לפני שבוע. 7 במרץ 2025 בשעה 2:37
מכירים פוסטמות של בלוגים?
זה תמיד מוגזם עם נוסטלגיה מהימים שלא היה אבק על סבתא
משהו בסגנון
את המתכון הזה אני לא אשכח את אבא מכין בכל שישי בבוקר, בלי חולצה, ביד אחד מערבב ומשפריץ בטעות טחינה על השערות בחזה וביד השניה מנסה לארגן חבילת ערוצים זולה בהוט.
תמיד רציתי לעזור אבל אמא ביקשה שאעזור לה עם העוגיות הטעימות (דרכן גיליתי על אלרגיה חמורה לפצפוצי אורז ואסבסט) שחילקה בעזרת נשים בבית כנסת.
חפירות על מסעות לירקן כאילו היא כיפה אדומה
והנה השלב בו נספר לכם על 2 מתכונים מושלמים לטחינה מדהימה
מתכון ראשון לטחינה מושלמת
- כוס טחינה גולמית מלאה
- 90% מים לעומת טחינה
- לימון אסלי סחוט טבעי (מוסיף 5% נוזל)
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל גס (יותר ליופי)
- כפית מלאה כמון (זה הסוד שלי)
- 12 שעות המתנה במקרר למרקם חלומי
לא מזמן בעודי במסע בין לאומי בדרום תל אביב, המתכון הזה הציל אותי והשאיר אותי בחיים בסביבה ללא אוכל כשר או דוברי עברית.
עם השנים גיליתי על עוד מתכון עם טעם נרכש (שרכשתי מזמן) ולמען האמת גיליתי כי הוא מעט ממכר ואין לו תחליף!
מתכון שני לטחינה מושלמת
- כוס
הולך טוב עם החציל על האש שלי