← הבחירה המדעית של השבוע (# 53)
23 דצמבר 2012, על ידי פיר Barthelemy
בשנת 2030 נתפסו על ידי שירותי המודיעין האמריקאי
זוהי מתנה לנבחרת חדש הנשיא אובמה: מגמות עולמיות 2030 דו"ח, שנרקחה על ידי המועצה הלאומי למודיעין (NIC) שנעשתה ציבורי. NIC, בן דודו של ה-CIA, הוא זרוע מעט אנליטי ועתידית של מודיעין האמריקאי. הדו"ח שלו מדמה את העולם של 2030. יש לו זיקה חזקה לגיאופוליטיקה באופן הגיוני אבל יש לו האינטליגנציה לזכור שמדינות, חברות חיות בפלנטה שמגבלות פיסיות מוכיחים יותר ויותר ברורים שבני אדם יש צורכים בסיסיים (אוכל, שתייה, מחסה, חום, תנועה) ולא להיות מסוגל לעמוד בהוא גם גורם לחוסר היציבות בעולם. אני אשאיר את העיתונאים גרידא דיפלומטיים וgeostrategic ובלוגרים המתמחים בתחומים אלה להתעכב על כמה שירותי המודיעין האמריקאי רואים את אמא אדמה בשנת 2030.
הדו"ח יוצר חיבור בין העולם של היום ואת המעברים העיקריים בהיסטוריה: 1815 (סוף נפוליאון האימפריה), 1919 ו1945 (בעקבות שתי מלחמות עולם), ו1989 (נפילה חומת ברלין וסיום עימות בין מזרח למערב). בכל פעם, הם אומרים, בדרך לעתיד שלא הייתה כל האפשרויות הממופות וכמה היו זמינות בעולם. זה אותו במשך שנים שאנו מציעים. אבל בין הגורמים שמאלצים את העתיד, יש תפקיד אחד: דמוגרפיה. 2030, הוא כוכב של 8.3 מליארד בני אדם (נגד 7.1 בסוף השינה 2012), ויותר ויותר גלובלי אייג'ינג עירוני שכן, כהודיע מחקר שפורסם בספטמבר אני הדהדתי עצמי, בערך 5 מליארד אנשים חיים בעיר. זאת לעומת 750,000,000 היו עירוני וכדור הארץ 1950 (מתוך אוכלוסייה של 2.5 מליארד אנשים).
שישים אחוזים מאוכלוסיית העולם בערים, הוא לא חסר חשיבות, במיוחד לסביבה. הדו"ח מסביר כי מבחינה הסטורית, הגדלת עיור "הוביל לקיצוצים דרסטיים ביערות, שינויים שליליים בתוכן תזונתי ובהרכב המיקרוביאלי אדמה, שינויים במגוון של צמחים ובעלי חיים גבוהים יותר (כולל הכחדות מקומיות ), כמו גם שינויים בזמינות והאיכות של מים מתוקים. בחלק מהמחקרים, השפעות אלה נתגלו במרחקים לפעמים עולים על 100 ק"מ מהמרכז העירוני הקרוב ביותר ".
בנוסף לאתגר הדמוגרפי אתגרי האקלים ומזון. וכל שלושה שלובים. ניפוח פשוט של מגמות נוכחיות בצריכת מזון נותן תוצאות סבירות להסיק כמה דגלים. בשל גידול באוכלוסייה ושינויים בהרגלי תזונה בשווקים מתעוררים, הביקוש העולמי למזון יגדל בלמעלה מ 35% בשנת 2030. אבל יבולים, גם אם הם ימשיכו לשפר, לא פעלו באותו מדרון ו, על פי הדו"ח, שאנחנו כבר חיים על רזרבות: "בשבע מתוך שמונה השנים האחרונות, העולם צרך יותר אוכל ממה שהוא ייצר. מחקר בינלאומי גדול מעריך כי בשנת 2030, מים השנתיים יגיעו 6900000000000 מטרי מעוקבים, או 40% יותר ממשאבי קיימא הנוכחיים. " הדו"ח מוסיף כי בתוך פחות משני עשורים, כמעט מחצית מאוכלוסיית העולם חייה באזורים כפופים לעקת מים משמעותית וזה בבירור מעורר השאלה של מלחמות מים.
לחצים על משאבי מים ומזון גם נוטים להחריף בשינוי האקלים. בתקופה שלאחר המשא והמתן הכושל של דוחא בהגבלת פליטת גזי חממה, המשקף את החוסר הברור של מחויבות של ארצות הברית במאבק נגד ההתחממות הגלובלית, זה לא בלי אירוניה בכך שאנו מיטה, תחת העט של בכירים אמריקאים, פחדים שהתופעה מעוררת. גם אם את ספקני האקלים יש עיתונאים טובים בחו"ל ואם חלק מהם משרת בבית הנבחרים והסנאט, כשזה מגיע לעניינים רציניים וסיכונים לארצות הברית, אף אחד, במקומות גבוהים, אין ספק במציאות של ההתחממות הגלובלית. הדו"ח לא יכול להיות ברור יותר בנושא. למרות שחבריו מסרבים, כנראה בגלל "climatosceptiquement הנכון" היעיל ברוב אמריקאי, הדגש את התוצאות של מודלים אקלימיים מדי, הם נאלצים להכיר בכך שהעולם הולך לכיוון של עלייה ב טמפרטורה ממוצעת של "בערך 2 מעלות צלזיוס באמצע המאה. אם פליטה [פליטת גזי חממה] ימשיך במגמה הנוכחית, עלייה של 6 מעלות צלזיוס בסוף המאה סבירה יותר מ 3 מעלות צלזיוס, זו תהיה השלכות חשובות אף יותר. "
זו אינה מבשרת טובה לנושאי בטיחות מזון. לא רק שאוכלוסייה הגדולה יותר, לא רק את האוכלוסיות של מדינות מתפתחות, הודות לגידול בהכנסותיהם, שהתחלף כבר הדיאטה שלהם כדי לכלול יותר בשר, שייצורם יקר ומים דגנים, לא רק לדחוף מגה ואדמות חקלאיות לכרסם, לא רק תשואות הם לא בהכרח בפגישה, בעיקר באפריקה, ולא רק חלק מקרקעות מנוצלות יתר על מידה לבזות, אבל עכשיו ששינוי האקלים גם לשבש תעשייה אוכל: אירועים תכופים יותר מזג אוויר קיצוניים, שינויים בדפוסי משקעים, היעלמותם של קרחונים שנהרות הזנה בעונות היבשות, וכו '. אנחנו לא מופתעים לגלות, ראש של הפתרונים המוצעים כדי לטפל בכל משברי מזון, השימוש בצמחים מהונדסים גנטי.
הפיר Barthelemy (@ PasseurSciences בטוויטר)