![]() |
![]()
לפני חודש •
23 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
23 בפבר׳ 2025
teacher(שולט) • 23 בפבר׳ 2025
מעניין מה אורך הגל של הצבע "מג'נטה" (magenta)?
אולי רגשות הם כמו זה? *בדיוק כשאתה חושב שהתחלת להבין, אתה מבין שבעצם רק התחלת לדעת כמה אתה לא מבין |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
תחת כנפיך • 24 בפבר׳ 2025
teacher כתב/ה: מעניין מה אורך הגל של הצבע "מג'נטה" (magenta)?
אולי רגשות הם כמו זה? *בדיוק כשאתה חושב שהתחלת להבין, אתה מבין שבעצם רק התחלת לדעת כמה אתה לא מבין לא חשבתי על מגנטה. ואתה צודק. לכן זה טוב ביקורת. יוצא אם ככה שיש בערך 300 רגשות. (253 ליתר דיוק) שהם במעגל השני. אז ניסיתי שצאט gpt יריץ בדיקה על מילון אבן שושן ויראה כמה רגשות יש. אבל הוא נתן לי את התשובה הזאת: "במחקר שנערך על ידי נטע רבהון-דמתי ופורסם בשנת 2016, נסרקו כל הערכים במילון אבן שושן החדש (1992), ונאספו כ-200 מילים שהוגדרו כמביעות רגש או כוללות רכיב רגשי. לאחר תהליך ניפוי והתאמה לבני נוער, הרשימה צומצמה ל-130 מילים. מתוכן, נבחרו 67 מילים בעלות טעינות רגשית גבוהה במיוחד למחקר. לכן, ניתן להעריך כי במילון אבן שושן קיימות לפחות כ-200 מילים המתארות רגשות או מצבים רגשיים". ואם נוסיף סלנגים זה עוד 100 מילים שמביעות רגשות. אבל יש הרבה מילים חופפות. ולא הורדנו את הרגשות השליליים. אממממ... אז מה זה אומר בעצם? נראה לי שאני מחפש להגיע לתובנה שדרכי האושר הן סופיות. ואז לפתח יותר את התאוריה |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
teacher(שולט) • 24 בפבר׳ 2025
אז ככה זה מרגיש, לדבר לקיר.
באמת תהיתי. אם תחפש מספיק חזק, תמצא את התשובה הסופית, אני בטוח. לא בטוח שיהיה לה קשר כלשהו לאושר האנושי, אז אני אחלוק איתך את מה שאני כן יודע על הנושא: העצב אין לו סוף, לאושר יש ויש. זה מה שלמדתי מחוקר האושר הידוע ויניסאוס דה מוראס. זו תמצית החיים עצמם, ובכללם האושר הכה נכסף. |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
הוא(שולט) • 24 בפבר׳ 2025
אין דרך לאושר זה לא כתובת שמגיעים אליה.
אושר הוא רגעים בזמן. ולהתקבע סביב תאוריות או מספר מגבל של רגשות ומספרים מרגיש פילפול סרק. ידע אישי מדיקן הפקולטה למדעי החפירה |
0
|
אד הוק |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
אד הוק • 24 בפבר׳ 2025
אני שאלתי את הפקידה שלי בבנק ב-SMS מה היא חושבת על הפוסט שלך.
היא ענתה לי שכדאי שאפסיק לבזבז זמן באתרי בדסמ ואתחיל לעבוד על לסגור את המינוס. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
הוא כתב/ה: אין דרך לאושר זה לא כתובת שמגיעים אליה.
אושר הוא רגעים בזמן. ולהתקבע סביב תאוריות או מספר מגבל של רגשות ומספרים מרגיש פילפול סרק. ידע אישי מדיקן הפקולטה למדעי החפירה יש משהו שאני מסכים איתך. לדעתי, הנחה 2 שלי אומרת אושר זה כשאתה במאזן חיובי של רגשות לאורך זמן. (יש כאן עוד חלק במוח שאחראי על חשבון ומחשבן אם בתפיסה שלך אתה ברווח של רגשות חיוביים, ואז תחווה אושר יציב. או שאתה בהפסד של רגשות שליליים, ואז תדווח שאתה לא מאושר) בקיצור, הנאה והעידר כאב לאורך זמן =אושר. דבר שני, ההצעה שלי מרחיבה את סך הרגשות שמובילים לאושר, לעומת רוב התפיסות הפילוסופיות לדרך אל האושר. שהן מתמקדות בסך מצומצם של רגשות. ככה שהייתי אומר, שאני יותר מזכיר את הפסיכולגיה החיובית, שממליצה על הרבה סוגי רגשות. לעומת תורות פילוספיות שממליצות על צממצום רגשות (נניח כמו בודהיזם) ודבר אחרון, רק אם בפלפול נגיע למסקנה שיש משהו בדבריי, נחשוב איך זה יהיה יעיל פרקטית ליומיום. דרך אחת, היא לבנות את התאוריה כמו הפירמידה של מאסלו. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
לפני חודש •
24 בפבר׳ 2025
אד הוק כתב/ה: אני שאלתי את הפקידה שלי בבנק ב-SMS מה היא חושבת על הפוסט שלך.
היא ענתה לי שכדאי שאפסיק לבזבז זמן באתרי בדסמ ואתחיל לעבוד על לסגור את המינוס. לפי התאוריה שלי היא צודקת. קודם מעלימים רגשות שליליים. כמו מינוס. ורק אחר כך מחפשים דרכים למשמעות בחיים |
0
|