|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 9 במאי 2026
► Bluecollar כתב/ה: ► ArchAngel כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: אני לא מספרת כלום. עדיין יכולים לעשות לי נזק
אז להתעלם מזה ולהפוך את זה למעין סלאטשיימינג לא יהפוך את זה לפחות סכנה בשבילי כולל בתביעות גירושין כולל מול שירותי רווחה הנזק היחיד שיעשו לך זה אם יגלו מה את עושה במיטה, ואת הנזק הזה יעשו גם להומו. בעולם מושלם שבו היית יכולה להגיד הכל בלי השלכות, מה כבר היית אומרת? שאת אוהבת לשלוט? זה לא שונה מהומו שיגיד שהוא "אקטיבי טוחן". שהלכת למסיבת פמדום? לא שונה מהומו שיגיד שהוא הולך למסיבת סקס של גייז. שקנית שוט? חבלים? חגורת צניעות? לא שונה מהומו שיספר על אוסף הדילדואים שקנה. איפה הומו מקבל זכות יתר לספר על הדברים האלו בעבודה מבלי שיהיו לזה השלכות? ואיך יכולים לגלות מה את עושה בלי שתספרי? אם נניח תלכי לאיזו מסיבת קינק ותצלמי שם בפנים גלויות, או אם תעשי סשן במקום ציבורי ומישהו יצלם "את ההזויה הזו" ויפיץ ברשת. שוב, איפה להומו יש זכות יתר לעלות לרשתות החברתיות תמונה של ממסיבת מין של גייז, עם זין של גבר בפה, ולשמור על מקום העבודה שלו? או אם יתפסו אותו מתחרמן או עושה סקס בצורה בוטה ועוברי אורח יצלמו אותו? אף אחד לא יגיד לא יגיד לו כל הכבוד "שנלחם על זכויות הקהילה הגאה" בגלל שראו אותו מזדיין, זה יהיה פשוט מביך ומטריד מינית אפילו. אפילו גייז אחרים יתביישו בו שזה הייצוג. ונניח וזה משהו שעשית בפרטיות ויפיצו תמונות שלך, עדיין, גם סטרייטים ונילים עוברים סקנדלים כשסרטוני עירום וסקס שלהם מופצים. את חושבת שמורה או אפילו מאמן כושר מיבנה ימשיכו לעבוד באין מפריע אחרי שסרטון שלהם או אפילו שמועה על אקט ונילי שעשו לא בצנעה מופצים? שאם הם בסכסוך גירושין הגרוש/ה לא ישתמשו בזה נגדם ויציגו אותן כחסרי אחריות? אני בכנות לא רואה איפה ונילים או גייז מקבלים זכויות יתר להפגין את המיניות שלהם במרחב הציבורי. אם יעשו את זה, הם צפויים לשאת בהשלכות בדיוק כמונו. בנוגע ללספר לחבר'ה מה אתה אוהב במיטה- סורי, אבל זאת גם לא זכות בסיסית. להיות מובך לספר לחברים שאתה אוהב ללקק כפות רגליים או לקבל ספנקים בתחת, לא אומר שנשללות ממך זכויות אדם. זה אומר שאתה צריך למצוא את הזמן, המקום, והאנשים הנכונים לספר להם על זה. זה חל גם על גייז, זה חל גם על ונילים. אני לא צריכה להצטלם עם זין בפה כדי שיוציאו אותי מהארון. גם לא עם שוט מספיק שאדם אחד שיצאתי אתו שסמכתי עליו שיוציא אותי מהארון הלך עלי. והוא יכול לעשות את זה בלי שאני עטופה בבגדי לייטקס. רק מהתיאור שלך של אל תצאי מהבית ותכירי אנשים או תדברי אתם או תזכירי בדסמ...אפשר להבין את הבעייתיות. אני מסכימה עם הטענה שאין מקום להשוואה. אני מתנגדת לביטול של הסכנה שלא לדבר על זה שאת זו שמתריעה שוב ושוב אל תפרסמו לינקים לפייסבוק אינסטגרם כאן כדי שלא יקשרו בין הפרופילים. עם זה אני מסכימה כבר לחלוטין קיימת סכנה בנושא של יציאה מהארון הבדס"מי א.נשים מאבדים.ות מקומות עבודה (קיימים סיפורים על מורות ועורכי.ות דין לפי מה שאני יודעת) מבלי להיכנס לאקטים מיניים אלא נטו מ"אה, הם.ן בדס"מים.ות זה דבר נוראי, לא מוסרי וצריף להעיף אותם.ן ממקום העבודה" קיימת סכנה ברורה גם מבחינת חלק מקומות העבודה וגם מבחינת רווחה ברגע שיודעים על מישהו.י שהוא/היא בדס"מי (ברמת הידיעה הפשוטה! וזה יכול להגיע משיח פשוט על חמישים גוונים, זה ליטרלי איך שאני יצאתי מהארון הזה פעם אחת במקום עבודה כשלא אני התחלתי את השיח בכלל אלא עובדות שהן וניליות בכלל) חבל שהשרשור הזה לא נפתח פשוט בצורה הזאת. |
|
|
| theradar(שולט) |
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
theradar(שולט) • 9 במאי 2026
שמח לראות שהתפתח דיון פה בנושא.
אני רק אחדד עם כמה דוגמאות. התכוונתי לראות דברים כמו דגלי בדסמ או פשוט לציין שאתה בדסמי, בלי להיכנס לאם אתה שולט או נשלט, כמו שלהטבים לא אומרים אם הם פסיביים או אקטיביים אבל כן אומרים שהם להטבים. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
Bluecollar(שולטת) • 9 במאי 2026
► ArchAngel כתב/ה: אני מרתיעה בפני אנשים שישמו לב שכשהם משתפים לינקים מהאינסטגרם, פייסבוק או הטיקטוק, שהפלטפורמות האלו מקפיצות הודעה למי שמקליק על הלינק, שהפרופיל שלהם, שבדר"כ הוא האמיתי שלהם ונושא את התמונה שלהם והשם הפרטי שלהם, "בחר לשתף איתך סרטון".
הסיבה שאני מרתיעה היא כי אני מאמינה בהסכמה מודעת. רוב האנשים שמשתפים לינקים לא נתנו הסכמה מודעת לשיתוף הפרטים האישיים שלהם בכלוב, וזכותם לקבל את התמונה המלאה לפני ביצוע הפעולה הזו. אם זה עוזר לך לדעת, הרבה אנשים, בעיקר נשים, אמרו לי שהפחד שלהם/ן בשיתוף לינק שחושף את הפרטים האישיים שלהם/ן הוא שקריפים בכלוב יזהו אותם/ן ויטרידו אותם/ן. כלומר שעיקר הפחד הגיע מתגובות שיגיעו מקהילת הבדס"מ עצמה. ואלו שפחדו שאנשים מבחוץ יגלו שהם בדס"מיים שגולשים באתר מין, לא שונים מונילים שהיו מפחדים שיגלו שהם גולשים באתר סטוצים ונילי. מורה שגולשת באתר סטוצים ונילי לא מעלה תמונות פנים שלה לשם, למרות שסקס ונילי זה הנורמה. והיא תחייה בפחד שמישהו יפיץ בעבודה שהיא גולשת שם, למרות שזה ונילי. שמועות מיניות אפשר להפיץ עליך כונילית, גם אז אפשר לעשות לך סלאטשיימינג. אם מישהו יראה אותך יוצאת להרבה דייטים ונילים ויחליט להפיץ על סמך זה שמועה שאת שרמוטה שמזדיינת עם כולם, ואפילו אם תשכבי עם מישהו אחד מטורלל שיחליט לעוות את הסיפור נגדך. ואם השמועה תהיה מספיק זדונית זה יסבך אותך בעבודה ועם הרווחה, אם יש לך ילדים. גם ונילים, בעיקר וניליות, יכולות לחוות ביוש מיני על סמך מיניות ונילית שיוצאת מחוץ לקונטקסט. אין להם זכויות יתר בעניין רק כי סקס ונילי הוא בנורמה. וכן, אנשים ונילים גם לא דוחפים את המיניות שלהם במרחב הציבורי, ולא מזכירים מה הם אוהבים לעשות במיטה, או איזה סוג פרטנר מיני מושך אותם, בשיחות חולין אחרת יהיו לזה השלכות. גם הם מחכים לסיטואציה הנכונה לדבר על זה, מדובר בהפעלת שיפוט חברתי תקין ולא ברמיסת זכויות. ובכן, בואי לנעליים שלי ונדבר. חוץ מזה בדסמ אינו שווה ערך להפקרות מינית!!! להיות בדסמי לא אומר להיות זונה סנסציונית כפי שאת מתארת "אם גם ונילי..." רובנו רוצים לחיות בשקט ובשלווה את חיינו כפי שבחרנו אותם. לא להזדיין ברחובות העיר. יכול להיות שמורה שתעלה את הפנים שלה לאתר מין ותפתח אונלי פנס מגזימה. אני לא מגזימה בזה שאני רוצה מערכת יחסים עם נשלט. בדסמ לא שווה מיניות מופקרת. ובדסמ זה לא רק רק מיניות כמו שלהיות ונילי, מונוגמי, הטרוזה לא רק המיניות שלך. והבקשה שלי היא לא שיתאפשר לי לדבר עם הבוס שלי כיצד שנינו אוהבים למצוץ זין. הבקשה שלי היא שאם אני הולכת למסיבה שאין בה סקס אלא רק פמדום לא תהרס לי הקריירה. ואם יצאתי עם מישהו מכאן הוא לא יהרוס לי את הקריירה. ושהעובדה שאני אוהבת את הכוח וההיררכייה של הבדסמ לא תהיה קלף ליצירת איום עלי. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת מאי 09, 2026 4:15 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
► theradar כתב/ה: שמח לראות שהתפתח דיון פה בנושא.
אני רק אחדד עם כמה דוגמאות. התכוונתי לראות דברים כמו דגלי בדסמ או פשוט לציין שאתה בדסמי, בלי להיכנס לאם אתה שולט או נשלט, כמו שלהטבים לא אומרים אם הם פסיביים או אקטיביים אבל כן אומרים שהם להטבים. ואתה ממשיך עם ההשוואה המגוחכת הזאת אתה מבין שיש מקומות שבהם להט"בים חוטפים מכות כשהם אומרים את זה? יש מקומות שזה "רק" קללות אפילו באתר כאן נתקלתי בפוסטים ותגובות שמדברים על זה שצריך להצניע תמונות של זוגות לה"טבים. וליטרלי הבאתי דוגמה על ספרנית שנדרשה להוריד את דגל הגאווה במקום שבו היא עובדת. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
כשאני מספרת לאנשים שילדתי ילדה אף אחד לא מדמיין את הדרכים הסוטות בהן הזדיינתי ונכנסתי להיריון. לא נעים להגיד אבל להכנס להיריון אשכרה, לרוב, נוגע באנשים מזדיינים.
אז למה זה ככה אם אני בטעות אפלוט שאני שולטת. חלק מהטיעונים נשמעים כמו אלו שטוענים שלעשות את מצעד הגאווה זה הרצון לנפנף את הזין ברחובות. וסליחה ששוב עשיתי את ההשוואה |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
► Bluecollar כתב/ה: כשאני מספרת לאנשים שילדתי ילדה אף אחד לא מדמיין את הדרכים הסוטות בהן הזדיינתי ונכנסתי להיריון. לא נעים להגיד אבל להכנס להיריון אשכרה, לרוב, נוגע באנשים מזדיינים.
אז למה זה ככה אם אני בטעות אפלוט שאני שולטת. חלק מהטיעונים נשמעים כמו אלו שטוענים שלעשות את מצעד הגאווה זה הרצון לנפנף את הזין ברחובות. וסליחה ששוב עשיתי את ההשוואה דווקא בעיניי זאת השוואה טובה בהקשר המאוד נקודתי הזה. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 9 במאי 2026
► Bluecollar כתב/ה: כשאני מספרת לאנשים שילדתי ילדה אף אחד לא מדמיין את הדרכים הסוטות בהן הזדיינתי ונכנסתי להיריון. לא נעים להגיד אבל להכנס להיריון אשכרה, לרוב, נוגע באנשים מזדיינים.
אז למה זה ככה אם אני בטעות אפלוט שאני שולטת. חלק מהטיעונים נשמעים כמו אלו שטוענים שלעשות את מצעד הגאווה זה הרצון לנפנף את הזין ברחובות. וסליחה ששוב עשיתי את ההשוואה בלו, נניח מצב היפותטי, אדם מחליט להוציא אותך מהארון ושולח לבוס שלך מכתב שבו הוא מספר שאת חלק מקהילת בדסמ, שהתפקיד שלך בקהילה מוגדר כ״שולטת״, ומצרף תמונה ממסיבת פמדום שבה את לבושה בשמלה מהממת, נועלת נעלי עקב מעלפות, ושיערך המטריף מתנופף ברוח של המאוורר. הבוס מקבל את המכתב. ואז מה? אני לא שואלת בציניות. אני באמת מנסה להבין מה לדעתך קורה בנקודה הזאת. האם הוא מפטר אותך? ואם כן, אז על סמך מה. כלומר, ברור לי שיכולה להיות מבוכה. ברור לי שיכולה להיות שיפוטיות, רכילות, עיקום אף, בורות, קריצה פנימית או שינוי לא נעים באופן שבו מסתכלים עלייך. אבל זה נכון גם אם תגיע אליו תמונה של עובדת ממסיבת חילופי זוגות או מכל מרחב פרטי אחר שאינו מתיישב עם הדימוי המקצועי שלה בעיני אנשים שמרנים. כי אם הטענה היא ״אנשים עלולים להיות שיפוטיים, לרכל, להתרחק, או להתייחס אלייך אחרת״, אני מסכימה, אבל זה לא מוכוון בדסמ ספציפית. אם הטענה היא ״כל חשיפה כזאת עלולה להוביל לפיטורים או להרס חיים״, אני לא מצליחה לדמיין לעצמי את התסריט ההיפותטי. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
שוסי • 9 במאי 2026
► ArchAngel כתב/ה: אנחנו כסטרייטים קינקיים לא קולטים איזה מזל גדול יש לנו ששום זכות לא באמת נשללת מאיתנו כמו ללהט"בים.
אנחנו בסה"כ לא צריכים להכריז על האקטים שאנחנו אוהבים במיטה במשרד או בארוחת ערב משפחתית, בדיוק כמו ונילים. אבל אף אחד לא ימנע ממך להתחתן עם הנשלטת או השולטת שלך, אף אחד לא יסתכל על שניכם בגועל כשאתם הולכים רגיל ומנסים להשכיר דירה ולא יגיד לכם "לא", אף אחד לא ימנע ממך לאמץ ילדים. אף אדם לא יתן לך מכות או יצעק לך קללות כי תחזיק עם הפרטנרית שלך ידיים, או אפילו אם תסתכלו אחד על השני במבט שמישהו יפרש כאינטימי. מה שלא מרשים לך לעשות זה לדחוף את המיניות שלך למרחב הציבורי. אבל את זה דורשים מכולם, גם מונילים. למרות שהנורמה היא להיות ונילי, לא יעלו תמונות פנים שלהם לאתרי מין וניליים, לא יעשו סקס בגינה ציבורית לאור יום, לא יציגו את עצמם בפרופיל היכרויות דרך רשימת אקטים מיניים (אלא אם כן הם רוצים להיות מסומנים כקריפים שכל אישה תדלג מעליהם), אף אחד לא יספר במשרד או בארוחת שישי איך ירד לאשתו. זה לא דיכוי, זאת ציפייה להפעיל שיפוט חברתי תקין בהתאם לסיטואציה, זאת ההבנה הבוגרת שאת ההתנהגות המינית שלך מביעים בצורה פרטית בין שני אנשים או בין יותר במרחבים שמראש מוגדרים לכך, ורק אחרי היכרות מסוימת כשאתה מוודא שהצד השני מעוניין לשמוע או להשתתף. ויותר מזה, היום הקו בין ונילים וקינקיים מאוד מטשטש. החילוני הממוצע יודע מה זה יחסי שליטה, ואף משלב במיטה אלמנטים כמו אזיקים וספנקים. אף אחד לא באמת חושב שאתה חולה נפש שצריך אשפוז, אף אחד לא מקים מכונים של טיפולי המרה לאנשים קינקים ונואם מעל במת הכנסת הכרזת מלחמה מוסרית/חוקית על קהילת הקינק. אנחנו ברי מזל, גם אם אנחנו רק בתחילת הדרך ואין לנו עם מי לדבר על זה, אז נדמה לנו שאנחנו חריגים. מניסיון, ככל שתיצור קשרים מספיק קרובים עם אנשים תגלה שאין באמת "אנחנו והם" שחור ולבן, יש הרבה אפור חופף מאוד. צריך רק לדעת איך לעלות את זה נכון ומול מי. המניעה היחידה היא חתונה דתית שאין לה שום משמעות חוקית יותר מאשר חתונה אזרחית. למעשה, אני לא ממליצה לאף אחת, לעולם, להתחתן דרך הרבנות. לגבי השכרת דירה- סביר יותר שההתנגדות תהיה כיום לערבים ולא להומואים. כנראה שיש אוכלוסיות דתיות שיסרבו לקהילה הלהטבית, אבל מתוך אותה בורות הם יסרבו גם לנשים בודדות. בלי שום ספק כיום רוב האוכלוסיה תכנה את מי שרוצה שישתנו עליו, הרבה יותר סוטה מאשר את מי שפשוט נמשך לבני מינו. ושוב, באזורים מסוימים כנראה ירקו על הומואים, אבל באותם אזורים ירקו גם על מי שלובשת חולצת בטן. ישראל היא מדינה סופר מתקדמת בקבלת להטבים. האפליות שהיא מצטיינת בהן הן בעיקר של נשים וערבים. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
► ברייה כתב/ה: ► Bluecollar כתב/ה: כשאני מספרת לאנשים שילדתי ילדה אף אחד לא מדמיין את הדרכים הסוטות בהן הזדיינתי ונכנסתי להיריון. לא נעים להגיד אבל להכנס להיריון אשכרה, לרוב, נוגע באנשים מזדיינים.
אז למה זה ככה אם אני בטעות אפלוט שאני שולטת. חלק מהטיעונים נשמעים כמו אלו שטוענים שלעשות את מצעד הגאווה זה הרצון לנפנף את הזין ברחובות. וסליחה ששוב עשיתי את ההשוואה בלו, נניח מצב היפותטי, אדם מחליט להוציא אותך מהארון ושולח לבוס שלך מכתב שבו הוא מספר שאת חלק מקהילת בדסמ, שהתפקיד שלך בקהילה מוגדר כ״שולטת״, ומצרף תמונה ממסיבת פמדום שבה את לבושה בשמלה מהממת, נועלת נעלי עקב מעלפות, ושיערך המטריף מתנופף ברוח של המאוורר. הבוס מקבל את המכתב. ואז מה? אני לא שואלת בציניות. אני באמת מנסה להבין מה לדעתך קורה בנקודה הזאת. האם הוא מפטר אותך? ואם כן, אז על סמך מה. כלומר, ברור לי שיכולה להיות מבוכה. ברור לי שיכולה להיות שיפוטיות, רכילות, עיקום אף, בורות, קריצה פנימית או שינוי לא נעים באופן שבו מסתכלים עלייך. אבל זה נכון גם אם תגיע אליו תמונה של עובדת ממסיבת חילופי זוגות או מכל מרחב פרטי אחר שאינו מתיישב עם הדימוי המקצועי שלה בעיני אנשים שמרנים. כי אם הטענה היא ״אנשים עלולים להיות שיפוטיים, לרכל, להתרחק, או להתייחס אלייך אחרת״, אני מסכימה, אבל זה לא מוכוון בדסמ ספציפית. אם הטענה היא ״כל חשיפה כזאת עלולה להוביל לפיטורים או להרס חיים״, אני לא מצליחה לדמיין לעצמי את התסריט ההיפותטי. ברוכה הבאה למשרד החינוך שבו אם לא הבוס שלי חפטר אותי, ההורים יעשו את זה. אה, כן, וזה לא שאיבדתי עבודה במקום אחד אמצא באחר.... זה ככה לכל המדינה. ואני מקווה שרוב האנשים פה סגורים שבדסמ זה לא להזדיין באמצע הרחוב או שרק סלאטשיימינג. |
|
|
|
|
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
לפני שלושה שבועות •
9 במאי 2026
► שוסי כתב/ה: ► ArchAngel כתב/ה: אנחנו כסטרייטים קינקיים לא קולטים איזה מזל גדול יש לנו ששום זכות לא באמת נשללת מאיתנו כמו ללהט"בים.
אנחנו בסה"כ לא צריכים להכריז על האקטים שאנחנו אוהבים במיטה במשרד או בארוחת ערב משפחתית, בדיוק כמו ונילים. אבל אף אחד לא ימנע ממך להתחתן עם הנשלטת או השולטת שלך, אף אחד לא יסתכל על שניכם בגועל כשאתם הולכים רגיל ומנסים להשכיר דירה ולא יגיד לכם "לא", אף אחד לא ימנע ממך לאמץ ילדים. אף אדם לא יתן לך מכות או יצעק לך קללות כי תחזיק עם הפרטנרית שלך ידיים, או אפילו אם תסתכלו אחד על השני במבט שמישהו יפרש כאינטימי. מה שלא מרשים לך לעשות זה לדחוף את המיניות שלך למרחב הציבורי. אבל את זה דורשים מכולם, גם מונילים. למרות שהנורמה היא להיות ונילי, לא יעלו תמונות פנים שלהם לאתרי מין וניליים, לא יעשו סקס בגינה ציבורית לאור יום, לא יציגו את עצמם בפרופיל היכרויות דרך רשימת אקטים מיניים (אלא אם כן הם רוצים להיות מסומנים כקריפים שכל אישה תדלג מעליהם), אף אחד לא יספר במשרד או בארוחת שישי איך ירד לאשתו. זה לא דיכוי, זאת ציפייה להפעיל שיפוט חברתי תקין בהתאם לסיטואציה, זאת ההבנה הבוגרת שאת ההתנהגות המינית שלך מביעים בצורה פרטית בין שני אנשים או בין יותר במרחבים שמראש מוגדרים לכך, ורק אחרי היכרות מסוימת כשאתה מוודא שהצד השני מעוניין לשמוע או להשתתף. ויותר מזה, היום הקו בין ונילים וקינקיים מאוד מטשטש. החילוני הממוצע יודע מה זה יחסי שליטה, ואף משלב במיטה אלמנטים כמו אזיקים וספנקים. אף אחד לא באמת חושב שאתה חולה נפש שצריך אשפוז, אף אחד לא מקים מכונים של טיפולי המרה לאנשים קינקים ונואם מעל במת הכנסת הכרזת מלחמה מוסרית/חוקית על קהילת הקינק. אנחנו ברי מזל, גם אם אנחנו רק בתחילת הדרך ואין לנו עם מי לדבר על זה, אז נדמה לנו שאנחנו חריגים. מניסיון, ככל שתיצור קשרים מספיק קרובים עם אנשים תגלה שאין באמת "אנחנו והם" שחור ולבן, יש הרבה אפור חופף מאוד. צריך רק לדעת איך לעלות את זה נכון ומול מי. המניעה היחידה היא חתונה דתית שאין לה שום משמעות חוקית יותר מאשר חתונה אזרחית. למעשה, אני לא ממליצה לאף אחת, לעולם, להתחתן דרך הרבנות. לגבי השכרת דירה- סביר יותר שההתנגדות תהיה כיום לערבים ולא להומואים. כנראה שיש אוכלוסיות דתיות שיסרבו לקהילה הלהטבית, אבל מתוך אותה בורות הם יסרבו גם לנשים בודדות. בלי שום ספק כיום רוב האוכלוסיה תכנה את מי שרוצה שישתנו עליו, הרבה יותר סוטה מאשר את מי שפשוט נמשך לבני מינו. ושוב, באזורים מסוימים כנראה ירקו על הומואים, אבל באותם אזורים ירקו גם על מי שלובשת חולצת בטן. ישראל היא מדינה סופר מתקדמת בקבלת להטבים. האפליות שהיא מצטיינת בהן הן בעיקר של נשים וערבים. אני לא יודעת איך לספר לך את זה אבל זוגות להט"ב (חד-מיניים וטרנסים.ות שלא עשו שינוי בתעודת זהות) לא יכולים להתחתן בישראל אפשר או לנסוע לחו"ל למדינה שמכירה בנישואים חד מיניים ולהתחתן או לעשות זאת דרך הזום ואז זה דרך מדינה יוטה בארצות הברית (למיטב ידיעתי לפחות) כמו כן, הזכויות עדיין שונות, מתוך אתר "כל זכות": "לרישום המצב המשפחתי במרשם האוכלוסין אין תוקף משפטי. הוא לא מעיד שבני הזוג נשואים, והוא לא מקנה להם זכויות של בני זוג הטרוסקסואליים נשואים, כגון: הזכות לבצע הליך פונדקאות בארץ, הכרה אוטומטית בהורות של בן הזוג הלא ביולוגי ללא צורך בפנייה לבית המשפט (לצורך צו הורות פסיקתי) והליך קבלת מעמד לבן זוג ממדינה זרה. עם זאת, בני זוג מאותו מין זכאים לרוב הזכויות שמוענקות לבני זוג הטרוסקסואליים (בלי קשר לנישואים או לרישומם), כגון: נקודות זיכוי ממס הכנסה, קצבאות ביטוח לאומי, זכאות להתדיין בבית המשפט לענייני משפחה ועוד. יתכן שלצורך מימוש חלק מהזכויות הללו יידרשו בני הזוג להציג ראיות שהם מנהלים חיי זוגיות ורישום נישואין עשוי להיחשב כראייה לכך. בכל הקשור לזכויות בביטוח לאומי, כמו הזכות לחלוק את חופשת הלידה ולקבל דמי לידה, הן יינתנו לבני זוג מאותו מין שרשומים כנשואים במרשם האוכלוסין. אם בני הזוג לא רשומים כנשואים, הם יוכלו לקבל את מלוא הזכויות שניתנות לזוגות נשואים, אך עליהם להירשם כידועים בציבור במוסד לביטוח לאומי לשם כך. חופשה לרגל נישואים- על פי החוק אין חובה על המעסיק לתת לעובד חופשה לרגל נישואין, ועובד רשאי בהסכמת המעסיק לקחת ימי חופשה לרגל נישואיו על חשבון ימי החופשה הצבורים שלו. יחד עם זאת ישנם ענפים במשק בהם העובדים זכאים לחופשה לרגל נישואין בהתאם להסכמים קיבוצים או צוו הרחבה החלים עליהם ויש לבדוק בכל מקרה על מי חלה הטבה זו. למידע נוסף ראו חופשות וימי היעדרות מעבודה. למידע מורחב בנושא הזכויות שניתנות לבני זוג מאותו מין ראו פורטל להט"ב." https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%97%D7%93-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D השכרת דירה - בוודאי שזה קיים! פשוט לא אומרים את הסיבה הזאת אלא ממציאים סיבה אחרת כי זה פשוט לא חוקי (דומה מאוד למצבי עבודה שונים, כמו שיש מקומות עבודה שלא יקחו מישהי שהיא אמא אבל אסור לומר או לכתוב את זה) באמת? גם כאן את טועה יש עדיין כינויים בזויים לא.נשים להט"בים - חולי נפש, סוטים, סדום ועמורה, תישרפו בגהינום וכן הלאה. הרשת מלאה בביזיון הזה וזה גם עדיין קורה בפנים מול פנים במקומות מסויימים ואני אגיד את זה ככה: בתור להט"בית, אני מפחדת הרבה יותר ממצבי אלימות עקב היותי להט"בית מאשר מצבי אלימות עקב היותי אישה (וחוויתי מצבי אלימות עקב היותי אישה) ישראל התקדמה מאוד בקבלת להט"ב אבל היא עדיין רחוקה ביותר מלהיות טובה בזה תקחי לדוגמה מצעדי גאווה - התקדמנו מאוד מבחינת כמות המצעדים בכמות הערים אבל לא ביחס של האוכלוסיה (קל לי כל כך להביא כדוגמה את נתניה במקרה הזה כי את זה אני מכירה באופן אישי) ואני אומרת לך שאפילו פה באתר נתקלתי בתגובות ובפוסטים בזויים בנושא, למשל מישהו שפרסם תמונה אינטימית (אפילו לא ממש מינית) עם בן זוגו וקיבל תגובה שעדיף להוריד את זה כמו כן, עדיין קיימים טיפולי המרה, יש עדיין להט"בים שמתאבדים.ות בגלל זה. |
|
|