בייבי שרימפס, על מצע פסטה ברוטב עשיר של חציל, עגבניות, זיתים שחורים ועשבי תיבול
מרכיבים:
לשרימפס:
שמן זית לטיגון
1/2 חבילה בייבי שרימפס (כ 250 גר')מקולפים מבושלים (מטיב טעם או מניה)
4 שיני שום פרוסות דק
חצי פלפל חריף אדום קצוץ דק
פלפל לבן טחון
אפשר כף מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן
הרוטב:
שמן זית לטיגון
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות גדולות ומטוגן קלות בשמן זית
חופן זיתים שחורים בלי גרעינים חתוכים לפרוסות
4 שיני שום פרוסות דק
מלח לפי הטעם
כמה עלי בזיליקום
פטרוזיליה קצוצה
לפסטה:
1.5 ליטר מים
250 גר' פסטה (השתמשתי בפסטה בטעם דלעת)
כפית מלח
אופן הכנה:
לשרימפס:
מחממים במחבת שמן זית (עם קצת שמן רגיל – שלא ישרף), מוסיפים את הפלפלון הקצוץ והשום ( להיזהר לא לשרוף את השום!),
כשמתחיל להיות שקוף להוסיף את השרימפס ולהקפיץ , כשנהיים ורודים יותר להוסיף את היין , לאדות דקה או שתיים ולהעביר לקערית ולכסות.
הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית (עם קצת שמן רגיל – שלא ישרף).
מוסיפים עגבניות, חצילים וזיתים ומטגנים קלות.
מוסיפים שום וממשיכים לטגן.
ממליחים ומוסיפים לרוטב את הבזיליקום.
הפסטה:
מרתיחים מים עם מלח ומכניסים את הפסטה לסיר.מבשלים אל דנטה
.
הרכבת המנה:
מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מניחים את השרימפס מעל ומעבירים לצלחות .
מקשטים בירק קצוץ דק ( פטרוזיליה/עירית/כוסברה..)
בתאבון :)
לפני 13 שנים. 23 בנובמבר 2011 בשעה 23:20