סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

CNC

פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
לפני כחצי שנה • 28 ביולי 2025
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 28 ביולי 2025
פישוטו כתב/ה:
זה לא cnc, זה פשוט ביטוי להיררכיה ביניהם.
אולי גם אלמנט של שימוש חופשי או 24/7.

אין פה cnc כי הכל היה בהסכמה מלאה, לא הופגן שום רצון לא לקבל סטירה בכלל. ומעבר לזה, מסול החזיק יכולת התנגדות תמידית.

תאורטית הוא יכל תמיד לחסום את היד שלה, יכל תמיד להחזיר לה סטירה, יכל תמיד לצעוק עליה חזרה או להגיב איך שהוא רוצה.

בcnc יש אלמנט של כפיה והכרח, הסכמה שנלקחת בכח. בשביל שזה יהיה cnc הסיפור הזה, מסול צריך להתנגד לסטירות ולהיות חסר אונים/ להתנגד כשהן נוחתות עליו.

אז cnc מתייחס רק לדמוי אונס? זה לא מה שחשבתי או הבנתי
ve-ra ve-ra
ve-ra • 28 ביולי 2025
זה נשמע עיוות. ולכן אין לי ספק שזה לא העניין.
Master Bruce Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 28 ביולי 2025
פרלין כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

אין פה cnc כי הכל היה בהסכמה מלאה, לא הופגן שום רצון לא לקבל סטירה בכלל. ומעבר לזה, מסול החזיק יכולת התנגדות תמידית.

תאורטית הוא יכל תמיד לחסום את היד שלה, יכל תמיד להחזיר לה סטירה, יכל תמיד לצעוק עליה חזרה או להגיב איך שהוא רוצה.

בcnc יש אלמנט של כפיה והכרח, הסכמה שנלקחת בכח. בשביל שזה יהיה cnc הסיפור הזה, מסול צריך להתנגד לסטירות ולהיות חסר אונים/ להתנגד כשהן נוחתות עליו.

לא.

ההגדרה של CNC מאד פשוטה: *סימולציה* של חוסר הסכמה. כלומר, כל סיטואציה שבה צד אחד מעמיד פנים שהוא לא מסכים בזמן שהצד השני מעמיד פנים שהוא מכריח אותו. זה יכול להיות אונס, זה יכול להיות האכלה, זה יכול להיות קשירות, או דיגדוגים, או מלא דברים אחרים.

נקודת המפתח היא שזה עדיין SSC, כלומר עדיין ההנחה כאן היא שההסכמה *האמיתית* עדיין נדרשת והכרחית בכל שלב של התהליך ואפשר לסגת ממנה ברגע שרוצים. *אבל* מחליטים להתעלם מסימני חוסר הסכמה *קלאסיים*. מותר לצעוק "לא", מותר לנסות להתנגד פיזית, מותר לנסות לברוח, וכן הלאה. ההנחה ב CNC היא שכל עוד לא השתמשת בסימני חוסר הסכמה ספציפיים (כמו מילת בטחון) השולט יתעלם מ"חוסר ההסכמה" שאת מביעה.

אם באיזה שהוא שלב, חלילה, לוקחים את היכולת להביע חוסר הסכמה אמיתי, זה כבר לא SSC, זה לא בדסמ, וזה לא CNC
masoul masoul
masoul • 28 ביולי 2025
ve-ra כתב/ה:
פישוטו, נדמה לי שאם תנסה להסביר בלי החלק הציני או הסרקסטי, נצליח להבין יותר.

הוא הסביר ורה, ואם נתעלם מהציניות והסרקזם זה ההסבר שלו, במילים שלו כאן בשרשור למעלה:

"בcnc נלקחת ממך ההסכמה, אם היא לא נלקחה ממך לא עשית cnc"

והטעות שלו, בצורה הכי פשוטה היא, שבCNC לא נלקחת ממך ההסכמה. אתה נותן אותה מרצונך החופשי.
ועוד יותר חד, כמו שנסיתי להסביר וללא הצלחה מסתבר, CNC עוסק בהסכמה. ולא בכפיה.
הסכמת מראש למה שקורה איתך כרגע. בין אם כרגע טוב לך או לא טוב לך עם מה שקורה. הסכמת לכך מראש. זה CNC.

ופישוטו היקר, טועה בהבנה שלו את שלושת האותיות, ששתיים מהן מסמלות את המילה הסכמה.

אני ממליץ על התגובה של אליפסה, כמה תגובות מעלי, היא מסבירה כל כך הרבה יותר טוב ממני.
אולי בעזרתה אפשר להבין טוב יותר.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 28 ביולי 2025
Master Bruce כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

לא.

ההגדרה של CNC מאד פשוטה: *סימולציה* של חוסר הסכמה. כלומר, כל סיטואציה שבה צד אחד מעמיד פנים שהוא לא מסכים בזמן שהצד השני מעמיד פנים שהוא מכריח אותו. זה יכול להיות אונס, זה יכול להיות האכלה, זה יכול להיות קשירות, או דיגדוגים, או מלא דברים אחרים.

נקודת המפתח היא שזה עדיין SSC, כלומר עדיין ההנחה כאן היא שההסכמה *האמיתית* עדיין נדרשת והכרחית בכל שלב של התהליך ואפשר לסגת ממנה ברגע שרוצים. *אבל* מחליטים להתעלם מסימני חוסר הסכמה *קלאסיים*. מותר לצעוק "לא", מותר לנסות להתנגד פיזית, מותר לנסות לברוח, וכן הלאה. ההנחה ב CNC היא שכל עוד לא השתמשת בסימני חוסר הסכמה ספציפיים (כמו מילת בטחון) השולט יתעלם מ"חוסר ההסכמה" שאת מביעה.

אם באיזה שהוא שלב, חלילה, לוקחים את היכולת להביע חוסר הסכמה אמיתי, זה כבר לא SSC, זה לא בדסמ, וזה לא CNC

אני מבינה את זה בדיוק הפוך
לא כסימוצלציה אלא כבחירה מודעת להיות במקום שבו עלולים לעשות לך דברים בניגוד להסכמתך. לא ממחיזים שם כפיה, יש שם, במובן מסויים, כפיה אמיתית

ראיתי כמה מקומות שבאמת מגדירים בהם את הדברים כסימולציה. אבל כשאנשים משתפים חוויות לרוב אינם מתארים סימולציה. כך אני התרשמתי. נדמה לי שאין למושג הגדרה חד משמעית, ושהוויכוח על ההגדרה המדויקת הוא עקר.
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
A form of consent where the people participating agree and consent to that certain words are to be ignored, or that there is no form of consent needed for activities during a scene. Often abbreviated to CNC.

In some forms of CNC, safety measures like safe words are not in place. While limits may still be set beforehand, vocal cues, like a "no", "stop", or even "red", may be ignored, usually because the other person wants to use them to role play and desires them to be ignored. CNC is often seen as playing with a safe situation that a person may not fully desire or want, but still wants to have the experience of, and has consented to exploring it with the person / people involved.

People may use CNC to re-live trauma experiences in an environment where they have made the choice to experience it or that still allows them a way to get out of the situation in a safe manner. This triggering can result in negative scenarios, but this will have to be discussed and prepared beforehand with the people involved.

נלקח מתוך פורום בפטלייף.
masoul masoul
masoul • 28 ביולי 2025
Master Bruce כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

לא.

Master Bruce כתב/ה:
ההגדרה של CNC מאד פשוטה: *סימולציה* של חוסר הסכמה. כלומר, כל סיטואציה שבה צד אחד מעמיד פנים

תשמע מאסטר,
באמת לא נעים לי, ואיך שהוא זה תמיד אני שצריך ללכת לילדים ולהגיד להם מה שלכולם לא נוח ולא נעים להגיד, שיהיה.

בדסמ מאסטר, ובכלל יחסים בין אנשים, הם לא סימולציה, הם ההפך מסימולציה, יחסים קורים באמת, לא בהדמיה, הדמיה, סימולציה רק מדמה אמת.
יחסים כולל יחסים בדסמים, הם הדבר, הם האמת, הם לא הדמיה, הם לא סימולציה, והם בטח ובטח לא העמדת פנים.
יחסים מאסטר, הם לא משחק. הם ההפך ממשחק. אוי ואווי אם יחסים הם העמדת פנים מאסטר. או ואווי.

אני יכול להמשיך מאסטר,
אבל ברגע שמבינים שהדבר האמיתי קורה, ולא משחק של הדבר האמיתי, לא העמדת פנים של הדבר האמיתי.
ממילא כל שאר מה שכתבת מתייתר ולא רלוונטי.

ובכל זאת אם תרצה,
גם אני וגם אליפסה כתבנו והסברנו ממש יפה למעלה, או לכל הפחות אליפסה הסבירה ממש יפה. אנא קרא.

Master Bruce כתב/ה:

לא יודע אם סיפרו לך, אם אתה מעודכן, אנשים עשו בדסמ לפני שמישהו בא עם הרעיון הקדוש של SSC.
יתרה מכך, יש כאן אפילו אנשים שהיו שם כשזה קרה.
וגם מה שלא בSSC הקדוש, הוא עדיין בדסמ, בין אם זה שובר לך את קדושת המושג ובין אם לאו.

בקיצור מאסטר, SSC זה נחמד מאד, אך לא חזות הכל, ובטח לא מגדיר מה נכלל בבדסמ ומה לא.
זה פשטני שלא לומר ילדותי לחשוב שSSC זה חזות הכל. וכל כך רחוק מהאמת ומהיחסים שקורים.
פשוט קורים.

זהו.
תקרא את אליפסה, כאן בשרשור, אני מחכים כל פעם מחדש, אולי גם אתה תקבל זווית ראיה נוספת.
masoul כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:
פישוטו, נדמה לי שאם תנסה להסביר בלי החלק הציני או הסרקסטי, נצליח להבין יותר.

הוא הסביר ורה, ואם נתעלם מהציניות והסרקזם זה ההסבר שלו, במילים שלו כאן בשרשור למעלה:

"בcnc נלקחת ממך ההסכמה, אם היא לא נלקחה ממך לא עשית cnc"

והטעות שלו, בצורה הכי פשוטה היא, שבCNC לא נלקחת ממך ההסכמה. אתה נותן אותה מרצונך החופשי.
ועוד יותר חד, כמו שנסיתי להסביר וללא הצלחה מסתבר, CNC עוסק בהסכמה. ולא בכפיה.
הסכמת מראש למה שקורה איתך כרגע. בין אם כרגע טוב לך או לא טוב לך עם מה שקורה. הסכמת לכך מראש. זה CNC.

ופישוטו היקר, טועה בהבנה שלו את שלושת האותיות, ששתיים מהן מסמלות את המילה הסכמה.

אני ממליץ על התגובה של אליפסה, כמה תגובות מעלי, היא מסבירה כל כך הרבה יותר טוב ממני.
אולי בעזרתה אפשר להבין טוב יותר.

למה זה לא יכול להיות גם וגם?
יש מצבים בCNC שזאת כפייה (או הדמיה שלה עד כמה שניתן), שזה מה שבעצם מעצים את תחושת חוסר האונים
אליפסה כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

לא.

לא כסימוצלציה אלא כבחירה מודעת להיות במקום שבו עלולים לעשות לך דברים בניגוד להסכמתך. לא ממחיזים שם כפיה, יש שם, במובן מסויים, כפיה אמיתית

ראיתי כמה מקומות שבאמת מגדירים בהם את הדברים כסימולציה. אבל כשאנשים משתפים חוויות לרוב אינם מתארים סימולציה. כך אני התרשמתי. נדמה לי שאין למושג הגדרה חד משמעית, ושהוויכוח על ההגדרה המדויקת הוא עקר.

מסכימה עם המשפט האחרון שלך לחלוטין
masoul masoul
masoul • 28 ביולי 2025
אליפסה כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

לא.

את מבינה את זה נכון אליפסה. ולצערי יש אנשים שהחליטו לתת משמעות חדשה והפוכה למושג.
לא צריך ללכת רחוק.
פשוט לתרגם את המושג מאנגלית לעברית.
והתרגום הוא הסכמה לא להסכים.
או במילים חופשיות, אני מסכים לך לעשות בי ככה וככה גם אם אני לא מסכים.

אנשים פשוט לקחו משהו מבוהק עם כינוי מובהק, ונתנו לו משמעות הפוכה. כנראה בטעות. ועדיין הפוכה.
ועכשיו לך תתווכח.
פשוט לתרגם. פשוט פשוט לתרגם, מה התרגום אומר?

ניסיתי לקחת את הדיון לדבר את הדבר עצמו, את יחסי הCNC, את מה שקורה בתוך היחסים הללו, את העברות הכוח שבהם וכו'.
ללא הצלחה.
חבל.