קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
קטלב(מתחלף) • 3 בינו׳ 2023
ארגמןן כתב/ה: קטלב כתב/ה: העבד פול כתב/ה: ... ישנם וקיימים עבדים בנפשם ובמהותם לכל דבר ועניין המתהלכים בנינו בדיוק כמו שאני מאמין שקיימות נשלטות ושפחות לכל דבר ועניין אם כי מעט. הם בהחלט יכולים להיות מאוד מצליחים בשוק העבודה, בעולם הביזנס, בעלי כישורים כאלה ואחרים, דורסניים, טובעניים ואכזריים כלפי אחרים - אין זו סתירה בין הדברים, אך במהותם הם עבדים, בנפשם הם עבדים... לאנשים אין מהות. יש להם קווי אופי, כן. יש רצונות. שאיפות. חלומות. אבל לא "מהות". יש העדפות. אהבות. דברים שמייחדים אותם. לא מהות. ומעל לכל, לאנשים יש הקשרים. אתה לא אותו האדם מול אמא שלך או מול הבת שלך. אתה לא אותו האדם מול הרופאה בקופת חולים, או מול הפקידה במשרד בקופת חולים, או מול הרוקחת בקופת חולים, או מול המנקה הקשישה בקופת חולים. אתה לא אותו האדם מול השולטת שלך ומול השכנה המעצבנת מלמעלה. ולא מול הבת של השכנה המעצבנת מלמעלה. אתה תתנהג אחרת בכל הקשר בחייך. אין איזו מהות פנימית שמלווה אותך לכל מקום ולכל התממשקות אנושית. כי לאנשים אין מהות. כנראה שלשום דבר אין, אבל זה דיון קצת אחר. יש או אין לאנשים 'מהות' זה עניין של אמונה ותפישה. אבל אם הוא מרגיש ככה אז הוא מרגיש ככה. זו תפישתו. אני דווקא יכולה להבין למה הוא מתכוון ב 'מהות' שמלווה אותו לא משנה באיזו סיטואציה ומול מי הוא נמצא. זו איזו אמת פנימית.. תחושת הזדהות וחיבור מאד עמוק עם המקום הזה (של הנשלט) אצלו. כמובן שאם הוא מרגיש ככה, הוא מרגיש כך. זה לא הופך את התחושה לנכונה או מועילה. |
|
ארגמןן(אחרת) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
ארגמןן(אחרת) • 3 בינו׳ 2023
קטלב כתב/ה: ארגמןן כתב/ה: קטלב כתב/ה: העבד פול כתב/ה: ... ישנם וקיימים עבדים בנפשם ובמהותם לכל דבר ועניין המתהלכים בנינו בדיוק כמו שאני מאמין שקיימות נשלטות ושפחות לכל דבר ועניין אם כי מעט. הם בהחלט יכולים להיות מאוד מצליחים בשוק העבודה, בעולם הביזנס, בעלי כישורים כאלה ואחרים, דורסניים, טובעניים ואכזריים כלפי אחרים - אין זו סתירה בין הדברים, אך במהותם הם עבדים, בנפשם הם עבדים... לאנשים אין מהות. יש להם קווי אופי, כן. יש רצונות. שאיפות. חלומות. אבל לא "מהות". יש העדפות. אהבות. דברים שמייחדים אותם. לא מהות. ומעל לכל, לאנשים יש הקשרים. אתה לא אותו האדם מול אמא שלך או מול הבת שלך. אתה לא אותו האדם מול הרופאה בקופת חולים, או מול הפקידה במשרד בקופת חולים, או מול הרוקחת בקופת חולים, או מול המנקה הקשישה בקופת חולים. אתה לא אותו האדם מול השולטת שלך ומול השכנה המעצבנת מלמעלה. ולא מול הבת של השכנה המעצבנת מלמעלה. אתה תתנהג אחרת בכל הקשר בחייך. אין איזו מהות פנימית שמלווה אותך לכל מקום ולכל התממשקות אנושית. כי לאנשים אין מהות. כנראה שלשום דבר אין, אבל זה דיון קצת אחר. יש או אין לאנשים 'מהות' זה עניין של אמונה ותפישה. אבל אם הוא מרגיש ככה אז הוא מרגיש ככה. זו תפישתו. אני דווקא יכולה להבין למה הוא מתכוון ב 'מהות' שמלווה אותו לא משנה באיזו סיטואציה ומול מי הוא נמצא. זו איזו אמת פנימית.. תחושת הזדהות וחיבור מאד עמוק עם המקום הזה (של הנשלט) אצלו. כמובן שאם הוא מרגיש ככה, הוא מרגיש כך. זה לא הופך את התחושה לנכונה או מועילה. 'תחושה נכונה, מועילה'? יש דבר כזה? תחושה זו תחושה. אני לא רואה דרך להסביר למישהו שהיא לא קיימת או שהיא לא נכונה. יכול להיות שאתה לא מזדהה עם התחושות שלו. זה כבר ניסוח אחר. |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
קטלב(מתחלף) • 3 בינו׳ 2023
ארגמןן כתב/ה: 'תחושה נכונה, מועילה'? יש דבר כזה? תחושה זו תחושה. אני לא רואה דרך להסביר למישהו שהיא לא קיימת או שהיא לא נכונה. יכול להיות שאתה לא מזדהה עם התחושות שלו. זה כבר ניסוח אחר. לא כל תחושה היא נכונה. זאת לא. |
|
WitchFuneral(שולט) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
WitchFuneral(שולט) • 3 בינו׳ 2023
לא אחי... המהות היחידה שיש לעבד זה לא לסגוד למלכה שלו. יתרה מכך, תעשה הפרדה בין עבד לעבד בדסמ"י. כל עבד בדסמ"י אמור לאמץ לעצמו את הגבולות שלו ואם מישהי דורכת עליהן פשוט צריך להימנע מאינטרקציה איתה. יש פה לא מעט שולטות שחושבות שמישהו חייב להן משהו וכך צריך לנהוג איתן. "למה בגלל דבר קטן שאני רוצה הנשלט שלי נעלם????" - אתה לא חייב לעשות שום דבר, בין אם גדול ובין אם קטן. מה גם שהן מפספסות נקודה מאוד עיקרית - אם נשלט מסוים החליט להיעלם, כנראה שמשהו מאוד הפריע לו. אנשים לא נעלמים סתם ככה, במיוחד גברים כי אנחנו חיים בדור שמקיים הכי פחות יחסי מין מאי פעם. הסטנדרטים כלפי גברים רק עלו עם הזמן ורוב הנשים מסתדרות מן הסתם. בכללי בטבע ברוב המוחלט של המינים של בעלי החיים הנקבה היא זאת שבוחרת עם מי להזדווג ואת הגנים של מי להעביר הלאה.
|
|
hell is empty |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
hell is empty • 3 בינו׳ 2023
ארגמןן כתב/ה: hell is empty כתב/ה: החברה המודרנית היא בכללותה פקעת סבוכה של סתירות וצביעויות...
לא בריא לקחת את שיפוטיה ברצינות יתרה. כן, כידוע הרבה אנשים שבחדרי חדרים הם נשלטים, הם באורו של יום דמויות סמכותיות על כל המשתמע מכך... אבל זה טייק משעמם על הנושא. יותר מעניין לצאת מהשבלונות. האם גבר הוא ״לוזר״ אם הוא משקיע את עמל חייו למען משפחתו? למה לא? ואם הוא מת במלחמה? הוא גיבור או אולי לוזר? למה? לאנשים יש חדוות-נתינה להמון יישויות ומסגרות. עבודה, לימודים, משפחה, you name it... אנשים נותנים, ״משרתים״, ואפילו במובן מסויים סוגדים ליישויות אחרות בדרכים הרבה יותר קיצוניות מלעשות רימינג או לשתות פיפי, מבחינת המשאבים והסיכונים המעורבים. למשל, סביר שההורים של השולטת שלך נתנו לה במצטבר יותר מאשר מה שאתה נתת לה... ולו רק מבחינה חומרית. החברה החליטה על סמך סרגליה השרירותיים איזו חדוות-נתינה היא לוזרית ואיזו ״בריאה״... איך אני אוהבת שמתחילים משפטים מ'החברה היא...'. במיוחד כשזה 'החברה המודרנית היא..' או 'הדור של היום הוא...'. לתפיסתי, לצערי, אלו משפטים שמתחילים באוויר, וגם לצערי ממשיכים באוויר. ואין שום דברים שרירותי בבחירות של אנשים.. תמיד יש סיבה, אינטרס והיגיון פנימי.. גם אם הם לא גלויים לך אישית לעין. הפואנטה שלי לא הייתה שהחברה ״שרירותית״ בנוסח ״איש הקובייה״ או משהו כזה... (אע״פ שכן, גם באופן הזה יש הרבה דברים שרירותיים בבחירות של אנשים, חברות אנוש, ומסלול ההיסטוריה...) הכוונה שלי במילה שרירותיות היא למידת אד-הוקיות לא מבוטלת, והיעדר היגיון מאחד. ואני מתייחס להמון דברים שהעולם בנוי עליהם. אולי אני ואת גם מפרשים את המילה היגיון אחרת. מבחינתי זה קוד שאפשר לכתוב בלי יותר מדי if statements... |
|
WitchFuneral(שולט) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
ארגמןן כתב/ה: זה עניין של נקודת מבט. הרבה מהנשלטים נהנים מעצם המחשבה על עצמם ושל אחרים עליהם כאפסים, לוזרים וכו'. אז כן קיימת נקודת מבט כזאת.. פן מסויים באדם שנוטה או רוצה להרגיש ככה. וזה אמיתי.. זה לא משחק. זה נוגע במקומות מאד עמוקים וכנים.
ועם זאת, יש באדם הזה עוד צדדים כמו שמטפורה אמרה.. הוא יכול להיות מנהיג בסיטואציה אחרת, מול אנשים אחרים, במקום אחר. אני אישית יודעת ומאמינה שאדם הוא מכלול ויש בו כמה וכמה צדדים וכולם מתקיימים בו זמנית. אי אפשר באמת לעשות חישוב של כל הצדדים של אדם א' להגיע למסקנה הוא לוזר או לא לוזר. ועם זאת (בשנית), רובנו ואף כולנו כן מקבלים רושם על אדם על סמך מעט צדדים שלו שנחשפנו להם. זה הטבע שלנו. העיקר שאתה יודע שאתה מכלול. זה מה שחשוב בעיניי. אני מסכים. הבעיה מתחילה כששולטים / שולטות דוחפים את הבדס"מ שלהם להמון אספקטים בחיים שלהם וחושבים ש-"וול, זה אני. השמש זורחת לי מהתחת". אצל נשלטים זאת בעיה שפחות קיימת כי קל לא להיגרר ללהיות נשלט בשאר האספקטים בחיים, זה פשוט מדכא. |
|
WitchFuneral(שולט) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
ארגמןן כתב/ה: hell is empty כתב/ה: החברה המודרנית היא בכללותה פקעת סבוכה של סתירות וצביעויות...
לא בריא לקחת את שיפוטיה ברצינות יתרה. כן, כידוע הרבה אנשים שבחדרי חדרים הם נשלטים, הם באורו של יום דמויות סמכותיות על כל המשתמע מכך... אבל זה טייק משעמם על הנושא. יותר מעניין לצאת מהשבלונות. האם גבר הוא ״לוזר״ אם הוא משקיע את עמל חייו למען משפחתו? למה לא? ואם הוא מת במלחמה? הוא גיבור או אולי לוזר? למה? לאנשים יש חדוות-נתינה להמון יישויות ומסגרות. עבודה, לימודים, משפחה, you name it... אנשים נותנים, ״משרתים״, ואפילו במובן מסויים סוגדים ליישויות אחרות בדרכים הרבה יותר קיצוניות מלעשות רימינג או לשתות פיפי, מבחינת המשאבים והסיכונים המעורבים. למשל, סביר שההורים של השולטת שלך נתנו לה במצטבר יותר מאשר מה שאתה נתת לה... ולו רק מבחינה חומרית. החברה החליטה על סמך סרגליה השרירותיים איזו חדוות-נתינה היא לוזרית ואיזו ״בריאה״... איך אני אוהבת שמתחילים משפטים מ'החברה היא...'. במיוחד כשזה 'החברה המודרנית היא..' או 'הדור של היום הוא...'. לתפיסתי, לצערי, אלו משפטים שמתחילים באוויר, וגם לצערי ממשיכים באוויר. ואין שום דברים שרירותי בבחירות של אנשים.. תמיד יש סיבה, אינטרס והיגיון פנימי.. גם אם הם לא גלויים לך אישית לעין. הבעיה במשפטים האלה זה שהם לרוב מציגים את הדורות הקודמים כטובים יותר בעיקר, אבל אין בעיה עקרונית עם משפטים מהסוג הזה. אנשים פשוט לא מבינים שפעם, כמו היום, היה חרא. אבל האם יש סוגים שונים של חרא שמשתנים מתקופה לתקופה? כמובן. |
|