צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אי שליחת תמונה בחזרה

פישוטו
לפני 8 חודשים • 3 ביוני 2025
פישוטו • 3 ביוני 2025
השאלה אם מפריע לך יותר חוסר ההדדיות או הדחיה.

ככה או ככה, זה לקבל סימן שהיא לא הייתה מתאימה מאוד מאוד מוקדם, זה עדיף ברוב מוחלט של המקרים.

לעבוד על התמודדות עם דחיה, או "חוסר צדק" שיש בעולם זה כבר של כל אדם לעצמו. אין לזה באמת קשר אליה.
A Ravenclaw​(נשלט)
A Ravenclaw​(נשלט) • 3 ביוני 2025
אנחנו בעמוד השלישי בשרשור ונראה שעדיין יש קצר תקשורת לגבי מהות הבעיה, אז אני אנצל את מצב הרוח המורבידי כדי לחדד איך אני רואה את הסיטואציה.

אמ;לק: אדם זר ביקש ממך לתת בו אמון וברח רגע אח"כ עם כל המידע הכי כמוס שלך.

סטייט אוף מיינד:
אדם מחזיק פרופיל ובלוג בכלוב. הוא מפרסם פנטזיות פרטיות וחוויות אישיות שלא שיתף מעולם, כאלה שבכל הקשר אחר ירגישו לו מביכות או אפילו משפילות (על אחת כמה וכמה אם הוא בצד הנשלט), דברים שאף אחד בשום מעגל חברתי שלו לא יודע עליו (בוודאי אם הוא חדש באתר), שאם יתגלו עשויים לתחושתו לגרום לכל חבר ונילי לראות אותו לנצח באור אחר.

הוא מתחיל לדבר עם מישהי, השיחה זורמת, ומגיע הרגע שהוא מתבקש לתת אמון באדם זר ולשלוח לה תמונת פנים. הוא מחליט להיענות.

כעת יש בצד השני גורם זר שמחזיק בתמונה מזהה שלו, מקושרת לכל המידע שמופיע עליו בפרופיל ובבלוג, בתוספת כל הסטיות שהוא אולי שיתף בשיחה הפרטית.
פתאום הגורם הזר הזה נעלם.

במקרה הטוב זו עוד אישה זרה באינטרנט שמחזיקה בכל המידע הזה עליו. אישה שביקשה ממנו לתת בה אמון אבל לא מצאה לנכון לתת לו את אותו האמון בחזרה.
במקרים אחרים זה יכול להיות גבר מתחזה, או מישהי מוכרת ממעגלים משותפים בחיים האישיים.
בחששות פרנואידיים במיוחד, זה יכול להיות חלק ממנגנון סחיטה שיטתי של אנשים שהבינו ש"אני שולטת בכלוב" זה סיפור הרבה יותר אמין מ"אני נסיך ניגרי".
עבור מי שצעיר וחדש באתר, בסיטואציה מאוד שונה מכל מה שמוכר מהיומיום, בלי ניסיון וליטרלי בלי אדם אחד להתייעץ איתו, יכול להיות די קשה להבחין בין סיכונים לפרנויות.

אז יש פה:
א. חשיפה אישית.
ב. חוסר הדדיות.
ג. לפעמים חוסר כבוד - שבעייתי יותר מהרגיל כי מגיע רגע אחרי בקשה חד צדדית.
ד. סיכון וחוסר וודאות.
Funshine​{Tenderhear}
Funshine​{Tenderhear} • 3 ביוני 2025
ואם היא קלטה שהיא מכירה אותך וחסכה לה ולך אי נעימות גדולה?
TheHellsAngel​(שולט)חשבון מאומת
TheHellsAngel​(שולט)חשבון מאומת
TheHellsAngel​(שולט)חשבון מאומת • 3 ביוני 2025
Funshine כתב/ה:

זה יותר גרוע. היא יודעת מי הוא והוא לא. אם כבר במצב כזה כבר עדיף "וואי שומע, אנחנו מכירים. זאת **** " סביר שכנראה יהיה קצת מביך אבל אם מתגברים על זה זה יכול להיות אחלה סיפור היכרות.
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 3 ביוני 2025
A Ravenclaw כתב/ה:
אנחנו בעמוד השלישי בשרשור ונראה שעדיין יש קצר תקשורת לגבי מהות הבעיה, אז אני אנצל את מצב הרוח המורבידי כדי לחדד איך אני רואה את הסיטואציה.

אמ;לק: אדם זר ביקש ממך לתת בו אמון וברח רגע אח"כ עם כל המידע הכי כמוס שלך.

סטייט אוף מיינד:
אדם מחזיק פרופיל ובלוג בכלוב. הוא מפרסם פנטזיות פרטיות וחוויות אישיות שלא שיתף מעולם, כאלה שבכל הקשר אחר ירגישו לו מביכות או אפילו משפילות (על אחת כמה וכמה אם הוא בצד הנשלט), דברים שאף אחד בשום מעגל חברתי שלו לא יודע עליו (בוודאי אם הוא חדש באתר), שאם יתגלו עשויים לתחושתו לגרום לכל חבר ונילי לראות אותו לנצח באור אחר.

הוא מתחיל לדבר עם מישהי, השיחה זורמת, ומגיע הרגע שהוא מתבקש לתת אמון באדם זר ולשלוח לה תמונת פנים. הוא מחליט להיענות.

כעת יש בצד השני גורם זר שמחזיק בתמונה מזהה שלו, מקושרת לכל המידע שמופיע עליו בפרופיל ובבלוג, בתוספת כל הסטיות שהוא אולי שיתף בשיחה הפרטית.
פתאום הגורם הזר הזה נעלם.

במקרה הטוב זו עוד אישה זרה באינטרנט שמחזיקה בכל המידע הזה עליו. אישה שביקשה ממנו לתת בה אמון אבל לא מצאה לנכון לתת לו את אותו האמון בחזרה.
במקרים אחרים זה יכול להיות גבר מתחזה, או מישהי מוכרת ממעגלים משותפים בחיים האישיים.
בחששות פרנואידיים במיוחד, זה יכול להיות חלק ממנגנון סחיטה שיטתי של אנשים שהבינו ש"אני שולטת בכלוב" זה סיפור הרבה יותר אמין מ"אני נסיך ניגרי".
עבור מי שצעיר וחדש באתר, בסיטואציה מאוד שונה מכל מה שמוכר מהיומיום, בלי ניסיון וליטרלי בלי אדם אחד להתייעץ איתו, יכול להיות די קשה להבחין בין סיכונים לפרנויות.

אז יש פה:
א. חשיפה אישית.
ב. חוסר הדדיות.
ג. לפעמים חוסר כבוד - שבעייתי יותר מהרגיל כי מגיע רגע אחרי בקשה חד צדדית.
ד. סיכון וחוסר וודאות.

כל מה שכתבת נכון.
מה שעוד נכון זו העובדה שאתה יודע את כל מה שכתבת לפני שאתה שולח את התמונה.
אף אחת לא כפתה עליך, לא איימה, לא סחטה.
עשית את זה לגמרי במודע.

מה שאתה עוד מחמיץ, זה שהעניין הזה עובד לשני הכיוונים.
כפי שאתה לא יודע מי בצד השני, מה נכון או לא נכון במה שנאמר לך, זה תקף גם לגביה.
אף אחד לא ערב גם לה שהפרופיל שלך (זה לא אישי...כן?) אמיתי, שמה שכתבת לה וסיפרת נכון.
גם לה יש את אותן חששות.
אנשים פה החליפו תמונות, אפילו נפגשו ואז הסתבר שהאדם הוא לא באמת מי שהוא טוען ומספר.
אין ערבויות לכלום.
בסוף, זו הרי לא התמונה.

זה אך ורק עניין של האם אתה בוחר לתת אמון בבן אדם או לא.
זה חלק מהמשחק.
רק אתה מחליט אם אתה רוצה להשתתף או לא.
Ofan
לפני 8 חודשים • 4 ביוני 2025
Ofan • 4 ביוני 2025
לא הבנתי מה בדיוק הבעיה עם חוסר ההדדיות. אנחנו פאקינג באתר שמנרמל הצלפות בתוכעס.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 4 ביוני 2025
ברור שאף אחת לא סחטה, אבל בדיוק כמו בבדס"מ עצמו- זה שמישהו הסכים למשהו לא הופך בהכרח את כל הנעשה לרצוי או בריא, ופוטר את הצד השני מכל שמץ של אחריות.

גם נשלטת ששולט ניצל הגיעה לבית שלו תחילה מתוך הסכמה, והוא גם לא כיוון אליה אקדח שגרם לה לחשוש על חייה להגיד מילת ביטחון במהלך הסשן.
אבל היא קפאה, משהו שם השתבש, והיה לו נוח להמשיך לחשוב רק על עצמו.
והוא יכול להתגונן עכשיו "היא החליטה אם היא רוצה להשתתף או לא, בעיה שלה שנתנה בי אמון".
אבל היא ציפתה שתהיה בו הוגנות בסיסית, וגם אם זה היה נאיבי מצידה, וגם אם לפי החוק היבש זה לא פלילי, זה לא אומר שזה פוטר אותו מההוגנות הזו, ושהכל סבבה רק כי לא היו איומים מפורשים.

ובהקשר של תמונות, תמיד יש שם איזשהי "סחיטה" בתכלס, גם אם היא לא מפורשת, בוטה או פלילית.
מתנים את המשך האינטרקציה איתך בפעולה מסוימת, חשופה מאוד.
אתה יודע שאם לא תשלח תמונה עכשיו ינתקו ממך כל קשר בוודאות. זה נותן לצד השני את התחושה שהוא חייב לעשות את זה.
בואי נגיד שאף אחד לא מחליט לשלוח את תמונת הפנים שלו למישהו מהכלוב בלי לחשוב פעמיים, זה לא הדחף הראשון.
זה תמיד קורה כשמגיעים לשלב הזה שבו מוטלת עליך ציפייה כזו ואתה לא רוצה לאבד את הצד השני כי כבר התחיל להיווצר ביניכם משהו, בטח אם אתה בצד הנשלט.

כולנו יודעים את המשמעות של לשלוח תמונות פנים אחרי אינטרקציה באתר כמו הכלוב שבו כל הפנטזיות הכי אינטימיות שלך נחשפות, בטח כשעוברים לפרטי ועוד יותר מידע מתחיל לצוף.
כמה זה אינטימי וחושפני. ולכן, זו בדיוק הסיבה שאותן נשים שמסרבות לשלוח בחזרה נמנעות מזה.
כי זה חושף אותן, והחשיפה לא נעימה להן.
סביר שיש להן עשרות תמונות של עצמן ברשתות החברתיות, זו לא הבושה לעלות אותן לאינטרנט, אלא הבושה היא ספציפית שיקשרו את הפנים שלך לפנטזיות שלך- אז למה לעשות את זה לאדם אחר?

כל הטיעונים על "מה תעזור לך תמונה של מישהי שלא נמשכת אליך" היו רלוונטיים לאתר הכרויות רגיל, ששם באמת אין משמעות לאיזשהי סימטריה כשכל מה שיודעים עליך זה גובה ותחביבים.
כאן יש ציפייה לסימטריה, הגיונית לגמרי.
כי זה באמת לא הוגן שהצד השני יודע עליך הכל, יכול לאתר אותך בקלות, יכול אפילו להשתמש בזה נגדך אם יסתובב לו הבורג, ולך אין כלום בחזרה.

הגעתם לשלב של החלפת תמונות? שזה יהיה הדדי. אפשר לעשות את זה באותו הרגע ממש, זה לא מייל של "קודם אני אחר כך אתה".
אם מאיזשהי סיבה אחד הצדדים לא רוצה שזה יהיה הדדי, שישקף את זה מראש, ויתן לזה שמולו את הבחירה לא לשלוח במקום לגרום לו לצפות להוגנות שהוא לא מתכוון לקיים.
A Ravenclaw​(נשלט)
A Ravenclaw​(נשלט) • 4 ביוני 2025
זוג פלוס כתב/ה:

כל מה שכתבת נכון.
מה שעוד נכון זו העובדה שאתה יודע את כל מה שכתבת לפני שאתה שולח את התמונה.
אף אחת לא כפתה עליך, לא איימה, לא סחטה.
עשית את זה לגמרי במודע.
...
זה אך ורק עניין של האם אתה בוחר לתת אמון בבן אדם או לא.
זה חלק מהמשחק.
רק אתה מחליט אם אתה רוצה להשתתף או לא.

לא בטוח מה הפואנטה... הרי לא ניסיתי לטעון שזה לא חוקי, וברור שאפשר להיות בנאדם חרא ולפגוע באחרים גם בלי לכפות שום דבר. ואמנם לא הייתי קורא לזה סחיטה, אבל כמו שאנג'ל כתבה, באופן מעשי המשך ההתכתבות מותנה בזה שהגבר יסכים לבקשה.

זוג פלוס כתב/ה:

מה שאתה עוד מחמיץ, זה שהעניין הזה עובד לשני הכיוונים.
כפי שאתה לא יודע מי בצד השני, מה נכון או לא נכון במה שנאמר לך, זה תקף גם לגביה.
אף אחד לא ערב גם לה שהפרופיל שלך (זה לא אישי...כן?) אמיתי, שמה שכתבת לה וסיפרת נכון.
גם לה יש את אותן חששות.
אנשים פה החליפו תמונות, אפילו נפגשו ואז הסתבר שהאדם הוא לא באמת מי שהוא טוען ומספר.
אין ערבויות לכלום.
בסוף, זו הרי לא התמונה.

טוב, ככלל אני נזהר לא לדבר על צביעות כי אני לא רוצה להניח פרשנויות ולהכליל אותן לכל הנשים. אבל להגיד שאת לא מכירה או סומכת על הצד השני, ולכן הוא ישלח תמונה ואת לא.....
A Ravenclaw​(נשלט)
A Ravenclaw​(נשלט) • 4 ביוני 2025
Funshine כתב/ה:

מממ מסקרן אותי, את באמת היית מעדיפה את זה בתור הצד ששלח תמונה?
לצורך הדוגמה, במקום להגיד איזה פדיחות ולשלוח תמונה חזרה, הגבר אמר לך בנימוס שפחות מתאים לו, לא שלח תמונה חזרה ולא ציין שהוא מכיר אותך.
פישוטו
פישוטו • 4 ביוני 2025
זה טוב וחשוב לדבר על הצד השני גם, ועל האמפטיה שיכלה להראות בהחזרת תמונה.
זה דברים טובים לעודד באינטרנט.

אבל בפועל, כולנו יודעים שהמציאות לא כזאת. ולא כל זר פה מכיל את אותו סל ערכים של נימוסים ופגיעות כמונו.

יש אנשים שמספיק להם לדעת שלא ימותו כדי לצלול מצוק.
יש אנשים שצריכים לרדת בסולם ולטבול בוהן כדי לדעת מה הטמפרטורה בדיוק.
יש אנשים שלא נכנסים בכלל כי מתביישים להוריד חולצה.

אם אתה מרגיש פגיע וחשוף כשלא מחזירים לך תמונה בחזרה, תבטיח שאתה מקבל אותה לפני ששולח.
להתבאס בדיעבד בלי בטחונות זה סבבה, אבל צריך להבין שהאחריות פה היא בעיקר עצמית.
ואיך להתנהל הלאה כדי לא להרגיש פגיע מול פיקסלים על מסך.