לכל החברים שקשה להם בפסח, אי אפשר להכין כריכים
מתכון ללחמניות.
מצרכים:
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
½ כוס שמן
1 כפית מלח,
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה משודרג - מומלץ:
להרתיח את המים, שמן, מלח, פלפל שחור
להוסיף לסיר את קמח המצה - לערבב היטב עד קבלת עיסה רטובה ומיד לכבות את האש (משך הערבוב כדקה).
להשאיר את התערובת בצד לקירור.
בינתיים עד שהתערובת מתקררת, לשים 5 ביצים שלמות בקערת המיקסר, להפעיל את המיקסר עם וו הגיטרה ולהקציף את הביצים (נותן רכות ונפח כשנוסיף את התערובת).
לאחר כ-1/4-1/2 שעה כאשר התערובת קרה, להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה, להוסיף לקערת הביצים המוקצפות כף אחר כף מהתערובת הקרה עד שכל התערובת נבלעת בתוך הביצים.
להרטיב היטב את הידיים וליצור צורה (בכל פעם שיוצרים צורה חייבים להרטיב את הידיים).
מניחים על נייר אפיה במרווחים, אין צורך לפזר מעל קמח מצה.
מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים בכל זמן האפייה.
בתנור שחומם אופים בחום 175 מעלות כ-3/4 שעה
התוצאה מהשדרוג - לחמנייה חלקה יותר ולא לחה בפנים.
לאחר האפייה יצאו ממש רכות ומעולות
הערות:
ניתן לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן, הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת אתם כריכים לעבודה. הלחמניות/לחמים מאוד מומלצות.
ניתן לאפות את הלחמניות ככיכר אחת (לחם) בתבניות אינגליש קיק.
בתיאבון.
לפני 12 שנים. 6 באפריל 2012 בשעה 6:23