| William Arthur |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
William Arthur • 15 באוג׳ 2026
השאלה מניחה קיומה של תשובה אחת 'נכונה' ולא יכולה להיות כזו. יותר מדי טיפוסי אנשים, סוגי גישות, ותפישות שונות של טיבה של אחריות.
זו אחריות של הנשלטת להבין מראש מול מי היא נכנסת לדינמיקה של בדס'מ. ולהבין מה תפישת האחריות שלו. כדי לדעת להבין מה צפוי שיקרה אם/כאשר הקשר יגיע לסיומו. |
|
|
| משיכה ותשוקה |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
Re: אחריות של מי?
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
משיכה ותשוקה • 15 באוג׳ 2026
כמו בכל קשר זה לא רק איך נכנסים זה גם איך יוצאים מקשר .
פעם מישהו אמר לי שכולן אובססיביות בסוף ואני התפלאתי כי אם כולן אובססיביות זה לא הן אלה הוא כנראה. עוד נקודה שחשוב לבדוק מול מישהו חדש איך נגמרו הקשרים שלך ► כחש כתב/ה: אנחנו מדברות הרבה, אני וחברה, על
הנושא הנפיץ: אחריות של שולט אל מול אחריות של נשלטת. יש את הטענה המוכרת: כולנו בוגרים, נכנסים בעיניים פקוחות ומתוך בחירה, אז... מי שנכנס למטבח, שלא יתלונן על החום. וזה נכון, אבל זה לא כל האמת. לפחות מבחינתי. שולטים (לרוב) נהנים מההתמסרות, מהתלות שהם עצמם בונים, מהחיות שהם מעוררים אצל האישה. לא משנה אם זה מזין את האגו, את הגוף, את הלב (או רק את הזין) זה חלק מהעסקה, וזה בסדר. השאלה שלי היא מה קורה אחר כך, כשהדבר הזה נגמר. הזכות להיפרד ברורה, לאף אחד אין חובה להישאר. אבל האם הזכות הזאת פוטרת לגמרי מהאחריות למה שנבנה? או שזו הגזמה לצפות לאחריות ברגע שכבר אין קשר? הרי זה לא קשר רגיל, אם מישהו יוצר תלות ומטפח אותה במודע, עולה השאלה האם יש לו תפקיד גם ברגע שהוא הולך, או שברגע הפרידה כל האחריות עוברת אוטומטית בחזרה לנשלטת, כאילו לא שני צדדים בנו את זה יחד? אני רואה מקרים בהם השולט נהנה ממה שהוא מייצר אצל האישה כל עוד זה נעים לו ואז, ברגע שהוא לא רוצה בזה יותר, פתאום היא זו שמצטיירת כ״פסיכית״, כ״תלותית מדי״, כמי שלא ידעה לשמור על עצמה. כאילו התגובה שלה למה שהוא עצמו יצר היא הבעיה, לא ההשלכה הטבעית של מה שקרה ביניהם. אז אני רוצה לדעת: איך מושג האחריות הזה אמור לבוא לידי ביטוי במצב כזה? בפרקטיקה, לא במילים יפות. ולמשך כמה זמן, אם בכלל? ואם היא לוקחת את זה למקומות שכבר לא קשורים אליו, שמזכירים יותר אובססיה מאשר כאב טבעי מפרידה, האם הוא עדיין אחראי על זה? יש נקודה שבה האחריות שלו נגמרת והאחריות עוברת אליה, לתהליך שלה, למה שהיא בוחרת לעשות עם הכאב? מה האחריות שלו, אם בכלל, ועד איפה? מה האחריות שלה, אם בכלל, ומאיפה? |
|
|
| כחש(נשלטת) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
Re: אחריות של מי?
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
כחש(נשלטת) • 15 באוג׳ 2026
► Sweet melody כתב/ה: ► כחש כתב/ה: אנחנו מדברות הרבה, אני וחברה, על הנושא הנפיץ: אחריות של שולט אל מול אחריות של נשלטת.
יש את הטענה המוכרת: כולנו בוגרים, נכנסים בעיניים פקוחות ומתוך בחירה, אז... מי שנכנס למטבח, שלא יתלונן על החום. וזה נכון, אבל זה לא כל האמת. לפחות מבחינתי. שולטים (לרוב) נהנים מההתמסרות, מהתלות שהם עצמם בונים, מהחיות שהם מעוררים אצל האישה. לא משנה אם זה מזין את האגו, את הגוף, את הלב (או רק את הזין) זה חלק מהעסקה, וזה בסדר. השאלה שלי היא מה קורה אחר כך, כשהדבר הזה נגמר. הזכות להיפרד ברורה, לאף אחד אין חובה להישאר. אבל האם הזכות הזאת פוטרת לגמרי מהאחריות למה שנבנה? או שזו הגזמה לצפות לאחריות ברגע שכבר אין קשר? הרי זה לא קשר רגיל, אם מישהו יוצר תלות ומטפח אותה במודע, עולה השאלה האם יש לו תפקיד גם ברגע שהוא הולך, או שברגע הפרידה כל האחריות עוברת אוטומטית בחזרה לנשלטת, כאילו לא שני צדדים בנו את זה יחד? אני רואה מקרים בהם השולט נהנה ממה שהוא מייצר אצל האישה כל עוד זה נעים לו ואז, ברגע שהוא לא רוצה בזה יותר, פתאום היא זו שמצטיירת כ״פסיכית״, כ״תלותית מדי״, כמי שלא ידעה לשמור על עצמה. כאילו התגובה שלה למה שהוא עצמו יצר היא הבעיה, לא ההשלכה הטבעית של מה שקרה ביניהם. אז אני רוצה לדעת: איך מושג האחריות הזה אמור לבוא לידי ביטוי במצב כזה? בפרקטיקה, לא במילים יפות. ולמשך כמה זמן, אם בכלל? ואם היא לוקחת את זה למקומות שכבר לא קשורים אליו, שמזכירים יותר אובססיה מאשר כאב טבעי מפרידה, האם הוא עדיין אחראי על זה? יש נקודה שבה האחריות שלו נגמרת והאחריות עוברת אליה, לתהליך שלה, למה שהיא בוחרת לעשות עם הכאב? מה האחריות שלו, אם בכלל, ועד איפה? מה האחריות שלה, אם בכלל, ומאיפה? זה אחד הפוסטים החשובים שיש. וכנראה אחד הנושאים הכי טעונים ושהכי קשה בעיניי לענות עליהם. כל אחד יגיב מהמקום שלו.. מהפוזיציה שלו. קודם כל צריך להפריד בין צייד, שולט קינק, לבין שולט שמכניס אותך עמוק עמוק פנימה עד לרמת ההתניות- הקרוי שולט מנטאלי צייד ושולט מן היישוב מוטב שיתרחקו מכל הצלילות לעומק, מי שלא יודע לשחות שיישאר ברדודים. לא צריך לעשות טסטים וניסויים בבני אדם. עכשיו, אם בשולט אקסטרים מנטאלי עסקינן.. אני בדעה שהיא חייב להישאר נוכח אחרי שהתקיימה שיחת סיום.. לפני שיחת סיום הוא צריך לעשות שיחת שימוע- לא אחת, כמה. לתת לה הזדמנות להוכיח את עצמה. במידה ועדיין הוא מעוניין לסיים הוא חייב להבהיר לה פנים מול פנים בלי מגע, שהוא מסיים/ חותך בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. לא אולי, לא תירוצים, לא מעורפל. לקחת אחריות מלאה על הסגירה.. לאחר מכן לשאול אותה איך הכי נכון לה, מה היא צריכה.. ולהיות שם עבורה- חודש, חודשיים, אפילו יותר, למה הוא בכלל צריך להיעלם? וכן היא תהיה אובססיבית, ומשוגעת ותאבד שפיות.. והוא צריך להיות שם, להיות שם כבן אדם, להפוך את עצמו מאל לבשר ודם. כדי שהיא תוכל איכשהו להתגבר עליו ולהמשיך בחייה. בול, זה כל כך נכון. ככל שהעומק גדול יותר, ככה האחריות גדולה יותר. וזה נכון לשולט אבל זה נכון לגמרי גם לנשלטת, אל תיכנסו לעומק שאתם לא יכולים להחזיק. ראיתי פה תגובות שנתפסו על המילה ״חייב״. ברור שאי אפשר לחייב אף אחד בשום דבר, זה לא עובד ככה. אבל אם אנחנו מדברים על אנשים שהם בני אדם ולא תולעים במסווה, נקודת ההנחה שלי היא שכן אכפת ממי שעומד מולך. שגם אם אתה נפרד וכבר לא מעוניין בקשר השליטה, עדיין אכפת לך ממנה ואתה רוצה שיהיה לה טוב. מה שפחות הצלחתי להבין זה הקטע של השימוע ולתת לה הזדמנות להוכיח את עצמה.קשרים נגמרים כל יום. אם התכוונת ללבדוק אם יש על מה לעבוד ולנסות לתקן יחד לפני שמפרקים, אני מבינה. אבל אם ההחלטה להיפרד כבר קיימת, מה יש לה להוכיח? |
|
|
| כחש(נשלטת) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
► teacher כתב/ה: יש פה שני נושאים נפרדים - נתחיל מהקל.
פסיכית לא פסיכית, יש לנו נטיה לאגוצנטריות ואם אנחנו מרכז העולם אז היא בטח "פסיכית", משוגעת", "נרקסיסטית", "אובססיבית". יחד עם נטיה מסתורית שלנו לשכוח שאם "היא באמת כזו" ואני הייתי איתה, מה זה בדיוק אומר עלי? הדבר השני והוא החשוב יותר - אתה נשאר עד שכל מה שפתחת נסגר. נקודה. יש דברים שאף פעם לא יחזרו למה שהם היו לפני, אז כשאתה מרגיש שכבר אין לך רלוונטיות לתהליך, רק אז אתה יכול לקפל. בחיים האלה אנחנו סך ההחלטות שלנו. ויש החלטות שאנחנו נושאים על גבינו עד הסוף. אהבתי את החלק הראשון! זווית שלא חשבתי עליה. לגבי החלק השני.. זה קצת קשוח לי. אם אני מבינה נכון, אתה בעצם אומר שאין באמת זכות להיפרד, אלא כשהיא מרגישה שזה נגמר ועל הרגליים. זה שם עליה כוח שאני לא בטוחה שנכון לתת לה, בטח במצב כזה וגם לא בטוחה שהוגן לצפות ממנו. יש דברים שלעולם לא באמת ״נסגרים״ עד הסוף, זה יכול להימשך לנצח ככה. |
|
|
| זאלופון(שולט) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
זאלופון(שולט) • 15 באוג׳ 2026
אני לא בטוח ש"אחריות" היא המילה המתאימה פה. מבחינתי זה יותר עניין של אנושיות, אכפתיות, מצפוניות. אף אחד, שולט או לא, לא יכול או אמור להיות אחראי לאורך זמן על האופן שבו אדם אחר מתמודד או מנהל את עצמו, בוודאי כאשר הקשר ביניהם כבר הסתיים. מה שאדם כן יכול ובעיניי גם אמור לעשות, זה להפגין דאגה ואכפתיות כלפי אדם אחר שבנקודת זמן מסוימת היה מסור לו והיתה ביניהם אינטימיות. לא פשוט להתנתק כי החלטת שלך כבר לא מתאים ושהיא תתמודד. גם אם האחריות היא שלה, המצפון הוא שלך. הוא שלם עם זה?
איזו צורה האכפתיות הזו אמורה ללבוש, עד איזה גבול (ויש גבול) ולכמה זמן - זה כבר תלוי בנסיבות ובנפשות הספציפיות. המכנה המשותף אמור להיות עיניים שרואות גם את האחר ולב שאינו ערל. |
|
|
| כחש(נשלטת) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
► Kitty frank כתב/ה: אולי מה שמשנה זו לא האחריות? הרי בסוף אין בית משפט ועונש. כל אחד ואחת חיות עם ההשלכות של הבחירות שלהן, גם אם הן לא ''אחראיות'' לנזק. את צודקת ברמה הפרקטית. אין דבר כזה בית משפט לענייני שליטה או התנהגות של אנשים. המציאות לא מחלקת ציונים על צדק, זה נכון לגמרי. אבל אני לא חושבת שזה אומר שהמילה אחריות ריקה מתוכן. אם נגיד שבגלל שאין אכיפה או עונשים אין טעם לדבר על זה, מה אנחנו בעצם אומרים? ומעבר לשיח התיאורטי, מה שרציתי לציין בעיקר זה שאני שמה לב שיש המון בלבול לגבי מה בכלל לגיטימי לצפות ומה לא, זה אזור מאוד אפור. |
|
|
| ve-ra |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
ve-ra • 15 באוג׳ 2026
זה לא ייחודי לשליטה. מומלץ לא להיות בנזונה בכללי. ולא מטורללת בכללי.
וכמובן, לא בתזונה ולא מטורלל וכיוב׳. |
|
|
| Kitty frank |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
Kitty frank • 15 באוג׳ 2026
► כחש כתב/ה: ► Kitty frank כתב/ה: אולי מה שמשנה זו לא האחריות? הרי בסוף אין בית משפט ועונש. כל אחד ואחת חיות עם ההשלכות של הבחירות שלהן, גם אם הן לא ''אחראיות'' לנזק. את צודקת ברמה הפרקטית. אין דבר כזה בית משפט לענייני שליטה או התנהגות של אנשים. המציאות לא מחלקת ציונים על צדק, זה נכון לגמרי. אבל אני לא חושבת שזה אומר שהמילה אחריות ריקה מתוכן. אם נגיד שבגלל שאין אכיפה או עונשים אין טעם לדבר על זה, מה אנחנו בעצם אומרים? ומעבר לשיח התיאורטי, מה שרציתי לציין בעיקר זה שאני שמה לב שיש המון בלבול לגבי מה בכלל לגיטימי לצפות ומה לא, זה אזור מאוד אפור. הו! זו שאלה קשה מאוד. מה כבר נשים יכולות לצפות מגברים? מה גברים יכולים לצפות מנשים בימינו? הכל מטורלל, כחש היפה והחכמה. נראה ליצריך להחזיק חזק, לקוות שהמזל יאיר עלינו ולהשאיר למשוררים את השאלות הקשות. שהם יסבלו. |
|
|
| israel-spanko(שולט) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
israel-spanko(שולט) • 15 באוג׳ 2026
► Sweet melody כתב/ה: ► israel-spanko כתב/ה: את נוגעת פה באחת הסוגיות הכי מהותיות, עמוקות ומושתקות בעולם ה BDSM , הקלישאה "כולנו אנשים בוגרים" משמשת לעיתים קרובות מדי ככיסוי תחת נוח להתנערות מאחריות אנושית בסיסית.
האחריות בקשר של שליטה לא יכולה להיות סימטרית, כי הדינמיקה עצמה לא סימטרית. כשמוביל/שולט בונה באופן מודע תלות, מקלף מהנשלטת הגנות ודורש ממנה טוטאליות, הוא לוקח חלק אקטיבי בעיצוב המצב הרגשי שלה. הזכות שלו לסיים את הקשר היא ברורה, אבל הדרך שבה הוא עושה זאת היא המבחן לאחריות שלו. האחריות של השולט (איך לצאת): לבצע פרידה הדרגתית ומכבדת, כמו שיש אפטר-קר לסשן של שעתיים, יש אפטר-קר לקשר. שולט אחראי לא חותך ב Ghosting, לא נעלם ביום אחד, ולא מעביר את הצד השני בבת אחת מ-100 ל-0. הירידה צריכה להיות מנוהלת ומכבדת. אם היא מרגישה שהוא מוציא אותה משוגעת או מתעלם ממנה בכוונה, הוא כושל גם כשולט וגם כחבר. להפוך אותה פתאום ל"משוגעת", "אובססיבית" או "תלותית מדי" ברגע שזה כבר לא נוח, זו התנהגות רעילה. איפה זה נגמר? הוא לא המטפל הרגשי שלה. לאחר סגירת הקשר הוא מחויב להציב גבול ברור, ולא להמשיך להזין תלות או אובססיה. אלא אם זה מתאים לשניהם ושניהם מבינים שהזוגיות או הקשר נגמרו. האחריות של הנשלטת (מה לעשות עם הכאב): להכיר בכך שהמשחק הסתיים, לא לצפות ממנו להחזיק אותה, ולקחת בעלות מלאה על תהליך הריפוי והתמיכה שלה. השולט אחראי לסיים את הקשר באנושיות ולהחזיר לה את המושכות. הנשלטת אחראית לבחור מה לעשות איתן מכאן והלאה. אהבתי את התגובה עד לחלק שאיבדתי אותך. מצד אחד אתה אומר שהוא צריך לעשות זאת בהדרגה ולא להוציא אותה משוגעת, וכמה זה לא תהליך של מ 100 ל 0 אבל אז בסוף אתה סוגר בכך שהנשלטת אחראית לקחת מושכות לטפל בעצמה להתמודד. נראה שאתה לא מבין עד הסוף מה קורה למישהי שמחווטת כל כך חזק ועמוק לשולט שיצר כל כך הרבה התניות ברמה שהגוף מציית לפני שלמוח יש רגע לחשוב. מבין לגמרי מה שאת אומרת. חיווט מוחי עמוק, שבו הגוף מגיב לצליל קול, למילה או לפקודה עוד לפני שהמוח הרציונלי בכלל נדלק, הוא מציאות קיימת ומפרקת. זה לא משהו שפשוט "מחליטים" לכבות. אבל חייבים להבדיל בין שני דברים: אשמה לעומת ריבונות. זו לא אשמתה: כשאני אומר שהאחריות עוברת אליה, הכוונה היא ממש לא "היית צריכה לדעת יותר טוב" או "תתאפסי על עצמך מחר בבוקר". המצב שהיא נמצאת בו הוא תגובה ביולוגית ונפשית טבעית לדינמיקת כח טוטאלית. אבל הפתרון לא יכול להגיע ממנו: אם נטען שהאחריות נשארת אצלו, אנחנו בעצם אומרים שהיא לעולם תהיה תלויה בו כדי להחלים. להשאיר את ה"אחריות" עליו אומר שהוא צריך להמשיך לנהל אותה, לתקן אותה או לנחם אותה. מה שרק מנציח את אותו חיווט הרסני, מעמיק את התלות ובעצם הופך אותה לסמרטוט. אחריות משמעה גמילה ושיקום: "לקחת מושכות" במצב של חיווט עמוק פירושו להכיר בכך שאת במצב של גמילה פיזיולוגית, ולגייס עזרה חיצונית : טיפול, חברות, מרחב בטוח , כי האדם שיצר את ההתניה כבר לא יכול להיות זה שמפרק אותה. שולט אחראי מחויב להכיר בעוצמת ההרס שהחיווט הזה עלול ליצור ולעשות פרידה כמה שיותר נקייה ומכבדת. אבל בסוף, היחידה שיכולה (וחייבת) לפרום את החיווט הזה לטווח הארוך, בסיוע הסביבה שלה, היא האישה עצמה. אחרת – היא נשארת נשלטת שלו לתמיד, גם כשהוא כבר לא שם. |
|
|
| teacher(שולט) |
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
לפני חודש •
15 באוג׳ 2026
teacher(שולט) • 15 באוג׳ 2026
► כחש כתב/ה: ► teacher כתב/ה: יש פה שני נושאים נפרדים - נתחיל מהקל.
פסיכית לא פסיכית, יש לנו נטיה לאגוצנטריות ואם אנחנו מרכז העולם אז היא בטח "פסיכית", משוגעת", "נרקסיסטית", "אובססיבית". יחד עם נטיה מסתורית שלנו לשכוח שאם "היא באמת כזו" ואני הייתי איתה, מה זה בדיוק אומר עלי? הדבר השני והוא החשוב יותר - אתה נשאר עד שכל מה שפתחת נסגר. נקודה. יש דברים שאף פעם לא יחזרו למה שהם היו לפני, אז כשאתה מרגיש שכבר אין לך רלוונטיות לתהליך, רק אז אתה יכול לקפל. בחיים האלה אנחנו סך ההחלטות שלנו. ויש החלטות שאנחנו נושאים על גבינו עד הסוף. אהבתי את החלק הראשון! זווית שלא חשבתי עליה. לגבי החלק השני.. זה קצת קשוח לי. אם אני מבינה נכון, אתה בעצם אומר שאין באמת זכות להיפרד, אלא כשהיא מרגישה שזה נגמר ועל הרגליים. זה שם עליה כוח שאני לא בטוחה שנכון לתת לה, בטח במצב כזה וגם לא בטוחה שהוגן לצפות ממנו. יש דברים שלעולם לא באמת ״נסגרים״ עד הסוף, זה יכול להימשך לנצח ככה. כשאתה מרגיש שכבר אין לך רלוונטיות לתהליך מה שאתה עושה, תלוי בך. האחריות שאתה לוקח, תשומת הלב שלך. אנחנו סך המעשים שלנו, גם כשאנחנו מחליטים לבד. |
|
|