אבל, חשבתי לחדד כמה דברים נוספים.
מעבר לחיבתי להקלטות, בגלל איכות הסאונד, הזמינות, והאפקטיביות, עוד דבר שהקלטות מאפשרות זה "תרגול עצמי" של Subjects.
למה אני מתכוון?
יש למשל Subjects שמלינים על קושי כזה או אחר, בין אם בכניסה לטראנס, ביכולת "לשחרר", אולי בכלל בהרפיה של הגוף פיזית.... הרבה גורמים יש לתחום הזה והוא פשוט ומורכב בו-זמנית.
מה שמתאפשר עם הקלטה, זה לשוב ולהתאמן, לפתח יכולות מצד ה-Subject, בדומה לתרגילי מתיחות או חיזוק שאולי יעשו Rope bunnies שעובדים.ות על מנח שמאתגר אותם.ן.
ובדומה לחבלים (ביום שאפסיק לעשות אנלוגיות לשיבארי שמישהו יבדוק לי דופק), סשן בפני עצמו הוא לא תמיד הסביבה להתאמן, בין אם מדובר על זמן יקר או חוויה שונה שרוצים לחוות, ל"אימון" יש מקום משלו.
וגם אצלנו, כניסה, הישארות ותגובה לטראנס הן -מיומנויות- ... צריך וכדאי לעבוד עליהן.
מתיחות זה משעמם, אבל אפקטיבי.
חיזוק שרירים זה משעמם (לחלקנו) אבל אפקטיבי.
כך גם תרגול "סשנים היפנוטיים".
אבל מה אם "לא התחברתי" להקלטה?
אז קודם כל יהיה בהחלט נחמד למצוא משהו שמיד "יקליק", אבל גם אם לא, קחו בחשבון שתגובה משתנה עם הזמן, עם חזרות, עם תנאי יום/שינה/רעב/חרמנות שמשתנים בימים ושעות שונים, לחזור לאותם תרגילים יכול להוביל לתוצאות שונות בזמנים שונים, צריך אורך רוח.
מה שמוביל אותי לנקודה נוספת לגבי תרגול וחזרות.
קצת כמו בטעימות יין/קפה (אני לא מומחה באף אחד מאלו, זו מטאפורה מאוד פלואידית!), צריך ללמוד לשים לב לאלמנטים "קלים" בחוויה שאפשר לשים לב אליהם רק אם מתעכבים רגע.
יש ריח, טעם שמגיע מיד, טעם שמגיע בהמשך, טעם שנשאר אחר כך, מרקם על הלשון והחיך... החלקה בגרון... (אנחנו עוד מדברים על יין?!)...
והדרך לשים לב לאותם אלמנטים בסשן, היא לחזור עליו כמה פעמים.
האם הפעם היה הבדל כי שכבתי ולא ישבתי?
איך הגבתי להאזנה בבוקר לעומת אחר הצהריים?
לפני או אחרי אוכל?
מתי גמרתי פעם אחרונה? (שאלה חשובה!)
האם פתאום מילה מסוימת או טון מסוים הרגישו "חזקים" יותר ממה שזכרתי בעבר?
איך התעוררתי? איזה תחושות ותשוקות יש בי ברגע ההתעוררות?
המון שאלות שכל Subject יכול ללמוד מהן המון עם הזמן, והאזנה להקלטה מוכרת מסירה הרבה חלקי אי וודאות ומאפשרת לדעתי בחינה יותר מדויקת של התגובה שלנו לאורך זמן, למידה עצמית, אז ערב טוב 😄 חג שמח