| ברייה{לא!!!מחפשת} |
לפני 14 שעות •
31 באוג׳ 2026
לפני 14 שעות •
31 באוג׳ 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 31 באוג׳ 2026
► ve-ra כתב/ה: זה נהדר. נדמה לי שכדאי פשוט להקשיב לבנאדם במקום להעמיס מטאפורות מצד זה או אחר? במקרה של ״חבק=חיבוק״ באמת יצאתי חומוס. אבל זאת הייתה דוגמא לכך שלא צריך לשלוח את אחת מהשפות להשתזף ביוון מחוסר רלוונטיות. אפשר להשתמש בשתיהן. את לא באמת חושבת שהשפה הבדסמית נטולת משמעות, כנראה. את רק מבקשת שלא נשכח שזאת עדשה ושלא נחליף בה את העין. ובמקרה הנדון, אם נראה אישה שבישיבה מנהלת את החדר, קובעת קצב, מפעילה לחץ בלי להרים קול, אנשים מתיישרים לפיה, והיא יודעת להשתמש בנוכחות שלה כדי לגרום לאחרים לעשות דברים, מותר לחשוב ״מעניין, הדינמיקה הזאת מזכירה לי שולטת״. זאת יכולה להיות תצפית מועילה מאוד, משום שההיכרות שלנו עם בדסמ נתנה לנו אוצר מילים ורגישות לדברים שאולי אדם אחר היה מתאר רק כ״כריזמה״ או ״אסרטיביות״. אבל במקביל לדעת שאין לנו שום בסיס להסיק שהיא שולטת בדסמית, שהיא נהנית משליטה ארוטית, שהיא רוצה בן זוג נשלט, או אפילו שהחוויה הסובייקטיבית שלה היא של ״שליטה״ בכלל. אולי היא מנהלת מוכשרת שרוצה שהפרויקט ייגמר ביום חמישי. ושלפעמים (אולי לרוב?) הסיגר הוא באמת רק סיגר. אם לא ברור, אני מסכימה אתך. אני פשוט לא ממהרת למחוק עושר מושגי. אני מציעה דרך להשתמש בשתי השפות במקביל. |
|
|