סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הנוף בסוואנה שלי

מילים מילים ואת משמעותן, יבוא לו גל ישטוף אותן.
לפני שנתיים. 24 ביוני 2021 בשעה 20:20

צלי כתף בקר הינו נתח מסוג שריר ולכן זקוק לבישול ארוך. היות והוא שריר אין חשיבות בהיותו טרי (יקר יותר) (קפוא 45-50 ש"ח לקילו). מנסיוני אין הבדל בטעם.

זו מנה שצובעת את הארוחה בטעמים מרהיבים. אחת המנות היותר מבוקשות אצלי.

 

מרכיבים: נתח צלי כתף בקר (מספר 5) קפוא מהסופר, ארבעה תפוחי עץ ירוקים, אבקת מרק בצל (לא תחליפים ללא MSG), כוס יין אדום, חצי בקבוק בירה.

מרתיחים קומקום מלא מים.

חותכים את הנתח לשני חלקים. ממליחים ומפזרים עליו פלפל שחור גרוס דק. סוגרים את נתח מכל הכיוונים על ידי טיגון בשמן. נתח אחד ואז מוציאים ואת השני.

שופכים את כל קומקום המים לסיר עמוק. מוסיפים כוס יין וחצי בקבוק בירה וארבע כפות גדושות של אבקת מרק בצל. נתחי הבשר צריכים להיות מכוסים עד ל 3/4 גובה.

מביאים לרתיחה עם מכסה סגור. משאירים על אש כמעט מקסימלית לחצי שעה ואז מנמיכים לאש קטנה לעוד שעתיים וחצי.

מוציאים את נתחי הבשר ופורסים אותם לפרוסות לא דקות מדי. מחזירים לסיר שיטבלו בנוזל.

חותכים את תפוחי העץ לשמיניות ומוציאים את החלק של הגרעינים ושמים בסיר שיטבלו בנוזל.

ממשיכים לבשל עוד שעה והמנה מוכנה.

 

מומלץ להכין גם מנת אורז לבן פסיבי יחסים, שתהווה מצע לפרוסות הבשר ולרוטב ציר הבקר.

את כמות ציר הבשר שנשארה, לשים בכלי, בכדי להוסיף אותו לתבשילים שונים שנעשה בימים הקרובים. (מוסיף המון).

 

בתאבון


להוספת תגובה לבלוג זה עליך להיות חבר/ה רשומ/ה ומחובר/ת לאתר


הרשמ/י התחבר/י