העבד פול(נשלט){לא משוייך} |
לפני שנה •
1 בינו׳ 2023
הזדהות בחברה - תובנה
לפני שנה •
1 בינו׳ 2023
העבד פול(נשלט){לא משוייך} • 1 בינו׳ 2023
לצערי כיום החברה לא מקבלת את העובדה שישנם עבדים לכל דבר ועניין החיים בנינו וקשה מאוד עד בלתי אפשרי להביע זאת בציבור, ולא די בכך אלא אף שהחברה מוקיעה, מזלזלת, לועגת להם ומגדירה אותם כסימפים, אפסים ולוזרים.
מטבע הדברים זה בהחלט נכון שעבד אינו דמות ושהמשמעות, המטרה והמהות היחידה לקיומו הינה לסגוד ולשרת נאמנה את האלילה / המלכה שלו נאמנה ובמסירות, אך אין זה מחייב שהוא לוזר. אנני רואה קשר ישיר בין הדברים ולדעתי להיפך מכך - לזכות להקדיש את חייו לעבדות לאלילה או מלכה הינה פרוילגיה וכבוד עצום לכל אחד המבין את גודל המעמד והמשמעות. הלכך אשמח לדעת מהי דעת הקהל בעניין. אתן/ם חושבות/ים שהעובדה שמישהו הינו עבד ומשרת אלילה הופך אותו לסימפ / אפס / לוזר? איך המשפחה / החברה שלכם מקבלת את זה? |
|
מטפורה |
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
מטפורה • 2 בינו׳ 2023
לפעמים ניסוח מדויק יותר של הבעיה כבר מהווה חצי מהפתרון, או לפחות עוזר לנו להבין מול מה אנחנו עומדים.
לא מתהלכים בינינו עבדים לכל דבר ועניין. אולי הפנטזיות שלך שונות קצת מאלה של הגבר השכיח, אבל אני מסכימה איתך שזה לא הופך אותך לחריג, בטח לא ל"סימפ", מושג שאני ממליצה לך לחשוב עליו בצורה יותר ביקורתית, משום שהוא חלק מתפיסת עולם צרה וסכסכנית שמשמרת תרבות של מלחמת מינים קטנונית שרווחת מאד כרגע, ובעיני לא מקדמת בכלל. לצערי, אנחנו רואים שהשתייכות לצד כזה או אחר של המפה הבדסמית לא באמת יוצרת אנשים מסוגים שונים. כמה פשוט היה אם כן. בסוף כולנו מוזנים מאותם נרטיבים. נשלטים עלולים להיות לא יותר או פחות סמכותיים, חזקים ואחראיים, ומנגד גם דורסניים, תובעניים ואכזריים, מאשר השולטים. תוכן הפנטזיות שלך לא בהכרח יוצר אישיות חדשה. אם תאמץ את אותה ראיה ביקורתיות עליה המלצתי קודם, לגבי פורנו פאמדום, למשל, תגלה שזה דווקא דומה מאד לפורנו מיילדום: האשה והגוף שלה במרכז מבחינה ויזואלית, הגבר משתמש בו בדרך כזו או בדרך אחרת, האופי שלה מותאם לנרטיב שמדליק את הפרטנר והצופה - אם היא נשלטת היא תהיה על פי רוב רכה, כנועה ומתמסרת, אם היא שולטת היא כנראה מפונקת ואכזרית (באופן כה מעושהההה). באף אחד מהמקרים היא לא היא עצמה, ולא אותה הם משרתים. כל הדיבורים האלה על לוזרים ואפסים הם סבבה בתור משחק, הם עובדים בגלל שהם נשענים על תפיסות שכולנו גדלנו עליהן וספגנו אותן, אבל אם אתה רוצה להשתחרר מבושה או רגשי נחיתות שמלווים למשחקים כאלה ונמשכים גם מעבר לאקט המיני, אתה צריך לשחרר מתפיסות עולם כובלות. אתה צריך להיות מודע לכך שכל הנרטיב שתיארת עדיף שיהיה משחקי בלבד, תהנה לשחק את הדמות הזו במסגרת העולם המיני שלך, אבל אם אתה נמצא בחדר שבו ממיינים גברים לגברי אלפא וביתא בהתאם לשאלה האם אני מפנטז שאשה תרד לי או שתשב על פניי, האם כשאני רואה אשה יפה אני מדמיין אותה מעליי או מתחתיי, אז תן כיף לבחור שאתה משוחח איתו ותגיד לו שאתה חותך כי אין לך כוח לאבסורד כרגע, ואתה מעדיף לאכול קרמבו ולתרגל מודעות עצמית וחברתית מאשר לעמוד שם ולהקשיב לקבוצה של אנשים כורכים ומסבכים את האגו שלהם בהיררכיות מדומיינות. כמו ששולטת היא לא באמת סמכותית או מרשימה יותר מנשלטת, כך גם לגבי שולטים ונשלטים. אתה לא מדמיין את ההיררכיה החברתית שקיימת, ואתה לגמרי רשאי לשאוב ממנה השראה למשחקים מיניים, אבל אתה כן צריך להיות ביקורתי לגביה אם אתה רוצה להיות חופשי ממנה. |
|
העבד פול(נשלט){לא משוייך} |
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
העבד פול(נשלט){לא משוייך} • 2 בינו׳ 2023
מטפורה כתב/ה: לפעמים ניסוח מדויק יותר של הבעיה כבר מהווה חצי מהפתרון, או לפחות עוזר לנו להבין מול מה אנחנו עומדים.
לא מתהלכים בינינו עבדים לכל דבר ועניין. אולי הפנטזיות שלך שונות קצת מאלה של הגבר השכיח, אבל אני מסכימה איתך שזה לא הופך אותך לחריג, בטח לא ל"סימפ", מושג שאני ממליצה לך לחשוב עליו בצורה יותר ביקורתית, משום שהוא חלק מתפיסת עולם צרה וסכסכנית שמשמרת תרבות של מלחמת מינים קטנונית שרווחת מאד כרגע, ובעיני לא מקדמת בכלל. לצערי, אנחנו רואים שהשתייכות לצד כזה או אחר של המפה הבדסמית לא באמת יוצרת אנשים מסוגים שונים. כמה פשוט היה אם כן. בסוף כולנו מוזנים מאותם נרטיבים. נשלטים עלולים להיות לא יותר או פחות סמכותיים, חזקים ואחראיים, ומנגד גם דורסניים, תובעניים ואכזריים, מאשר השולטים. תוכן הפנטזיות שלך לא בהכרח יוצר אישיות חדשה. אם תאמץ את אותה ראיה ביקורתיות עליה המלצתי קודם, לגבי פורנו פאמדום, למשל, תגלה שזה דווקא דומה מאד לפורנו מיילדום: האשה והגוף שלה במרכז מבחינה ויזואלית, הגבר משתמש בו בדרך כזו או בדרך אחרת, האופי שלה מותאם לנרטיב שמדליק את הפרטנר והצופה - אם היא נשלטת היא תהיה על פי רוב רכה, כנועה ומתמסרת, אם היא שולטת היא כנראה מפונקת ואכזרית (באופן כה מעושהההה). באף אחד מהמקרים היא לא היא עצמה, ולא אותה הם משרתים. כל הדיבורים האלה על לוזרים ואפסים הם סבבה בתור משחק, הם עובדים בגלל שהם נשענים על תפיסות שכולנו גדלנו עליהן וספגנו אותן, אבל אם אתה רוצה להשתחרר מבושה או רגשי נחיתות שמלווים למשחקים כאלה ונמשכים גם מעבר לאקט המיני, אתה צריך לשחרר מתפיסות עולם כובלות. אתה צריך להיות מודע לכך שכל הנרטיב שתיארת עדיף שיהיה משחקי בלבד, תהנה לשחק את הדמות הזו במסגרת העולם המיני שלך, אבל אם אתה נמצא בחדר שבו ממיינים גברים לגברי אלפא וביתא בהתאם לשאלה האם אני מפנטז שאשה תרד לי או שתשב על פניי, האם כשאני רואה אשה יפה אני מדמיין אותה מעליי או מתחתיי, אז תן כיף לבחור שאתה משוחח איתו ותגיד לו שאתה חותך כי אין לך כוח לאבסורד כרגע, ואתה מעדיף לאכול קרמבו ולתרגל מודעות עצמית וחברתית מאשר לעמוד שם ולהקשיב לקבוצה של אנשים כורכים ומסבכים את האגו שלהם בהיררכיות מדומיינות. כמו ששולטת היא לא באמת סמכותית או מרשימה יותר מנשלטת, כך גם לגבי שולטים ונשלטים. אתה לא מדמיין את ההיררכיה החברתית שקיימת, ואתה לגמרי רשאי לשאוב ממנה השראה למשחקים מיניים, אבל אתה כן צריך להיות ביקורתי לגביה אם אתה רוצה להיות חופשי ממנה. תגובה מושקעת ומפורטת והלוואי שכך תמיד יהיה. הזכרתי את המושג סימפ וכדו' לא כי אני מסכים איתו אלא כי לצערי לאחרונה ראיתי שרבים הגדירו אותנו כך. אני מסכים עם העיקרון שאמרת אך ארצה להדגיש כי אף שלרוב זו פנטזיה / משחק מיני כזה או אחר כפי שציינת, ישנם וקיימים עבדים בנפשם ובמהותם לכל דבר ועניין המתהלכים בנינו בדיוק כמו שאני מאמין שקיימות נשלטות ושפחות לכל דבר ועניין אם כי מעט. הם בהחלט יכולים להיות מאוד מצליחים בשוק העבודה, בעולם הביזנס, בעלי כישורים כאלה ואחרים, דורסניים, טובעניים ואכזריים כלפי אחרים - אין זו סתירה בין הדברים, אך במהותם הם עבדים, בנפשם הם עבדים גם אם לא זכו עדיין למצוא ולשרת את האלילה / המלכה שאותה הם נועדו לשרת ואליה, כלפיה הם מטבעם לא יכולים אפילו לדמיין על להיות דורסניים, טובעניים או אכזריים מאחר וכל קיומם הוא לשמח, לרצות ולשרת אותה. זה פשוט הייעוד שלהם בעולם בדיוק כמו שהייעוד של אלילה או מלכה הוא למלוך ולמשול ביד רמה לרווחתה ולמען מטרותיה. מאז ומעולם זו הייתה דרכו של עולם והעידן המודרני לא יכול להעלים מציאות טבעית השוררת בקירבנו. אוכל להעיד על כך. |
|
Grey / Green |
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
Grey / Green • 2 בינו׳ 2023
קיצר, אתה לא מסכים איתה.
|
|
ארגמןן(אחרת) |
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
ארגמןן(אחרת) • 2 בינו׳ 2023
זה עניין של נקודת מבט. הרבה מהנשלטים נהנים מעצם המחשבה על עצמם ושל אחרים עליהם כאפסים, לוזרים וכו'. אז כן קיימת נקודת מבט כזאת.. פן מסויים באדם שנוטה או רוצה להרגיש ככה. וזה אמיתי.. זה לא משחק. זה נוגע במקומות מאד עמוקים וכנים.
ועם זאת, יש באדם הזה עוד צדדים כמו שמטפורה אמרה.. הוא יכול להיות מנהיג בסיטואציה אחרת, מול אנשים אחרים, במקום אחר. אני אישית יודעת ומאמינה שאדם הוא מכלול ויש בו כמה וכמה צדדים וכולם מתקיימים בו זמנית. אי אפשר באמת לעשות חישוב של כל הצדדים של אדם א' להגיע למסקנה הוא לוזר או לא לוזר. ועם זאת (בשנית), רובנו ואף כולנו כן מקבלים רושם על אדם על סמך מעט צדדים שלו שנחשפנו להם. זה הטבע שלנו. העיקר שאתה יודע שאתה מכלול. זה מה שחשוב בעיניי. |
|
hell is empty |
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
לפני שנה •
2 בינו׳ 2023
hell is empty • 2 בינו׳ 2023
החברה המודרנית היא בכללותה פקעת סבוכה של סתירות וצביעויות...
לא בריא לקחת את שיפוטיה ברצינות יתרה. כן, כידוע הרבה אנשים שבחדרי חדרים הם נשלטים, הם באורו של יום דמויות סמכותיות על כל המשתמע מכך... אבל זה טייק משעמם על הנושא. יותר מעניין לצאת מהשבלונות. האם גבר הוא ״לוזר״ אם הוא משקיע את עמל חייו למען משפחתו? למה לא? ואם הוא מת במלחמה? הוא גיבור או אולי לוזר? למה? לאנשים יש חדוות-נתינה להמון יישויות ומסגרות. עבודה, לימודים, משפחה, you name it... אנשים נותנים, ״משרתים״, ואפילו במובן מסויים סוגדים ליישויות אחרות בדרכים הרבה יותר קיצוניות מלעשות רימינג או לשתות פיפי, מבחינת המשאבים והסיכונים המעורבים. למשל, סביר שההורים של השולטת שלך נתנו לה במצטבר יותר מאשר מה שאתה נתת לה... ולו רק מבחינה חומרית. החברה החליטה על סמך סרגליה השרירותיים איזו חדוות-נתינה היא לוזרית ואיזו ״בריאה״... |
|
ארגמןן(אחרת) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
ארגמןן(אחרת) • 3 בינו׳ 2023
hell is empty כתב/ה: החברה המודרנית היא בכללותה פקעת סבוכה של סתירות וצביעויות...
לא בריא לקחת את שיפוטיה ברצינות יתרה. כן, כידוע הרבה אנשים שבחדרי חדרים הם נשלטים, הם באורו של יום דמויות סמכותיות על כל המשתמע מכך... אבל זה טייק משעמם על הנושא. יותר מעניין לצאת מהשבלונות. האם גבר הוא ״לוזר״ אם הוא משקיע את עמל חייו למען משפחתו? למה לא? ואם הוא מת במלחמה? הוא גיבור או אולי לוזר? למה? לאנשים יש חדוות-נתינה להמון יישויות ומסגרות. עבודה, לימודים, משפחה, you name it... אנשים נותנים, ״משרתים״, ואפילו במובן מסויים סוגדים ליישויות אחרות בדרכים הרבה יותר קיצוניות מלעשות רימינג או לשתות פיפי, מבחינת המשאבים והסיכונים המעורבים. למשל, סביר שההורים של השולטת שלך נתנו לה במצטבר יותר מאשר מה שאתה נתת לה... ולו רק מבחינה חומרית. החברה החליטה על סמך סרגליה השרירותיים איזו חדוות-נתינה היא לוזרית ואיזו ״בריאה״... איך אני אוהבת שמתחילים משפטים מ'החברה היא...'. במיוחד כשזה 'החברה המודרנית היא..' או 'הדור של היום הוא...'. לתפיסתי, לצערי, אלו משפטים שמתחילים באוויר, וגם לצערי ממשיכים באוויר. ואין שום דברים שרירותי בבחירות של אנשים.. תמיד יש סיבה, אינטרס והיגיון פנימי.. גם אם הם לא גלויים לך אישית לעין. |
|
מטפורה |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
מטפורה • 3 בינו׳ 2023
אם כך, מה שמפריע לך יכול להפריע גם לשולט, שולטת או נשלטת, ובלבד שהם לוקחים את העניין באותה רצינות תהומית שאתה מתאר. אני לא חושבת שתהיה לי יותר שיפוטיות כלפי גבר שמעיד שכל מהותו "לשרת אלילה" ושהוא "עבד נרצע", מאשר כלפי אשה שאומרת, בלי שמץ של הומור, שהיא מלכה נשגבת, אלילה, שתפקידה בעולם הוא לשעבד ולנצל גברים, שהם אפר ועפר לידה.
אתה סבור ששולטים שלוקחים את עצמם ברצינות יתר יתקבלו יותר באהדה מאשר נשלטים שמתנהגים כך? אולי, יש כל תפיסות בעולם הזה, ולא כולן שוות את תשומת הלב הרגשית שלנו (וכאמור, זה יהיה הרגע בו אתה מתכבד בקרמבו, נותן כיף לטמבלול לידך, והולך לדרכך), אבל לדעתי אין הבדל. כלומר, עוד לפני הבעיה המגדרית והסטיגמה כלפי נשלטים, אתה מתאר, לדעתי, בעיה של מינונים. אני רוצה להציע שלהיות נשלט זו לא כל המהות שלך, והייתי רוצה גם לשכנע אותך שעדיף לא להפוך את התחביב המענג הזה למשימת חייך. כך או כך, זו בחירה שלך - כי אתה בן חורין. בהצלחה בכל. 🌷 |
|
קטלב(מתחלף) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
קטלב(מתחלף) • 3 בינו׳ 2023
העבד פול כתב/ה: ... ישנם וקיימים עבדים בנפשם ובמהותם לכל דבר ועניין המתהלכים בנינו בדיוק כמו שאני מאמין שקיימות נשלטות ושפחות לכל דבר ועניין אם כי מעט. הם בהחלט יכולים להיות מאוד מצליחים בשוק העבודה, בעולם הביזנס, בעלי כישורים כאלה ואחרים, דורסניים, טובעניים ואכזריים כלפי אחרים - אין זו סתירה בין הדברים, אך במהותם הם עבדים, בנפשם הם עבדים... לאנשים אין מהות. יש להם קווי אופי, כן. יש רצונות. שאיפות. חלומות. אבל לא "מהות". יש העדפות. אהבות. דברים שמייחדים אותם. לא מהות. ומעל לכל, לאנשים יש הקשרים. אתה לא אותו האדם מול אמא שלך או מול הבת שלך. אתה לא אותו האדם מול הרופאה בקופת חולים, או מול הפקידה במשרד בקופת חולים, או מול הרוקחת בקופת חולים, או מול המנקה הקשישה בקופת חולים. אתה לא אותו האדם מול השולטת שלך ומול השכנה המעצבנת מלמעלה. ולא מול הבת של השכנה המעצבנת מלמעלה. אתה תתנהג אחרת בכל הקשר בחייך. אין איזו מהות פנימית שמלווה אותך לכל מקום ולכל התממשקות אנושית. כי לאנשים אין מהות. כנראה שלשום דבר אין, אבל זה דיון קצת אחר. |
|
ארגמןן(אחרת) |
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
לפני שנה •
3 בינו׳ 2023
ארגמןן(אחרת) • 3 בינו׳ 2023
קטלב כתב/ה: העבד פול כתב/ה: ... ישנם וקיימים עבדים בנפשם ובמהותם לכל דבר ועניין המתהלכים בנינו בדיוק כמו שאני מאמין שקיימות נשלטות ושפחות לכל דבר ועניין אם כי מעט. הם בהחלט יכולים להיות מאוד מצליחים בשוק העבודה, בעולם הביזנס, בעלי כישורים כאלה ואחרים, דורסניים, טובעניים ואכזריים כלפי אחרים - אין זו סתירה בין הדברים, אך במהותם הם עבדים, בנפשם הם עבדים... לאנשים אין מהות. יש להם קווי אופי, כן. יש רצונות. שאיפות. חלומות. אבל לא "מהות". יש העדפות. אהבות. דברים שמייחדים אותם. לא מהות. ומעל לכל, לאנשים יש הקשרים. אתה לא אותו האדם מול אמא שלך או מול הבת שלך. אתה לא אותו האדם מול הרופאה בקופת חולים, או מול הפקידה במשרד בקופת חולים, או מול הרוקחת בקופת חולים, או מול המנקה הקשישה בקופת חולים. אתה לא אותו האדם מול השולטת שלך ומול השכנה המעצבנת מלמעלה. ולא מול הבת של השכנה המעצבנת מלמעלה. אתה תתנהג אחרת בכל הקשר בחייך. אין איזו מהות פנימית שמלווה אותך לכל מקום ולכל התממשקות אנושית. כי לאנשים אין מהות. כנראה שלשום דבר אין, אבל זה דיון קצת אחר. יש או אין לאנשים 'מהות' זה עניין של אמונה ותפישה. אבל אם הוא מרגיש ככה אז הוא מרגיש ככה. זו תפישתו. אני דווקא יכולה להבין למה הוא מתכוון ב 'מהות' שמלווה אותו לא משנה באיזו סיטואציה ומול מי הוא נמצא. זו איזו אמת פנימית.. תחושת הזדהות וחיבור מאד עמוק עם המקום הזה (של הנשלט) אצלו. |
|