צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סוגים של השפלה

הדורבנים​(נשלט)
לפני 15 שנים • 24 במרץ 2009

סוגים של השפלה

הדורבנים​(נשלט) • 24 במרץ 2009
הרבה דובר פה בשבועות האחרונים על מה זאת השפלה ופגיעה, ומה זאת השפלה "אמיתית".

אבל יש משהו שאני לא מצליח לרדת לעומקו. כמובן שההשפלה הגדולה ביותר היא חוסר יחס, או לפחות חוסר יחס הולם. האם מערכת יחסים פמדומית היא אחרת?

למשל, האם כסאבים, הייתם יכולים להיות במערכת יחסים ארוכה ומשמעותית עם דומית כאשר אתם יודעים שתשומת ליבה ואהבתה נתונים למישהו אחר?

וגם הפוך – האם שולטות יכולות להיות לאורך זמן עם מישהו בלי להקדיש לו את רוב תשומת הלב, אלא למישהו אחר?

אז אולי יש כמה סוגי השפלות אמיתיות.. יש את ה"טובה" והבונה ויש את הלא טובה.. מה אתם חושבים? מה אתן חושבות?
נורא מעניין אותי תשובות אישיות בנושא זה.
בלוסום​(לא בעסק)

בעיני, אין דבר כזה השפלה "אמיתית", כי

בלוסום​(לא בעסק) • 24 במרץ 2009
כל אדם מושפל ממשהו אחר. משהו שמשפיל אדם אחד יכול לגרום לאדם אחר לגמור, ולהיפך.

השאלה היא, מה משפיל אותך, מה מבחינתך הם גבולות אדומים שלא יחצו, ומה גבולות פחות קשים שאתה מוכן לבדוק עם בת הזוג הנכונה, ומה בכלל לא משנה לך לחוות או שאפילו רוצה לחוות מאוד.

שוב, הכל אישי, וגם בתוכך - תגלה שישנם דברים שפעם חשבת שלא תסכים לעשותם ועם הזמן כן רוצים, או עם בת הזוג הנכונה, ולחילופין דברים שחשבת שאתה אוהב, ניסית וגילית שהם אוף לימיטס.

הכל אישי, ואיך אתה רואה את הדברים. בעיניך למשל, ההשפלה הגדולה ביותר היא חוסר יחס. בעיני, ההשפלה הכי גדולה היא שיתיחסו אלי ככלבה.

כמו שאמרתי, כל אחד ומה שעושה / לא עושה לו את זה.
slu
slu

אתה רציני???

slu • 24 במרץ 2009
כנס לרגע לחלק מן הפרופילים המציגים קילור כלשהו, בדוק בכמה מהם לאחד הצדדים מצורף גם הסטטוס "נשוי" (זה מה שנקרא אצלנו ה"קילור" המשני, יען כי הוא הרי לא מופיע חלילה ליד הניק..).....
כמה מקאברי זה שבעולמנו יש כאלו המבלבלים השפלה (אם ללכת לפי המגדיר שלך בדבר חוסר תשומת לב כביטוי לה) עם אהבה....
נולי
נולי • 24 במרץ 2009
אותי המושג השפלה מאוד מבלבל בהקשר הבדסמי שלו.
איך לעזזאל אפשר להנות ממשהו שפוגע בך? ואם הוא מענג ומגרה אז איך זה שהוא משפיל? יש פה ניגוד פנימי בלתי אפשרי.
אני מקבלת ומשתמשת במושג כי זו השפה השגורה בקרב חובבי בדס"מ אבל לגמרי לא מסכימה שהעבדים מושפלים כחלק מסשן מענג. זה פשוט לא הגיוני.

וזה דומה לענין הכאב. לטעמי אוהבי הכאב פשוט נהנים ממגע יותר אגרסיבי ואולי כדאי שיערכו מחקר לגבי רמת הרגישות שלהם לכאב....
המלט
המלט • 24 במרץ 2009
נולי כתב/ה:
אותי המושג השפלה מאוד מבלבל בהקשר הבדסמי שלו.
איך לעזזאל אפשר להנות ממשהו שפוגע בך? ואם הוא מענג ומגרה אז איך זה שהוא משפיל? יש פה ניגוד פנימי בלתי אפשרי.
אני מקבלת ומשתמשת במושג כי זו השפה השגורה בקרב חובבי בדס"מ אבל לגמרי לא מסכימה שהעבדים מושפלים כחלק מסשן מענג. זה פשוט לא הגיוני.

וזה דומה לענין הכאב. לטעמי אוהבי הכאב פשוט נהנים ממגע יותר אגרסיבי ואולי כדאי שיערכו מחקר לגבי רמת הרגישות שלהם לכאב....

זה נכון שקשה להבין או לתפוס איך אפשר להינות ממשהו שפוגע, או ממשהו שמכאיב, אך זה רק
קשה; לא בלתי אפשרי. "הניגוד הפנימי הבלתי אפשרי" אינו דבר-מה שבמציאות, אלא דבר מה
שבטווח הנתפס על ידי החושים של נולי, חלק ממערכת אקסיומות שדרכן את מפרשת את העולם,
ואשר אחת מהן היא שקיימת הפרדה מוחלטת בין מה שמשפיל לבין מה שמענג ומגרה, בין מה
שמכאיב לבין מה שמהנה: ולא יתכן שאול ואלו יתקיימו בעת ובעונה אחת. דרך אחת להשתחרר
מהקושי המנטלי הזה הוא להצטייד במעט צניעות מחשבתית - להניח שקיימות תחושות ביקום
שאני לא יכול לחוש, ריגושים שאיני יכול להרגיש, מחשבות שאיני יכול לחשוב. המחשבה שקיימת
איזושהי אמת אוניברסלית התקפה לכל בני האדם היא פשטנית מדי, ובוודאי אינה עומדת במבחן
הביקורת.
אנדרפוט
אנדרפוט • 24 במרץ 2009
אין השפלה בונה, כל השפלה אפקטיבית (ומגרה גם, לצורך ענייננו) היא פגיעה אמיתית. אני מזוכיסט שאוהב נזק נפשי, זה מגרה אותי, רק שיש לי בעיה קשה שנקראת מודעות. במודע אני אדם רציונלי ששואף לשגשוג ואושר, אבל במקום אחר קצת יותר נסתר ואפל אני זקוק לפגיעה.

אז נכון שגם אשה אהובה יכולה להכאיב ולהשפיל אבל הצורך הפנימי של המזוכיסט הוא בלתי מתפשר הרסני ומעוות והתשוקה להשפלה היא קצה קרחון של תופעה הרבה יותר מדאיגה.

מי שעוקב אחרי הבלוג של וונוס בפרווה יכול לקרוא שם פוסט שמדגים היטב את העניין הפוסט נקרא הגן המזוכיסטי או משהו כזה).
המשחקים שלו עם האקסית מביאים אותו לאומללות, היא משקרת לו, מזייפת לו ובוגדת בו והוא נמשך אליה כמו פרפר למדורה. נמשך לאומללות ולהשפלה ה"אמיתיים" ולא רק להשפלה המינית. וכביכול ההחלטה הבריאה והנכונה אליה הוא מגיע היא להתרחק ממנה, אבל כמובן שאפשר רק לחכות עד לפעם הבאה שמישהי תחרבן עליו או שהוא יחרבן עליה וכן הלאה...
מומלץ לקרוא שכן הוא כותב יפה ומיטיב להתבטא ולבטא את העניין. כמובן שאין שום סיכוי להשיג את הריגוש המסעיר הזה עם מישהי "חמודה" שרק משחקת אותה רעה. התחושה המסריחה של אחרי האורגזמה, הרצון לברוח משם לכל הרוחות ולעולם לא לראות את האדם שהשפיל אותך וניצל היא חלק בלתי נפרד מהעונג. ולכן העונג הזה הוא אפלולי בעיני ולא משהו שהייתי רוצה להמשיך ולחיות איתו.

לרוב הבלוג הזה מספק לא יותר מאשר יצר מציצני ראוי לגינוי אבל הפוסט ההוא זה ממש טקסט-בוק להגדרה הפסיכולוגית של המזוכיסט. (http://www.ptypes.com/masochisticpd.html)

המזוכיסט בוחר אנשים ומצבים שיובילו אותו לאכזבה, תחושת כשלון או יחס מזניח.

הוא ינסה לעורר כעס אצל אחרים ואז להרגיש פגוע, מובס או מושפל

הוא לרוב יביע חוסר עניין או דחיה כלפי אנשים שבאופן עקבי מעוניינים להתייחס אליו טוב.
האמפרי
האמפרי • 24 במרץ 2009
בכלל אני חושב שכל השפלה מכבדת את בעליה.
Morticia
Morticia • 24 במרץ 2009
אני בכלל לא בטוחה שהתעלמות משפילה את האחר
ודי בטוחה שבנאדם שפל משפיל את חברו
...
Morticia
Morticia • 24 במרץ 2009
בכלל המחשבה שלשלוט באחד זה לשחק אותה קשה להשגה ומעוניין בכולם חוץ מבו זו מחשבה של מזוכיסטים/אנשים כנועים
ולא של שולטים, בוודאי לא בהכרח

ואני לא מדברת במסגרת סשן
ואני בטח לא מחשיבה סשנים בתשלום שהם שירות פנטזיה של "נשלט" עאלק

מה אומר לכם?
שולט דומיננטי לא משחק את המשחקים האלה
וכמישהי שניסו מאוד להשפיל אותה ממש לאחרונה ומאוד בניגוד לרצונה או כוונתה
המשפיל הוא מושפל גדול
ומבחינתי זה בכלל לא פתוח לויכוח או איזה משא ומתן

זו התנהגות שפלה נקודה