקה או מתוצרת בית) (יכול להיות שתצרכו כמות ציר נוספת במהלך הבישול)
2 כוסות חלב
1/2 מכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן גרוס

לקרוטונים:
4-5 פרוסות עבות מלחם שאור, לחם שאור, (נו טוב, אפשר סתם לחם שחור) כדאי מאתמול
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור


ההכנה
1. המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה וחממים מעל להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצלים, שורשי הפטרוזיליה, תפוח האדמה ופרחי הכרובית ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, 7-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום, ציר הירקות והחלב, מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה בינונית כחצי שעה עד שעה, עד שהירקות רכים מאוד (אם חסרים נוזלים בסיר במהלך הבישול, מוסיפים עוד ציר ירקות). מסירים את הסיר מהכיריים.

מעבירים את המרק למעבד המזון (או משתמשים במוט ריסוק ידני שמכניסים לתוך הסיר) ומעבדים עד שמקבל מרק במרקם חלק ואחיד. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח ובפלפל הלבן ומערבבים.

2. הקרוטונים: קורעים מפרוסות הלחם פיסות קטנות (או חותכים אותן לריבועים בגודל 2 ס"מ בסכין). מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פירורי הלחם, מלח ופלפל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 2-3 דקות עד שפירורי הלחם זהובים ופריכים. מעבירים לקערית מרופדת בנייר סופג.

3. ההגשה: יוצקים את המרק החמים לקעריות, זורים את הקרוטונים ואם רוצים מזלפים עוד קצת שמן זית סביבם. מגישים.

יאמי יאמי
בתאבון



להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י