|
|
לפני חודש •
12 באפר׳ 2026
לפני חודש •
12 באפר׳ 2026
Antimatter(נשלט) • 12 באפר׳ 2026
► Master Bruce כתב/ה: "תן את הכבוד לצה"ל" שיר נהדר |
|
|
|
|
לפני חודש •
12 באפר׳ 2026
לפני חודש •
12 באפר׳ 2026
Antimatter(נשלט) • 12 באפר׳ 2026
► Venus in Furs כתב/ה: שרית הספרית
להקת הנח"ל מילים: שמוליק צ'יזיק לחן: אריאל זילבר היא למדה את המיקצוע קורס פרטי בארצות הברית היא עובדת בצורה כל-כך ידידותית היא זכתה מקום ראשון-בתחרות בינלאומית ישנן כאלה שעובדות בפקידות או בהנהלת חשבונות אחרות מנסות את מזלן בתור דוגמניות שרית היא אחרת-יש לה ציפיות אז תעשה לי טובה אישית-תנגן את התקליט שהיא כל-כך אוהבת-חברתי שרית שרית הספרית שרית הספרית.. איזה מין תגלית שיר נחמד מאוד |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
טלי35(שולטת) • 13 באפר׳ 2026
► Antimatter כתב/ה: ► טלי35 כתב/ה: בין כל הבנות שהיו עד עכשיו,
רק את המורה לטבע נאהב, צחה כנרקיס, כולה חיננית, רכה עדינה וגם טבעונית... עץ שקמה ואלון שמנו לה בחלון, שני סלעים נפלאים גררנו לה הביתה, אם תרצה היא לחקור את הנוף נעקור, נעמיס ונכניס לה הביתה. זה מעורר חיוך? או קשור לצה"ל? הם בחיל השריון - לכן בראש שלי זה מקושר שם השיר אוהבי הטבע וזה בעצם חבר'ה מהצבא שעושים שטויות |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
טלי35(שולטת) • 13 באפר׳ 2026
► טלי35 כתב/ה: היה לי נער מאוהב, היה לי נער
צלול היה קולו צלולות היו עיניו הקרב נדם - ושוב קרב הוא אל השער אך הילוכו כבד וחתומות פניו והנה למה אסור לעשות חידושים (סורי ג'ימבו אם אתה פה - אתה יודע שאני מתה עליך!) נ.ב. למי שרוצה לקרוא עוד על "הייתי נער" ועל הסיפור שמאחוריו, בית אריאלה כתבו עליו כאן: https://bit.ly/4tD69Du |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 13 באפר׳ 2026
כמה פעמים
מילים ולחן: רפי פרסקי כמה פעמים ספרת עד עשר כמה פעמים ושום דבר לא קרה כמה פעמים שאלו אותך אם עשית ברית מילה בר מצווה אם עשית צבא ואז לקחו לך את השנים הכי יפות והנה אתה בן עשרים ואחד ורצית לצעוק כל כך חזק רצית לצעוק שכל העולם ישמע |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
אלפא-בטא(מזוכיסט){ילד טוב} • 13 באפר׳ 2026
מול אורות של זריחה ושקיעות של אביב
את קולה של הרוח שמעתי זו הרוח אשר מהלכת סביב זו הרוח ששמה הוא גבעתי מי שחלם גבעתי מי שנשם גבעתי מי שהלך עימנו בדרכים שב וחוזר גבעתי שב ואומר גבעתי עם גבעתי הלאה ממשיכים |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 13 באפר׳ 2026
שיר אהבה חיילי
מילים: חיים חפר לחן: סשה ארגוב אהבתנו אש בוערת, אהבתנו אדירה, ואם גם נמזמז אחרת, זה לא נורא, זה לא נורא, נחשוב עליך יקירה. החיילים, הולכים, הולכים בדרך, שמאל ימין - עוברים בעיר, החיילים, זורקים, זורקים לך פרח, ומול ביתך פוצים בשיר. עת בלילות גנובים נחבוק את החתיכות ונאנח, הרי בארוחת הבוקר, עת מציגות הן פני מלאך - נזכור את הסלט שלך... וכששולחים אנו ידיים אל אחוריים חביבים, אל תדאגי ובינתיים, למה פנייך עצובים? התנחמי במכתבים... כך נשמתינו כאן נקרעת, לכל, לכל הכיוונים, אך בסיכום הרי רואה את כמה אנחנו נאמנים, וזה נמשך כבר שתי שנים... אל תחכי לנו בבית, כאן לא יודעים מתי חוזרים. אבל לבטח עד הקיץ (את זאת נאמר לך כגברים) את יכולה עם אחרים... |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
קרום • 13 באפר׳ 2026
אחד האנדר רייטד הגדולים - יידישע פיראט; להקת חיל הים עם שלמה ארצי לפני שהוא נהיה שלמה ארצי. ואולי זה מתכתב עם יום השואה באיזה אופן.
מביאליסטוק עד ווהלין מליטא ועד פולין כל העם כבודנו ימלל איזה חברה יאטן אידישע פיראטן שירבו כמותם בישראל! אל המסע יצאנו את המצפן כיוונו שנפליג ישר אל ארץ כוש ואל תרשיש מילאנו את הפקלאך פסוליה וגם קרפלאך פח של צ'ולנט, פח של בורשט, חבית גפילטע פיש. מביאליסטוק עד ווהלין מליטא ועד פולין כל העם כבודנו ימלל איזה חברה יאטן אידישע פיראטן שירבו כמותם בישראל! היגענו אל הבאלטי אני לים נפלתי רק צעקתי: שמע ישרואל וויי צור מיר גוואלד! ממעמקים קראתי אך איש מן הפיראטים לא קפץ להצילני, רק דב-בר לבד. הרב חובל, רב גדליה, נתן לו אז מדליה וכולם קראו: אתה הוא שימשן הגיבור! ענה דב-בר: אני הוא גיבור גדול, אך מיהו זה הפסקודניאק אשר דחפני מאחור? מביאליסטוק עד ווהלין מליטא ועד פולין כל העם כבודנו ימלל איזה חברה יאטן אידישע פיראטן שירבו כמותם בישראל! בנאפולי היינו ושיקסס שם ראינו אלוהים ניסה אותנו, איזה ניסיון! אחת הושיטה יד לי אז רק האל עמד לי וגם זלמן שתפס אותי בצווארון. המשכנו למסינה משם לפלשתינה ונרד ביפו לסייר בסקרנות. משם כבר לא יצאנו גייסו שם את כולנו ועשו אותנו מקהלת הרבנות. מביאליסטוק עד ווהלין מליטא ועד פולין כל העם כבודנו ימלל איזה חברה יאטן אידישע פיראטן שירבו כמותם בישראל! |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
Antimatter(נשלט) • 13 באפר׳ 2026
► אלפא-בטא כתב/ה: מול אורות של זריחה ושקיעות של אביב
את קולה של הרוח שמעתי זו הרוח אשר מהלכת סביב זו הרוח ששמה הוא גבעתי מי שחלם גבעתי מי שנשם גבעתי מי שהלך עימנו בדרכים שב וחוזר גבעתי שב ואומר גבעתי עם גבעתי הלאה ממשיכים הם שבים למפה ממדבר ומים ונושאים הם את רוח גבעתי פרט לשיר אנשי הצפרדע, זה השיר שאני הכי אוהב |
|
|
|
|
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
לפני חודש •
13 באפר׳ 2026
קרום • 13 באפר׳ 2026
אה וכמובן- הן אפשר שיר גדול. אני חושב אמיתי הוא צריך להיות המנון מדינת ישראל. אני חושב שהגירסה הכי טובה היא באתר זמרשת האחת מ-1949.
https://www.zemereshet.co.il/m/song.asp?id=436 בַּשַּׁלֶּכֶת נוֹשֵׁב כְּבָר הַסְּתָו הָאָבָק בַּדְּרָכִים אַט שָׁקַע וְהַיּוֹם רַק אֵלַיִךְ נִשְׂרָף וְחוֹלֵם עַל פְּגִישָׁה רְחוֹקָה. הֵן אֶפְשָׁר כִּי עוֹד עֶרֶב יָבוֹא וְהַשַּׁעַר יַחֲרֹק לוֹ דּוּמָם וְעֵינַיִךְ יִהְיוּ כֹּה טוֹבוֹת כְּמוֹ אֵין מִלְחָמָה בָּעוֹלָם. הֵן אֶפְשָׁר, הֵן אֶפְשָׁר שֶׁיִּהְיֶה זֶה פָּשׁוּט כְּבָר מָחָר הֵן אֶפְשָׁר וּבַגִּ'יפּ שֶׁעָבַר שָׁאֲגוּ בַּחוּרִים כִּי נִגְמַר הֵן אֶפְשָׁר, הֵן אֶפְשָׁר שֶׁיִּהְיֶה זֶה פָּשׁוּט כְּבָר מָחָר. הֵן אֶפְשָׁר כִּי חַדְרֵךְ הֶעָצוּב מְחַכֶּה בְּחִוְרוֹן קִירוֹתָיו וְקוֹרֵא הוּא לִשְׁנֵינוּ לָשׁוּב מִקְּרָבוֹת, מִדְּרָכִים וּמִסְּתָו. הֵן אֶפְשָׁר כִּי פִּתְאוֹם נִפָּגֵשׁ בְּמִשְׁלָט אוֹ בְּדֶרֶךְ עָפָר; הֵן אֶפְשָׁר בֵּין עָשָׁן וּבֵין אֵשׁ גַּם לַחֲלֹם שֶׁהַכֹּל כְּבָר נִגְמַר. הֵן אֶפְשָׁר... ----------------- וגם הפלמחניק מחפש את המחר. הנה הערב כבר ירד על המדבר, אבל אנחנו נספר עד כלות הליל, איך הפלמחניק מחפש את המחר, איך הפלמחניק למחר נושא עיניים. בזה היום הולך הוא בעשן ואש, והוא זוכר את הקרבות אשר עבר, אבל עם ערב, טרם קרב שוב יתחדש - תמיד, תמיד הוא מחפש את המחר. הוא מחפש את המחר, והוא ימצא אותו לבטח! מן המשלט, מן המדבר, הוא עוד יבוא, יבוא לפתע! כי הוא חותר אליו בלי הרף, למענו לוטש הוא חרב! על כן, בטרם ליל עבר - הוא מחפש את המחר. הנה אחד את המחר רואה רק כך - והשני את המחר רואה אחרת, והשלישי, שמטבעו הוא מסובך, את המחר רואה הוא בדרגה וחרב... כך כל אחד פה מחפש, שמא ימצא מחר זוהר, אשר כשמש עוד יואר, על כן נקום, רעי, ונטכס עצה, איך הפלמחניק יחפש את המחר. הוא יחפש את המחר... ובכן, נקומה ונצאה לחפש - היש מחר, רעי, מתחת לשמים, האם נראה אותו, כמו את עמוד האש אשר הלך עם הפלמ"ח יומם וליל! - כי המחר, אחים, צריך להיות חזק, לבל מחוץ, לבל מבית ימוגר! על המחר, אחים, נטוש המאבק! והפלמחניק מחפש את המחר! הוא מחפש... ---- בגדול אני לא תופס מעצמי ציוני. אני סולד מכל תנועה לאומית, אני נגד כל מה שקרה בנכבה, וכו'. אבל אם כבר ציונות אז זו שעולה מהשירים האלו. זו שאומרת שלא לנצח נחיה על חרבנו, אלא להפך, נילחם כדי שיהיה מחר יותר טוב ופשוט, מחר של חיים נורמליים. |
|
|