אביב נעורים |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
אביב נעורים • 13 באפר׳ 2025
בביטוח לאומי😂
|
3
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
Sunna סאנה(שולטת) • 13 באפר׳ 2025
אני מאמינה ביקום, בכך שיש דבר כזה אנרגיה והיא מתמירה ומשתנה
אני מאמינה בכך שזה שהיקום חוזר תמיד לאקוויליבריום זה משהו אלוהי, אבל לא מבחינת אלוהים, אלא מבחינת הטבע ככוח. אולי יציאת מצריים קרתה ואולי לא, אני לא מאמינה בכלל שאם התרחשה אז הייתה בזכות אלוהים, יותר כמו הרבה אסונות טבע שיש להם הסבר ומצאו להם הסבר בעבר. |
2
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
תחת כנפיך • 13 באפר׳ 2025
Master Bruce כתב/ה: כולם אתאיסטים, ושאף אחד לא יחרטט משהו אחר.
ההבדל היחיד הוא שאתאיסטים לא מפחדים להחיל את חוסר האמונה על *כל* האלים, בעוד "מאמינים" אתאיסטים לגבי כל האלים *חוץ מאשר במקרה האל ששייך לדת שהם נולדו לתוכה* מי שטוען שהוא מאמין באלוהים היהודי צריך לנמק מבחנתי לא למה הוא מאמין באלוהים, אלא למה יהוה כן, אבל לא שיווה, וישנו, ראמה, קאלי, סאמהטרסו, אודין, זאוס, בודהה, אנאנסי, קיוטי, קווצקוואטל, ישו, אללה, גילגמש, בעל, ענת, אשר,סת',אייסיס, ורבים וטובים אחרים... אני למשל חושב שכול התרבויות חשו בכוח עליון. אבל כל אחד המציא משהו על הכוח האין סופי הזה (אלוהים) לפי הבנתו. והתרבות שבה הוא גדל.. ככה שכולם צודקים וכולם טועים בו זמנית.. כאילו זה נכנס לתיאולגיה, וכו' אבל עצם זה שכל התרבויות חשו בכוח עליון לא מוכיח משהו? כאילו ההוכחה האנתרופלוגית... |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
קרשנדו(נשלטת) • 13 באפר׳ 2025
מאמינה שהאתר הזה מתדרדר מיום ליום עם השרשורים הונילים האלה.
|
3
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 13 באפר׳ 2025
מה שניטשה
|
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
Re: אגב פסח ויציאת מצרים, במה אתם מאמינים?
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
sampwan • 13 באפר׳ 2025
תחת כנפיך כתב/ה: כאילו, זה נורא מעניין אותי במה אנשים מאמינים.
יש אלוהים? הייתה יציאת מצרים? צריך לקיים מצות? אני למשל מאמין 1. שיש אלוהים 2. יש בנו חלק אלוהה ממעל/תודעה = נשמה 3.הייתה התגלות אלוהית לעם ישראל במעמד הר סיני. 4. אם הייתה התגלות כזו, סימן שהאל הוא אישי ולא אלוהים אדיש. 5. אם יש נשמה, היא לא נעלמת ברגע שמתים. לגבי כל השאר אני בספקות עדיין, אז מעניין אותי במה אתם מאמינים. אז פליז, בוא נשמע את דעתכם ![]() אני מאמין שהקיום הוא אחדותי, הכל הוא אחד במהות העמוקה הדברים. אמנם אנו בעולם של הפכים ודואליות אך זהו העולם כפי שהוא נראה בעיננו. אנו מתקיימים לנצח מבחינה רוחנית כחלק מאותה אחדות וקיום ספציפי כאן כישראלי/יהודי הוא רק עוד חוויה של האינסוף שהוא אתה. יציאת מצרים לא קרתה ורוב התורה/ספרי הקודש של כל הדתות הן אגדות ברובם. כל דת היא שפה אנושית כדי להביע את הרוחניות של אותו עם. אלוהים זה בשפתנו/ השפות של הדתות האברהמיות זה מה שהנירוואנה בשביל הבודהיסטים או ההינדואיסטים וכל דרך דתית של כל עם היא השפה שבה הוא מביע את הרוחניות שלו. לתורה אין משמעות לדעתי מעבר להיותה שפה. אין לה אמת משל עצמה. זה כמו שלעברית אין משמעות מוחלטת של אמת מוחלטת לעומת אנגלית או ערבית או סינית כל שפה משמשת להסבר של החיים וליצירת תרבות. כשאתה אומר ארון בעברית - יש לזה מילה אחרת בשפה אחרת. |
2
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
הוא(שולט) • 14 באפר׳ 2025
עראיס בפסח
|
2
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Re: אגב פסח ויציאת מצרים, במה אתם מאמינים?
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Hominis • 14 באפר׳ 2025
תחת כנפיך כתב/ה: כאילו, זה נורא מעניין אותי במה אנשים מאמינים.
יש אלוהים? הייתה יציאת מצרים? צריך לקיים מצות? אני למשל מאמין 1. שיש אלוהים 2. יש בנו חלק אלוהה ממעל/תודעה = נשמה 3.הייתה התגלות אלוהית לעם ישראל במעמד הר סיני. 4. אם הייתה התגלות כזו, סימן שהאל הוא אישי ולא אלוהים אדיש. 5. אם יש נשמה, היא לא נעלמת ברגע שמתים. לגבי כל השאר אני בספקות עדיין, אז מעניין אותי במה אתם מאמינים. אז פליז, בוא נשמע את דעתכם ![]() אני מאמין שיש דברים שפשוט עוד לא גילינו, ומה יוצר חיים זה אחד מהם. יש כוחות שעוד לא פיענחנו. אבל כמו שפעם עבדו את השמש והירח, ואת הברקים ואת האדמה, יבוא יום ויבינו את הכוחות האלה - ואז הרבה מהמיסטיקה, כמו רוב הדתות, תעלם. אני לא מאמין ב״אלוהים״ בצורתו המונותאיסטית הנוצרית, מוסלמית או יהודית - כי לדעתי אלה שלוש דתות שהתפתחו מאנשי מכירות כריזמטיים. שאלת את עצמך פעם למה לכומר מותר לשתות יין ולאכול חזיר - אבל לא להתחתן ולהביא ילדים. לקאדי מוסלמי מותר להתחתן עם ארבע נשים אבל לא לשתות יין ולאכול חזיר, ולרב יהודי מותר להתחתן רק עם אישה אחת ולשתות יין - אבל לא לאכול חזיר. והרי אם יש אלוהים אחד - כפי ששלושת אלה מאמינים - הוא בדיוק אותו אלוהים. אז איך הוא דורש דברים כל כך שונים? ואם אנחנו ילדיו - למה אנחנו טובחים אחד בשני? ואם היהודים הם עם הבחירה - למה הם העם שסבל הכי הרבה במהלך ההיסטוריה? אני חושב ש 90% ממה שעושים היום כ״מצוות״ זה המצאה של אנשים, ופרשנות של דברים בני אלפי שנים שאף אחד לא מעיז לשנות. אלוהים הוא העסק הרווחי ביותר ביקום - והגדול ביותר ביקום, ומתפרנס ממנו ממסד שלם. אז במה אני מאמין? באנשים. לא בכולם, אבל בסופו של יום אלה אנשים שעושים אותנו, נותנים לנו חיים (ובעברית: הורים) ולפעמים דופקים אותם לגמרי (ובעברית: הורים). אלה אנשים שעוזרים לנו (חברים), מקדמים אותנו, או פוגעים בנו. אז פשוט צריך לבחור את האנשים הנכונים להיות בסביבתם, ולסנן את הרעילים. ובכל זאת אני אוכל מצות שבוע. למה? מסורת. גם חשוב. אבל זה כבר דיון אחר, על שבטיות ומנהגים.... |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
פרלין(נשלטת){ש} • 14 באפר׳ 2025
Charlie Z כתב/ה: באדם, עוד מאמין באדם
רוחו רוח עד. אני לא מאמינה באלוהים עד שאני עולה על מטוס ומשננת את תפילת הדרך כמו פסיכית. |
5
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Kitty frank • 14 באפר׳ 2025
פרלין כתב/ה: Charlie Z כתב/ה: באדם, עוד מאמין באדם
רוחו רוח עד. אני לא מאמינה באלוהים עד שאני עולה על מטוס ומשננת את תפילת הדרך כמו פסיכית. בהינתן פורענויות המתרגשות לבוא לעולם, כולנו זקוקות למעט חן וחסד ורחמים. |
1
|