מופלטה
המצרכים לכ40 יחידות::
1 ק"ג קמח
10 גרם שמרים יבשים
700 מ"ל מים
4 גרם מלח
שמן קנולה בנדיבות
אופן ההכנה:
במיקסר לשים מים, שמרים, מלח וקמח לבצק חלק וגמיש.
מחלקים ל - 40 כדורים, כל כדור כ-40 גרם.
מסדרים את הכדורים באופן מרווח בתבנית רחבה ומציפים אותם בשמן.
משהים ל-30 דקות.
על משטח עבודה משומן קלות פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מעבירים את המופלטה למחבת טפלון רחבה לדקה.
בינתיים פותחים עלה בצק נוסף, הופכים את המופלטה שבמחבת, מניחים עליה את המופלטה השנייה ומטגנים עוד דקה, הופכים ומניחים מופלטה נוספת וכך ממשיכים עד שנוצר מגדל של 10-15 מופלטות.
מוציאים את הערימה מהמחבת ומגישים עם חמאה רכה ודבש.
מופלטה
המצרכים ל- 40 יחידות :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח והמלח, בהדרגה להוסיף מים, ללוש לבצק רך וגמיש. לתת לבצק לנוח ככדור בצק כחצי שעה .
לחלק את הבצק לכדורים (כ- 40).
לטבול כל כדור בקערה עם שמן ולהניח על מגש משומן, לכסות במגבת מטבח נקייה, למשך כחצי שעה.
לחמם מחבת על להבה בינונית,
לפתוח כל כדור בידיים משומנות בשמן לעלה דק בקוטר של 20 ס"מ ולטגן (אין צורך להוסיף שמן למחבת), כאשר רק את העלה הראשון מטגנים משני הצדדים. ברגע שהופכים לצידו השני להניח עליו עלה בצק נוסף , אחרי חצי דקה להפוך את שניהם יחד ולהניח עלה בצק נוסף וכך הלאה כשהערימה הולכת וגובהת ובכל פעם העלה החדש הוא התחתון בערימה שבמחבת..
כשהצטברו בערימה 10- 15 מופלטות וקשה להפוך את כל הערימה, להוציא מהמחבת ולהגיש לשולחן או להניח על צלחת ולכסות במגבת מטבח נקייה, ולהמשיך לטגן ערימה נוספת של מופלטות.
להגיש חם עם חמאה ודבש , ריבה, או ממרח שוקולד.
לפני 17 שנים. 9 באפריל 2007 בשעה 17:23