מה זה אומר לוותר על הכוח שלך?
אחת הסיבות לכך שמערכות היחסים
שלנו נוטות להיכשל היא שאנו מתחילות בטוב, עם הרבה ביטחון ודימוי עצמי גבוה, אבל אז לאט לאט, בלי לשים לב, אנו מתחילות לוותר על הכוח שלנו...
לוותר על הכוח זה תהליך שקורה תוך כדי תנועה ומתחת לפני השטח. ברוב הפעמים, אנו כלל לא שמות לב שזו הסיבה שהקשר יצא משיווי משקל או שזו הסיבה שבגללה אנחנו מרגישות פתאום היסוס וספק מהצד השני. אנחנו בטוחות שאנחנו מלאות בטחון ופאסון, כשלמעשה, במקום לנהל קשר בריא של תן-קח, אנחנו נותנות את הכוח שלנו ומקבלות בתמורה אכזבה.
הבוקר חברה טובה שיתפה אותי בכך שהבחור שיצאה איתו מספר חודשים סיים איתה את הקשר בטענה שפתאום היא השתנתה לו. "הפכת להיות נשית מדי" הוא אמר ללא קמצוץ של בושה, כאילו ולהיות אישה זה משהו שבא במינונים, ויותר מדי מזה - זה רע.
כשהיא סיפרה לי את זה, התרגזתי. לאו דווקא בגלל הניסוח הקלוקל של אותו בחור שהעליב את כל הנשים באשר הן נשים (ובטח ובטח פגע בה), אלא בעיקר בגלל שהסיבה שנפרד ממנה מצביעה על הגורם לכישלון הקשר - לטענתו, היא ויתרה על הכוח שלה. אם בהתחלה היא הייתה קשוחה ובטוחה, עם הזמן, היא הרשתה לעצמה להיות גם פגיעה ורכה, רק שבזמן שהיא הגדירה זאת כרגישות קליטה, הוא התייחס לזה כחולשה וויתור על הכוח.
הרבה פעמים אנחנו משתמשות בניסוחים כמו "הגבר שלי נותן לי כוח" או "הוא סחט לי את כל הכוחות", כשבעצם, אנחנו שוכחות שהכוח שלנו לא יכול לעולם להימצא בידיו של מישהו אחר, ואם נתנו למישהו אחר את הכוח לשמור על הכוח שלנו, הרי שויתרנו עליו.
כשאנו נותנות את הכוח שלנו, אנו שוחקות את ההערכה העצמית שלנו, מטייחות אי נעימויות ומסתכנות בביטול עצמי. אנחנו עשויות לחשוב שהבחירה להימנע מעימותים, לעגל פינות, להתפשר, לרצות, ללטף ולשתוק היא נוחה ונכונה כדי לשמור על מערכת היחסים, אך למעשה, בטווח הארוך היא תכשיל אותה.