דבלים
אלו הן תאנים מיובשות.
לא דבילים.
גם כתיב חסר צריך לדעת לכתוב (כמו בתי וביתי ועוד)
הדבלים לעיל היו פעם תאנים.
ציטוט מתוך ויקיפדיה:(קטעים נבחרים)
תאנה, או בשמה המדעי, פיקוס התאנה (Ficus carica), היא עץ ממשפחת התותיים. העץ נשיר, ומגיע לגובה 3-10 מטרים. שרף עצי הפיקוס שימש בתקופת מצרים העתיקה לשימור מומיות, ובמאות האחרונות משמש שרף פיקוס הגומי (Ficus elastica) כמקור לגומי טבעי. תאנת בר נקראת גם גמז. קטיף תאנים נקרא "ארייה". כמו כן הוא נקרא "קיץ" ומכאן שם העונה, שבשלהיה התאנים מבשילות.
תאנה מיובשת, אותה נהוג לאכול בט"ו בשבט כחלק מהפירות היבשים, נקראת גם גרוגרת (או דבלה א.ח.). התאנה נחשבת על פי המסורת למאכל כשר, אך יש להכשירה טרם אכילתה, ולשם כך התפתחו מספר מנהגים. דבלים וגרוגרות נהוג לפתוח ולבחון לנגד האור לשאריות חרקים שונות; נהוג לחתוך את פתחן של תאנים טריות כדי להוציא את מירב הצרעות, המתרכזות באזור זה, ולאחר מכן לפתוח את הפרי ולבחנו בשנית. גם עם החמרות אלו, יש חוגים במגזר החרדי הנמנעים לחלוטין מאכילת תאנים מחשש לבעיית כשרות.
פשוט גועל נפש. אבל מה זה טעים!
לפני 16 שנים. 26 בספטמבר 2008 בשעה 17:00