לפני 12 שנים. 21 באפריל 2012 בשעה 10:02
מרק בצל מטריף
25 גר' חמאה,
2 כפות שמן זית
4-5 בצלים בינוניים, פרוסים דק
2 כפות קמח
ליטר חלב חם
מלח
פלפל שחור, גרוס
4 חלבונים (הצהוב)
כוס שמנת מתוקה לבישול
עיגולי בגט מטוגנים בשמן זית ושום
גבינה צהובה מגורדת
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
להמיס את החמאה ושמן הזית בסיר כבד
לאדות את הבצלים בחמאה, לאט עד שהבצל שקוף, לא להשחים
להוסיף את הקמח ולערבב היטב
להוסיף את החלב החם, מלח ופילפל
לבשל על אש קטנה חצי שעה, לערבב מדי פעם, למנוע גושים
בקערה לערבב את החלבונים עם השמנת, להוסיף בהזלפה דקה כוס מהמרק החם
להכניס את השמנת והביצים למרק ולתת למרק להסמיך - לא להרתיח
להגיש עם בגט מטוגן ומעט גבינה מוקרמת
יאמי