סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ענוה

"לא גבה לבי, ולא רמו עיני, ולא הילכתי בגדולות ובנפלאות ממני"
לפני 15 שנים. 24 בספטמבר 2009 בשעה 10:40

בגליון החדש של science שיתפרסם מחר ( http://www.sciencemag.org/current.dtl) יופיע מאמר שבו יסוכמו שלושה מחקרים נפרדים שגילו, באמצעות חישה מרחוק, הידרוקסיד OH על הירח.

כפי שהוסבר במאמר קודם, ( http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=196597&blog_id=3281 ) הירח עשוי בחלקו מגבינה ובחלקו מפחם, כאשר הפחם הופך לגבינה בחצי הראשון של החודש, ואז הגבינה הופכת לפחם, וחוזר חלילה.
שלשת המחקרים גילו את יון ההידרוקסיד באמצעות טווח הבליעה שלו את אור השמש המוחזר מהירח בספקטרום האינפרא אדום. מכאן ברור שהמדידה נעשתה כאשר הירח היה מואר , הווה אומר בתקופה שבה הוא עשוי מגבינה.

התקשורת כהרגלה נחפזה להסיק מסקנות מרחיקות לכת, והכריזה שנתגלו מים על הירח, למרות שאורך הגל הנבלע מעיד על קשרי מימן-חמצן שהם אכן עדות להידרוקסיד שיכול להיות חלק ממים, אבל יכול גם להיות הידרוקסיל בתרכובות אורגניות .

אילו היו מחברי המאמר מעיינים במאמר הקודם שלי, כי אז היו מסיקים את המסקנה הטריוויאלית: . הגבינה ממנה עשוי הירח עשירה בשומנים רב רוויים . ההידרוקסיל שנתגלה קשור לחומצות השומן.

בעוד שבועיים עומדת נאסא לפוצץ טיל באזור הקוטב הדרומי של הירח, האירוע נקבע ל 21 בתשרי זמן שבו הקוטב הדרומי אכן עשוי עדיין מגבינה.
להשערת המדענים יתמר ענן אבק כתוצאה מהפיצוץ, אותו יוכלו למדוד מסורקים על פני כדור הארץ וסורקים מהחלל. בנוסף לכך הלווין LCROSS , במשימת התאבדות, מתוכנן לדגום את הענן שיווצר, ולהספיק לשדר את התוצאות לפני שיתרסק בעצמו.

נאסא פירסמה הנחיות כיצד ומתי לצפות בפיצוץ הכפול (http://www.nasa.gov/mission_pages/LCROSS/main/observing_the_impacts.html ). מדענים וחובבים מכל רחבי העולם עלולים להיות מופתעים קשות כאשר יתגלו התוצאות האמיתיות של הפיצוצים - גבינה מותכת! ומי יודע אם מתחת לקרום של הירח לא מבעבעת מגמה העשויה מרסק עגבניות ושמן זית.

לסיכום:
הירח אכן עשוי לחילופין מגבינה ומפחם. אך מדובר בגבינה עשירה בחומצות שומן רוויות, ולכן אכילתו אינה מומלצת לבעלי טריגלצרידים/כולסטרול גבוהים.

לילימיי​(שולטת) - (:
פתאום נזכרתי, במשולשי גבינה הקטנים האלה
שהיו פעם....חם , חם על הירח....(:
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - משום מה כל דבר חם מזכיר לך משולשים :)
לפני 15 שנים
השפחה לבנה - mmm I love pizza!!!and dont have colesterol problems, as most of time i feel like the moon is mine may i eat my part? Ein KAMOCHA Master!!!!
לפני 15 שנים
השפחה לבנה - mmm I love pizza!!!and dont have colesterol problems, as most of time i feel like the moon is mine may i eat my part? Ein KAMOCHA Master!!!!
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - תודה
רשמתי לפני שאת אוהבת פיצה !
:)
לפני 15 שנים
ג'ולי​(לא בעסק) - אפשר גבינה אנלוגית בבקשה?
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - מי הזיז את הגבינה שלך ?
לפני 15 שנים
ג'ולי​(לא בעסק) - אותו אחד שמזיז אותה תמיד
לפני 15 שנים
ginger - גם אני חשבתי מיד על פיצה אבל זו לא חכמה, אני תמיד חושבת על פיצה...
צריך לשים אותך מוכיח בשער.. איך פספסת את ייעודך בחיים??

גמר חתימה טובה שתתקנח לה בגבינת ירח (בשבילי 300 גר' מהחורים בבקשה).
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - גמר חתימה טובה גם לך }{
לפני 15 שנים
שתיקת אישה - CAFE
תודה על העדכון, מחר על הבוקר מתכוונת למכור את מניותיי בתנובה..
גמר חתימה טובה :-))
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - עכשיו נזכרת למכור ??
שימי לב- בגבינה של הירח אין אנטיביטיקה ואין סיליקון
ככה שעדיין יש לתנובה ערך מוסף
לפני 15 שנים
אחותופל - מצחיקול אחד!
כבר שכחתי איזה גאון אתה!
תכתוב עוד בבקשה?
ושתהיה שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה וכל השאר...
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - תודה יפתי }{

כל הברכות חוזרות עליך !
לפני 15 שנים
שפחה קטנה​(נשלטת) - לכ"א תשרי הם קבעו את הפיצוץ? חבל שהם לא מחכים לכ"ה תשרי כדי לעשות לי יומולדת פיצוץ!!!
לפני 15 שנים
Cafe​(שולט) - הממממ כ"ה תשרי ....
:)
לפני 15 שנים
llulu​(נשלטת) - תגיד לי ....למה אני צריכה לקרוא את המאמר הזה ?
מה הוא מוסיף לי בחיים.?
לפני 15 שנים
llulu​(נשלטת) - אני טועה או שרוב הקהל הינו טיפשי לחלוטין כאשר הוא מרגיש מעוזן על ידי קריאה של מאמר סוידו מדעי וסוידו מצחיק ?
תסביר לי בבקשה....למה קוראים לך מאסטר ? בגלל שאתה כותב דברים כאלה, רדודים וחסרי עינין ?
אני כנירא חיזרית הסובלת בסביבה של .....נו טוף ....
לפני 15 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י