צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפרעות אישיות ובדס״מ

הטופר המפשר
לפני חודשיים • 2 בספט׳ 2024
הטופר המפשר • 2 בספט׳ 2024
מתנצל, אבל ממש לא התחברתי לפוסט הזה. והאמת, שזה גם קצת מאוס.
אנשים אוהבים כל מיני דברים בחדר המיטות שלהם, אז מה? מה בדיוק הטעם בלחפש את "ההקשר" הזה?
אם אתה רוצה ללמוד על אנשים או אולי לעזור להם, למה לא פשוט להקשיב להם? להיות אמפתי לרגשות ולכאב שלהם?

הפרעת אישיות גבולית לרוב היא דבר שמאוד לא נעים לסובבים, בעיקר לאנשים שקרובים לאדם שסובל ממנה.
אז יש לעזור לאדם להתנהג בצורה טובה יותר לזולת ולעצמו. אנשים מעבדים הרבה מהטראומות הילדיות שלהם ביחסי מין. וזה לגמרי בסדר. מה שאנשים עושים בחדר המיטות, כל עוד הם לא פוגעים אחד בשני, והדברים נעשים בהסכמה והנאה, הכל טוב. עזוב את זה.
Tallario
לפני חודשיים • 3 בספט׳ 2024
Tallario • 3 בספט׳ 2024
sir stephen כתב/ה:
Exploring the Link Between BDSM and Borderline Personality Disorder” (2014, Personality and Mental Health)
אחד קבלת, אתה יכול לקרוא גם את קופר על הקשר בין נרקיסיסטיות ומזוכיזם וגם קוהוט אבל אין לי כוח לחפש

אם אני מתעלם רגע מהדיון על עצם הדיון שהתפתח כאן וחוזר לנושא עצמו שהעלית-
המחקר שציטטת בהחלט לא מראה על ״מתאם בין מיניות בדס״מית להפרעת אישיות״. למעשה, הוא אינו עוסק כלל במיניות בדס״מית באוכלוסיה והקשר להפרעות אישיות אלא משווה בין הפרעות אישיות שונות בנפוצות מאפיינים מזוכיסטיים מיניים. אגב, גם בתוצאות שלו, אחוז הנפוצות של מאזוכיזם בקרב אנשים עם הפרעות אישיות גבולית הוא נמוך מהממוצע המוערך באוכלוסיה הכללית. כלומר, הוא לא מתקרב אפילו לשאלה ששאלת עליה ואם מסתכלים בעקיפין, הוא גם נותן רמז מנוגד לטענה שלך. האם יש לך מחקר שכן מצא קשר כזה או שלפחות עוסק בשאלה שהעלית?
snorkaa​(שולטת)
snorkaa​(שולטת) • 3 בספט׳ 2024
לאור התגובות הרבות לפוסט
נראה שאתם עושים מחקר 😉
wildvixen​(נשלטת)
wildvixen​(נשלטת) • 3 בספט׳ 2024
אני חושבת שצריך להתייחס לזה כמו "קבוצות סיכון",
שחייבת להיות נטיה מולדת כלשהי, שבמהלך החיים נחלשת או מתחזקת בהתאם למקום שנתנו לה, הסביבה שגדלנו בה והחוויות שעברנו.

מהניסיון האישי שלי, פטישים מסויימים היו קיימים אצלי מגיל הרבה יותר צעיר מזה שמאבחנים בו הפרעות אישיות כאלה ואחרות.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני חודשיים • 4 בספט׳ 2024
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 4 בספט׳ 2024
ריכוז מחקרים שמראים עד כמה טועה פותח השירשור אפשר למצוא במאמר כאן
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/all-about-sex/202401/are-bdsm-players-psychologically-healthy

בסוף המאמר תוכלו למצוא את הביבליוגרפיה כולל המחקרים.

ביבליופילים כבדים יותר מוזמנים לאתר את החומר שהוגש בוועדת DSM5 של ה APA ובוועדת ICD 10 של ארגון הבריאות הבינלאומי של האום לפני ששונו ההגדרות של Sexual Sadism ושל Sexual Masochism.

הגיע הזמן להשתחרר מהסטיגמות שמחקרים מראים שאינן מבוססות...
teacher​(שולט)
לפני חודשיים • 4 בספט׳ 2024
teacher​(שולט) • 4 בספט׳ 2024
מזכיר שהומוסקסואליות הוגדרה ב-DSM מהמהדורה הראשונה שלו ועד 1974 כ"מחלת נפש".
לאחר מכן ההגדרה שונתה לאיזה ג'יבריש רפואי פנימי עד 2013 ואז עפה כליל.
chromey
לפני חודשיים • 9 בספט׳ 2024
chromey • 9 בספט׳ 2024
על בסיס הניסיון שלי בלבד: קינק מזדמן לא מעיד על כלום, פטיש מיני שקשור לבדסמ (הכוונה שזה הגירוי הכמעט בלעדי) זו נורת אזהרה בוהקת.

אני שייך לקטגוריה השנייה ואני נזהר כאן לא רק מאחרים אלא גם מעצמי

המקום הזה הוא כר פורה לפגיעות ולפוגעים ומי שלא יבין את זה וייזהר עלול למצוא את עצמו נפגע פעם אחר פעם.
realwoman
realwoman • 9 בספט׳ 2024
לאחר מחקר מעמיק שעשיתי כאן מול נשלטים
במשך כשנתיים יש הרבה אי ראויות ומזוכיזם עצמי שמצאתי
גידול לא בריא בין אם לילד...או בכלל חינוך לקוי איזון בין המגדרים....שאחד ראוי יותר מהשני....או בגוון שכזה
ויש נטייה טבעית שהגיעה בגילאים מאוד צעירים
נטייה לאהוב עוצמה נשית להרגיש עוצמה נשית
כונילית עם קינק לקשור וכל מיני מעודנים בתחום
וגם מטפלת גוף רגש בחיי האישיים
יש משהו מרפא בכאב
אנחנו עושים את זה לעצמינו כל הזמן....במיוחד בעיסוי רקמות עמוק.....אפשר להגיד שגם זה מזוכיזם....אם זה לא כואב מספיק זה לא ישחרר לי את השריר.....גם לא בריא בעיני....ויש לי פזם במקצוע....כל המחקרים תמיד תמיד עובר דרך התודעה האנושית השיפוטית.....אז פחות מקשיבה להם יותר לעצמי בנושא
יש לי חברים מתחום הסקסולוגיה שטוענים שאיך שנגעו בך בילדות ככה תאהב שנוגעים בך בבגרות ושצריך ליצור מגוון רחב יותר בנושא...שנהנה מהעדין כמו מהחזק יותר
מקווה שעזרתי למישהו פה🙃
כאב במידה משחרר אנדרופינים ומרפא את הגוף
כשמבינים למה עושים סקס עם קינק כזה או אחר
זה כבר בריא יותר ומודע יותר
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 9 בספט׳ 2024
ציטוט: לאחר מחקר מעמיק שעשיתי כאן מול נשלטים
במשך כשנתיים יש הרבה אי ראויות ומזוכיזם עצמי שמצאתי

Agnon​(שולט)
Agnon​(שולט) • 9 בספט׳ 2024
אני מעריך את המאמץ של אלן לפני שהשקיעו בתשובות מבוססות ומנומקות, כולל מקורות רלוונטיים, כדי להפריך בצורה מסודרת את הטענות המוצגות בתחילת השרשור.
חשוב להבין שדיונים מסוג זה לעולם אינם תמימים, שכן השאלה עצמה כבר טומנת בחובה האשמה סמויה (מה הקשר בין ארועי גאווה לרעידות אדמה, הקשר בין קהילות יהודיות להתפשטות מחלת הדבר ...).
אמירות כאלה עלולות לגרום נזק . למרות ההתפתחות והפתיחות הגוברת כלפי תת-תרבות הבדס"מ בשנים האחרונות, רבים המגלים נטיות אלו בעצמם עדיין חווים רגשות אשם ומתקשים לקבל את מקומם בספקטרום המיני והחברתי. טענות שליליות כאלה עלולות להדהד באוזניים רגישות ולהעצים את תחושות הקושי והאשמה הקיימות.