שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

יומני נוטה

1. אל תעצבני את הגנרטור
2. אל תתחצפי אל הגנרטור
3. אל תתגרי במזל שלך

לא צלחת את מטלות 1 עד 3 - כתבי לבלוג!

כל הכינויים בבלוג זה הם אקראיים לחלוטין ואין להם שום קשר לאדם שעומד מאחורי מילותיו!
לפני 6 שנים. יום ראשון, 15 בנובמבר 2020 בשעה 2:44

מושגים: נטייה מינית

הטרוסקסואליות: משיכה לא.נשים מהמגדר והמין הנגדי.

הומוסקסואליות: משיכה לא.נשים מאותו המגדר והמין. בדרך כלל מונח שמתייחס לגברים שאוהבים ונמשכים לגברים.

לסביות: נשים שאוהבות ונמשכות לנשים.

ביסקסואליות: משיכה לשני המגדרים, גם לגברים וגם לנשים, לא בהכרח באותה צורה או באותה עוצמה.

פאנסקסואליות: משיכה ליותר ממגדר אחד, לא בהכרח באותה צורה או באותה עוצמה. פאנסקסואלים טוענים שיש יותר משני מגדרים (ראו הסבר בהמשך), ולכן הם לא "בי" – לא נמשכים רק לנשים/גברים.

דמיסקסואלים: משיכה מינית שמתפתחת רק לאחר הכרות ועל בסיס אופי, ללא קשר למגדר ולמראה.

א-מיניות: חוסר משיכה מבחינה מינית לא.נשים אחרים.ות (אך עדיין עשויה להיות משיכה רומנטית).

 

מושגים: זהות מגדרית

סיסג'נדריות: מבטא הלימה בין הגוף שלי לבין המגדר שאני משויכת אליו. למשל, נקבה שמרגישה וחיה כאישה, וזכר שמרגיש וחי כגבר.

טרנסג'נדריות: מי שחשים וחיים במגדר השונה מזה שנולדו אליו. כלומר, הגוף והמין הביולוגי לא הולמים את המגדר אליו אני מרגיש.ה שייכ.ת. המושג לא מבטא משיכה מינית.

ג'ינדר קוויר: א.נשים שלא מגדירים את הזהות המגדרית שלהם.ן לפי ההגדרות של "גבר" או "אישה". חלק מהג'נדרקווירים.ות מרגישים.ות וחיים.ות שהם גם גברים וגם נשים בחלקים שונים מהזמן, וחלק בכלל לא מזדהים עם ההגדרות האלו.

 

המושגים חלקיים, יש עוד המון.

לפרסום זה יש תגובות, הרשמ/י או התחבר/י כדי לקרוא ולהוסיף תגובות.

הרשמ/י התחבר/י