סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוהבת שירה.

לפני 14 שנים. 9 באוגוסט 2010 בשעה 20:45

מישהו יודע איך לתרגם לעברית "מסלינקה"?
אני מתכוונת לגבינה לבנה שהתחילה ליצור פורמציה גבשושית.
בתודה מראש.

astaro - קוטג'? :)
לפני 14 שנים
poetry lover - אתה פולני כמו שאני תימניה.
מסלינקה היא קצת חמצמצה וריחה מתקתק-מקולקל, בניגוד לרעננות ההכרחית של הקוטג'.
אגב, אין כמו הקוטג' הישראלי. בהרבה דברים אנחנו גרועים,
אבל בקוטג' - אלופי העולם (רק תנובה, כמובן).

מאחלת לך המשך יום נעים, עם הג'חנון והזחוג.
לפני 14 שנים
astaro - את כנראה תימניה אם כך.

מסכים לחלוטין לגבי הקוטג' שלנו, תנובה יצאו עם 12% לאחרונה, יוצא מן הכלל.
לפני 14 שנים
poetry lover - 12%? אתה רציני?
זה נשמע מדהים.
והמלוכלכים האלה יוצאים עם רעיון גאוני שכזה כשאני לא בארץ...
בטח עד שאחזור יורידו אותה מהמדפים. גררררר.
לפני 14 שנים
אטד​(לא בעסק) - ד"א, קוטג' זוהי המצאה ישראלית
לפני 14 שנים
poetry lover - שמעתי שזה כך.
יש קוטג' גם בצרפת, אבל שם זה נחשב למאכל לצורכי דיאטה וכחלק מתפריט למחלימים.
לפני 14 שנים
אטד​(לא בעסק) - קצת מוזר בהתחשב בעובדה שקוטג' היא אחת הגבינות הכי לא בריאות שיש אבל למה אפשר לצפות מצרפתים?
לפני 14 שנים
poetry lover - אי אפשר לצפות מצרפתים לדבר למעט אוכל טוב, יין משובח ואיות מחריד עד דיסלקטי.
אבל מה רע בקוטג'? אני תובעת את עלבונה.

אם לא תסביר את עצמך נילחם על כבוד הקוטג'.
מחוץ לחומות העיר עם הזריחה. הבא איתך שני עדים.
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - יש קוטג' גם בארה"ב וגם במדינות נוספות באירופה .
ככה שהמצאה ישראלית זה לא ,אבל המירקם האמריקאי שונה לגמרי ולטעמי ממש גרוע ואין מה להשוות לישראלי.
אגב , לטעמי הלא אנין גם שטראוס מתקרבים לקוטג' לא רע בכלל.
לפני 14 שנים
poetry lover - עוכר ישראל!
ה
לקוטג' של שטראוס יש מרקם נורא וטעם מזעזע.
הוא מזכיר זירמת קרנף אפילפטי מוכה פרעושים ושחין.

(אל תשאל מניין אני יודעת מהו טעמה של דגימה קרנפית שכזו. אני לא. אבל אני בטוחה כי הבנת את דבריי)
לפני 14 שנים
אטד​(לא בעסק) - זה שיש קוטג' גם בארה"ב לא אומר שזו לא המצאה ישראלית. זה רק אומר שהאמריקאים חיקו אותה. על מנת להבין מה רע בקוטג' צריך להכנס אל תוך נבכי ייצור הגבינות. אבל דיי לאמר שקוטג' הינה הגבינה היחידה שלא ניתן לייצרה בתהליכים טבעיים אלא רק בתהליכים תעשייתיים. בעבר גבינת הקוטג' היתה עוד פחות בריאה מכיוון שבתהליך ייצורה היתה מעורבת מרגרינה (שזה רעל טהור) אבל למיטב ידיעתי, בארץ לא משתמשים במרגרינה לייצור קוטג' משנות השמונים. יתכן שבמקומות אחרים התהליך הישן עדיין קיים.
לפני 14 שנים
poetry lover - תודה על המידע.
אלך לנבור באינטרנט כדי להבין את התהליך, או שאשאל מישהו שמבין בדברים כאלה. זה ממש מוזר, אבל מרתק.
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - ההבנה לא מחייבת הסכמה נכון?
לפני 14 שנים
poetry lover - מחייכת חיוך מסתורי.
לפני 14 שנים
מתחשב בך​(שולט){שבה} - רק תנקי את מה שנדבק לך לשן...
לפני 14 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י