![]() |
![]()
לפני שבועיים •
10 במאי 2025
לפני שבועיים •
10 במאי 2025
תשוקת השליטה(מתחלף) • 10 במאי 2025
אני עברתי טיפול, יותר נכון - סשן בודד עם מטפל. עזר לי מאוד...
הוא הגיב בצורה נורמלית אבל בעשור האחרון עברתי גם התבגרות מינית והבנתי כמה דברים: 1. אתה זה לא המחשבות או הסטיות שלך - אין שום סיבה שלהיות "נשלט" בחדר מיטות ישפיע על הביטחון העצמי שלך בחוץ. ההפך... אפשר להסתכל על סשן בתור מקום של לשחרר שליטה בשביל שבחוץ תוכל לקחת שליטה בצורה יותר טבעית. 2. קח הכל בקלילות - קצת נדוש להגיד את זה, אבל זאת האמת... אנחנו על הכדור לזמן מוגבל אז אין צורך להסתכל על כל פיפס בחיים בכובד ראש. אם אתה אוהב להיות נשלט, לגמרי טבעי. (רוב המנכלים הגדולים הם נשלטים... אז אתה בסביבה טובה) 3. זכית בעולם ה BDSM - תכלס? סקס רגיל זה משעמם... אז תגיד תודה שאתה מספיק פתוח בראש בשביל לנסות דברים נוספים נ.ב - שהגעתי לטיפול הייתי בטוח שמשהו לא בסדר איתי... היום אחרי עשור, אני מבין שהכל היה בסדר גמור איתי... זה רק אני האדם היחיד שהסתכל על הסטיה שלי כ"בעיה" במקום "פתרון. |
|
NATIM(מתחלף) |
![]()
לפני שבועיים •
11 במאי 2025
לפני שבועיים •
11 במאי 2025
NATIM(מתחלף) • 11 במאי 2025
כשהעליתי את הנושא לראשונה בפני הפסיכולוגית שלי, הצגתי את זה כדרך התמודדות. היא לא התייחסה לזה יותר מדי בהתחלה, וכמה זמן אחרי זה העליתי את זה שוב יותר בפירוט. וכששאלתי אותה למה היא לא פתחה איתי את זה בפעם הראשונה, היא אמרה שפשוט רצתה לתת לי לפתוח את זה כשאני כבר מרגיש יותר בנוח. היא היתה מאד רגישה לנושא בסה"כ, והבינה שבשבילי זה פשוט מקום לקחת/לאבד שליטה בסביבה מבוקרת, בשום שלב לא שפטה.
|
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 במאי 2025
לפני שבוע •
14 במאי 2025
מסי המלך(נשלט) • 14 במאי 2025
הייתי אצל פסיכולוג מסיבות אחרות לפני כמה שנים. בגדול לא דיברנו על זה כזה הרבה ויכול להיות שלא הסברתי את עצמי הכי טוב. אבל משהו שנשאר איתי זה שהוא אמר שיחסי כוח יש בכל תחום בחיים, וזה נורמלי לגמרי לבוא ולחקור אותם גם במין. וזה גם טבעי שלכולם יהיו חששות בנושא איך לבטא את זה. קיצר, אנחנו לא כאלה שבורים. נו, לא יודע אם השתכנעתי, אבל דיבר יפה.
|
|
ואל(נשלט) |
![]()
לפני שבוע •
15 במאי 2025
לפני שבוע •
15 במאי 2025
ואל(נשלט) • 15 במאי 2025
מניח את העובדה הזו כאן ותעשו עם זה מה שאתם רוצים אבל לשנות את העובדה הזו לא תוכלו:
כל המשיבים (וזה כולל גם אותי) המלומדים פה הלכו לטיפול נפשי כזה או אחר ונשאלת השאלה, למה? אם זו "נטיה" בלבד אז בשביל מה טיפול נפשי? לטיפול נפשי הולכים כי רע לנו נפשית ו/או כשיש לנו באמת הפרעה נפשית וזה בסדר. הבדסמ על כל שלביו הוא לא הבעיה אלא תוצאה של בעיות. לכולנו יש בעיות וכמעט כולנו היינו בטיפול נפשי כלשהו. כמעט כולנו בורחים ולא יודעים שזו בריחה למקומות אחרים כי אנחנו לא יודעים שיש לנו בעיה נפשית אבל מרגישים רע, או מה הבעיה והאם הבעיה הזו שולטת לי בחיים. סמים, אלכוהול, מסכים, אוכל, קניות, אוננות אובססיבית, הימורים, ocd, ספורט, bdsm או כל דבר אחר שתעלו על דעתכם ותקראו לזה "הרגל" או "זה מה שאני אוהב ואני בשליטה על זה" וכיו"ב הם בריחה אחת גדולה ולכן אנו הולכים לטיפול נפשי, אנו הולכים לטיפול הזה כי אנחנו רוצים לדעת ממה אנו בורחים, להתעמת עם הסיבות ולטפל בהן מבלי שנצטרך לברוח למקומות כמו שציינתי מעלה. לא צריך להתבייש במי שאנחנו אבל חובה עלינו לדעת מה אנחנו ואנחנו לא יכולים לעשות את זה לבד. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 במאי 2025
לפני שבוע •
15 במאי 2025
היוצר המגלה(שולט) • 15 במאי 2025
היי ואל, קודם כל הגיוני מאוד שלרוב האנשים שיגיבו בפורום על נושא שעוסק בטיפול תהייה זיקה מסויימת לעולם הטיפולי, כי אנשים מגיבים על מה שקרוב לליבם ויש להם הכרות איתו. אני למשל , לא הייתי בשום טיפול שקשור לבדסמ (כשהייתי בטיפול כלשהו זה היה לצורך מאוד נקודתי) אבל יש לי זיקה פשוט כי הנושא מעניין אותי ואני מכיר לא מעט אנשים מהתחום.
לגופו של עניין, רוב הדוגמאות שנתת הן של התמכרויות. אין בעיה באוננות, או בצפיה במסכים, להפך הם יכולים להעשיר מאוד את החיים, הבעיה מתחילה כשההתנהגויות האלו נהפכות לאובססיביות, במובן הזה bdsm ששקועים בו בצורה אובססיבית אכן יכול להיות בעיה כמו כל התמכרות. אבל זה לא עצם הנטיה, אלא הקושי לווסת אותה. בסופו של דבר, בעיות אלו דברים שגורמים לאדם לסבל, אין ספק שבדסם יכול לנבוע ממקומות לא בריאים, אבל זה ממש לא הכרחי. ואני חושב שעבור לא מעט אנשים הבדסמ (כולל אני) הוא נחווה כמשהו שמעשיר את החיים, ומאפשר חוויות וסוגי קשרים שקשה להרגיש כוונילי, ואישית אני ממש שמח עליו. כל זה כמובן לא מפחית מהעובדה שבדסמ אצל הרבה אנשים באמת יכול לגרום לסבל, אם בגלל מקורות לא בריאים, אובססיה, או חוסר קבלה עצמית והבנה כיצד לממש בצורה בריאה. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 במאי 2025
לפני שבוע •
15 במאי 2025
Seayam • 15 במאי 2025
עלו פה כמה נושאים חשובים ונכתבו אמירות חשובות בתגובות. מוסיפה בכל זאת את שלי, כי זה חשוב.
זהות בדס"מית זו לא הפרעה נפשית או נטייה להרס עצמי. כמו שכתבו פה, אפשר להשתמש בבדס"ם ככלי להרס עצמי, אבל אפשר גם להשתמש בעוגות שוקולד לאותה מטרה בדיוק. הכלי הוא לא העניין פה. בדס"ם הוא בדס"ם - בבסיס של העולם הזה אין רוע או חולי - אפשר לעשות לו אביוז, כמו לכל דבר אחר. לבדס"ם, פטיש וקינק יש דימוי גרוע בחברה הכללית, שמבוסס על שמרנות ובורות. מטפל.ת טוב.ה לא אמור.ה לבסס הנחות טיפוליות ומסרים למטופל.ת על דעות קדומות. מטפל.ת צריכ.ה להניח את השיפוטיות שלה בצד ולהסתכל על העובדות. זה עושה נזק למטופל.ת? לאנשים אחרים? אם צריך להרגיע את המטפל.ת, לשכנע שזה בסדר ולהתמודד עם ההנחות השמרניות שלו.ה, אז משהו פה לא בסדר. אותי שופטים מספיק כבר בחיים שלי, אין לי צורך בזה מהמטפל.ת שלי. אני הייתי מחליפה מטפל.ת אחרי תגובה שמתבססת על דעות קדומות ולא על החוויות האישיות שלי. מצד שני, ממש לא חובה בעיניי ללכת למטפל.ת מהעולם הזה או עם היכרות כלשהי של התחום. זה חלק מהמקצועיות, להבין את העולם של המטופל.ת שלך ולהכיר אותו. לדוגמה, גרתי בעבר בקיבוץ עירוני וחייתי בשיתוף כלכלי. כל הכסף מהמשכורת שלי נכנס לחשבון של הקיבוץ, ואני קיבלתי תקציב. אני חושבת שההורים שלי היו מעדיפים לדעת שאני נשלטת, זה היה פחות מלחיץ אותם בפער יחסית לזה שלא הייתי עסוקה בלחסוך לדירה. לא תאמינו כמה הטפות מוסר קיבלתי, כמה אורח החיים הזה מטריד א.נשים וגורם להם לרצות להציל אותי. בתקופה ההיא הייתי בטיפול מאד משמעותי שנמשך שנתיים ושינה לי את החיים. המטפל שלי, בורגני מיישוב קהילתי, שלא הכיר ולא חלק את הרצון שלי לחיות בשיתוף כלכלי עם א.נשים שהם לא המשפחה שלי, לא שפט לשנייה. הוא למד יותר ויותר על הקיבוץ עם הזמן, כי זה היה חלק מאד גדול בחיים שלי, והתייחס לכל מה שהבאתי בפריזמה האישית שלי - האם זה עושה לי טוב או רע? האם זה מקדם אותי או מעכב אותי? איך אני יכולה, בתוך אורח החיים שבחרתי, להתנהל בצורה שתיטיב עם הנפש שלי? זו מקצועיות בסיסית של פסיכולוג.ית. זה אמור להיות מובן מאליו. לא יודעת כמה מהמטפלים והמטפלות בישראל לא יעמדו באתיקה הבסיסית מאד הזו, מקווה שלא באחוזים גדולים, ולא הייתי הולכת לטיפול אצל מטפל כזה או מטפלת כזו. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 במאי 2025
לפני שבוע •
15 במאי 2025
Sunna סאנה(שולטת) • 15 במאי 2025
ואל כתב/ה: מניח את העובדה הזו כאן ותעשו עם זה מה שאתם רוצים אבל לשנות את העובדה הזו לא תוכלו:
כל המשיבים (וזה כולל גם אותי) המלומדים פה הלכו לטיפול נפשי כזה או אחר ונשאלת השאלה, למה? אם זו "נטיה" בלבד אז בשביל מה טיפול נפשי? לטיפול נפשי הולכים כי רע לנו נפשית ו/או כשיש לנו באמת הפרעה נפשית וזה בסדר. הבדסמ על כל שלביו הוא לא הבעיה אלא תוצאה של בעיות. אז אני אגיד בתכלס. טיפול יכול להיות כמו שאמרת לשלל בעיות. אנשים יכולים ללכת לטיפול מסיבות שבכלל לא קשורות עבורם לבדסם, אבל לרצות לשתף את המטפל בסגנון החיים שלהם או בתחום שהוא חלק מהחיים שלהם, וזו יכולה להיות הסיבה לחשיבה על כך. מעבר לזה, הם יכולים ללכת לטיפול כי הם רוצים להרגיש בסדר עם הבדסם שלהם, או כי הם מרגישים שמשהו בתוך קשרים לא עובד להם, ואז להעמיק מתוך זה לתוך האופן בו בדסם נכנס לקשרים שלהם. יש אין סוף סיבות למה שזה יקרה, כמו שיש אינספור סיבות למה שאנשים ילכו לטיפול. בדסם הוא לא "הבעיה" וגם לא "תוצאה של בעיות". זה לא הנוסח המתאים. בדסם הוא בדסם, זה מה שהוא. כמו שאני כתבתי, אנחנו לא יודעים עוד את מלוא הסיבות שבדסם זה דבר, ומה מוביל למורכבות הנטיות השונות בתוך זה, אז אפילו להגיד שזה קורה רק כתוצאה של בעיות זה בגדר השערה. להגיד "כמעט כולנו בורחים ולא יודעים שזו בריחה למקומות אחרים כי אנחנו לא יודעים שיש לנו בעיה נפשית אבל מרגישים רע, או מה הבעיה והאם הבעיה הזו שולטת לי בחיים." זו אמירה מכלילה מידי, שעולם בריאות הנפש לא יגיד. לכן, לשאול "אם זו "נטיה" בלבד אז בשביל מה טיפול נפשי?" זו שאלה קצת מפוזרת. בשביל מה טיפול נפשי? כל אדם כאן יגיד משהו אחר כנראה, או מאוד מאוד דומה, מי יודעת. וכך גם הסיבה של אדם להגיע לבדסם. |
|