מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
עזרה בבקשה לגבי מלגות
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 20 בדצמ׳ 2006
אני סטודנטית לתואר ראשון ואני מחפשת מלגות.
מצאתי קצת פה ושם בחיפושים באינטרנט, אבל אני בטוחה שיש עוד שפספסתי. כל מי שמכיר אתרים, כתובות, טלפונים וכו' של מלגות, אני מאוד אשמח אם הוא יתן לי דרכי יצירת קשר,תנאים ומרבית הפרטים- כולל עד מתי אפשר להגיש בקשות, כי חלק גדול מאוד זה רק עד סוף דצמבר (נזכרתי קצת מאוחר...). אני מבקשת לא לתת לי מקומות שבהם מבקשים סוג של פעילות חברתית, בגלל שאני עושה כבר פר"ח ולא יכולה לפנות עוד זמן לפרויקט נוסף. רוב תודות ובתקווה שזה יעזור לי ולשאר הסטודנטים פה נ.ב- בחלק מהמקומות ראיתי שמבקשים טפסים מוכנים ובחלק מבקשים בקשה אישית במכתב. האם יש נוסח כלשהו? מה רצוי לציין במכתב כזה ומה לא? האם מישהו כתב פעם מכתב כזה ויכול לשלוח אחד לדוגמה? |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
לא סתם עוד עבד • 20 בדצמ׳ 2006
ישנה חוברת מלגות שמוציאה התאחדות הסטודנטים הארצית מדי שנה, בתחילת שנת הלימודים. החוברת מצויינת, מקיפה ביותר, ומרכזת כמעט אם לא את כל המלגות שעומדות לרשות הסטודנטים בישראל. המלגות שמופיעות בחוברת מסודרות לפי קטגוריות, כמו: מלגות מעורבות חברתית, מלגות על בסיס סוציו-אקונומי, מלגות לפי עיר מגורים, לפי תחום לימוד, לפי מוצא וכו', וכל אחד יכול למצוא שם את המלגה המתאימה לו. לגבי כל מלגה יש פירוט של הדרישות, פרטים ליצירת קשר, מועד להגשת הבקשות וכו'.
החוברת נמכרת במחיר סמלי של כמה שקלים בכל אגודות הסטודנטים שחברות בהתאחדות הארצית. לגבי המלגות שמבקשות מכתב אישי - אין איזה נוסח אחיד למכתבים כאלה. רצוי וכדאי להתאים את המכתב לסוג המלגה, ולנסות ולהסביר במכתב למה את עומדת היטב בקריטריונים לקבלתה. בתור מי שיושב כבר שנים בועדות שדנות בערעורים של סטודנטים שבקשותיהם לקבל מלגות נדחות, אני יכול לייעץ לך שהמכתב יהיה ענייני ותמציתי, ושתשתדלי ככל הניתן לגבות את העובדות שאת מציינת במכתבך במסמכים מתאימים. לדוגמא: אם את טוענת שיש לך מינוס גדול בבנק - תצרפי צילום של מצב חשבון העו"ש שלך בבנק. אם יש טענה לנכות או מחלה - לצרף מסמך רפואי וכו'. בהצלחה נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך חמישי דצמ' 21, 2006 2:51 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
20 בדצמ׳ 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 20 בדצמ׳ 2006
מקומות לשאול על מלגה :
1. דיקנאט 2. אגודת הסטודנטים 3. לכי לעיריית עיר מגורייך ותשאלי אם יש להם מלגות לבני העיר 4. על פי סיווג עדתי, אולי יש איזה נדבן שתרם סכום כסף לבני העדה בהצלחה. אחרי ה 10 בנובמבר די אבוד לך אבל תנסי עמק |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
מיתוסית(שולטת) • 21 בדצמ׳ 2006
התחלנו ללמוד רק ב- 5.11!!!
רגע, המכתב אמור להיות תמציתי של כמה פסקאות, או קצת קורע לב כזה באורך של עמוד? במידה ואני עושה פר"ח ופרויקט התנדבותי נוסף במלגה, האם לציין את שניהם? אחד מהם? כלום? |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לא סתם עוד עבד • 21 בדצמ׳ 2006
זה נכון שיש מצב שפספסת כבר חלק גדול מהמלגות, אבל לא פספסת את כולן. יש גם מלגות שמועד הגשת הבקשות שלהן מתחיל בדצמבר, ויש גם כמה בסמסטר ב'. שוב - חוברת המלגות של ההתאחדות תיתן לך תמונה מלאה ושלמה.
לגבי המכתב - קורע לב או לא. אז זו בדיוק הנקודה: קחי בחשבון שהאנשים שיושבים לקרוא את המכתב שלך עוברים על עשרות אם לא מאות מכתבים, ובכולם יש סיפורים קורעי לב ומסמרי שיער. טלנובלות זה משחק ילדים ליד המכתבים האלה. אז מה שקורה זה שבערך אחרי המכתב השלישי אתה מתחיל לפתח סוג של אדישות ואפילו ציניות. לכן, כמו שאמרתי, כדאי לקצר - אני ממליץ על מכתב של לא יותר מעמוד אחד, להדפיס את המכתב ולא להגיש אותו בכתב יד - משום מה יש כאלה שחושבים שמכתב בכתב יד ייראה אישי יותר. בפועל זה רק מקשה על מי שקורא, שכאמור צריך לקרוא הרבה מכתבים, ויכול להביא לתוצאה הפוכה. כמו שכתבתי, תנסי להתייחס במדוייק לדרישות ולקריטריונים של המלגה הספציפית, להדגיש את היתרונות שלך אם זה רלוונטי. תתייחסי רק לדברים שרלוונטיים למלגה. ואם נחזור לקריעת הלב, וגם את זה כבר אמרתי - אין משמעות לסיפורים קורעי לב שאינם מגובים במסמכים חיצוניים. הרי כל אחד יכול לכתוב על עצמו מה שהוא רוצה, ותתפלאי (או לא) כמה באמת עושים את זה. לגבי ציון מלגות נוספות שאת מקבלת - בהרבה מטפסי הבקשה למלגות את מתבקשת להצהיר על מלגות נוספות שאת מקבלת. במקרה כזה מומלץ לא לשקר ולא להסתיר, כי יש דרכים להצלבת מידע, ובמקרה שמגלים שהסתרת גם איבדת כל סיכוי לקבל את המלגה, ובמקרים מסויימים את גם חותמת שאת מצהירה שכל הפרטים שמסרת הם מלאים ונכונים, ואז תיאורטית את גם עוברת עבירה פלילית של מסירת מידע כוזב לצורך קבלת המלגה. אם לא התבקשת למסור מידע על מלגות נוספות שאת מקבלת - אל תנדבי מידע על זה מרצונך. זה לא יכול לעזור לך. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
תודה
אז אני מבינה שזה כולל גם לא לנדב מידע על פר"ח? |
|
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 21 בדצמ׳ 2006
כחולית כתב/ה: תודה
אז אני מבינה שזה כולל גם לא לנדב מידע על פר"ח? זה בדיוק ההבדל בין האמת לכל האמת אל תנדבי יותר אינפורמציה ממה שבקשו ממך. |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
walking dead • 21 בדצמ׳ 2006
|
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
walking dead • 21 בדצמ׳ 2006
|
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
21 בדצמ׳ 2006
ניסיתי את שניהם...
אתמול בלילה טרוטת עיניים בדקתי 700 מלגות באתר הראשון (גם מה שלא התאים לחיפוש שלי והצליחתי להעלות בחכה עוד שני מקומות) שחלק גדול מהם היה כפול ועוד חלק נכבד מזה באתרים אחרים... הגעתי למסקנות הבאות (מהבלוג העצוב שלי): חיפשתי מלגות לפנות שאליהן. מסתבר שנזכרתי קצת מאוחר והייתי צריכה לפנות עם תחילת הלימודים ואפילו לפני ומסתבר גם, שכדי לקבל מלגה זניחה של כמה שקלים, אתה צריך להיות: 1.מזרחי או ערבי (ולא, דור שלישי לסב מזרחי- לא נחשב). 2.לגור בעיר פיתוח. 3.שהמצב הכלכלי שלך יהיה כל כך קשה שאפילו לא יהיה לך כסף לאוטובוס- בטח לא אוטו במשפחה ושהמינוס יהיה לפחות 30,000 שקל. 4.אתה מובטל, אחד ההורים שלך לפחות מובטל והשני מרוויח 2000 שקל. 5.ויש לך עוד 5 אחים לפחות. כולם קטינים. 6.אתה קרבי או לפחות תומך לחימה. 7.אתה יתום או ההורים שלך גרושים. 8.אתה או ההורים שלך נכים/עיוורים/חירשים/חולים במחלה קשה. 9.אתה מקומבן וההורים שלך מלמדים באוניברסיטה או עובדים בחברה שמספקת מלגות לבני העובדים. 10.אתה סטודנט מצטיין. בטוח שכחתי משהו ובכל מקרה רצוי שלפחות 4 קריטריונים מכל אלו יהיו יחד כדי להוכיח שאתה מקופח, עני מרוד ומופלה בכל מקום אחר חוץ מהמלגות. שיהיה בהצלחה... :\ |
|