בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון
לפני 3 שבועות. יום שבת, 24 בינואר 2026 בשעה 5:08

 

בפעם הראשונה בה נפשתי באי היווני רודוס הייתי עם חבר. אז קרה לי  הסטוץ הראשון שלי בחוץ לארץ. 

בביקור השני שלי, שם טסתי עם נס אהובתי, נשמת חיי והכוס הקבוע שלי.

אני והיא טיילנו בעיר העתיקה של רודוס, נסענו לעיירה לינדוס והפלגנו לביקור חד יומי למרמריס שבטורקיה.

האי רודוס היה גם המקום הראשון בו ביקרנו ייחד בפעם ראשונה בחוף נודיסטי.

ליתר דיוק - בחוף הנטוריסטי מונדמטה שבעירייה פלירקי.

 

 

 

 

נטוריזם, הידוע גם כנודיזם, זו תנועה הדוגלת בעירום לא מיני במרחב הציבורי. במאה העשרים התנועה התפשטה (משחק מילים) ממזרח גרמניה לשאר חלקי אירופה וקצת מעבר לכך (אם כי בברית המועצות היא פרחה לתקופה קצרה בדמות תנועה בשם "הלאה הבושה" שדוכאה בשנות השלושים).

על פי התנועה - רחצה בים, באגם או בנהר בעירום מלא לצד אנשים אחרים זוהי פעולה הנחשבת נורמאלית וטבעית לחלוטין. גם אם מדובר בבני משפחה או בקבוצות המורכבות ממגדרים מעורבים. גברים עם נשים, בנים עם בנות, אחים עם אחיות ועם הוריהם. זקנים וצעירים. גם מרחצאות, סאונות ובריכות כלולות באידיאולוגיה הזו כי מאז ומתמיד בכפרים האירופאים (ולפעמים בעירים כשהיה כן נהוג של ללכת לבתי מרחץ) בני המשפחה יחדיו או קבוצות אנשים זרים רחצו ביחד בעירום. יוצאי דופן היו האימפריה הרומית, הבלקן העות'מני ורוס הקודמה ששם בבתי המרחץ הייתה הפרדה בין גברים ונשים.

עם הזמן, במהלך המאה העשרים, כשהתנועה הנטוריסטית תפשה תאוצה וחופי נודיסטים הופיעו במקומות רבים באירופה התפתח רעיון שאפשר להיות עירומים גם בעוד מקומות מלבד חופים ומרחצאות או בעוד פעילויות ציבוריות כמו אירועי ספורט, הפלגות, פיקניקים ועוד כי עירום חברתי מייצר מראית של שוויון כלכלי. שכן, בגדים הם הרבה פעמים חלק מסמל סטטוס. כדי לייצר מרחב בטוח, מיניות ברחב הנטוריסטי הציבורי אסורה וזה כולל נעיצות מבטים או רמיזות מיניות.  

חוץ מזה אחד היתרונות הגדולים ברחצה בעירום בים היא שלא צריך לסחוב בגדי ים רטובים אחרי כן ולחפש היכן לייבש אותם וזה גם פשוט כיף לרחוץ בעירום (לשם השוואה תתקלחו פעם עם בגד ים בבית ותבינו אחרי זה איך זה מרגיש בלי - אותו הדבר בחוף).

 

 

כיום במדינות רבות במרכז ומזרח אירופה יש הרבה חופי נודיסטים ומרחצאות בהם כולם עירומים בחלק מהאזורים או בכלל המרחב. בפולין, בגרמניה, באוסטריה, בסלובניה, בהולנד, בספרד, בצ'כיה יש חופים או\ ו מרחצאות בהם מתקיימים מרחבים של עירום ציבורים.

לאומת זאת, ביוון הנטוריזם הוא אסור על פי חוק אך יש בין אתרי הנופש שם גם חופי נודיסטים.

מונדמטה הוא חוף כזה.

הוא לא חוף נידח ופראי אלא חוף מאובזר כמו ככל החופים ויש בו מציל, בית קפה (בו כולם לבושים), שזלונגים ושימושיות. יש שם גם אזור לקמפינג. כל מה שיש בחוף רגיל רק ללא בגדים. 

 

 

בזמנו, כשרחצנו בעירום בכינרת (ואחרי זה הזדיינו באוהל) סיפרתי לנס על חופי נודיסטים באירופה והיא התעניינה בזה. ולכן עוד לפני שעלינו על המטוס לרודוס ידענו שנבלה יום שלם בים, בעירום, עם עוד אנשים.

וכך היה.

לקח לנו זמן מסויים למצוא את החוף המדובר. הגענו באוטובוס לעירייה פליאקי וגילינו שיש שם רצועת חוף ענקית. הסתבר שחוף מונדמטה נמצא ממש בקצה של העיירה, מופרד משאר החופים ברצועת חוף סלעית מעבר לגבעה. כשהגענו למקום ראינו שהחוף בהחלט נראה כמו שאר החופים, אפילו מזמין יותר מהם ופסטורלי מאוד. כאמור, בחוף הזה היה  הבדל אחד - כולם שם אכן היו עירומים.

בשאר החופים ברודוס  היו נשים שהשתזפו או רחצו טופלס, עם חזה חשוף, דבר שעודנו מקובל בחופי אירופה . אבל פה לצד השדיים אנשים לא התביישו ללכת עם בולבולים ופותים חשופים.

צעדנו על החול בין האנשים העירומים עד שמצאנו שזלונג פנוי עם שמשייה. שילמנו לאיש נחמד על השימוש בהם, והורדנו את בגדי הים.

ברגע שירד ממני הבד והתחת עם הזין נחשפו לאוויר חשתי צינה נעימה בין הרגליים. הגוף שלי מאותו הרגע היה חופשי מבגדים , בטבע, וההרגשה הייתה באמת נעימה.

 

 

 

 

סביבינו היה המון נופשים כמונו וכולם היו עירומים.

אישה צעירה עם חזה גדול וכוס שיער החזיקה את התינוק שלה בזמן שבעלה חיפש משהו בתיקים. זוג רוסים, הוא יחסית מבוגר והיא ממש צעירה ויפה, טיילו על הסלעים ליד וניהלו בניהם שיחה. אני זוכר שהייתה לה שרשרת כסופה על המותניים שזה הדבר היחיד שהיא לבשה. אבא עם ביתו הצעירה הלכו לכיוון המים ואישה שמנמנה צחקה ממשהו. 

בשלב מסויים התיישבו לידנו זוג ישראלים, בני שלושים פלוס כנראה, וניהלו בניהם שיחה שקטה. בהמשך הם החליפו מילה עם עוד זוג, צעירים  יפים בעלי מראה ספורטיבי, שישב לא רחוק מאיתנו בשפה האנגלית. האזנתי לשיחה שלהם וגיליתי שמדובר בזוג גרמנים מברלין שהספיקו לבקר במהלך חייהם בתל אביב. הגרמניה מאוד התעניינה בישראל והיה לה חזה קטן וצחוק צייצני) כשבחרתי להצטרף לשיחה הזו (והפתעתי את הזוג הישראלי שגם אני מארץ הקודש משום  שעד אז דיברתי עם נס רק ברוסית) גילתי מהזוג הגרמני על קיומן של מרחצאות נטוריסטיות בברלין ברמה מאוד גבוהה והבטחתי לעצמי שאבקר שם.

שאר היום עבר בצורה די רגילה, רחצה במים, שיזוף, הסתובבות על החוף. המים היו קרירים וזכור לי כשנכנסתי לים לאט בניסיון להתרגל לקור אישה זרה כבת ארבעים פלוס עם חזה ענק פשוט השפריצה עלי כמעשה קונדס

זכורות לי גם 3 בנות שהגיעו לחוף והשמיטו את הלסתות של כל הנוכחים שם, כך לפחות היה נראה לי.  נדמה היה  שהן יצאו מתוך גלויה כלשהי או מצילומים לעיתון אופנה. הן היו בנות שש עשרה עד עשרים לפי המראה שלהן. וזה לא שלא היו בחוף, גברים ונשים צעירים עם גוף ספורטיבי ויפה (גם גם זקנים עם שערות ערווה לבנות) אבל השלישייה הזו הייתה מדהימה למראה עד כי אני זוכר את המראה שלהן עד היום. ולא רק אני אלא גם נס שנוהגת להזכיר אותן כשאנחנו מדברים על חוף מונדמטה.  לשלושתן היה חזה מושלם ותחת מושלם - אחת מהן הייתה אסיאתית עם שער כחול, ושני האחרות בעלות מראה אירופאי - אחת בלונדינית והשניה  בהירה מאוד עם שער צבוע לורוד. הן נכנסו למים ממש לידינו ולא יכלתי שלא לשים לב לזיפים שבין הרגליים שלהן. כנראה הן הגיעו לחוף ישר מחדר המלון אחרי מסיבה לילית כלשהי. 

אני לא זוכר באיזה שפה הן דיברו אבל היה רגע הן שוכחו על החזה שלהן כי אחת תפסה אותו והקפיצה עם הידיים כמה פעמים בזמן שהיא פונה לחברתה עם ארשת מאוד רצינית. שמתי לב שאני ונס עוברים על כל חוקי הנימוס האפשריים ומנהלים שיחה עליהן לידן. מתוך הערצה שחשנו. וניתקנו מהם מבט. 

כך עבר לו יום שלם של רחצה פומבית בעירום.

אחרי זה לבשנו את הגדי בגדי  שלנו שנותרו יבשים וחזרנו לעיר רודוס.

בפעם הבאה שנפשנו באי הזמנו מלון קרוב לחוף הנודיסטי ובילנו את החופשה שלנו בעיקר בפליאקי

גילנו שעם רדת החשכה המקום כבר אינו כל כך א-מיני ולא תמים בכלל.

אבל על כך פעם הבאה...

 

 

 

 

 

 

 


לקרוא ולהוסיף תגובות, הרשמ/י או התחבר/י.

הרשמ/י התחבר/י