| פרלין(נשלטת){ש} |
לפני 3 שעות •
16 באוג׳ 2026
לפני 3 שעות •
16 באוג׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 16 באוג׳ 2026
לא קראתי הכל וחבל כי אין לי ספק שנכתבו דברים מאוד חכמים. אני חושבת שנקודת ההנחה היא שגויה… שני הצדדים מחוברים, שניהם עברו משהו ושניהם תלויים. זאת מערכת יחסים הדדית. אם היא לא הייתה כזאת, הבעיה היא לא בפרידה, אלא במערכת היחסים עצמה. אם השולט לא נקשר גם לנשלטת - זאת בעיה. וזאת בעיה הרבה לפני שהקשר נגמר.
כחש, כתבת שלרוב שולטים או שולטות הם אלה שמסיימים את הקשר. זה נכון? לא נראה לי שזה נכון. לפעמים זה כך ולפעמים זה אחרת. ואז לדעתי זה מאוד תלוי בטבע של שניהם ושל מערכת היחסים שלהם מה מתאים לשניהם כי זאת מערכת יחסים של *שני* אנשים. |
|
|
| כחש(נשלטת) |
לפני 8 דקות •
16 באוג׳ 2026
לפני 8 דקות •
16 באוג׳ 2026
כחש(נשלטת) • 16 באוג׳ 2026
► ברייה כתב/ה: אני חושבת שאת מזהה דבר אמיתי אבל גם עושה קפיצה לוגית שאני מסכימה אתה קצת פחות. את כתבת ״התגובה שלה למה שהוא עצמו יצר״. ואני לא יכולה שלא לשאול ״מי קבע שהוא יצר?״ הוא השתתף במערכת יחסים שבתוכה התפתחה אצלה תלות. זה בהחלט יכול להטיל עליו אחריות לדברים שהוא עשה. אבל זה לא מצדיק את המעבר מ״שני צדדים בנו את זה יחד״ ל״הוא יצר אצלה מצב נפשי ולכן הוא אחראי לתוצאותיו״.
….. ולכן גם אחרי הפרידה הוא אחראי לאיך שהוא נפרד והיא אחראית לאיך שהיא מתנהלת עם הפרידה. הוא אחראי לא להבטיח דברים שאינו מתכוון לקיים, לא לנצל את התלות, לא למשוך אותה בחזרה כשהוא בודד ואז לזרוק שוב, ולא לכנות אותה ״פסיכית״ בגלל תגובה צפויה למשהו שעודד. והיא אחראית לכבד את ה״לא״ שלו, לא לרדוף אחריו, לא להפוך את כאבה לחובה שלו להישאר נגיש, ולבקש עזרה ממקומות אחרים אם היא אינה מצליחה להשתקם בעצמה. ואם אחד מהם מפר את האחריות שלו, זה לא מבטל את האחריות של השני. אני חושבת שאת מזהה בצדק שקשר בו האדם מגביל במכוון את האוטונומיה של אחר, יכול ליצור חובות מוסריות מיוחדות סביב פרידה. אבל האחריות נשארת אצלה כל הזמן. השולט לא קיבל אותה יחד עם השוט והמפתחות ותואר בסוגריים. כפרעלייך ועל התגובות שלך שנשארות לי בראש ומדייקות אותי (: אני חושבת שהדיוק שאת נותנת סופר קריטי, בעיקר בעניין של התלות. אני לא חושבת ששולט מחזיק שרביט קסמים ויכול לדעת מראש מה יתפתח אצל האדם שמולו, ובטח לא שכל מה שקורה לנשלטת אחרי הפרידה הופך אוטומטית לאחריות שלו. וגם חשוב לי לדייק משהו לגבי השאלה המקורית שלי, כי אני חושבת שהיא יכולה להישמע אחרת ממה שהתכוונתי. כששאלתי על אחריות אחרי פרידה, לא שאלתי האם הנשלטת זכאית להמשיך להחזיק את השולט כמקור תמיכה, או האם הוא צריך להישאר עד שהיא תתאושש, ממש לא. אני מסכימה שיש מצבים שבהם דווקא המשך הקשר משמר את התלות ושצריך לדעת לשים גבול ולצאת. השאלה שלי היא על מה שקורה בין ההחלטה לסיים לבין האחריות על מה שנבנה. אם בתוך הקשר אדם הפך להיות עבורך עוגן, סמכות ומקור להרבה מאוד מההתניות שלך, האם ברגע שהוא מחליט לצאת כל השאלה הופכת רק ל״עכשיו תסתדרי״? או שיש גם משמעות לאופן שבו הוא בוחר להניח את התפקיד שהיה לו? הייתי פעם בקשר עם שולט מאוד אקסטרים, שהיה אומר לי שהוא יודע שהוא יכול לקחת אותי לקצה. הוא ידע שאני אדם טוטאלי, ידע שאני כנראה אתן לו, ובכל זאת היה אומר שהוא בוחר שלא לעשות את זה כי הוא שומר עליי. זה תמיד נשאר לי כדוגמא יפה לאחריות בתוך שליטה: לא רק לדעת כמה רחוק אתה יכול לקחת מישהי, אלא גם לדעת מתי לא לקחת אותה לשם. ואני חושבת שאותו דבר נכון גם כשמפסיקים. לא בהכרח צריך להישאר, ולא בהכרח צריך להפוך את הפרידה לתהליך ארוך. אבל אם אתה יודע איזה מקום תפסת בחיים של האדם שמולך, אני חושבת שהידיעה הזאת אמורה להיות חלק מהשיקולים שלך כשאתה יוצא. ומצד שני, אני גם לא חושבת שהנשלטת היא היחידה שנושאת איתה את התלות מהקשר. הרי זו הייתה מערכת יחסים בין שני אנשים. גם השולט נקשר (אם מדובר בבנאדם ולא בתולעת)וגם הוא צריך להסתגל כשהתפקיד הזה נגמר ומתוך זה לפעמים באמת צריך מרחק מוחלט, ולפעמים שני אנשים מצליחים לשנות את צורת הקשר ולהישאר חברים בלי להחזיר את אותה דינמיקה. בעיניי זה לא הופך את אחת האפשרויות לנכונה ואת השנייה ללא בריאה באופן אוטומטי. זה תלוי במה שקורה בפועל בין האנשים. וזה אולי ההבדל שאני מנסה לשים עליו את האצבע: אוטונומיה לא אומרת שהנשלטת צריכה להישאר לבד עם כל מה שהקשר השאיר בה, כמו שאחריות של השולט לא אומרת שהוא צריך להמשיך להיות האדם שעוזר לה להתמודד. אפשר להיפרד, לשים גבול ולתת לכל אחד לקחת אחריות על עצמו ועדיין לחשוב שהדרך שבה מפרקים תלות שנבנתה בתוך קשר היא חלק מהאחריות של שני האנשים שהיו בו. בסוף, אני חושבת שאני די קרובה למה שאת אומרת: האחריות שלה לא נעלמת והאחריות שלו לא הופכת לאחריות עליה. שתי האחריויות (ככה אומרים?) פשוט מתקיימות במקביל. היא אחראית לעצמה, והוא אחראי למעשים שלו, כולל למקום שהוא תפס בתוך החיים שלה ולאופן שבו הוא בוחר לצאת ממנו. וזה (נראה לי) ההבדל שאני מנסה לעשות: להיות אחראי למישהו זה דבר אחד. להיות אחראי כלפי אדם שהיה חשוב לך וכלפי משהו שהיית שותף בבנייה שלו זה כבר משהו אחר. |
|
|