אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דעתכם על ווק

natural slave natural slave​(נשלט)
לפני חודש • 23 במאי 2026

Re: דעתכם על ווק

natural slave​(נשלט) • 23 במאי 2026
Cafe כתב/ה:
פרופ' משה כהן אליה טוען שהומואים ולסביות נוטשים את הווק משלש סיבות:
1. יותר ויותר מסתבר שהווק הוא אנטי ליברלי.
2. הווק כורך הומואים ולסביות עם קווירים.
3. הווק גורר הומואים ולסביות למאבקי שמאל קיצוני שאינם ממין הענין.

אשמח לשמוע את דעתכם בענין

קישור: https://www.facebook.com/100006001336361/posts/3025051251038223/?app=fbl

צודק משה כהן אליה.
הווק והפרוגרס המודרני הוא בין היתר גם אנטישמי, נגד לאומניות, נגד מסורת ודת חוץ מהאיסלאם, נגד קפיטליזם, מאמין בגבולות פתוחים ועוד ועוד.
סכנה עולמית
הטופר המפשר​(נשלט)
לפני חודש • 23 במאי 2026

הטופר המפשר​(נשלט) • 23 במאי 2026
natural slave כתב/ה:
Cafe כתב/ה:

צודק משה כהן אליה.
הווק והפרוגרס המודרני הוא בין היתר גם אנטישמי, נגד לאומניות, נגד מסורת ודת חוץ מהאיסלאם, נגד קפיטליזם, מאמין בגבולות פתוחים ועוד ועוד.
סכנה עולמית

נכון, בדיוק כמו ממשלת ישראל הנוכחית: ממשלה אנטישמית עם גירסה משיחית גזענית ולאומנית של היהדות, נגד כל מסורת ודת חוץ מהגרסה שלה (ע"ע השחתת דגמי ישו בלבנון), נגד קפיטליזם -- מממנת במילארדים קצבאות לחרדים ומשתמטים וכאלה שלא תורמים שום דבר לחברה, מאמינה בגבולות פתוחים ושחמאס "מורתע" , איפשרה את ה שביעי באוקטובר ולאלפי מחבלים לפרוץ את ההגבול, ולחיזבאללה להקים אוהל בתוך שטח ישראל.

והפרוגרס הפאשיסטי בישראל מדרדר אותה לתהום.
Behemuth​(מתחלף)
אתמול • 14 ביולי 2026
Behemuth​(מתחלף) • 14 ביולי 2026
הווק לא קשור ללהט״בים. זה התחיל בכלל באמצע המאה העשרים אצל השחורים בארה״ב להיות ״ערים״ לחוסר צדק על בסיס גזע. זה צץ מחדש ב 2010 עם ה BLM ואז נחטף לשימוש כוזב על ידי שמאל קיצוני שמתבייש בעצמו ונוהג במדיניות פיוס והתנצלות על היותו פריבילג ואי הידברות או הקשבה לידיעות אחרות. הווק לא לומד מאף אחד, הוא כמו הטיפשים הגמורים - יש לו כבר את כל התשובות. הוא מתאפיין בקולניות אלימה ובורות משוועת.
red spider lily red spider lily
לפני 21 שעות • 14 ביולי 2026
red spider lily • 14 ביולי 2026
כביסקסואלית פמיניסטית דתלשית אלטרנטיבית- ווק זאת תנועה מזעזעת עם מניעים פרו איסלאמיסטים קיצוניים- משמע מניעים שמנוגדים לכל מה שהתנועה כביכול מייצגת.
ווק הם הליכוד של השמאל האמריקאי.
מוכרים שקר יפה וליברלי ובפועל מעודדים רעיונות שגורמים למשמרות המהפיכה להראות חמודים.
הם תנועה אלימה וחסרת כיוון שאיבדה כל דרך ארץ לטובת אלימות ואיסלאם קיצוני.
Behemuth​(מתחלף)
לפני 19 שעות • 14 ביולי 2026
Behemuth​(מתחלף) • 14 ביולי 2026
red spider lily כתב/ה:
כביסקסואלית פמיניסטית דתלשית אלטרנטיבית- ווק זאת תנועה מזעזעת עם מניעים פרו איסלאמיסטים קיצוניים- משמע מניעים שמנוגדים לכל מה שהתנועה כביכול מייצגת.
ווק הם הליכוד של השמאל האמריקאי.
מוכרים שקר יפה וליברלי ובפועל מעודדים רעיונות שגורמים למשמרות המהפיכה להראות חמודים.
הם תנועה אלימה וחסרת כיוון שאיבדה כל דרך ארץ לטובת אלימות ואיסלאם קיצוני.

ההשוואה לליכוד לא קשורה. חלקו הארי של הליכוד סבל מאפליה קשה ועמדתו היא יותר סוג של נקמה וניצחון דמוגרפי על השמאל המתנשא עם הכרטיס האדום שלו והיחס המזלזל ממהלך שנים רבות. הוא אינו מתנצל על קיומו, להיפך. השכיבה המשכילה יותר בליכוד פתוחה לדיאלוג אשר גם בישראל רואים שהולך ונסתם על ידי השמאל הקיצוני. היחס המזלזל שלא לומר מתנשא שלך כלפי חלק ניכר מהעם אינו ראוי ועדיף שתכנסי לשיח במקום לדקלם אמרות גזעניות כדוגמת הצחצים של דודו טופז. עצם ההשוואה הופך אותך לסוג של ווק - זה שיודע הכל ומשוכנע בצדקתו. שלושה סוגי נאשים יש; החכמים לומדים מהכל ומכולם. הבינוניים מחוויותיהם האישיות, והטיפשים - להם כבר יש את כל התשובות. הייתי נמנע מאמירות כאלה ופועל לשיח אמיתי כי האמירות האלה רק גורמות ליצר פילוג. בתור ילד אשכנזי אני זוכר איך המזרחיים נחשבו לסוג ב׳ גם בבית ספר והתביישו בהוריהם שדיברו עם ח׳ וע׳ מה שגרם ליצר עקרוני לשמור מול השמאל ״הנאור״, שאינו חף מטעויות (אסון אוסלו לדוגמה). כדאי שכל אחד יסתכל על עצמו ואז יגיע לשיח קונסטרוקטיבי במקום לזלזל ולהקטין. כבוד הוא הדבר הבסיסי בין אנשים. ואהבת לאיעך כמוך היא המצווה החשובה ביותר, ולא בכדי. בין אם אתה אדם מאמין או לא. קצת סבלנות, קצת הקשבה, קצת ביקורת עצמית וקצת הבנת הצד השני יחוללו פלאים. כיום צד אחד מתנשא וצד אחד מתגבר על השפלה של שנים כי יש לו את המספרים (רוב). לכן הוא עסוק בנקמה במקום בגופו של עניין, בעוד הצד השני עסוק שהנצחת ״העליונות״ שבנה במשך שנים. תחשבו קצת באופן ביקורתי ועצמאי. מבפספיק עם התבנית המטופשת הזאת. בדרכ יד מושטת תיענה ביד מושטת. זלזול יפול על אוזניים ערלות.
המאלף השולט בעבד​(שולט)
לפני 17 שעות • 14 ביולי 2026
לא יודע איך הדברים הגיעו משאלה על הווק לדיון אודות טרנסים ושינוי מין בילדים. הדברים אינם קשורים בהכרח.

בכל אופן, לגבי הווק: בעיני הם לקחו אידיאולוגיה שאני מזדהה איתה והפכו אותה למשהו שאני לא יכול להיות חלקו ממנו. ליברליות, חופש הבחירה, החופש מכפייה, החופש לעשות את הדבר שהאדם רוצה ועוד - אלה דברים חשובים מאד בעיני. הן בתחום העיסוק (שבא לידי ביטוי בחוק חופש העיסוק) והן בפן האישי. זה מה שמאפשר לי לחיות את חיי כמו שהם. תוך כדי עיסוק רב שנים בבדסם. מימוש הבחירה שלי האישית שלי בתחומים רבים נוספים. מסיבה שלא לגמרי ברורה לי, בעולם דובר האנגלית (ובמידה פחות יותר גם בארצות מערביות אחרות) הדבר קיבל תפנית קיצונית. בשם הליברליות נוצרה כפייה. מישטור המחשבה. זה כיוון מסוכן בעיני.

בנוסף, בחלק מהמקרים, מצרפים לפה יחס מקל לקבוצות מסוימות. זה יכול לבוא לידי ביטוי בקבלה קלה יותר לאונ׳, קבלה לעבודה או יחס מקל אחר כלפי אוכלוסייה ״מוחלשת״. בחלק מהמקרים המדד הוא לא כלכלי אובייקטיבי אלא מבוסס על צבע עור. דבר כזה לא מקובל עלי כלל. אני עיוור צבעים בהקשר זה. אני מוכן לשתף פעולה עם כל אדם ללא קשר למוצא שלו. יש לי קולגות ערבים ויש לי קולגות יהודים. אני שופט את שתי הקבוצות באותן הכלים. בשום פנים ואופן לא יעלה על דעתי להקל על אדם מסוים רק כי הוא מגיע מקבוצה שאני לא משתייך אליה או שהוא בן מקבוצת המיעוט. יחס מקל הוא גזענות של ציפיות נמוכות. בשום פנים ואופן לא אעשה את זה.
הלן הדוב הלן הדוב
לפני 16 שעות • 14 ביולי 2026
הלן הדוב • 14 ביולי 2026
Woke - כשלעצמו לא רע. האנשים הם שהורסים.
Wokism - תנועה קקה עם פעילים חקא שרק הורסים כל דבר טוב מקולנוע ועד ריבה.
Wok - כלי מטבח שאין לי.
Behemuth​(מתחלף)
לפני 11 שעות • 15 ביולי 2026

Behemuth​(מתחלף) • 15 ביולי 2026
הטופר המפשר כתב/ה:
natural slave כתב/ה:
Cafe כתב/ה:

צודק משה כהן אליה.
סכנה עולמית

נכון, בדיוק כמו ממשלת ישראל הנוכחית: ממשלה אנטישמית עם גירסה משיחית גזענית ולאומנית של היהדות, נגד כל מסורת ודת חוץ מהגרסה שלה (ע"ע השחתת דגמי ישו בלבנון), נגד קפיטליזם -- מממנת במילארדים קצבאות לחרדים ומשתמטים וכאלה שלא תורמים שום דבר לחברה, מאמינה בגבולות פתוחים ושחמאס "מורתע" , איפשרה את ה שביעי באוקטובר ולאלפי מחבלים לפרוץ את ההגבול, ולחיזבאללה להקים אוהל בתוך שטח ישראל.

והפרוגרס הפאשיסטי בישראל מדרדר אותה לתהום.

וואו כמה נחרצות. השביעי באוקטובר אכן אסון שאירע במשמרת של הממשלה הנוכחית, כפי שמלחמת יום כיפור חלה במשמרת של המערך. אף ממשלה אינה מושלמת. לומר עליה אנטישמית - לא ברור לי מה הקשר. לגבי הדתיים - שיטת הממשל בישראל מאפשרת למיעוט לסחוט את הרוב. אם לדוגמה מפלגות המרכז והשמאל לא היו מחרימות את הממשלה הנוכחית לא היה בהם צורך. החרדים סוחטים כספים שנים ועניין הגיוס הוא נושא של עשרות שנים. גם לומר שהיא אנטי קפיטליסטית זו הזיה. מספיק לראות מה קרה לכלכלה הישראלית בעשור האחרון. התוצר לנפש כבר כמעט כמו גרמניה ורק שנה שעברה הבורסה שינקה בחמישים אחוז. אין לי מושג מאיפה אתם מסיקים את המסקנות שלכם אבל זה מתחיל להזכיר לי את הווק. ממליץ להתחיל להפעיל חשיבה ביקורתית לפני שמדקלמים מה ששומעים בחדשות או איפה שזה לא יהיה.