לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

ניק טוב

לפני 13 שנים. 25 באפריל 2011 בשעה 15:17

מה תעשה כלבה טובה שכמותי, שקיבלה הוראה מפורשת מאדונה.
להגיע על ארבע ומופלטה שלמה נעוצה בעכוזה, בעוד אני, איני מכירה ולו משפחה מרוקאית אחת.

הכיצד אעמוד במשימה ?





ניני - תכיני לבד?!
:-)
לפני 13 שנים
עכוזית כלבה בדסמית​(נשלטת) - ומי ילמדני את אומנות ההכנה ? האם קיימת באמת כלבה מרוקאית גזעית אחת מאולפת כהלכה ?
לפני 13 שנים
שולה פנינים - מרכיבים :
1 קילו קמח
1 כפית גדושה מלח
2.5 עד 3 כוסות מים
1 כוס שמן
להגשה: חמאה, דבש, סירופ מתוק

אופן הכנה :
מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
• מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
• חותכים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
• שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק.
• מניחים לכדורים לנוח בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
• מחממים מחבת על אש בינונית.
• משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד.
• מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן). כשהעיגול מזהיב והופכים לצד השני (כ- 30 שניות).
• מניחים מיד על גבי המופלטה עוד עיגול בצק נוסף.
• ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך שעיגול הבצק החדש על המחבת כלפי מטה.
• מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק.
• ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות.
• למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
• אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.
• הכמות מספיקה לכ- 40 מופלטות.
• מגישים את המופלטות עם דבש, חמאה, סירופ מתוק או מייפל.
• לילדים אפשר להגיש כם ממרח שוקולד.
• בתאבון.

לא יודעת, אני אשכנזיה וזה עדיין נראה לי קל. ((:
ואם לא תצליחי לדחוף את הראשונה - לא נורא, יש לך עוד 39 להתאמן עליהן..
בהצלחה!
לפני 13 שנים
שולץ s - איזו השקעה עליה...כל הכבוד :)
אם לא בא לך יש מאפיות.
מקסימום תקנה ז'נגולה ביפו ותאמרי שזה סוג של מופלטה.
אהבתי את המשימה של אדונך.
לפני 13 שנים
פרומיתאוס - פשוט
על 4
:-)
לפני 13 שנים

להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י