צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

דיון - סיוע לנפגעים גברים*

Bite Twice Shai
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022

דיון - סיוע לנפגעים גברים*

Bite Twice Shai • 15 בינו׳ 2022
הי כולם

אז באיזור נובמבר 2016 התחלתי להקים את המרכז למיניות אלטרנטיבית.
תוך כדי ההקמה התברר שיש הרבה סיפורים על פגיעה. מכיוון שכך היה, הדבר הראשון שעשיתי היה להקים קו סיוע.

העבודה בסיוע היא מורכבת, יש שם עדינות רבה, מול מקרים קשים מאוד או א.נשים שקשה להם מאוד - שלפעמים בתוך סיוע או טיפול, עם כל ההדרכה ושנים של לימוד עדיין מצאנו את עצמינו מותקפים על ידי הפונות עצמן. התהליך הוא לא פשוט לאף צד. אבל אחד הדברים שבולטים ורלוונטים לענייננו הוא שהתגובות של הסביבה של הפונה אל הפגיעות, לפעמים מחמירות את המצב.

העניין עם התגובות רלוונטי בגלל ששמתי לב שכמעט ולא פונים גברים. הדבר הזה מפתיע מכיוון שהמחקר שמראה על זה שיש יותר גברים בבדסמ שנפגעים מאשר באוכלוסיה הכללית.

אז בעצם השאלה שלי, היא איך לדעתכם אפשר, ככל שאנחנו יכולים במרכז, לגרום ליותר גברים לדבר על הפגיעה שלהם?
איה74
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022
איה74 • 15 בינו׳ 2022
1. למה לשאול הדיוטות? פנו למפעילי קווי סיוע אחרים ותשאלו אותם (רק לפני כמה ימים קראתי כתבה סיוע לאוכלוסיה החרדית, ודיברו שם גם על גברים).
2. גם אם זה אולי נראה מגוכך, לשפה וניראות יש משמעות. בנושא פגיעות הנרטיב הוא 99% פוגע גבר ונפגעת אשה. גם אם אחוז הפניות של גברים הוא נמוך, דברו גם על נפגעים גברים. כך שהאדם הבא שירצה לפנות, לא ירגיש כלכך חריג.
צעיר מחפש מטפלת
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022
צעיר מחפש מטפלת • 15 בינו׳ 2022
זה עניין חברתי בעיקר.
אני בעצמי קורבן אונס ובמציאות יותר קל לי לספר על כך שעברתי בריונות מאשר אונס. אצל גברים עדיין לא נפרץ המחסום.
ואכן לא מעט מהקורבנות זה גברים לדעתי אצל ילדים זה מעל ל50 אחוז.
יש קבוצה בטלגרם שנקראת "ציידי פדופילים" קבוצה של אנשים שמתחזים לקטינים כדי לתפוס פדופילים ואכן איכשהו יצא שרוב הקורבנות של מאות הפדופילים שהקבוצה הזו תפסה הם ילדים זכרים.
Bite Twice Shai
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022
Bite Twice Shai • 15 בינו׳ 2022
תודה על התגובות זה חשוב ומשמעותי.

כמובן שאנחנו גם בקשר עם מרכזי סיוע. אבל אני אוהב לשתף את הקהילה ותוהה אם יש אולי דרכים ייחודיות לקהילה שלנו.
Hussy
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022
Hussy • 15 בינו׳ 2022
1. בעיניי קו סיוע זה נהדר וחיוני. אבל בימינו אפשר לחסוך את החשש ואת הבושה של לצלצל ממספר חסוי בפינה שקטה, למצוא את המילים, ואז גם להגיד אותן בקול ולחשוש שיזהו אותך או ישמעו אותך מהצד, שתתקבל תגובה שיפוטית - ועוד מיליוני סיבות בגללן יש הימנעות (שאותן, לדעתי, שווה לבדוק במחקר המשך בקרב הגברים שהעידו שנפגעו מינית בבדס״מ ולבחון מהן הסיבות לכך שהם לא פנו לקבלת סיוע).

ולכן, אני חושבת שצ׳אט אינטרנטי (אפילו בתוך הכלוב) כשלב ראשוני בסיוע, יהיה יעיל יותר. מין ״Safe zone”, שמאוייש בשעות מסוימות ע״י אנשים המוסמכים לטפל בפגיעות מיניות בתוך בדסמ. כולנו כבר יודעים שקל יותר מאחורי מסך ומקלדת לכתוב ולספר דברים שלעולם לא היינו אומרים בקול. לאחרים או לעצמנו.
ובעיקר, קל יותר בכלוב. קל יותר מאחורי ניק וקל יותר שכולם כאן מסביבך ״כמוך״.

בנוסף, יש להבטיח שהאנונימיות הזאת תשמר. אני סבורה שמלבד החשש מתגובות החברה, קיים גם פחד שהאישה שממנה הגבר נפגע מינית תהפוך את הסיטואציה עליו ולא יאמינו לו.

2. העלאת המודעות הציבורית לתופעה, בדיוק כמו בפוסט הנ״ל. כן, כי לפעמים ״צרת רבים חצי נחמה״ ועצם הידיעה שזה נפוץ, תגרום לגבר שנפגע להרגיש שאינו חריג או יוצא דופן ובעיקר, שאינו סוטה מערכים מקובלים בתרבות, לפיהם גברים הם חזקים, כובשי טריטוריות שאינם מראים פגיעות, במיוחד בכל הקשור למיניות, לסקס ולשליטה. לאור כך, גבר שחווה פגיעה מינית נתפס כחלש, פגיע ולמעשה, לא עומד בסטנדרטים חברתיים.

3. מה שמוביל אותנו ליסוד של הדברים והוא שינוי השיח החברתי סביב נושא הטרדות ופגיעות מיניות כלפי גברים.
בעוד פגיעות מיניות של נשים הפכו מדוברות יותר ויותר בשנים האחרונות בתקשורת, בקמפיינים ובשיח הציבורי (ואין שמחה ממני על כך), במקביל, קולם של הגברים שחוו פגיעות דומות נותר מושתק או לכל הפחות מוחלש, והם עדיין נמצאים במעגל של הסתרה ובושה.

4. גם הקהילה הבדסמית אינה מקשה אחת, קיימת בה שונות ו״תתי קהילות״, למשל - קהילה בדסמית להטבית, או בדסמים חרדים, בדסמים סווינגרים וכו׳. לכן, שווה לבחון באילו קהילות או באילו סיטואציות הפגיעות המיניות נפוצות יותר - ולהתמקד בהן יותר.
    התגובה האהובה בשרשור
Jeanne
לפני שנתיים • 15 בינו׳ 2022
Jeanne • 15 בינו׳ 2022
אולי משהו שדומה ל"תורנו" יכול לעזור לעודד את השיח על פגיעות מיניות באוכלוסיות שרוצים לפנות אליהם. לפעמים קשה לקרוא לדבר בשמו, במיוחד אם יש תחושה שאולי זה אפור ולא ברור. ולפעמים במסגרת בדסמית יש תחושה שהאפור רחב יותר ממה שהוא באמת, בעיקר בתחום הזה.
ואז זו פעילות חשובה כפליים בעיני, גם לעורר דיון על כמה פנים יש לפגיעה מינית, גם לתת מקום לאנשים לפרוק ולחלוק בצורה אנונימית וגם לומר אנחנו כאן לסייע, אפשר לפנות אלינו.
ניתן גם לצור קשר עם "תורנו" שפונה לאוכלוסיה הלהטבקית ולשאול אם יכולים לצרף אתכם לרשימת קווי הסיוע שהם מציינים תדיר.