ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

יש לי שאלה!

Brave girl
לפני 14 שנים • 26 ביוני 2010

יש לי שאלה!

Brave girl • 26 ביוני 2010
מידי פעם כשיש לי זמן אני נכנסת לאתר וקוראת בבלוגים
לפעמים מה שאני קוראת אלה דברים שלפי דעתי אישיים ואני למשל לא הייתי חולקת עם אנשים מהאתר.
השאלה שלי היא.. האם אתם מרגישים בנוח לחלוק מידע עם אנשים באתר? האם יש כאן אנשים שאתם מגדירים אותם כחברים ממש חברים לא רק בבדס"מ..
חברים שיודעים עליכם הכול ?

הרי ידוע לכולם שקרו מקרים.. שאנשים חלקו מידע אישי עם בן אדם מסויים ובסוף גילו שעשו טעות איומה..

אז בעצם.. מה כדאי לחלוק? מתי מישהו הופך לבן אדם שאפשר לסמוך עליו??
(במיוחד באתר כמו זה שחלק מהאנשים הם וירטואלים לגמרי)

תודה icon_smile.gif
מאדאם קירי​(שולטת){אהובי המתו}
לפני 14 שנים • 28 ביוני 2010
היי מריונטה,
אכן העלית כאן נקודה מעניינת.

באופן אבסורדי משהו, יש שני סוגי אנשים שלא איכפת לי שידעו עליי הכל: אנשים שהם החברים הכי טובים שלי, ואנשים שאיני מכירה כלל. אנשים שהם החברים הכי טובים שלי - טוב, ברור למה. ואנשים שאיני מכירה כלל - משום שהם לא יוכלו לקשר בין מי שאני לבין הדמות RIR. וגם אם מישהו יודע מי אני, אבל לא בא אליי ומנפנף בזה - לא ממש איכפת לי. האושר שבבורות. icon_smile.gif

אילו אנשים אני מכירה מהכלוב? יש בחור אחד בכלוב שהוא חבר ממש טוב שלי, מהחברים הכי טובים. אין לי בעיה שהוא ידע את מה שכתוב כאן. אם כי, אם להודות על האמת, לא נראה לי שזה מעניין אותו יתר על המידה. icon_razz.gif יש כאן עוד כמה בחורים שנפגשתי איתם פעם-פעמיים. אי אפשר להגיד ממש שהם מכירים אותי, אז זה לא משנה. והשאר? - יש אחד או שניים שאמרו שהם יודעים מי אני, אבל זה לא ממש מטריד אותי.

בעצם, כשאני חושבת על זה, לא ממש איכפת לי אם אנשים ידעו. עליי לסייג את האמירה הזו; זה לא שאני מעוניינת לפרסם את זה, אבל בהינתן שמישהו יודע את זה - טוב, שידע. לא מפריע לי יותר מדי.

יצא קצת מבולבל, מקווה שעניתי.
James Bondage​(מתחלף)

Re: יש לי שאלה!

James Bondage​(מתחלף) • 28 ביוני 2010
מריונטה של אדוני כתב/ה:

הרי ידוע לכולם שקרו מקרים.. שאנשים חלקו מידע אישי עם בן אדם מסויים ובסוף גילו שעשו טעות איומה..

אז בעצם.. מה כדאי לחלוק? מתי מישהו הופך לבן אדם שאפשר לסמוך עליו??
(במיוחד באתר כמו זה שחלק מהאנשים הם וירטואלים לגמרי)

תודה icon_smile.gif

עצה מפאראנואיד:

לעולם אל תחלקי - בוודאי שבבלוג, אבל אפילו לא בהודעות פרטיות באתר - מידע שתצטערי לאחר מכן שחלקת אותו. רשת האינטרנט לא שוכחת דבר, ורק נעשה קל יותר למצוא דברים ככל שעובר הזמן. יש דרך לחלוק מבלי להסגיר פרטים מזהים; הרבה ממה שאנשים כותבים בבלוגיהם עונה להגדרה הזאת.

אם כמו RIR שממעל אין בך טיפה של פאראנויה, אז אכן אין בעיה. רק קחנה בחשבון שאם מתישהו תצטערו על מה שחלקתן, אין דרך למחוק את הדברים באמת: הפנקס פתוח והגוגל רושם.
מאדאם קירי​(שולטת){אהובי המתו}
אחד הבחורים שאני כותבת עליהם הוא פרנואיד לא קטן. בכל פעם שאני מספרת לו שפרסמתי משהו, התגובה שלו היא: "שוב את עושה נזקים"? אני, כמובן, עונה לו משהו כמו: "אל תדאג, הפעם פרסמתי שם מלא, וגם תעודת זהות, וכתובת כמובן, ותמונה, וגם תמונה של הבית - רק ליתר בטחון, כדי בשביל אלה שהכתובת לא תגיד להם שום דבר, וגם...."
Brave girl
לפני 14 שנים • 29 ביוני 2010

.

Brave girl • 29 ביוני 2010
לי די מציק העניין שיש כאן אנשים שצמאים לכול פיסת מידע של בן אדם ומשתמשים בזה כדי להרוס ולפגוע ולא חסרות הסיבות למה.. זה יכול להיות קנאה צרות עין או שיעמום ולכן החשיפה כאן הרבה יותר מסתם לשתף. זאת דעתי :‏}‏
walking dead

Re: .

walking dead • 29 ביוני 2010
מריונטה של אדוני כתב/ה:
לי די מציק העניין שיש כאן אנשים שצמאים לכול פיסת מידע של בן אדם ומשתמשים בזה כדי להרוס ולפגוע ולא חסרות הסיבות למה.. זה יכול להיות קנאה צרות עין או שיעמום ולכן החשיפה כאן הרבה יותר מסתם לשתף. זאת דעתי :‏}‏

זה לא רק כאן, בכל מקום באינטרנט בו את בוחרת לפרסם מידע אישי על עצמך עשוי להיות מי שינסה להשתמש בזה לרעה. ולכן כל אחד צריך להפעיל את שיקול הדעת שלו לגבי מה הוא מפרסם, כמה הוא מפרסם וגם איפה הוא מפרסם, ולקחת אחריות אישית על זה.
Lakshmi​(נשלטת)
Lakshmi​(נשלטת) • 29 ביוני 2010
אני גם חושבת שיש גבול לחשיפה ,

לא רק שיותר מדי אנשים קוראים דברים יותר מדי אישיים,
יש מקרים שזה אפילו גובל ברמיסת הכבוד העצמי של אותו בן אדם...

אבל יש אנשים שאוהבים אמממ "לשפוך"...
walking dead
walking dead • 29 ביוני 2010
PussyeL כתב/ה:

למה לשפוט? כל אחד כאן הוא ילד גדול וזכותו לחשוף על עצמו בבלוג שלו כמה שהוא רוצה, כל עוד הוא מבין שזה על אחריותו האישית. יש אנשים שזה המקום היחידי בו הם מרגישים חופשי לספר ולהשתפך ולא נראה לי הוגן לשפוט אותם על זה.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
אפשר לכתוב על הדברים הכי אישיים מבלי למסור שום פרט מזהה. למעשה זה הכי קל:
כתיבה על החיים "החיצוניים" שלי תיתן רמזים לגבי זהותי. בבלוג אני חולקת בעיקר חוויות מהמיטה שלי, אלה דברים שגם לחברים טובים אני לא מספרת, לפחות לא בכזה פירוט.

אבל הכלל הגדול הוא זה:

לא מפרסמים באינטרנט שום דבר שבאמת אכפת לך שמישהו ידע. לא מפרסמים שום דבר שאתה פרנואידי לגביו. לעולם! גם דפים מחוקים עולים בחיפוש בגוגל. כל סטוקר חובב יכול, משגילה עליך משהו, להמשיך ולהצליב מידע ולגלות ה-כ-ל.

אני לא אשמח אם הרבה מהמכרים שלי ידעו עלי הכל. זה הרי נורא אישי ולא עניינם. אני לא מפרסמת את הבלוג שלי, ורק שתיים-שלוש חברות מאד קרובות יודעות עליו וקוראות בו לפעמים (כלומר, חוץ ממי שהגיע אליו עקב גלישה בכלוב). אבל אני מנסה להקפיד על הכלל הגדול. אני מעדיפה שפרטים אישיים ישארו חסויים, אבל

*לעולם לא מפרסמת משהו שהיה וקרה והתגלה, לא אוכל להגיד "טוב, לא נורא"*.

מה שבאמת אכפת לי, הוא אך ורק ביני לבין התיעוד שאני מנהלת באתר האינטרנט הפרטי שלי, שכתובתו... icon_razz.gif
Lakshmi​(נשלטת)
לפני 14 שנים • 8 ביולי 2010
Lakshmi​(נשלטת) • 8 ביולי 2010
free spirit כתב/ה:
PussyeL כתב/ה:

למה לשפוט? כל אחד כאן הוא ילד גדול וזכותו לחשוף על עצמו בבלוג שלו כמה שהוא רוצה, כל עוד הוא מבין שזה על אחריותו האישית. יש אנשים שזה המקום היחידי בו הם מרגישים חופשי לספר ולהשתפך ולא נראה לי הוגן לשפוט אותם על זה.

לא שפטתי אף אחד,
זו דעתי הכנה על הנושא.