מיתוסית(שולטת) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
אפטר קייר- איך להסביר?
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 1 בנוב׳ 2006
ידיד שלי שמתעניין בבדסמ ושואל אותי כל מיני קושיות במקום להכנס לפורומים וכו', שאל אותי למה בעצם צריך אפטר קייר, הרי הסאב רוצה שישפילו אותו ויתייחסו אליו רע, לא?
זה כאילו שהוא מקבל "אקסטרה" אחרי הסשן אם אין כל יחס מיוחד. ניסיתי להשוות את זה לסקס: נניח שאני שוכבת עם החבר שלי וישר אחרי הסקס אני הולכת להתקלח כי זה נגעיל ואז לא מתייחסת אליו בלי חיבוק ובלי נשיקה וכלום. הוא אמר שזו הקבלה לא טובה כי נשלט הרי מחפש את ה"לא יחס" וה"התעללות" ואם כבר הקבלה טובה יותר זה אחרי הסקס לשאול אותו אם הוא רוצה עוד סקס מה אתם חושבים על זה ואיך אפשר להסביר על חשיבות האפטר קייר? האם הוא באמת כזה חשוב או שזו סתם פריבילגיה במקרים שלא קרה משהו מיוחד בסשן (למשל שבירה נפשית של הנשלט או פגיעה פיזית שלא נצפתה וכו. כלומר סשן רגיל לכל דבר). מה מונע ממני לסשן עבד שבא לסשן ואחר כך מיד הולך? האם בלי האפטר קייר וה"שיחה שאחרי" הוא ירגיש רע אחרי הסשן? ואולי זה מתאים בעיקר למתחילים? |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
זאלופון(שולט) • 1 בנוב׳ 2006
אם תסבירי לידידך שהסאב לא באמת רוצה ש"יתייחסו אליו רע", אני מאמין שהוא יבין גם את עניין האפטר קייר.
|
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
teacher(שולט) • 1 בנוב׳ 2006
אם את שואלת, סימן שזה גם למתקדמים
אסור לקחת את המושג הזה כמשהו טכני. זה לא איזה צ'ק ליסט שצריך לסמן אחרי הסשן. אפטר-קייר הוא סימן של תקשורת פתוחה, ושל איכפתיות. אפטר קייר יכול להיות גם יום אחרי, גם בשיחת טלפון, אפילו במייל. הטכנולוגיה לא חשובה. המעורבות הרגשית חשובה. אם מישהי היתה נכנסת אלי לסשן ספנקינג של שעה. שעה שלמה, רק ספנקינג, ואחר כך היתה מתלבשת והולכת. (בהנחה שהייתי עושה את זה) אם אין לה שום בעיה לחזור לחייה הרגילים דקה אחרי שהיא יוצאת מהדלת, אז האפטר קייר יכול להיות מינורי, אם בכלל. אני לא יכול לשאול ''כואב לך עדיין?'', אם זה לא באמת משנה לי, או לה. אין מה לצאת כאן לידי חובה. לעומת זאת, במקרים שבהם החזרה לשגרה היא יותר קשה, כמו אחרי סשן מאוד קשה רגשית, עמוק, כזה שמערער את תחושת המציאות, שווה וצריך לעשות את זה, כדי לאפשר חזרה בטוחה לחיים הרגילים. אני יכול להבין שיש אנשים שכחלק מהפנטזיה שלהם, כנשלטים, לא רוצים לראות שום ביטוי חמלה או אמפטיות בסשן מהשולט שלהם, וזה בסדר גמור. במקרים כאלה, כמו שאמרתי קודם, האפטר-קייר יכול לבוא אחר כך, בצורה של תקשורת. מילולית או לא. |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
Queencie(שולטת) • 1 בנוב׳ 2006
ובנוסף,
אם במהלך הסשן הסאב מתמודד עם מצבי השפלה וכאב (גם אם הוא נהנה מהם על רקע כזה או אחר, או מתמסר לך כשולטת באמצעותם) ובעיקר עם מצב שבו מסר שליטה על עצמו למישהי, ולמעשה ויתר על התנגדויות שבו (אני קוראת לזה וויתור על האגו). בחלק גדול מהמקרים הוא חווה סערת רגשות שלא לומר "סערות" גופניות. לאחר הסשן הוא אמור לחזור להיות "עצמו", על כל הרבדים שזה כולל, פיסיים ומנטליים. ובעיקר לקחת שוב שליטה על התנהגויותיו מעשיו ומחשבותיו. בעיניי האפטר קייר הוא אותו מסדרון שבו הוא עדיין מובל, אך מובל ברכות ורגישות אל אותו "חוף מבטחים" ששם הוא "אוסף את בגדיו" (באנלוגיה ל"אוסף את עצמו"). לתת לנשלט לעשות את הדרך הזו בעצמו בכל פעם לבדו עלול להיות מאוד קשה עבורו. זה עלול להפיל אותו לפינות אפלות בתוך עצמו ותהיות שלהתמודד איתן לבדו עלול להביאו למסקנות לא טובות מבחינתו. שיתוף שלך בתהליך הזה יכול לחזק אותו ולעטוף אותו באותה תחושת ביטחון שלרוב הוא נזקק לה בשלב הזה. מעניין אם מי שלא חווה סשן מעולם ולכן לא יכול להבין את משמעויותיו ועוצמותיו, יכול בכלל להבין את חשיבות האפטר קייר ..... |
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
teacher(שולט) • 1 בנוב׳ 2006
זו בדיוק הסיבה שאני סמוך ובטוח שכחולית (המתחלפת) תוכל להסביר את זה על הצד הטוב ביותר.
להכיר את שני הצדדים זה רק יתרון ! והנה עוד דיון בנושא: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14217&highlight= |
|
כלבלבון עירוני |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
כלבלבון עירוני • 1 בנוב׳ 2006
Queencie ענתה על פי סגנון השליטה שלה שמצטייר רגיש לסאבים והוסיפה את השאלה מה יבין מי שלא התנסה בעצמו כנשלט.
אני חושב כמו זאלופון שאדם אכפתי שמבין שזה שמולו הוא אדם כמוהו יכול להבין בשכלו שלא יכולים להעביר מישהו סדרת הצלפות חזקה, להחדיר לו חפצים באופן אנאלי ואז לומר לו להתלבש מהר בסגנון:"סע לשלום המפתחות בפנים. סיימנו." מתוך הסשן באופן טבעי צריך לזרום גם השלב שהחליטו להגדיר אותו כאפטר קר ולדעתי זאלופון צודק שרוב האנשים מבינים באופן טבעי את מה שQueencie אמרה אלא אם הנשלט החליט להגשים לעצמו פנטזיה של מלכה אכזרית שלא רואה אותו ממטר בסגנון דבריה של מיוחדת בסוף השרשור. http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16830&postdays=0&postorder=asc&start=30 הבעיה שלי עם הגדרות השלבים היא שיכולים להבין שזוג מגיע, עורך כמה הכנות, השעון המעורר הדמיוני מצלצל ומתחיל הסשן. הסשן נערך והצדדים גומרים ומגיעים לסיפוק. ברגע הגמירה של שני הצדדים השעון המעורר הדמיוני מצלצל שנית ומתחיל שלב האפטר קר. כשפרומתאוס שאל לתומו אם צריך ציוד מיוחד לאפטר קר ומתי האפטר קר צריך להמשך שבוע השולט "הוא" הזכיר שיש שלב לפני הסשן. פרה סשן והכל צריך לזרום בצורה טבעית. http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16830&postdays=0&postorder=asc&start=10 אם כבר Queencie שאלה אני מוסיף שאלות.. Queencie כתב/ה: מעניין אם מי שלא חווה סשן מעולם ולכן לא יכול להבין את משמעויותיו ועוצמותיו, יכול בכלל להבין את חשיבות האפטר קייר ..... הגדרת סשן פומבי היא פשוטה: הקהל נאסף, השולטת והנשלט מופיעים לפני כולם ובשעה מסוימת מסתיים הסשן מסתיים והנשלט והשולטת נשארים לבדם לערוך אפטר קר או לשלוח את הנשלט לדרכו. בסשן פרטי אתם מרגישים שיש שלבים? גם הגדרת סשן לעומת לעשות סקס אינה חד משמעית. כל פעם שנמצאים בכמה תנוחות, שופכים קצת שעווה ומעבירים כמה קוביות קרח, מוצצים לגבר תוך כריעה או יורדים לאישה הסקס נקרא במקומותינו סשן והוא חדל להיות סקס? הצלפות חזקות בגבר או באישה עד למצב סאב ספייס מגדירות סשן? מתי מסתיים הסשן? כשהסאב או הסאבית יוצאים ממצב הסאב ספייס לגמרי או ששלב היציאה נקרא במקומותינו אפטר קר? כמו זאלופון הייתי מסביר שהנשלט הוא בן אדם ולא באמת צריך לחזור בזחילה הביתה אם זה סשן חד פעמי. אם מדובר בזוג הייתי מצפה מבני זוג שלא יצטרכו הרבה הסברים. אם הוא לא הבין איך רוב האנשים מתנהגים לבן הזוג שלהם אחרי סקס אולי הוא לא צריך להיות שולתת!!1? |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
Queencie(שולטת) • 1 בנוב׳ 2006
כלבלבון - אתה עצמך אמרת שיש לך בעיה עם הגדרות, ועדיין, אתה מנסה למגדר ולמדר שלבים בסשן. אין לכך חוקים וכללים. (ותודה על המחמאות)
כבר היו לי סשנים שהתחילו במה שמקובל להתייחס אליו כ"אפטר קייר", כי זה מה שהיה נחוץ לנשלט כדי להשתחרר מעכבות מסויימות, היו לי סשנים שה"אפטר קייר" היה לא רק בסופו של הסשן אלא באיזה שהוא שלב באצמעו - מעין הפוגה קלה, אתנחתא מפנקת ומתפנקת, הפגנת חום ורגש לאחר שלב קשה במיוחד ולאחר מכן חזרה לתלם הסשן והמשכו (ושוב אפטר קייר, ולפעמים לא). במילים אחרות - לפחות אצלי, ונראה לי שאצל רוב השולטים - הדינמיקה של הסשן משתנה לא רק מנשלט לנשלט אלא גם מסשן לסשן, גם עם אותו נשלט. |
|
המפקדת(לא בעסק) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
המפקדת(לא בעסק) • 1 בנוב׳ 2006
כחולית, אני הייתי מנסה ללכת על הסבר פשוט יותר...
הבחור שלך לא נשמע כמו מישהו שממש מבין את נושא הבדסמ... תנסי להסביר לו שלא מדובר רק במלכה ועבד או אדון ושפחה ... בסופו של דבר מדובר על שני אנשים בוגרים, עם רגשות ! "היחס המשפיל" שבן אדם מחפש לחוות בסשן, הוא לא דבר יומיומי בד"כ... מדובר על אנשים שיוצאים מהאני היומיומי שלהם ונכנסים למקום אחר, לצד אחר באישיות שלהם בד"כ... האפטר קייר בא כדי להקל על "החזרה" , הוא חלק חשוב ביחסים... במהלך "סשן" הנשלט\ת מתמסרים לשולט\ת ומגיעים למקומות חדשים להם, מקומות עם עוצמות גבוהות.. באותה מידה שנכנסים לסאב ספייס ולא מעוניינים במגע, או בשום קשר אחר בזמן הזה, כך גם עם האפטר קייר, חלק מסשן, זה גם "חזרה" לחיים רגילים.. הייתי אומרת שלא בכל מקרה נדרש, אבל ללא ספק מומלץ. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 1 בנוב׳ 2006
אותו ידיד שאל זאת לאחר שסיפרתי לו שידוע לי על מלכה אחת לפחות (שלא חדבר על מה שקורה להערכתי אצל מלכות בתשלום) שלא עושה אפטר קייר אחרי סשן.
אני ראיתי בכך דבר חמור למדי, בייחוד לאור העובדה שהעבד שסיפר לי על המקרה הזה הוא חסר ניסיון למדי והיה די מבוהל. היא אשכרה כמעט גירשה אותו מהבית. הוא אמר שאני מפריזה מידי בכל ה"חוקים" האלה. האם באמת זו הפרזה? האם יש אנשים שקל להם לעשות את הניתוק הזה ולקום וללכת ולחזור לעצמם כאילו כלום לא קרה? ולאור מה שקווינסי אמרה, האם יש הבדל בין סשן אירוטי למשל או סשן שבו העבד משרת את המלכה או סשן שעיקרו סקס או סשן של סאדו קל וקשירות לבין סשנים שים יותר פיזית ומנטאלית שכוללים סאדו קשה, השפלות חזקות, שליטה מנטאלית, מתיחת גבולות, ביזאר וכו'? האם לאחר סשן של "נתינה", סגידה, כניעה, סשן של שולטת טובה לאורך כל הסשן (מזכירה שוב שזה נכון לגבי שני המינים) או רובו שנוהגת ללטף הרבה סאב וגם להחמיא לו, האפטר קייר חשוב באותה מידה כמו למשל לאחר סשן אינטנסיבי, מלכה אכזרית וקשוחה שגוערת ומשפילה עבד לאורך רוב הסשן ואולי אפילו חלקו הגדול נעשה תוך כפייה וחוסר אונים? |
|
המפקדת(לא בעסק) |
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
לפני 18 שנים •
1 בנוב׳ 2006
המפקדת(לא בעסק) • 1 בנוב׳ 2006
לדעתי זה מאוד אינדבידואלי.
זה תלוי בשני האנשים שעומדים אחד מול השני באותו רגע... |
|