Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
25 באוק׳ 2006
האם אפשר ללמוד מאחרים?
לפני 18 שנים •
25 באוק׳ 2006
Queencie(שולטת) • 25 באוק׳ 2006
כדי לא להסיט את הדיון בפוסט המקורי ....
זאלופון כתב/ה: Queencie כתב/ה: זאלופון כתב/ה: במחשבה שניה מה שכיניתי קודם "סממנים חיצוניים" כן יכולים להחכים. אפשר ללמוד מצפיה בסשן של אדם אחר. הוא לא ילמד אותך "איך לשלוט" אבל כן יוכל להציע דרך מסוימת, הדרך שלו, שתעבור אצלך אינטרפרטציה ותיושם באופן שנראה לך ושלו את מסוגלת. בעניין הזה אני חושב שתיאורטית כל דום יכול ללמוד מכל דום אחר, בתשלום או לא, כאשר מה שחשוב לצורך לימוד מוצלח הוא שהדום האחר יעשה משהו שיהיה חדש עבור דום הלומד וייראה לו כמשהו נכון עבורו ושהוא יכול ליישם בדרכו שלו.
אני חושבת שזה מאוד נכון. כל אחד יכול ללמוד מכל אחד משהו. כשאני צופה או משתתפת בסשן עם דום או דומית נוספת אני קולטת דברים ומה שמוצא חן בעיניי (באינטרפרטציה שלי) אני אנסה לשלב לשליטה שלי, בסגנון האישי שלי. כך גם אפשר ללמוד מסרטונים, או מתאורים סיפוריים של סשנים של אחרים. מכל מלמדיי השכלתי! אני סוטה פה מנושא השרשור המרכזי, אבל מאחר שהנושא המשני הזה כבר התפתח ותודות לך, לכחולית ולרד-סל התחלתי להרהר בו ברצינות, נראה לי שאפשר לכתוב את זה פה: שנינו דיברנו על למידה דרך צפייה או השתתפות בסשן של שולט אחר. האם יש אפשרות ללמידה כזו פה, בכלוב, בכתב? ואם כן, למה זה לא קיים כמעט? אין פה ממש פוסטים שמלמדים טיפים או "טריקים" או רעיונות או סגנון. מה שכן יש הם סיפורים ותיאורי סשנים, וגם מהם הלימוד שניתן להפיק הוא דל. רובם מתמקדים בידוע והמוכר ביותר, וגם אלו שלא עוסקים לרוב יותר ב"מה" ופחות ב"איך". יצא לי פה ושם לקרוא חלק מתיאור של מישהו ולקחת משהו מזה, אבל נדמה לי שזה נדיר ובדרך כלל זה יותר ברמת הרעיון עצמו מאשר ברמת אופן הביצוע (מה עושים ולא איך עושים, מה אומרים תוך כדי ואיך אומרים את זה ולמה וכו'). כמובן שאני לא מחפש חוברת הוראות שצריך לפעול על פיה בדייקנות ולא לפספס אף סעיף, אלא בדיוק את אותה למידה שניתן להפיק מצפיה או השתתפות בסשן של אחר. התחושה שלי היא שקיים כאן מעט מאד מזה, בטח ביחס לפילוסופיה, לתיאוריה, לדומים המסוכנים ולסגידה להתמסרות. אפשר אחרת? |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
25 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
25 באוק׳ 2006
Queencie(שולטת) • 25 באוק׳ 2006
את תחילת דרכי בתחום עשיתי בקריאה, והרבה. זה עזר לי להבין יותר על עצמי, לקחת כיוון ולהגדיר לעצמי מה אני אוהבת. בשלב השני, עדיין שלב קריאה בלבד, קראתי באתרים שונים בארץ ובעולם על הנושאים שמצאתי בהם עניין. החל מתחומים שונים של הבדס"מ, דרך אביזרים שונים והשימוש בהם, וכלה בסיפורים אישיים ומאמרים כלליים יותר או ניתוחים פסיכולוגיים/פילוסופיים.
שלב הלימוד הזה, גם אם היום מלווה בעשיה ונסיון אישי, לא מסתיים ברגע שלוקחים ליד שוט, או דילדו, או חבל. אני ממשיכה לקרוא ומוצאת את עצמי אוספת עוד ועוד אנקדוטות או כיוונים חדשים שאני מפנימה או לומדת. כך שלדעתי אפשר ללמוד הרבה מאוד מקריאה, אם משקיעים את המאמץ ואם יש את העניין להשקיע ... |
|
ספיר בכחול |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
ספיר בכחול • 26 באוק׳ 2006
נניח שמישהי חדשה לגמרי בתחום הפאמדום ומעוניינת לראות את הכיוונים השונים.
יש אתרים או קישורים שאת ממליצה למתחילות כדי ללמוד על התחום? |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
Queencie(שולטת) • 26 באוק׳ 2006
יש לא מעט חומר בפורום אלפוני פה, ובמגזין של הכלוב - גם סיפורי שליטה, אבל בעיקר מאמרים שונים.
אם אין מגבלה של קריאה באנגלית את יכולה לשוטט בעזרת גוגל לנושאים שונים שמעניינים אותך. הנה כמה שאספתי מרשימת הפייבוריטס שלי: http://www.frugaldomme.com/esoteric/ http://www.elisesutton.homestead.com/ http://www.akashaweb.com/articles/index.html שיהיה בהצלחה ובהנאה |
|
huan |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
huan • 26 באוק׳ 2006
לדעתי אפשר ואף מומלץ ללמוד מאחרים קראתי לא מעט פוסטים,סיפורים מדריכים ועוד לפני שהתחלתי לקחת חלק בקהילה.
אך לפי דעתי אין תחליף לצפות ולדבר עם אנשים בשר ודם שאשכרה יכולים לענות על שאלות ולהדגים דברים אך לצערי כל החלק הזה ממש לא מפותח ומלבד הסשנים הפומביים במסיבות וכמה סדנאות שטיצר אירגן אין באמת היזדמנות לכך וחבל |
|
ספיר בכחול |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
Queencie כתב/ה: יש לא מעט חומר בפורום אלפוני פה, ובמגזין של הכלוב - גם סיפורי שליטה, אבל בעיקר מאמרים שונים.
אם אין מגבלה של קריאה באנגלית את יכולה לשוטט בעזרת גוגל לנושאים שונים שמעניינים אותך. הנה כמה שאספתי מרשימת הפייבוריטס שלי: http://www.frugaldomme.com/esoteric/ http://www.elisesutton.homestead.com/ http://www.akashaweb.com/articles/index.html שיהיה בהצלחה ובהנאה תודה רבה על קבלת הפנים החמה. אקרא את הכל. |
|
ספיר בכחול |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
huan כתב/ה: לדעתי אפשר ואף מומלץ ללמוד מאחרים קראתי לא מעט פוסטים,סיפורים מדריכים ועוד לפני שהתחלתי לקחת חלק בקהילה.
אך לפי דעתי אין תחליף לצפות ולדבר עם אנשים בשר ודם שאשכרה יכולים לענות על שאלות ולהדגים דברים אך לצערי כל החלק הזה ממש לא מפותח ומלבד הסשנים הפומביים במסיבות וכמה סדנאות שטיצר אירגן אין באמת היזדמנות לכך וחבל תודה רבה huan אתחיל בקריאה ואולי אכיר אנשים בקהילה. |
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
יש ויש
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
עינבר • 26 באוק׳ 2006
באופן אישי, היה מישהו שלימד אותי איך להצליף בשוט זנבות.
מה שלמדתי ממנו ב3 דקות , היה יותר יעיל מכל למידה עצמית. גם מבחינת הטכניקות וגם מבחינת הבטיחות של המוצלף. אני חייבת להגיד שכנשלטת חוויתי כל כך הרבה לא מנוסים, שנתנו לקצוות של השוטים להתעופף בלי שליטה לכל אזור בגופי, מה שאילץ אותי להפסיק אותם בפעולה שאני מאוד אוהבת . והייתי מעדיפה שהם ילמדו משהו ממישהו, במקום ללמוד לבד. לעומת זאת, יש דברים שאי אפשר ללמוד מאדם או מאמר, בשום דרך. הדוגמא שעולה לי בראש היא שהסאב שלי (זמנית), מסרב לפקודה שלי. ההחלטה האם להעניש אותו, לוותר לו ולשנות פקודה או פעליות או לעצור את הסשן ולשמוע מוזיקה ביחד עד שיבחר להתמסר, היא החלטה אינדיווידואלית, שקשורה לסגנון שלי כשולטת. אני יכולה ללמוד את זה מעצמי ולפעמים קצת מהנשלט שלי וזהו. יכול להיות שאני גם אקרא סיפור פמדום ויגלה מה עושה לי את זה. נראה לי מגוחך לחלוטין לקבל הדכה מאחרים על איזה עונש לתת. |
|
כלבלבון עירוני |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
Re: יש ויש
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
כלבלבון עירוני • 26 באוק׳ 2006
עינבר, מה שכתבת מחזיר אותי לשרשור של huan על התכונות המולדות של השולטות והשולטים לעומת התכונות המולדות של סאביות והסאבים, כאשר רובנו אמרנו שאנשים נמצאים על רצף ויש אנשים שבמשך הזמן משנים תפקידים.
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16804&postdays=0&postorder=asc&start=30 עינבר כתב/ה: הדוגמא שעולה לי בראש היא שהסאב שלי (זמנית), מסרב לפקודה שלי. ההחלטה האם להעניש אותו, לוותר לו ולשנות פקודה או פעליות או לעצור את הסשן ולשמוע מוזיקה ביחד עד שיבחר להתמסר, היא החלטה אינדיווידואלית, שקשורה לסגנון שלי כשולטת. אני יכולה ללמוד את זה מעצמי ולפעמים קצת מהנשלט שלי וזהו. יכול להיות שאני גם אקרא סיפור פמדום ויגלה מה עושה לי את זה. נראה לי מגוחך לחלוטין לקבל הדכה מאחרים על איזה עונש לתת. ברוכה הבאה למועדון של אלה שמשנים כל פעם את ההעדפה שלהם ואצלך ברוכה הבאה למועדון המלכות עם הסאבים. אני מסכים שברוב המקרים אין תחליף להכרות ולהתנסות. |
|
גון קונור מקלאוד(נשלט) |
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באוק׳ 2006
גון קונור מקלאוד(נשלט) • 26 באוק׳ 2006
ספיר בכחול כתב/ה: huan כתב/ה: לדעתי אפשר ואף מומלץ ללמוד מאחרים קראתי לא מעט פוסטים,סיפורים מדריכים ועוד לפני שהתחלתי לקחת חלק בקהילה.
אך לפי דעתי אין תחליף לצפות ולדבר עם אנשים בשר ודם שאשכרה יכולים לענות על שאלות ולהדגים דברים אך לצערי כל החלק הזה ממש לא מפותח ומלבד הסשנים הפומביים במסיבות וכמה סדנאות שטיצר אירגן אין באמת היזדמנות לכך וחבל תודה רבה huan אתחיל בקריאה ואולי אכיר אנשים בקהילה. את יכולה גם לצאת למקומות הבילויי של הקהילה בדאנדן או בנו-לימיט |
|