ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

שאלה לשולטים (גם מתחלפים מוזמנים לענות)

BrutallDom BrutallDom
אתמול • 1 ביולי 2026
BrutallDom • 1 ביולי 2026
מLמטהlittle כתב/ה:
אני אתן את השנקל שלי בנושא
אין לי מטרה לפגוע וזה רק חוויה סוביקטיבית שלי.
לא חקרתי את הנושא זה היה מרתק לחקור ואולי יום אחד אעשה דוקטורט אבל זה לא תהיה השערת המחקר 😂

כמו שנשלטות מגיעות עם סל תכונות כמו הצורך להישען, לפעמים תלות, רצון בהחזקה, צורך בקשר.

שולטים מגיעים עם סל תכונות ומאפיינים שהם יותר אינדוודואליות ומותאמות לקשר של אחד על אחת. גברי אלפא כמו שמכנים אותם או את עצמם.

הם יותר מכווני מטרה, יודעים לקחת, להוביל, להפעיל מניפולציות.
התכונות האלה הן תכונות פחות סוציאליות או חברתיות. זה תכונות שהן מכוונות מטרה לכבוש, להקסים, לשייך, לסמן.

במאנצ' שזה ארוע יותר חברתי אין לשולט כמעט אפשרות לייצג אף אחת מהתכונות הנ"ל (לכבוש, להקסים, לשייך, לסמן, להוביל, לסמן טריטוריה)
ואני לא חושבת שארוע כזה משרת את האינטרס של השולט.

אולי שווה לקחת את זה בחשבון אולי לחשוב על פורמט שבו שולטים כן יוכלו לקחת משהו מזה ונראה אותם מגיעים?

סימן שאלה

זה מתחיל ללהיות קרוב ללהסביר את הלמה אין לשולטים מה לחפש במאצנ'ים.
מתחיל. להתקרב. ללהסביר.
המכשפה בג'ינס המכשפה בג'ינס​(מתחלפת)חשבון מאומת
אתמול • 1 ביולי 2026
המכשפה בג'ינס​(מתחלפת)חשבון מאומת • 1 ביולי 2026
אגב מחר יש מאנץ כזה, (גם חינמי גם בחוץ) הוא בלוח בילויים כאן בכלוב.
סנטוריון סנטוריון
לפני 5 שעות • 2 ביולי 2026
סנטוריון • 2 ביולי 2026
בטוחה שזה קטע של שולטים-נשלטות, ולא גברים-נשים? כי מהתבוננות אישית יכול לומר שנראה תמיד שנשים מתארגנות סביב קשרים חברתיים, וגברים מתארגנים יחד סביב מטרה. אין מטרה למאנצ'ים ולכן גם אין גברים.

בגלל זה סדרה כמו "סקס והעיר הגדולה" לעולם לא הייתה יכולה להיווצר על ארבעה *גברים* בעיר הגדולה, כי ארבעה גברים אף פעם לא היו מנהלים חברות דביקה כזו מבלי שתהיה איזושהי פעילות קונקרטית משותפת שתלכד אותם.
דניאלרנ דניאלרנ
לפני 4 שעות • 2 ביולי 2026

Re: מאוד מתחבר למה שדארק אמר ואוסיף מהזווית ראיה שלי כשולט

דניאלרנ • 2 ביולי 2026
Ollie כתב/ה:
Rogue Hand כתב/ה:
דניאלרנ כתב/ה:
dark enlightment כתב/ה:
השערה שלי:

למצוא ידידות זה בסדר עדיפויות נמוך אצלהם וכך גם ליצור קשרים חברתיים קהילתיים שלא מובילים לשום מקום
מעבר לסמול טוק נחמד.

הם בעניין של היכרויות עם אוירה אינטימית יותר.

לכן הם יבואו לפעם פעמיים לגשש, להבין שזה כמו שחשבו וזהו.
נחמד, כיף מדי פעם אבל לא המטרה שלהם.

שולט אמיתי יודע שזו לא רק סטייה אלא מי שהוא. הוא מקבל מהנשלט/ת קופסה קטנה שבתוכה יושבים כל הרגשות שלו/ה
תשוקה, כאב, אהבה, עונג, פחד, שמחה וכו.. התפקיד של השולט זה להוציא רגש רגש לפי סדר מתוך הקופסה הזאת ולהדריך אותו/ה במסע הרגש הזה ולמצות כל אחד מהם בבטחה.
מכאן כבר אפשר להבין שהצורך הטבעי של שולט אמיתי הוא הרבה יותר עמוק, ריגשי ואינטימי. לעטוף את עצמו בבועה שבה הריכוז היחיד שלו הוא האדם שעומד מולו
שולט אמיתי תמיד ימצא את מה שהוא מחפש אבל כבר אפשר להבין שהמפגשים האלו הם ההפך הגמור מטבע השולט - לא יודע אם כולם יסכימו אבל זו הזווית שלי על הנושא

מוסיף על מה שאמרו קודמיי ואוסיף את הזווית שלי.
משולטים מצופה גם להיות יותר שומיננטים גם בסביבה חברתית מרובת משתתפים (ככה אני חוויתי אתזה).
אבל צריך להבין ששולט לפעמים (כמוני) אוהב את הפרטיות והמסתורין של האקט, משהו שבמאנצים יש פחות מסתורין.

לא בחירת המילים הכי טובה שלי אבל מקווה שזה מעביר את הרעיון

אני חושבת שלפחות חלק ממה שכתבת כאן זה גם ציפייה שנמצאת רק בראש של אותו השולט. כלומר, לפעמים אנשים חושבים שמצפים מהם להיות משהו, ובגלל הרתיעה מהציפיות האלה הם נמנעים מאינטראקציות או מחוויות מסוימות (או להפך - עושים דברים שהם לא באמת רוצים לעשות, כי הם חושבים שזה מה שמצופה מהם), כשבפועל הצד השני לא באמת מצפה לזה.

אני לא אומרת שאין בכלל נשים שמצפות מגברים שולטים להיות דומיננטיים בכל אספקט של חייהם. למעשה, אני הייתי כזו במשך הרבה שנים.
אבל עובדתית יש גם הרבה נשים שלא מצפות לזה.
חבל לפספס קשרים פוטנציאליים ומעגלים חברתיים (שגם מובילים לפעמים ליצירת קשרים זוגיים) רק כי מסרבים להיכנס לתבנית מסוימת, שבעצם אף אחד לא ביקש שתיכנס אליה...

נתתי מחשבה למה שאמרת ואפילו ניסיתי להתחבר, אבל זה לא זה, אני לא אדם שנרתע בקלות ולא מתנצל על הנוכחות.
עברתי על תשובות שונות ודווקא ''LITTLEמLמטה'' רשמה תגובה שיותר התחברתי אליה ולדעתי היא כיוון יותר נכון, כמובן שחשוב גם לציין שלדעתי הצורך שלנו הוא באופן טבעי פשוט עמוק יותר רגשית גם אם זה לא למטרת מציאת פרטנר
Ollie Ollie​(נשלטת)
לפני 3 שעות • 2 ביולי 2026

Ollie​(נשלטת) • 2 ביולי 2026
דניאלרנ כתב/ה:
Ollie כתב/ה:
Rogue Hand כתב/ה:
דניאלרנ כתב/ה:
dark enlightment כתב/ה:
השערה שלי:

למצוא ידידות זה בסדר עדיפויות נמוך אצלהם וכך גם ליצור קשרים חברתיים קהילתיים שלא מובילים לשום מקום
מעבר לסמול טוק נחמד.

שולט אמיתי יודע שזו לא רק סטייה אלא מי שהוא. הוא מקבל מהנשלט/ת קופסה קטנה שבתוכה יושבים כל הרגשות שלו/ה
תשוקה, כאב, אהבה, עונג, פחד, שמחה וכו.. התפקיד של השולט זה להוציא רגש רגש לפי סדר מתוך הקופסה הזאת ולהדריך אותו/ה במסע הרגש הזה ולמצות כל אחד מהם בבטחה.
מכאן כבר אפשר להבין שהצורך הטבעי של שולט אמיתי הוא הרבה יותר עמוק, ריגשי ואינטימי. לעטוף את עצמו בבועה שבה הריכוז היחיד שלו הוא האדם שעומד מולו
שולט אמיתי תמיד ימצא את מה שהוא מחפש אבל כבר אפשר להבין שהמפגשים האלו הם ההפך הגמור מטבע השולט - לא יודע אם כולם יסכימו אבל זו הזווית שלי על הנושא

משולטים מצופה גם להיות יותר שומיננטים גם בסביבה חברתית מרובת משתתפים (ככה אני חוויתי אתזה).
אבל צריך להבין ששולט לפעמים (כמוני) אוהב את הפרטיות והמסתורין של האקט, משהו שבמאנצים יש פחות מסתורין.

אני חושבת שלפחות חלק ממה שכתבת כאן זה גם ציפייה שנמצאת רק בראש של אותו השולט. כלומר, לפעמים אנשים חושבים שמצפים מהם להיות משהו, ובגלל הרתיעה מהציפיות האלה הם נמנעים מאינטראקציות או מחוויות מסוימות (או להפך - עושים דברים שהם לא באמת רוצים לעשות, כי הם חושבים שזה מה שמצופה מהם), כשבפועל הצד השני לא באמת מצפה לזה.

אני לא אומרת שאין בכלל נשים שמצפות מגברים שולטים להיות דומיננטיים בכל אספקט של חייהם. למעשה, אני הייתי כזו במשך הרבה שנים.
חבל לפספס קשרים פוטנציאליים ומעגלים חברתיים (שגם מובילים לפעמים ליצירת קשרים זוגיים) רק כי מסרבים להיכנס לתבנית מסוימת, שבעצם אף אחד לא ביקש שתיכנס אליה...

נתתי מחשבה למה שאמרת ואפילו ניסיתי להתחבר, אבל זה לא זה, אני לא אדם שנרתע בקלות ולא מתנצל על הנוכחות.
עברתי על תשובות שונות ודווקא ''LITTLEמLמטה'' רשמה תגובה שיותר התחברתי אליה ולדעתי היא כיוון יותר נכון, כמובן שחשוב גם לציין שלדעתי הצורך שלנו הוא באופן טבעי פשוט עמוק יותר רגשית גם אם זה לא למטרת מציאת פרטנר

שים לב שלא נתתי הסבר. עניתי להסבר שמישהו אחר נתן. הוא אמר שהסיבה היא שיש תבנית מסוימת שמצפים משולטים להיכנס אליה, ומי שזה לא מתאים לו, לא ירצה להגיע לאירועים כאלה.
אני רק אמרתי שלא בהכרח מצפים משולטים להיכנס לתבנית הזו, ושהרבה מהציפייה נמצאת רק בתוך הראש של השולטים, והם יכולים להשתחרר ממנה בעצמם.
דניאלרנ דניאלרנ
לפני שעתיים • 2 ביולי 2026

דניאלרנ • 2 ביולי 2026
Ollie כתב/ה:
דניאלרנ כתב/ה:
Ollie כתב/ה:
Rogue Hand כתב/ה:
דניאלרנ כתב/ה:
dark enlightment כתב/ה:
השערה שלי:

מעבר לסמול טוק נחמד.

שים לב שלא נתתי הסבר. עניתי להסבר שמישהו אחר נתן. הוא אמר שהסיבה היא שיש תבנית מסוימת שמצפים משולטים להיכנס אליה, ומי שזה לא מתאים לו, לא ירצה להגיע לאירועים כאלה.
אני רק אמרתי שלא בהכרח מצפים משולטים להיכנס לתבנית הזו, ושהרבה מהציפייה נמצאת רק בתוך הראש של השולטים, והם יכולים להשתחרר ממנה בעצמם.

נכון. טעות שלי, רק לאחר מכן שמתי לב. מתנצל icon_smile.gif
happy harry hard on happy harry hard on
לפני שעה • 2 ביולי 2026
happy harry hard on • 2 ביולי 2026
כי הרוב המוחלט של השולטים כאן הם חבורה של אפסים חסרי בטחון, גיבורי מקלדת באחד על אחת, אבל שימי אותם בסביבה תחרותית ליד גברים אחרים בעולם האמיתי וישר מתכווץ להם הזין והם עומדים שם בדשא עם יד אחת בכיס והיד השניה מנשנשת איזה קיש שמישהי הביאה ואין להם מושג מה לעשות עם עצמם ואיך לפנות למישהי בשר ודם עם פרצוף תחת שאגב הגיע למאנץ' עם איזה ידיד ומהצד לא ברור מה הסטטוס שלהם.