סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוהבת שירה.

לפני 14 שנים. 23 ביוני 2010 בשעה 19:14

סביר שכל מי שיודע לבשל יגחך בהתנשאות, אך מבחינתי זה הישג.
הצלחתי לבשל.
כל זה בעזרתו האדיבה של הסקייפ (תודה לאל על תוכנות תקשורת).
אחרי שנומי הכתיב לי רשימת קניות ואחרי שרכשתי את כל המצרכים,
הוא אמר לי מה לעשות, אני עשיתי ו... זה הצליח.
בגאווה של זאטוט שמצליח לכתוב את שמו באותיות עקומות, גם אני מדווחת בגאווה.
פרגנו לי, בבקשה.

קוצצים דק בצל בינוני וחופן עלי פטרוזילה.
קוצצים גס 7 עלי שצ'בל (היה מי שלימדני כי בעברית הם נקראים חומעה).
מרתיחים מים בקומקום.
שמים בסיר 4 כפות שמן זית. מדליקים את האש.
מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים ספל (300 סמ"ק) של אורז לבן, את הפטרוזיליה, את השצ'בל, חופן צנוברים,
חופן חמוציות מיובשות, חופן אוכמניות מיובשות וחופן שקדים מולבנים ופרוסים.
מתבלים בכפית מחוקה של מלח, מעט פלפל שחור, קורט קנמון.
מערבבים ומוסיפים 2 ספלים של מים רותחים.
בוחשים, מכסים ומנמיכים להבה.
מציצים מדי פעם, ומכבים כשהמים שוקעים מתחת למפלס האורז.
משאירים מכוסה עוד כמה דקות ואז... טורפים.

בון-אפטיט

מUחדת - :)

ברכות יקירה. נשמע טעים מאוד.
אבל הסבירי נא לי- מה זה חומעה/שצ'בל?

ונ.ב קטן-
לאורז לבן רגיל (את התוספות מוסיפים בסוף, אם רוצים)
כוס אורז, מעט שמן (כף מספיקה), לטגן עד שקיפות,
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל (אפשר גם כף מרק באיזה טעם שרוצים), מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר- 20 דקות בלי להרים מכסה, סוגרים את הגז, מחכים עוד 5 דקות וזה מוכן.

זה כשבא משהו חם ואין חומעה או זמן :)

אני אנסה את המתכון הזה. נשמע נעים בבטן.
לפני 14 שנים
poetry lover - לדברי גדולים ממני, לפעמים קוראים לחומעה (בטעות) חמציץ. אלו עלים גדולים יחסית וצבעם ירוק כהה. טעמם חמצמץ. אין להתבלבל בינם לבין מנגולד, סלק, חסה, תרד ודומיהם.
אם אין חומעה, אפשר לוותר.
בכל מקרה, תודה על המתכון הבסיסי. בטח אצליח לשרוף את הסיר...
לפני 14 שנים
Bloody - נכון זה כיף לבשל? :)
לפני 14 שנים
poetry lover - לא!!!
זה מפחיד ומלחיץ ומסובך.
אבל אני לא מספיק מתאבדת שיעית בכדי להגיד לנומי "לא".
אז עשיתי זאת ודווקא יצא טעים.
זה לא אומר שאתחיל לבשל להנאתי.
אני קינקית, לא סוטה!
לפני 14 שנים
Cypris​(מתחלפת){חתול צללים} - ..... לא, זה לא... על מי אתה מנסה לעבוד..?????
ראיתי את התגובה הנפשעת הזאת, ולא יכולתי שלא למחות בתוקף!!! P=O=
לפני 14 שנים
poetry lover - אני לא מצליחה להבין את כוונתך.
אפשר הסבר במילים פשוטות?
לפני 14 שנים
Cypris​(מתחלפת){חתול צללים} - התגובה הייתה להודעה של בלאדי =)
לפני 14 שנים
Bent - תגידי את שרקשור האוכל הגדול והדי נהדר כאן את מכירה?

http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16514

הישגים רבים מחכים לך כאן בכלוב :)

לפני 14 שנים
poetry lover - אני מפחדת להציץ בשירשור.
זה נושך?
לפני 14 שנים
Bent - אם זה לא אני כן
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - אני מבקשת לא לנסות ולפתות את אחת הכותבות האהובות עלי לבלות עודף זמן במטבח במקום ליד המחשב!
אני גאה בך על השגייך עם האורז , אבל בהחלט מעדיפה אותך במקומות אחרים שמוצאים ממך כתיבה משעשעת ומשובחת כאחד!
לפני 14 שנים
poetry lover - תודה ים-ים,
אני לא אהפוך זאת להרגל. זה היה מלחיץ גם ככה.
בדרך כלל המיטב שלי זה הכנת פירה מפתיתי תפ"א , חמאה ומים רותחים.
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - אוי לא! פירה כזה זה חילול קודש, במיוחד כשכל כך קל להכין פירה אמיתי:
חותכים תפו"א (אמיתיים) לחצי ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך (כדי שיתבשל מהר כי למי יש סבלנות?), מבשלים במים רותחים עם מלח עד לריכוך, שופכים את המים, מועכים עם ממחה ידני או מיקסר, מוסיפים חמאה וקצת חלב וממליחים לפי הטעם.
כמה קל ככה טעים!

עכשיו אם את רוצה באמת להשקיע - אפשר לטגן בחמאה בצל פרוס לטבעות דקות או קוביות קטנות, ואפילו להוסיף צת יין לבן, מלח ופלפל אם כי זה גם טעים רק בצל נטו.

ואם את באמת באמת רוצה להתחרע במטבח - אז מאדים בחמאה פטריות מכל מיני סוגים, יחד עם הבצל ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.

בתאבון!
לפני 14 שנים
poetry lover - ככה היו מכינים אצלי בבית, עם בצל ופטריות בשם שצ'לופקה.
לי זה נשמע נורא מסובך.
כשניפגש, השתיה עלי והפירה עלייך.
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - אני קודם אערוך תחקיר לגבי השצ'לופקה, כי הפטריות שיש לנו פה בסביבה זה רק שמפיניון ופורטבלו.
שתיה אמרת?
אני אארגן בייביסיטר להרבה זמן כי אני כל כל לא בכושר בתחום הזה אחרי ההריון וכמעט שנתיים של הנקה (-;
לפני 14 שנים
poetry lover - הן דומות לפורטבלו, קצת יותר קטנות והרבה יותר קשות.
זמן בישולן ארוך יותר.
אופציה אחרת היא כמהין מגוררות, שחורות או לבנות.

(המידע באדיבות אחותי האלילית)
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - אני חוששת שנאלץ להסתפק בפורטובלו, במעונה לא מגדלים כמהין שחורות או לבנות.
גם ככה לא תמיד יש שם פורטובלו, לפעמים יש רק שמפיניון...
לפני 14 שנים
poetry lover - אמנם זוהי פריפריה שכוחת אל (בלי פורטבלו, בשם שמיים),
אך יש שם אותך וזה הרבה מאד.
{}
לפני 14 שנים
ים_yam​(לא בעסק) - ואני שוב מוחה על היעדרו של הסמיילי סמוק הלחיים ממבוכה באופציות התגובה!
לפני 14 שנים
Cypris​(מתחלפת){חתול צללים} - הו הו!! כל הכבוד! D=
בתור אחת שגם לא יודעת לבשל בשיט, אני יודעת להעריך אוכל שבושל בבית P=

וזה נשמע טעים =O
אולי אנסה פעם בעצמי.... אם יהיו לנו כיריים בבית מתישהו =|
לפני 14 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י