|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 8 באפר׳ 2026
► הטופר המפשר כתב/ה: מתנצל , לא היה לי כח לקרוא תגובות בשרשור (בדרך כלל עושה זאת לפני שאני מגיב),
פשוט יותר מידי בדכאון בשביל זה. בשורה התחתונה, ולפחות לנוכח הפסקת האש הנוכחית (והלוואי וזה עוד ישתנה) ישראל הובסה במלחמה הזאת. למלחמה הזאת היו שלוש מטרות: 1) הוצאת האורניום וחיסול תכנית הגרעין 2) חיסול האיום הבליסטי 3) איזשהו שינוי משטרי שיביא , גם אם לא מהפכה חילונית, משטר פרגמטי יותר שיהיה אפשר לדבר איתו. אף אחת מהמטרות האלה לא הושגה. ולהפך האיראנים רק התחזקו פוליטית ואסטרטגית במלחמה הזאת. בנוסף לכך, מדינת ישראל תואשם בכך שגררה את ארה"ב למלחמה כושלת שעלתה למשלם המיסים האמריקאי הון! ולא הביאה עמה שום תוצאות ממשיות. האנטישמיות נוסקת בכל העולם ואנחנו עלולים לאבד לגמרי את דעת הקהל בארה"ב. ושלא יהיו למישהו אשליות. אין למדינת ישראל בטחון ללא ארה"ב! ואם הדמוקרטים עולים בבחירות הבאות בארה"ב , אנחנו גמורים. ואם בבחירות הקרובות פה הנאשם והגוש זוהמה הביביסטי שלו לוקח את הבחירות, אז שאנחנו נברח ושהאיראנים ינצחו ושתשרף המדינה על כל משטמתיה, מושחתיה ובוזזה. מי שלא בא לו טוב מה שאני כותב מוזמן לא להגיב. אין לי שום חשק להתווכח אתכם, ואחרי חודש וחצי בריצה למקלט והפסד כספי לא מבוטל, שהייתי צריך בעקבותיו למשוך 20K מקרן ההשתלמות שלי, אין לי שום חשק "לאחדות בעם" "וביחד ננצח", ובא לי להקיא מהממשלה הזאת ומכל מי שתומכים בה. דווקא כן אגיב, כי חבל שאנשים שלא מודעים מספיק לפרטים יתבאסו בגלל תגובות כמו שלך. אז ככה: 1. חיסול תוכנית הגרעין: במידה רבה המטרה הזו הושגה כבר במבצע "עם כלביא". יכולות העשרת האורניום של איראן נפגעו קשות, אך ככל הנראה נותרו ברשותה כ-400 ק"ג של אורניום מועשר לרמת 60%, שניתן להעשירו לרמת 90% (הנדרשת לפצצה) בקלות יחסית. איראן איבדה את היכולת התעשייתית להעשיר אורנים לרמת 60%, אך החומר שברשותה מספיק למספר פצצות. הוצאת החומר מידי האיראנים היא אכן מטרה ראשית של המלחמה, וכרגע מוקדם לקבוע אם הושגה או לא. האמריקאים טוענים שלא יתפשרו על כך. עם זאת, יש לציין כי אורניום מועשר ל-90% הוא תנאי הכרחי לפצצה גרעינית, אך לא מספיק. לשם כך יש להמיר את האורניום ממצב של גז למצב מוצק ולעצבו כליבה. המתקן המרכזי לכך באיספהאן הושמד כליל במבצע "עם כלביא" ולא כל כך פשוט לשקם אותו. מתקנים נוספים הדרושים בתהליך יצירת הפצצה נפגעו גם הם. כך שכרגע איראן רחוקה, ככל הידוע, לפחות שנה-שנתיים מיכולת לייצר פצצה, ולא תוכל ליצור יכולת כזו מבלי שבישראל יידעו על כך. לפני "עם כלביא" היא היתה קרובה מאד, ואם איראן היתה גרעינית, מרחב התמרון שלנו (ושל ארה"ב) היה אפסי. 2. חיסול האיום הבליסטי: האיום הבליסטי מורכב משני חלקים: מה שכבר נמצא בידי איראן (טילים ומשגרים) ומה שהיא יכולה לייצר. יכולת הייצור נפגעה בחלקה כבר ב"עם כלביא", והפגיעה הועמקה מאד ב"שאגת הארי". חשובה במיוחד השמדת מערבלים פלנטרים המשמשים לייצור דלק מוצק. בלעדיהם נאלצת איראן לחזור אחורה לשימוש בדלק נוזלי. טילים המונעים בדלק מוצק הם מתקדמים יותר ומוכנים לשיגור תוך דקות. הכנת טילים המונעים בדלק נוזלי לשיגור לוקחת זמן רב בהרבה ולכן קל יותר לסכל אותם. בנוסף, השמדת רוב התעשיות הפטרוכימיות של איראן פוגעת בייצור האנרגיה הן של הטילים החדשים והן של הישנים יותר. כמו כן הותקפו מרבית "ערי הטילים" של איראן, וכך נחסמו פתחי שיגור ונקבר מלאי טילים. משגרים רבים הושמדו. ביחד עם הנזק מ"עם כלביא", יכולת ייצור הטילים הבליסטיים של איראן כמעט שאינה קיימת כרגע. שיקומה צפוי לקחת שנים, ונדע עליו. אשר למלאי הקיים - הוא מדולדל בהרבה מכפי שהיה. הערכות מדברות על מלאי קיים של סביב 1,000 טילים (בהשוואה ל-3,000 לפני "עם כלביא") ו-100 משגרים בלבד (בהשוואה ל-400). כמות הטילים עדיין גדולה יחסית (אם כי לא כולם מסוגלים להגיע לישראל), אבל המשגרים הם צוואר בקבוק. לא לחינם איראן אינה משגרת מטחים גדולים בסבב הזה. היא אינה מסוגלת. לסיכום, האיום הבליסטי לא "חוסל", אבל הוא קטן לאין שיעור מכפי שהיה, והיכולת לשקמו נמוכה כרגע. 3. נפילת המשטר: אף אדם נורמלי לא חשב שאפשר להפיל משטר בתקיפות מהאוויר. ברור לכל שנפילת המשטר יכולה לקרות רק אם העם האיראני יפעל, וזה לא תלוי בנו. יהיה נפלא אם זה יקרה. זו מטרת-על. אבל לא הטייסים שלנו ולא הממשלה שלנו יכולים להשיג זאת, והדבר לאו דווקא יתרחש מיידית. מוקדם מאד לקבוע האם ובאיזו מידה העימות הנוכחי השיג את המטרה הזו. 4. התחזקות פוליטית ואסטרטגית של איראן: איראן מבודדת כיום מכפי שהיתה מעולם. בעלות בריתה באזור, שהותקפו על ידה, פנו כנגדה והתקרבו לישראל. המעצמות שתומכות בה - סין ורוסיה - כמעט שלא נקפו אצבע למענה. כך שלא ברור על איזו התחזקות פוליטית מדובר. התחזקות אסטרטגית תתרחש באם איראן תורשה לגבות דמי מעבר במצר הורמוז כפי שהיא דורשת. זה יהיה אסון של ממש. עוד מוקדם לדעת האם הדבר יתרחש, אבל אם כן, מדובר בכישלון אדיר של טראמפ וחיזוק משמעותי לכלכלה ולהשפעה האיראניים (אם כי החיזוק עשוי להיות קצר מועד משום שהדבר ידרבן את מדינות המפרץ למצוא אלטרנטיבות). 5. דעת הקהל בארה"ב: זו בעיה רצינית וקשה, אבל המלחמה אינה הגורם לה. בקרב השמאל האמריקאי התמיכה בנו בשפל בלי שום קשר למה שאנחנו עושים, אלא מפני המחלה הפרוגרסיבית של השמאל העולמי שאיבד יכולת להבחין בין טוב ורע. ישראל מסווגת אפריורית ככוח מערבי, אימפריאליסטי ומדכא - שלושה דברים שהשמאל העולמי למד לתעב - ושום דבר שנעשה או לא נעשה לא ישנה זאת. כמעט בכל העולם המערבי הימין תומך בישראל והשמאל עוין אותה בקנאות. הן התמיכה והן השנאה קשורות יותר למה שישראל מסמלת במאבק התרבותי שם מאשר למה שישראל עושה בפועל כאן. הימין האמריקאי עודנו בעדנו, אבל יש אגף בדלני ופופוליסטי - טאקר קרלסון, קנדס אוונס ודומיהם - שכנראה מקבל כסף רב מקטאר, שהיא אלופה בקניית השפעה וחבל שאנחנו לא לומדים ממנה, ועל כן מקדם באובססיביות מסרים פרו-איסלמים ואנטי-ישראלים שמעולם לא קידם קודם לכן. גם זו סכנה אמיתית עבורנו, אך גם היא לא קשורה למה שאנחנו עושים בפועל. הכסף מדבר. חבל שאנחנו לא פועלים כדי לסכל את ההשפעה המזיקה שלו, אבל זה כבר סיפור אחר. לסיכום סיכומי: היה מאד נחמד אם המלחמה הזו היתה משיגה את כל המטרות בשלמותן ובצורה האידיאלית ביותר שלהן והיתה עכשיו איראן פרו-מערבית ונטולה לחלוטין כל יכולת גרעינית או בליסטית. התוצאה הרצויה ביותר אכן לא הושגה - אבל אין זאת אומרת שלא הושג דבר. הושג הרבה, אפילו הרבה מאד. הסכם רע של טראמפ עם איראן עשוי לפגום קשות בהישגים הללו ולא סתם יש חשש כבד בישראל כרגע. אבל אף אחד, אולי כולל טראמפ עצמו, לא יודע מה יקרה בסופו של דבר. נכון לעכשיו, לא "הפסדנו" ולא "ניצחנו". השגנו הרבה, ועכשיו נמתין ונראה מה יקרה. |
|
|
| אד הוק |
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
אד הוק • 8 באפר׳ 2026
► פישוטו כתב/ה: לא מיצינו את גישת הלטמון ראש בחול? ברור שמלחמה זה מרגיז, עצוב, מכוער וגורר אבידות קשות - בעיקר בטווח הקצר.
דחינו את הטיפול באיראנים עשרות שנים עד שהם הפכו לכזאת מפלצת חמושה וארסית. איפשרנו להם לבנות פה פרוקסים ולתחזק תשתית טרור גלובלית וחזקה. זה לא מדויק. לישראל היו תוכניות לתקוף באיראן במשך שלושה עשורים לפחות, מאז שידענו על תוכנית הגרעין שלהם. כולל מרחק פסע מתקיפה ב-2012 (נתניהו רה"מ, אהוד ברק שר ביטחון), שבוטלה בעקבות מודיעין בריטי על אתר העשרה חדש ובלתי-חדיר בפורדו שלא היה מאפשר תקיפה אווירית ישראלית. זו לא הטמנת ראש בחול. זו פשוט מציאות מורכבת, שלא היינו יכולים לשנות בלי התערבות של ארה"ב. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
painslut lover(סדיסט){Maze} • 8 באפר׳ 2026
גם אם הסיפור נגמר עם ארה"ב ואיראן, הוא רק התחיל עם ישראל. את הנעשה לא ניתן להשיב - ישנו חשבון פתוח ומדמם בין איראן וישראל, ואולי יותר מעניין, בין איראן ומדינות המפרץ.
את הנעשה אין להשיב, המזרח התיכון כבר השתנה. ניצחון או הפסד, זה כלכך מוקדם מכדי לדעת. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
טלי35(שולטת) • 8 באפר׳ 2026
זאלו, בתור מישהי שלא ממש מבינה בתחום אני מודה לך על התגובות המפורטות והברורות.
כמו שכתבת את המשוכנעים והיודעים לא תשכנע - אבל למי שבאמצע וזה מטלטל אותו זה ממש עוזר ואמן שיהיו בקרוב ממש ימים של שקט שלווה לכולנו אמיתיים וטובים ובטוחים 🤍 |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 8 באפר׳ 2026
► זאלופון כתב/ה: ► הטופר המפשר כתב/ה: מתנצל , לא היה לי כח לקרוא תגובות בשרשור (בדרך כלל עושה זאת לפני שאני מגיב),
פשוט יותר מידי בדכאון בשביל זה. בשורה התחתונה, ולפחות לנוכח הפסקת האש הנוכחית (והלוואי וזה עוד ישתנה) ישראל הובסה במלחמה הזאת. למלחמה הזאת היו שלוש מטרות: 1) הוצאת האורניום וחיסול תכנית הגרעין 2) חיסול האיום הבליסטי 3) איזשהו שינוי משטרי שיביא , גם אם לא מהפכה חילונית, משטר פרגמטי יותר שיהיה אפשר לדבר איתו. אף אחת מהמטרות האלה לא הושגה. ולהפך האיראנים רק התחזקו פוליטית ואסטרטגית במלחמה הזאת. בנוסף לכך, מדינת ישראל תואשם בכך שגררה את ארה"ב למלחמה כושלת שעלתה למשלם המיסים האמריקאי הון! ולא הביאה עמה שום תוצאות ממשיות. האנטישמיות נוסקת בכל העולם ואנחנו עלולים לאבד לגמרי את דעת הקהל בארה"ב. ושלא יהיו למישהו אשליות. אין למדינת ישראל בטחון ללא ארה"ב! ואם הדמוקרטים עולים בבחירות הבאות בארה"ב , אנחנו גמורים. ואם בבחירות הקרובות פה הנאשם והגוש זוהמה הביביסטי שלו לוקח את הבחירות, אז שאנחנו נברח ושהאיראנים ינצחו ושתשרף המדינה על כל משטמתיה, מושחתיה ובוזזה. מי שלא בא לו טוב מה שאני כותב מוזמן לא להגיב. אין לי שום חשק להתווכח אתכם, ואחרי חודש וחצי בריצה למקלט והפסד כספי לא מבוטל, שהייתי צריך בעקבותיו למשוך 20K מקרן ההשתלמות שלי, אין לי שום חשק "לאחדות בעם" "וביחד ננצח", ובא לי להקיא מהממשלה הזאת ומכל מי שתומכים בה. דווקא כן אגיב, כי חבל שאנשים שלא מודעים מספיק לפרטים יתבאסו בגלל תגובות כמו שלך. אז ככה: 1. חיסול תוכנית הגרעין: במידה רבה המטרה הזו הושגה כבר במבצע "עם כלביא". יכולות העשרת האורניום של איראן נפגעו קשות, אך ככל הנראה נותרו ברשותה כ-400 ק"ג של אורניום מועשר לרמת 60%, שניתן להעשירו לרמת 90% (הנדרשת לפצצה) בקלות יחסית. איראן איבדה את היכולת התעשייתית להעשיר אורנים לרמת 60%, אך החומר שברשותה מספיק למספר פצצות. הוצאת החומר מידי האיראנים היא אכן מטרה ראשית של המלחמה, וכרגע מוקדם לקבוע אם הושגה או לא. האמריקאים טוענים שלא יתפשרו על כך. עם זאת, יש לציין כי אורניום מועשר ל-90% הוא תנאי הכרחי לפצצה גרעינית, אך לא מספיק. לשם כך יש להמיר את האורניום ממצב של גז למצב מוצק ולעצבו כליבה. המתקן המרכזי לכך באיספהאן הושמד כליל במבצע "עם כלביא" ולא כל כך פשוט לשקם אותו. מתקנים נוספים הדרושים בתהליך יצירת הפצצה נפגעו גם הם. כך שכרגע איראן רחוקה, ככל הידוע, לפחות שנה-שנתיים מיכולת לייצר פצצה, ולא תוכל ליצור יכולת כזו מבלי שבישראל יידעו על כך. לפני "עם כלביא" היא היתה קרובה מאד, ואם איראן היתה גרעינית, מרחב התמרון שלנו (ושל ארה"ב) היה אפסי. 2. חיסול האיום הבליסטי: האיום הבליסטי מורכב משני חלקים: מה שכבר נמצא בידי איראן (טילים ומשגרים) ומה שהיא יכולה לייצר. יכולת הייצור נפגעה בחלקה כבר ב"עם כלביא", והפגיעה הועמקה מאד ב"שאגת הארי". חשובה במיוחד השמדת מערבלים פלנטרים המשמשים לייצור דלק מוצק. בלעדיהם נאלצת איראן לחזור אחורה לשימוש בדלק נוזלי. טילים המונעים בדלק מוצק הם מתקדמים יותר ומוכנים לשיגור תוך דקות. הכנת טילים המונעים בדלק נוזלי לשיגור לוקחת זמן רב בהרבה ולכן קל יותר לסכל אותם. בנוסף, השמדת רוב התעשיות הפטרוכימיות של איראן פוגעת בייצור האנרגיה הן של הטילים החדשים והן של הישנים יותר. כמו כן הותקפו מרבית "ערי הטילים" של איראן, וכך נחסמו פתחי שיגור ונקבר מלאי טילים. משגרים רבים הושמדו. ביחד עם הנזק מ"עם כלביא", יכולת ייצור הטילים הבליסטיים של איראן כמעט שאינה קיימת כרגע. שיקומה צפוי לקחת שנים, ונדע עליו. אשר למלאי הקיים - הוא מדולדל בהרבה מכפי שהיה. הערכות מדברות על מלאי קיים של סביב 1,000 טילים (בהשוואה ל-3,000 לפני "עם כלביא") ו-100 משגרים בלבד (בהשוואה ל-400). כמות הטילים עדיין גדולה יחסית (אם כי לא כולם מסוגלים להגיע לישראל), אבל המשגרים הם צוואר בקבוק. לא לחינם איראן אינה משגרת מטחים גדולים בסבב הזה. היא אינה מסוגלת. לסיכום, האיום הבליסטי לא "חוסל", אבל הוא קטן לאין שיעור מכפי שהיה, והיכולת לשקמו נמוכה כרגע. 3. נפילת המשטר: אף אדם נורמלי לא חשב שאפשר להפיל משטר בתקיפות מהאוויר. ברור לכל שנפילת המשטר יכולה לקרות רק אם העם האיראני יפעל, וזה לא תלוי בנו. יהיה נפלא אם זה יקרה. זו מטרת-על. אבל לא הטייסים שלנו ולא הממשלה שלנו יכולים להשיג זאת, והדבר לאו דווקא יתרחש מיידית. מוקדם מאד לקבוע האם ובאיזו מידה העימות הנוכחי השיג את המטרה הזו. 4. התחזקות פוליטית ואסטרטגית של איראן: איראן מבודדת כיום מכפי שהיתה מעולם. בעלות בריתה באזור, שהותקפו על ידה, פנו כנגדה והתקרבו לישראל. המעצמות שתומכות בה - סין ורוסיה - כמעט שלא נקפו אצבע למענה. כך שלא ברור על איזו התחזקות פוליטית מדובר. התחזקות אסטרטגית תתרחש באם איראן תורשה לגבות דמי מעבר במצר הורמוז כפי שהיא דורשת. זה יהיה אסון של ממש. עוד מוקדם לדעת האם הדבר יתרחש, אבל אם כן, מדובר בכישלון אדיר של טראמפ וחיזוק משמעותי לכלכלה ולהשפעה האיראניים (אם כי החיזוק עשוי להיות קצר מועד משום שהדבר ידרבן את מדינות המפרץ למצוא אלטרנטיבות). 5. דעת הקהל בארה"ב: זו בעיה רצינית וקשה, אבל המלחמה אינה הגורם לה. בקרב השמאל האמריקאי התמיכה בנו בשפל בלי שום קשר למה שאנחנו עושים, אלא מפני המחלה הפרוגרסיבית של השמאל העולמי שאיבד יכולת להבחין בין טוב ורע. ישראל מסווגת אפריורית ככוח מערבי, אימפריאליסטי ומדכא - שלושה דברים שהשמאל העולמי למד לתעב - ושום דבר שנעשה או לא נעשה לא ישנה זאת. כמעט בכל העולם המערבי הימין תומך בישראל והשמאל עוין אותה בקנאות. הן התמיכה והן השנאה קשורות יותר למה שישראל מסמלת במאבק התרבותי שם מאשר למה שישראל עושה בפועל כאן. הימין האמריקאי עודנו בעדנו, אבל יש אגף בדלני ופופוליסטי - טאקר קרלסון, קנדס אוונס ודומיהם - שכנראה מקבל כסף רב מקטאר, שהיא אלופה בקניית השפעה וחבל שאנחנו לא לומדים ממנה, ועל כן מקדם באובססיביות מסרים פרו-איסלמים ואנטי-ישראלים שמעולם לא קידם קודם לכן. גם זו סכנה אמיתית עבורנו, אך גם היא לא קשורה למה שאנחנו עושים בפועל. הכסף מדבר. חבל שאנחנו לא פועלים כדי לסכל את ההשפעה המזיקה שלו, אבל זה כבר סיפור אחר. לסיכום סיכומי: היה מאד נחמד אם המלחמה הזו היתה משיגה את כל המטרות בשלמותן ובצורה האידיאלית ביותר שלהן והיתה עכשיו איראן פרו-מערבית ונטולה לחלוטין כל יכולת גרעינית או בליסטית. התוצאה הרצויה ביותר אכן לא הושגה - אבל אין זאת אומרת שלא הושג דבר. הושג הרבה, אפילו הרבה מאד. הסכם רע של טראמפ עם איראן עשוי לפגום קשות בהישגים הללו ולא סתם יש חשש כבד בישראל כרגע. אבל אף אחד, אולי כולל טראמפ עצמו, לא יודע מה יקרה בסופו של דבר. נכון לעכשיו, לא "הפסדנו" ולא "ניצחנו". השגנו הרבה, ועכשיו נמתין ונראה מה יקרה. סקירה מדויקת ומפורטת. כל הכבוד לך על הצגת הדברים הברורה. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
Sea of Tranquility(שולט) • 8 באפר׳ 2026
אז התשובה הקצרה היא שעדיין מוקדם לדעת. אולי נדע יותר אחרי שהמו"מ עם איראן יגמר, אולי גם אז לא.
בכל מקרה מה שיש בתקשורת זה בעיקר הערכות שעברו הלבנה בצנזורה ואולי גם טלפון שבור. המידע האמיתי סודי וחסוי, אז אנחנו ניזונים משברי מידע. בואו נניח לצורך הדיון שהמידע שיש בתקשורת מדויק. אז נראה שלאיראן נותרו משהו כמו רבע מהמשגרים שלה במצב תקין, ועוד בערך עוד שליש מהמשגרים שלה חסומים, אבל האיראנים יוכלו להשמיש אותם בזמן הפסקת האש. כנ"ל לגבי מלאי הטילים שלהם, פחות או יותר. כלומר האיראנים שימרו פחות או יותר חצי מהיכולת הבליסטית שלהם שזה המון. לגבי היכולת הגרעינית, כל האוראניום המועשר (60%) נשאר בידי איראן, שזה לכאורה מספיק לבערך 9-10 פצצות אטום. אז יש עוד שלבים חסרים - להעשיר את האורניום לדרגת 90%, לבצע ניסויים ב"קבוצת הנשק" ובטילים נושאים וכן הלאה, ואלו יכולות שלכאורה נפגעו בצורה זו או אחרת במלחמה, אבל אנחנו לא יודעים כמה זמן יקח לאיראן לשקם אותם. פגענו גם במפעלי הנשק וביכולות ייצור הנשק האירניות (אבל כאמור, יש להם כבר מלאי ענק של טילים ומשגרים) ובכלכלה האיראנית (לא ברור כמה), ומצד שני לא פגענו בתעשיית האנרגיה האיראנית, והאיראנים עתידים לגזור קופון (שמן ?) ממיסים על תנועה דרך מיצרי הורמוז. מצד שני גם ישראל ספגה פגיעה משמעותית בכלכלה (עקב השבתת המשק, גיוס מילואים, תיקון נזקי הפגיעות ומילוי מחדש של מיירטים וחימושים). מבחינת יחסים בין-לאומיים, נראה שהיחסים בין איראן למדינות המפרץ נפגעו מאוד, ומצד שני ישראל איבדה תמיכה קריטית בארה"ב - מצד שתי המפלגות. אז מי ניצח? קודם כל בתורה הצבאית לא מדברים על "ניצחון" שזה מושג עמום (מלחמה זה לא משחק כדורגל ולא כדורסל) אלא "הכרעה", ואין ספק שאף אחד מהצדדים לא השיג הכרעה. אם במו"מ איראן תסכים להסגיר את האורניום שבידיה ולהפסיק לפתח נשק גרעיני זה התחלה טובה. לטווח הארוך, אני מנחש שהמלחמה הזו יצרה סדק בתדמית של השלטון האיראני אצל העם האיראני (ושל הממשלה שלנו אצל הבייס הביביסטי |
|
|
| הטופר המפשר(נשלט) |
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
הטופר המפשר(נשלט) • 8 באפר׳ 2026
תודה למשרד "ההסברה" הלאומית מטעם המנהיג העליון שילמד את העם לחשוב לפי רוחו של המנהיג, לבל תיפול רוחו של העם מכורח העובדות. זאלו אני ממש מתנצל שאני מוריד לך את הזקפה הלאומית.
הצפה של הטקסט שלך בעובדות שחלקן אגב נכונות אבל לא רלוונטיות, אינן משנות את התוצאה. ולכן לא אטרח לצטט אותו. בסופו של חשבון , עוד סבב הצלחות פנומנליות בקרב, כישלון צורב במערכה. ואני חוזר: המלחמה נמדדת אך ורק ביחס ליעדיה אותם כרגע לא השיגה. במצב הדברים הנוכחי האיראנים מהר מאוד ישקמו מחדש את יכולותיהם ואנחנו נפגש לסבב נוסף בשנה שנתיים הקרובות. הצלחות טקטיות כבירות ללא שינוי אסטרטגי או מדיני. ובמקביל לאי השגת היעדים האלה, ממשלת האופל הזאת ממשיכה להחליש את כוחו של הצבא ולפגוע בסד"כ שלו כך שאין לצבא כיום מספיק כוח אדם להחזיק קווי הגנה בלבנון ובעזה: רצועת בטחון, קו הנ"ט כל אחד שיקרא לזה איך שהוא רוצה, ושעליו אגב יש הסכמה מיאיר גולן ועד נפתלי בנט, , ודבר אחרון לגבי סעיף 5: כדי שאנשים לא יטבעו בפרטים, דעת קהל שלילית אינה גזירה משמים. אנחנו לא חסרי אמצעים בעניין הזה. אבל שחיתות ציבורית בסופו של חשבון מתרגמת לפגיעה בביטחון הלאומי, ומי שמקבל כספי שוחד מקטאר בוודאי לא יוכל להילחם בכספי הטרור ושטיפת המוח של ההמונים שהיא מבצעת. ושוב, הלוואי וזה ישתנה. אבל אם בסופו של חשבון ישראל תיתפס כזאת שסיבכה את ארה"ב במלחמה כושלת שעלתה למשלם המיסים האמריקאי הון, אנחנו גמורים נשמה! טראמפ יעזוב את הבית הלבן עוד 3 שנים, ואתה פשוט לא באירוע. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
Antimatter(נשלט) • 9 באפר׳ 2026
נתחיל בזה שקרלסון הוא לא MAGA. משם הכל כבר ברור יותר. רמת ההבנה של הכתב שואפת למינימום וכנראה גם משרתת אינטרס כזה או אחר. לא קשה להבין של מי.
המלחמה הייתה יכולה להיות מנוהלת טוב יותר וישנה תחושת חוסר מיצוי. באופן אישי, הייתי רוצה לראות את משמרות המהפכה מרוסקות עוד יותר. הייתי רוצה לראות את נשות טהרן משוחררות ואת העם כולו שמח ובעדנו כפי שהיה לפני ששלטון האימים הזה עלה. ועדיין כל דבר שמחליש אותם, הוא מבורך. ברור לכל שזה לא הסיבוב האחרון. לא באיראן ולא באף מקום אחר. הם מאוד מעוניינים להשמיד אותנו בכל מיני דרכים. אני לא יודע היכן אתה שירתת, אני לא יודע האם שרקו מעל ראשך כדורים של השלוחים שלהם, זה קרה פעם, ונוס בפרווה? איפה שאני ודומיי שרתנו, נפצענו והגנו (גם) עלייך, למדנו לרדוף את אוייבנו ולכלותם עד תום. ולא אנחנו לא לוקחים שבויים חיים. אף פעם. מקווה שהסגברתי לך. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
William Arthur{SilentDevo} • 9 באפר׳ 2026
► הטופר המפשר כתב/ה: ... עוד סבב הצלחות פנומנליות בקרב, כישלון צורב במערכה. ואני חוזר: המלחמה נמדדת אך ורק ביחס ליעדיה אותם כרגע לא השיגה. במצב הדברים הנוכחי האיראנים מהר מאוד ישקמו מחדש את יכולותיהם ואנחנו נפגש לסבב נוסף בשנה שנתיים הקרובות. הצלחות טקטיות כבירות ללא שינוי אסטרטגי או מדיני. .... הנושאים והנותנים ל-"הסכם איסלאמאבאד" עוד לא התיישבו ליד אותו שולחן. ואתה כבר יודע לסכם את המו"מ הדיפלומטי ככשלון צורב? ולמה להתדרדר לפוליטיקה של זהויות? האומנם העובדה שמישהו סבור שהמערכה האחרונה השיגה יעדים כאלה או אחרים - מעידה במשהו לגבי השאלה האם הוא תומך או מתנגד למדיניות הממשלה בנושאי גיוס, שיתוף דוברים עם ממשלת קטאר או מה מגדיל לו ? |
|
|
|
|
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
9 באפר׳ 2026
lazyboy(קינקי){U-man} • 9 באפר׳ 2026
שנתיים וחצי של מלחמה לאחר הטבח הנורא בתולדות מדינת ישראל ושום איום לא הוסר.
מי שמקשקש קישקושים על חשבון רצוחים ואנוסים ייתן את הדין בפני בוחן כליות ולב. חכו קטנה. |
|
|