מרק עדשים לחורף הנעים:
המצרכים:
- עדשים כתומות לשטוף טוב ולהשרות במים 24 שעות לפני ההכנה.
- שמן זית.
- בצל אחד קטן עד בינוני.
- גזר קטן אחד.
- שליש קישוא.
- עגבניה בינונית אחת.
- 4 שיני שום.
- לימון שלם.
- ציר עוף ואם אין אז אבקת מרק עוף.
- סוכר.
- מלח.
- פלפל שחור.
- כמון.
- זנגויל טחון.
אופן הכנה:
להוציא את העדשים מהמים למסננת לפחות חצי שעה לפני תחילת הבישול.
בסיר רחב ועמוק לצקת שמן זית. לא יותר מ4-5 כפות. אש נמוכה.
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולהוסיף.
לתת לבצל להטגן לאט על אש נמוכה עד שיהיה שקוף מעט. אפשר לכסות את הסיר במכסה.
בינתיים להכין לתוך קערה שיהיה מוכן בצד:
לקחת מגרדת/פומפיה ולגרד בה לתוך הקערה את: שיני השום, הגזר (שהוא מקולף כמובן), את הקישוא, את העגבניה ומעט מהקליפה של הלימון.
לשים בסיר את העדשים ולערבב אותם עם הבצל המטוגן. להגביה מעט את האש ולערבב כל הזמן כדי לתת לעדשים טיגון קל.
להוסיף את כל מה שהכנו בקערה (השום, גזר, קישוא, עגבניה ומעט קליפת לימון מגורדת) ולערבב כדקה שתיים.
להוסיף את התבלינים: כף שטוחה אבקת מרק עוף, כפית מלח, כפית שטוחה סוכר, כפית שטוחה פלפל, חצי כפית שטוחה כמון, שליש כפית שטוחה זנגויל. לערבב טוב טוב.
להוסיף מים בגובה של פי שלוש-ארבע ממה שייש בסיר. לערבב.
להגביה את האש לחצי.
לסחוט את הלימון ולהוסיף. לערבב.
לחכות להרתחה ואז להנמיך את האש לנמוכה ולתת להתבשל כ45 דקות לפחות עם מכסה לא סגור לחלוטין אלא עם פתיחה קלה.
מדי כמה דקות למחוץ' את המרק עם ממעך (הכלי עם החורים שמועכים איתו תפוחי אדמה ומכינים פירה).
הצעת הגשה:
על המרק אפשר לשים כמה עלים טריים של פטרוזיליה.
ליד המרק ניתן להגיש:
1. קערה/צלוחית עם: צנון טרי, בצל ירוק, רבע בצל לבן, רבע עגבניה, זיתים סורים, מלפפון כבוש, פלפלים ירוקים חריפים קטנים כבושים (שיפקה). לטבל עם מעט שמן זית מעל, לימון, מלח ים.
2. צלוחית עם רבע לימון כדי לסחוט על המרק
3. צלוחית עם אבקת כמון למי שרוצה להוסיף על המרק.
4. פרוסה עבה עבה של לחם אחיד שחור טרי של פעם.
5. צלוחית עם חמאה רכה למי שרוצה למרוח על הלחם.
6. צלוחית עם סחוג ירוק למריחה על הלחם.
באהבה. בתיאבון. תהנו.