במסגרת מאמציי להיות רעיה ראויה, דירדסתי משהו פשוט שיצא מרשים.
אני זוכרת שהמקור, כפי שהייתי אוכלת בבית, היה טוב יותר. ובכל זאת...
מטגנים בסיר לחץ גדול מאד בצל קצוץ במעט שמן (לא זית ולא סויה).
מוסיפים בשר בקר (פרוסות רגל עם העצם) שנחתך לקוביות.
טיגון קצר.
מוסיפים 3 ליטר מים רותחים. מסלקים את הקצף מלמעלה.
כעת מוסיפים:
שעועית לבנה ששרתה במים ארבע שעות (חצי ק"ג במצבה היבש),
6 שיני שום קצוצות.
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות.
קופסה קטנה של רסק עגבניות.
כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור.
מרתיחים, מכניסים ללחץ, מבשלים שעה ורבע.
התוצאה היא ספק מרק ספק נזיד. חם, משביע ומחמם את הלב בימי החורף.
לאחר ההכנה נזכרתי שבבית היו מוספים לחגיגה גם כרוב חתוך לרצועות דקות,
שורש פטרוזיליה, וקישוא.
אצלנו בבית היו שותים עם זה יין לבן חצי יבש, אבל אני חושבת שבירה בהירה מתאימה יותר.
בתאבון.
לפני 12 שנים. 5 בדצמבר 2011 בשעה 15:49