lazyboy(אחר){U-man}
-
זה פחות מזיז לי כל עוד הוא לא שורף כפרים של בני דתות אחרות רק משום הדת השונה.
העניין הוא שמה שעובר על היין על מנת שיהיה כשר לא עושה טוב לטעם.
לפני 4 חודשים
דתי סקרן
-
אתה מתכוון לסינון היין דרך רקמת חזיר?
כי זה ההבדל היחיד שיכול להיות בין יין כשר ללא כשר (בתהליך ההכנה כמובן, מעבר לזה יש את מי שהיה שותף בתהליך אבל זה לא קשור לטעם היין)
לפני 4 חודשים
lazyboy(אחר){U-man}
-
משתמשים בחומרי זיקוק שונים. מחממים את היין לסביבות 90 מעלות, יש יינות אשר עוברים פיסטור כדי להישמר ממגע נוכרי ביין, זאת מעבר לעובדה שעל כל אלו אנו גם משלמים יותר.
בכל מקרה ההסתלבטות שלך לא מדוייקת.
לפני 4 חודשים
דתי סקרן
-
א. ממש לא הסתלבטתי.. דיברתי הכי ברצינות שיש..
הרוב המוחלט של היינות הטובים הכשרים (נגיד מעל 100 שח לבקבוק) לא מחוממים ולא עוברים פיסטור.. רק הפשוטים..
ובאמת יש יינות שמסננים דרך רקמת חזיר, והם לא כשרים מצד הטעם..
להפך, היינות הכשרים דווקא נחשבים מאוד טעימים ואיכותיים וזוכים בפרסים בעולם.
הדבר העיקרי שפוסל יין מלהיות כשר זה אם בתהליך שלו נגע בו מישהו שלא שומר שבת.. שאפשר לדון על זה המון אבל זה לא משנה את הטעם של היין.
לפני 4 חודשים
lazyboy(אחר){U-man}
-
לעניין ההבדל, השבתי לך כבר. ייתכן שביינות יקרים אתה צודק אבל לא בכך עסקינן.
לפני 4 חודשים
להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר