צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

Dear friends, this is important, it's about our freedom

ropemind
לפני 15 שנים • 9 באוג׳ 2009

Dear friends, this is important, it's about our freedom

ropemind • 9 באוג׳ 2009
אימרו לא לחוק המאגר הביומטרי לפני שיהיה מאוחר מדי



בואו נעצור את החוק לפי שהוא יעצור אותנו!

________________________________________________________
הודעה חשובה: ככל הנראה הצעת החוק תעלה להצבעה בכנסת השבוע.

להלן העדכונים האחרונים:

26/7/09 - הלחץ של עשרות מתנדבים דרך טלפונים לשרים עובד! ההצבעה על החוק נדחית ממועדה המקורי, ה-27 ליולי.

26/7/09 - עקב תביעה באיומים, יורד פוסט המעלה עובדות הקושרות בין יוזם החוק, ח"כ מאיר שטרית, לבין חברת OTI שעתידה להקים את המאגר הביומטרי.

25/7/09 - הגענו, כ-400 איש, לרחבת הסינמטק בת"א ואמרנו לא לחוק המאגר הביומטרי!

זה הזמן לפעול:

יש לנו זמן עד ההצבעה זמן לשכנע את הפוליטיקאים!
בשביל זה אנחנו משלמים להם, בשביל זה שלחנו אותם לשם. זה תלוי בנו!
לשכת שר הפנים: 02-6703731
לשכת דן מרידור: 02-6703382
לשכת בני בגין: 02-6773700
וכל השאר:
http://www.knesset.gov.il/mk/heb/MKIndex_Current.asp?view=6
תתקשרו! אפשר להשתמש בשיחה חונה: אחרי שמחייגים ותפוס, מנתקים ואז מחייגים כוכבית 41.
וברגע שהקו יתפנה הטלפון יצלצל אצלכם.
שוב, זה תלוי בנו. בואו נפציץ אותם בטלפונים, ונדאג שכל מי שאנחנו מכירים ורוצה לעצור את החוק הזה יעשה כך גם.

כמו כן, בימים אלו העצומה והחתימות נשלחות לחברי הכנסת ולשרים. המשיכו לעזור להפיץ אותה, שנאסוף עוד ועוד חתימות. ___________________________________________________

"חוק המאגר הביומטרי" עבר בקריאה ראשונה בכנסת ב-29.10.2008, לאחר שכבר עבר את אישור הממשלה בחודש אוגוסט 2008. ע"פ החוק, שהוצע על ידי ח"כ מאיר שטרית, מי שיסרב למסור טביעת אצבע צפוי לרצות שנת מאסר. החוק נועד להנהיג בישראל "תעודות זהות חכמות" אשר כוללות אמצעי זיהוי ביומטרים, כגון טביעות אצבע ותמונות ממוחשבות של הפנים. הנתונים האלה יקודדו בשבב מסוג RFID שיוטמע בתעודת הזהות ובדרכון. "תעודות הזהות החכמות" ייוצרו על ידי תאגיד מסחרי גדול. כמו כן, החוק מורה על הקמת מאגר שיכלול נתונים ביומטריים על כל תושבי המדינה. לאף מדינה דמוקרטית מערבית אין מאגר כזה בקשר לאזרחיהן. הניסיון בעולם ובארץ מלמד שמאגרי מידע שמוקמים למטרה אחת – ימצאו שימושים נוספים. המאגר הביומטרי יהיה גם בשימוש המשטרה וכוחות הביטחון בזיהוי חשודים. כמו כן, לא הוסברה כראוי הדרישה מדוע יש צורך גם בטביעת אצבע וגם בתווי פנים דיגיטליים.

חשוב לציין, שרק 19 ח"כים מתוך 120 האמורים לייצג את כלל האזרחים נכחו בזמן ההצבעה על חוק כה רגיש שישפיע עמוקות על כל אחד ואחת מאיתנו. מה פשר החיפזון? לא הסבירו לנו עדיין. לפי ד"ר מיכאל בירנהק, מרצה בכיר בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, "להצעת החוק יש השלכות קשות על זכות היסוד לפרטיות, היא מורכבת מבחינה טכנולוגית ומנהלתית, היא מעוררת שאלות משפטיות-חוקתיות מורכבות, ויש לה השלכות כלכליות, מדיניות וביטחוניות." לציבור יש מה לומר בנושא הזה, אך הכנסת לא אפשרה לציבור למסור את חוות דעתו (למרות שהפוליטיקאים אומרים לנו שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית).

קיימות כבר עדויות שמראות שהחוק הביומטרי הינו צעד נוסף חשוב למעקב כולל של המדינות דרך מיקרוצ'יפ (שבב תת עורי) שיהיה מוטמע באזרחים. כידוע לכולנו, כאשר הטכנולוגיה הולכת ומתפתחת כך גם שלבים נוספים שיפגעו עוד יותר בפרטיות ובזכויות האזרח יגיעו במהרה לאחר החוק הביומטרי. הצעת החוק מתייחסת מראש לכל האזרחים כאל עבריינים בפוטנציה, ולמידע האישי שלהם ולחירות הבסיסית שלהם, כאל הפקר. חשוב לזכור שאם לא נפעל כעת, הצעדים הבאים של המדינה יהיו חמורים יותר.

תושבים שיתנגדו למסור את הנתונים יענשו וישלחו לשנת מאסר, על פי ההצעה. כלומר, זהו חוק נוראי שמציע מאסר המוני לכל אותם אזרחים שיסרבו לו. ידוע גם שכאשר אזרח נלקח למאסר, לוקחים ממנו את טביעות האצבע שלו. מכאן ניתן להעריך עד כמה רציניים המחוקקים בנושא, כאשר הלכה למעשה החוק כופה על כל אזרח לתת את טביעת האצבע.

משרד הפנים מנהל כבר מאגר מידע אחד רגיש, ואמור לאבטח אותו, מרשם האוכלוסין. כל נער בן 12 ימצא לכם את המאגר באינטרנט, תוך מספר דקות. משרד הפנים עוד לא הוכיח שהוא יודע לשמור על המידע שלנו כמו שצריך. הדרך היחידה למנוע פריצה שכזאת הוא לא להקים את המאגר מלכתחילה. כאשר ניתן לשאת היום 64 ג'יגה ברכיב שגודלו אינו עולה על בול דואר, שום ממונה על בטיחות לא יעצור את זרימת המידע לאינטרנט, או לאנשים וגופים שאינם מורשים. ככלל, מידע אודות אנשים משול לחומר רדיו אקטיבי. כאשר הוא מופיע בצורתו הטבעית והמבוזרת, הוא דליל עד כדי כך, שלא יכול לגרום כל נזק, אבל כאשר מרכזים אותו במקום אחד, הוא הופך לצרה צרורה. כאשר כרטיס אשראי נגנב, אנחנו יכולים להחליף אותו. האם נקבע נוהל מסודר בנוגע לצעדים שיש לנקוט לאחר גניבה של טביעת אצבע ? בעת בה השימוש בטביעות אצבע הופך להיות יותר ויותר נפוץ (נתב"ג, קופת חולים, לשכת התעסוקה וכולי), מה יהיו ההשלכות של גניבת טביעת אצבע ? הפוליטיקאים אכן זורקים לנו סיסמאות כגון "אל תדאגו, בדקנו הכל", אך מה באמת נעשה בעניין ? השר מיכאל איתן חווה את דעתו על המאגר: "זליגה של המאגר גרועה מאסון צ'רנוביל".

אם אתם אומרים לעצמכם - אין לי בעיה לתת את כל המידע האישי הסודי הזה, ואפילו אין לי בעייה שיטמיעו בתוכי שבב תת עורי שיהפוך אותי לפחות אנושי ובאותו הזמן מספר רב של אנשים יוכלו לדעת בכל רגע נתון היכן אני נמצא, אנא זיכרו בכבוד ובזכות שניתנו לכולנו בהיותנו בני אנוש חופשיים, וכל אחד מאיתנו הינו יציר נפלא ומופלא של הטבע ושל הבריאה הנפלאה הזו שכולנו קיימים בתוכה. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו קובע בין היתר כי כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו. אנו מייעצים לכל מי שחושב שרק נוכלים ופושעים צריכים להתנגד למאגר הזה לקרוא ספרות נוספת בנושא (שניתן למצוא ממנה די והותר על גבי האינטרנט אם רק תחפשו אחר "חוק ביומטרי"), ולהקדיש זמן עבור הגברת המודעות המערכתית וקריאת המציאות הנכונה. כל אדם עם הגיון בריא לא יתקשה להריח את הסכנה.

בחיפוש אינטרנטי בגוגל או יוטיוב תמצאו מקורות רבים בהם תוכלו גם אתם ללמוד כיצד לזייף טביעות אצבע. יש לזכור שלחלק מהאוכלוסייה טביעת האצבע נמחקת מסיבות מגוונות.

מדינה דמוקרטית יכולה להיאבק בפשעים באמצעים שפגיעתם בפרטיות פחותה בהרבה. אפשר להתחיל בתעודת זהות שקשה לזייף (שטר של 20 שקל או רישיונות הנהיגה החדשים קשים יותר לזיוף מאשר תעודת הזהות הנוכחית וכל זאת מבלי להקים שום מאגר ביומטרי). כולנו רוצים להפחית את הפשע, אך האם אמצעי הפחדה אלו של השלטון באמת ימגרו את הפשע או שרק יגבירו את המעקב אחר האזרחים הישרים ? בנוסף, ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם שאושרה על ידי ממשלת ישראל ורוב ממשלות העולם קובעת ש"לא יהא אדם נתון להתערבות שרירותית בחייו הפרטיים, במשפחתו, במעונו, בחליפת מכתבים שלו ולא לפגיעה בכבודו או בשמו הטוב". "הקמת מאגר ביומטרי ראשי לכלל האזרחים תפגע בזכות היסוד החוקתית לפרטיות. הפגיעה תהיה כפולה: המאגר יהיה מצוי בסכנת פריצה על ידי גורמים עוינים, והמאגר הביומטרי יוכל לעמוד לרשות המשטרה וכוחות הביטחון ויהווה פוטנציאל למטרד לאזרחים, שיהפכו לפושעים פוטנציאליים בעל כורחם", אמר עו"ד דן חי, יו"ר הוועדה להגנת הפרטיות בלשכת עורכי הדין. עוד מתנגדים להצעת החוק גם המועצה הציבורית להגנת הפרטיות, לשכת עורכי הדין והאגודה לזכויות האזרח.


בואו לא נהפוך לארה"ב, שם המשפט הבא הופך ליותר ויותר מציאותי – In God we trust, all others we monitor.


זכור!

חירותך עומדת על הפרק!!!

בחתימה על עצומה זו, נפעל ליצירת מסה קריטית שתכבול את ידי יוזמי החוק ותמנע מהם את ביצועו.

צרף את חתימתך ופרסם עצומה זו כמה שיותר ברחבי הרשת. http://www.atzuma.co.il/petition/mahadeva/1/

לאינפורמציה נוספת, מה אפשר לעשות וכו':

No2Bio

אתם גם מוזמנים להצטרף לקבוצת ה-Facebook

כאן אפשר למצוא רשימה של כל חברי הכנסת ודרכי התקשרות עימם,במידה וברצונכם לשלוח להם מכתב אישי בנושא.[B]
אנדרפוט
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009
אנדרפוט • 10 באוג׳ 2009
קשקושי ביצים, מה זה הפרופגנדה הזאת, מילא תפתח דיון בנושא אבל אתה מיד שולח אותנו להתקשר ולהטריד את שרי הממשלה וחברי-הכנסת בגלל איזה חוק מטופש?
slu
slu
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009

בגלל החוק "המטופש" הזה..

slu • 10 באוג׳ 2009
יתכן ותמצא עצמך בעתיד הלא מאוד רחוק, נרדף ע"י החוק או שימנעו ממך שירותים בסיסיים מסויימים אם לא תתיצב ותשחרר לידי הממשלה, פרט שלך אישי, המזהה אותך באופן מושלם ושאין לאיש מלבדך.
יתרה מזו אתה תחשב חייב בפרט מינורי זה בכל פעם שהוא יצוץ במערכת ולא משנה מה תהינה הנסיבות או בידי מי תתופעל מערכת זו.

אנשים, אפשר לחלק לאינספור סוגים..
אחת החלוקות עוסקת בכאלו שיושבים ולכל היותר מצקצקים בלשונותיהם ואומרים "זה לא בסדר" ובאחרים.. שקמים ועושים מעשה.
אם אתה בוחר לשבת.. נא צקצק קישקושיך חרישית.
לבל תפריע לאלו שבאמת מנסים לעשות מעשה בנוגע לעניין -שאין ספק שכאשר יפול פה דבר לכאן או לכאן- ישפיע גם עליך. אפילו שאתה רק יושב.
s
אנדרפוט
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009
אנדרפוט • 10 באוג׳ 2009
אין לי בעיה עם אקטיביזם, למרות שרוב האקטיביסטים שאני מכיר הם נודניקים, יש לי בעיה עם היעדר הדיון. איזו מן קריאה נרעשת שהולך להעשות פה עוול גדול וצריך לקום ולעשות מעשה אבל בעצם מה פה העניין הגדול? שהולכים לקחת טביעת אצבע מכל אזרח? נו אז מה. צריך להיות דיון לפני שקוראים לפעולה קולקטיבית ומי שלא אוהב דיון אלא מעדיף לקבוע בעצמו מה נכון ומה לא אז הוא בעיני גרוע פי כמה וכמה מכל אותם מצקצקים.

וחוץ מזה עלי לא ישפיע החוק משום שאני לא תושב מדינת ישראל, אבל גם פה בבריטניה יש כוונה להכריח את כולם לעשות תעודת זהות שעליה יהיו פרטי טביעת האצבע וגם הקרנית של העין. אבל יש פה דיון על הצורך בשיטת הפיקוח הזאת כי דיון הוא לב הדמוקרטיה ולא קריאות להטרדת חברי פרלמנט בכדי להשפיע על הצבעתם.
electro-z
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009
electro-z • 10 באוג׳ 2009
נאמר כבר הרבה בגנות חוק המאגר הביומטרי ואין צורך לחזור על הדברים
רק אומר שההתנגדות הקשה היא לא לזיהוי ביומטרי אלא לקיומו של מאגר כזה. (אין מניעה שתחזיק אמצעי זיהוי עם פרטים ביומטרים שיושוו לנתונים ביומטרים שתמסור במקום)

ואקנח בסלוגן - "תן להם אצבע - יקחו את כל היד"
ropemind
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009

For british citizens

ropemind • 10 באוג׳ 2009
You're better read around about this law if u think you are protected from this in England.
UK is one of the first, if not the first country who want to make this law come true.

Anyway, i just post that for the people who are interested about their future
and wants to care about their own privacy.

It's more far more easy for a congress or a "knesset" to vote a bill than you think,
just dig history.

What's next step ? a micro-chip in your body ?
אנדרפוט
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009
אנדרפוט • 10 באוג׳ 2009
החוק עשוי לעבור בבריטניה ואין לי התנגדות רבה אליו. אני בספק רב אם הוא יעבור במתכונת שתסכן את הדמוקרטיה ותאיים בעונשים קשים על המסרבים וכן הלאה, בסך הכל מדובר במדינה עם מסורת דמוקרטית ארוכה יציבה ומאוד מקובלת בקונצנזוס הלאומי.
בריטניה היא מקום שבו האח הגדול משחק תפקיד מאוד ממשי ומרכזי בחיים. יש מליוני מצלמות אבטחה בעיר שיכולות לעקוב אחרי כל בן אדם בכל אשר יפנה. בכל אוטובוס יש חמש מצלמות שמתעדות הכל וכן הלאה. האם זה כל כך נורא כמו שזה נשמע? לא, בעיקר כאשר זה בידיים הנכונות וכאשר יש פיקוח רציני על כל העניין הזה. יש גם יתרונות למאגרי מידע שכאלו ולא הכל מאיים על זכויות הפרט כמו שזה נשמע.

בכל אופן, יש מקום לדיון בנושא ובטח שאין מקום להטרדת חברי כנסת והפעלת מניפולציות עליהם, שזו צורה אנטי דמוקרטית בעליל להשפיע על הקורה במדינה. אני אינני מודאג ממאגרים ביומטריים או תעודות זהות ( בבריטניה אין דבר כזה תעודת זהות), וגם לא ממאגרי דנא, הנפגעים העיקריים יהיו בעיקר פושעים ומיני נוכלים והאזרח הישר לא ייפגע בכלל.
ropemind
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009

I'm not so naive

ropemind • 10 באוג׳ 2009
In UK even with all the video-cams installed in almost every corner of every street,
it is proved that the crimininality still very active and it have no effect to stop or affect it.

Right hands i ear ? are you sure of those hands ?

For me, yes it is very unconfortable that someone can tracks my habits, my very legals .
habits

What make you so sure that these tracks of us will be safely protected and not steal, hack or even sale to a third party with less good intentions ?
TV_Eye​(שולט)
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009
TV_Eye​(שולט) • 10 באוג׳ 2009







הצילו!!!!!! הקידמה מגיעה!!!! הקידמה מגיעה!!!!!!



Reaper
לפני 15 שנים • 10 באוג׳ 2009

Re: For british citizens

Reaper • 10 באוג׳ 2009
ropemind כתב/ה:
You're better read around about this law if u think you are protected from this in England.
What's next step ? a micro-chip in your body ?


I think it's in the back of the neck
so they take fingerprints big deal
mybe you guys could not be so paranoid and think of the upside
Like somebody breaks into your house and is careless enough to leave a fingerprint
sudenly this law seems A good idea
get over yourselvs there is no big brother
and nobody is watching you guys
and if memory servs me right when we joined the army they took our prints and teeth marks
so i think they already have them.....
sleep well guys
icon_twisted.gif