שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

טנטרה ושליטה נשית

פנתרון
לפני 15 שנים • 22 בפבר׳ 2009

טנטרה ושליטה נשית

פנתרון • 22 בפבר׳ 2009
אני שנים בענייני הטנטרה וזה שינה ושידרג לי את המיניות מקצה לקצה.
ב BDSM אני די חדש ומענין אותי איך טנטרה ושליטה, בייחוד שליטה נשית, משתלבים. יש למישהו איזשהו ניסיון עם זה?
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}

לא הייתי קוראת לזה נסיון

אבל נראה לי שיש קשר בין הדברים, קודם כל בגלל שמדובר בשני תחומים שמרחיבים את גבולות המיניות (לא שאני טוענת שהם עושים רק את זה... בטח שלא טנטרה).

מבחינת שליטה נשית - הדבר הראשון שעולה לי זה משטר אורגזמות, מה שחלק מהשולטות עושות לבחורים שלהן, מזכיר לי מאד אימון טנטרי icon_smile.gif

באופן כללי - טנטרה מלמדת אותך בין השאר להקשיב לגוף שלך ולשלוט בו.
שזה כישור מאד יעיל בבדס"מ.
אלה (טנטרה ובדסמ) שני כיוונים שנראה לי נפלא לחקור יחד, כי מה שאתה לומד בכל אחד מהם, משפר גם את השני.

ועוד לגבי שליטה נשית, סתם משהו נחמד: "למה השיעורים הטנטריים מכוונים לגברים? מה זה האפליה הזאת? - כי גברים הם אלה שצריכים ללמוד. נשים כבר יודעות" (זה ציטוט מאד מאד חופשי. אני לא זוכרת איפה ראיתי זה. אבל לא המצאתי את זה בעצמי)
פנתרון

Re: לא הייתי קוראת לזה נסיון

פנתרון • 22 בפבר׳ 2009
הי אנה

באימון הטנטרי יש בהחלט משטר אורגזמות לגבר - אין אורגזמות icon_smile.gif
למרות שהדגש האמיתי הוא לא על הימנעות מפליטה - הטנטרה היא באופן כללי דרך של התמסרות לא של שליטה. הדגש הוא על תיעול והתמרה של האנרגיה המינית מהאגן אל הבטן, הלב העיניים ולתדרים אחרים של תשוקה ואהבה.

כלומר אם אני גבר שמעדיף לא לגמור אבל לא יכול שלא להתפרק בסופת החושים הסוחפת של השאקטי השולטת בי אני צריך לבקש ממנה לשמור על גבול האורגזמה שלי ולא לגרום לפלוט, שזו דרך אגב מיומנות לא פשוטה לאשה - לדעת לקרוא את הגבר ולקחת אותו על סף האורגזמה בלי לעבור את גבול. בנות, זה בעיניכן אתגר מענג או תיק פלילי?

ולגבי זה שנשים כבר יודעות, אז ברמה מסוימת זה ממש נכון, רוב הגברים שאני מדבר איתם על טנטרה לא מבינים בשביל מה זה טוב, והנשים גם אם הן לגמרי מתחברות לרעיון, כשהן טועמות את החוויה הן קולטות מאוד מהר את העניין. מצד שני נראה לי שגם לאישה יש שם איזושהי למידה למרות שזה עוד לא ממש ברור לי מה היא. יש שם שני דברים שאיכשהו מתערבבים: אחד זה השיחרור מעכבות ולמידה של חופש מיני - שכולנו צריכים לעבור כשאנחנו יוצאים ממכבש ההתניות החברתי לעולם החופשי והפתוח. ושתיים זה הלמידה הטנטרית - כיבוש האנרגיה המינית ושימוש בה למטרות מעודנות יותר - שזה משהו שנראה לי שקורה גם ב BDSM במיטבו - החרמנות מאפשרת לנו לפרוץ גבולות של האישיות, לשחרר צדדים כמוסים של הנפש ולחוות חופש ומימוש ברמות שלא הכרנו קודם.

אבל אם לחזור רגע לנשים שאנחנו כל כך אוהבים, אז אצלכן הסיפור מאוד שונה. האורגזמה שלנו היא מאוד פונקציונלית ופשוטה - שפריץ מהזין שמאפשר הפריה. הטבע עשה את שלו. האורגזמה הנשית לא משרתת מטרה ביולוגית כל כך ברורה וגם מגיעה בטווח ענק של צורות, עוצמות, גוונים וגדלים. אז אם הגבר צריך לאסוף את האנרגיה בדרכה אל הפליטה ולקחת אותה למקומות אחרים, מהו האתגר הטנטרי של האשה?

ומה שמעניין פה בפורום המכובד הזה, איך אישה שולטת יכולה להשתמש באנרגיה המינית של הפרטנר שלה כדי להתעלות בעצמה?
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 15 שנים • 23 בפבר׳ 2009
אני לא אענה על השאלה ששאלת בסוף, כי אני לא יודעת להסביר את זה.

אמרת שהטנטרה היא דרך של התמסרות, לא של שליטה.
אבל מה זה בדסמ, בעצם? כל אחד שתשאל יגיד לך משהו אחר.
יש שיגידו לך ששליטה זה קודם כל שליטה עצמית.
יש שיגידו לך שההתמסרות היא הדבר האמיתי.
כי "שליטה מקבלים, לא לוקחים". שזה התמסרות בעצם.

לטעמי אין סתירה. יש המון קווים חופפים.
הכרה עם צד אחד משפרת את השני.
כמו שכל דרך חדשה שמכירים בעולם הזה, משפרת את יחסינו עם שאר הדרכים.
Morticia

Morticia • 23 בפבר׳ 2009
[quote="פנתרון]
ומה שמעניין פה בפורום המכובד הזה, איך אישה שולטת יכולה להשתמש באנרגיה המינית של הפרטנר שלה כדי להתעלות בעצמה?[/quote]

וואה וואה
icon_biggrin.gif
בכל כך הרבה דרכים ותחושות יכולה...

וזה לא מאוד שונה מן הטנטרה
באופן מהותי

גם תלוי לאיזו עסקנות בדס"מית תפנה
לא כולנו בעניין של סאדו מזוכיזם
חלקנו הרבה יותר נמשכים ל-D/s
Dominance/submission
ושם זה בפירוש שיעור בהתמסרות ונתינה
לוא דווקא ממקום המבקש לאסור ולחוקק ולכפות ולהקטין
גם, תלוי

אני בספק אם אפשר לתת בלי לדעת איך לקבל
ולכן גם שיעור בלקיחה הוא חלק מהעניין

האיסור על גמירת הגבר
בעיני מביע דבר עמוק ומהותי יותר
ולכן בסגנון שליטה מנטלי/רגשי יותר
אבקש לחתור לעברו

בטנטרה גם לא ממש אוסרים על גמירה כמו מלמדים את רזי ההנאה ללא שפיכה

אני חושבת שבשני המקרים זה מונע מניסיון ללמד את הגבר לענג את האישה
שהרי הגבר יכול לגמור מאוד מהר ובשניה לחוש צניחת אנרגיה
לעומת האישה שסודותיה מעט נסתרים יותר מטבעה
אך מרגע ומצאת את האורגזמה שלה
זו יכולה רק להמשיך, להתעצם ולתת לאישה המון אנרגיה והנאה

ועל כן
...

אני לא רואה שליטה נשית כביטול או הקטנת הגבר
אני חושבת ששגעונות גדלות הם מתכון רע מאוד לשליטה
ושסאבמיסיביות אותנטית דורשת המון עוצמה
שליטה דורשת המון אחריות, סובלנות והכלה
אני בהחלט רואה שליטה נשית כחינוך הגבר לסיפוק צרכיה וערגותיה של האישה

בין השאר...

מקווה שהייתי קצת ברורה
icon_smile.gif
Queencie​(שולטת)

Queencie​(שולטת) • 23 בפבר׳ 2009
פנתרון כתב/ה:

ומה שמעניין פה בפורום המכובד הזה, איך אישה שולטת יכולה להשתמש באנרגיה המינית של הפרטנר שלה כדי להתעלות בעצמה?

התשובה לדעתי מצויה בהסבר שנתת בעצמך: "הטנטרה היא באופן כללי דרך של התמסרות לא של שליטה. הדגש הוא על תיעול והתמרה של האנרגיה המינית מהאגן אל הבטן, הלב העיניים ולתדרים אחרים של תשוקה ואהבה."
גם בבדס"מ, כשהשליטה והכניעה נפגשים במקום נכון, התמסרות טוטאלית לשולטת כוללת בין היתר את הענקת השליטה על ההנאה המינית, היצרים והאורגזמות לשולטת. במצב כזה החיבור בינו ובינה מקסימלי, כך גם הקירבה והאינטימיות, ואכן יש בזה פוטנציאל אנרגיה עם עוצמות מטורפות...
זה לא שהנשלט משחרר אנרגיות שהשולטת משתמשת בהן, אלא התמרה של האנרגיות המיניות לחיבור הזה, לקירבה הזו, להכלה שלה אותו וגם להיפך.
    התגובה האהובה בשרשור
פנתרון
פנתרון • 23 בפבר׳ 2009
אנה דן כתב/ה:
אני לא אענה על השאלה ששאלת בסוף, כי אני לא יודעת להסביר את זה.

לטעמי אין סתירה. יש המון קווים חופפים.
הכרה עם צד אחד משפרת את השני.
כמו שכל דרך חדשה שמכירים בעולם הזה, משפרת את יחסינו עם שאר הדרכים.

אנה
יפה אמרת לגבי הדרכים, אני ממש מסכים ולא נראה לי שיש פה מחלוקת כרגע. פשוט מאירים את ההנושא מכל מיני כיוונים...

אנה דן כתב/ה:
לא אענה על השאלה ששאלת בסוף, כי אני לא יודעת להסביר את זה.

אולי תנסי בכל זאת? אם זה היתה שאלה פשוטה לא היינו מגיעים עד הנה כדי לדבר על זה icon_cool.gif
פנתרון

Re: סלחו לי על הבורות

פנתרון • 23 בפבר׳ 2009
יהלום לב הזהב כתב/ה:
יש לי רק שאלה קטנה מזה טנטרה ? icon_redface.gif

באמת לא שמעת אף פעם על טנטרה?
נראה לי שיהלומה מיתממת...

בכל אופן היו בדיון הזה כבר כמה תאורים קצרים של טנטרה.
זו דרך רוחנית, שבאה במקור עם קארי ועם הל וכוללת בין השאר שימוש באנרגיה מינית ככלי להתפתחות האדם.

או במילים פשוטות יותר:
טנטרה זה להזדיין בסבלנות
icon_lol.gif
יהלום לב הזהב​(לא בעסק)

האמת

אני באמת לא יודעת מזה טנטרה
ולא ממש הבנתי
ולמה מיתממת לא חייבת לדעת הכול בעצם יש הרבה דברים שאני לא יודעת
חחחחחח icon_redface.gif
אתה יכול להסביר גם בלי ללעוג זאת לא בושה לשאול
בושה לא לשאול כי רק ככה לומדים icon_biggrin.gif