סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

וניל עם פיצפוצית

המהדורה האינטרנטית של חיי עם הפיצפוצית החדשה.
כן, זהו בלוג ונילי לחלוטין! (טוב, אולי מדי פעם יתפלק איזה פיצפוצון אבל זה בטוח לא דבר שבשגרה המשפחתית הרגועה שלנו)
לפני 18 שנים. 31 במרץ 2006 בשעה 14:30

בגיחה הקצרה שלי לצפון כדי לשים פתק בחריץ, אמא פינקה אותי בכמות מכובדת של פטריות טריות ישר מהמגדל במעונה. כמות שכזו דורשת פשטידה משובחת, שבייבי ואני מאוד אוהבות, אז החלטתי לפנק אותנו ולעשות גיחה חגיגית למטבח, לרגל סוף השבוע ולרגל הרגל השבורה...

החומרים:
======
הרבה פטריות (פורטובלו ו/או שמפיניון) חתוכות
בצל גדול קצוץ
כ 50 ג' חמאה
1 גביע יוגורט
1 גבינת סקי 5% (גביע של 250 ג')
חופן נדיב של גבינת פרמזן מגוררת
חופן נדיב של גבינת עמק מגוררת
4 ביצים נטולות שפעת עופות
4 כפות קמח תופח
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תבלינים (מלח, פלפל שחור, מוסקט וכו' לפי הטעם)

ההכנה:
======
לטגן בחצי מכמות החמאה את הבצל הקצוץ במחבת עמוקה
להוסיף פטריות חתוכות ולאדות בשאר החמאה.
כשהכל מאודה לשפוך לקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב ולשפוך לתבנית.
לאפות בחום בינוני - גבוה (220 - 250 C) כ- 40 דקות בערך
(תבדקו אם מוכן, לא לתפוס אותי במילה, אני לא ממש מודדת זמן עם סטופר...)

זה יוצא טעים!

בתאבון לנו (:


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י