![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
חג או חירות? דילמת הבי.די.אס.אם
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
Hominis • 9 באפר׳ 2025
לאחרונה קראתי פה בפורומים ביקורת נוקבת שמתחה מישהי על אנשים נשואים (כמוני) ושהם גם נוטי שליטה (כמוני) ללא ידיעת בת הזוג שלהם (כמוני), וירקה אש וגופרית על אלה שלא מממשים את תאוותיהם (כמוני), לא מפרקים את התא המשפחתי שלהם (כמוני) - ויוצאים לדרך חדשה במחלצות עור ולטקס.
קהילת הBDSM היא אחת הקהילות שסבלה, וסובלת, מעודף שיפוטיות מזה שנים. למעשה, גם היום, מעטים הנחשפים בזהותם האמיתית - ובדאנג׳ן למשל, אסור בכלל לצלם. כך שיש משהו אבסורדי במישהי מהקהילה שמאמצת טון כל כך שיפוטי כלפי אחרים. ולגופו של עניין: יש החלטות שנלקחות במקום ובזמן אחרים, אולי לפני ״תגלית״ ה BDSM ואולי במקום שבו הנושא הזה היה שולי מאוד, ולאט לאט הלך והתפתח. אנחנו בני אדם, ויש לקוות שאנחנו מתפתחים עם הגיל. כך שהעניין לא סטטי. ואז מגיע אדם (כמוני) למקום שבו יש לו משפחה, בת זוג, וילדים. והנה הדילמה: האם מימוש רצונותיו של אדם, ראוי לו שיבוא על חשבון אחרים? האם יש צידוק מוסרי לאדם לפרק תא משפחתי, ולשלוח ארבעה ילדים לחיי גרושים/גרושות, להתגרש מאישה נהדרת, אמא נהדרת ובת זוג מופלא ותומכת (הגם ששמרנית בחשיבתה) - בגלל שהוא צריך עכשיו משהו אחר? האם יש לי את הזכות לחגוג, במחיר שאותו ישלמו אחרים, שכל חטאם זה שהפכתי להיות מי שאני? וגם אם התא המשפחתי שלי בסופו של דבר לא יתפרק - האם יש לי את הזכות בכלל להעמיד אותו בסיכון כזה? להביא את מערכת היחסים שלי עם השותפה שלי לחיים מזה שני עשורים למקום של בלבול וכעס וחוסר אונים? התשובה האישית שלי - שלילית. נכון שהמחיר שאותו אני משלם הוא גבוה, וקשה לי למצוא בנות זוג בתנאים ובמציאות הזאת - שאותה אני מתווך בלי כחל וסרק. את החג אני עושה עם המשפחה, החירות לחיות כמו שבא לי - ככל הנראה תידחה לגלגול הבא... ברור לגמרי שאינני ״צדיק״ - בכל זאת יש פה אלמנט של רמיה, כי איך שלא נהפוך את זה - יש פה מערכת יחסים אינטימית נוספת, במקביל לנישואין - וזו ההגדרה של כולנו ל״בגידה״. אבל אם יש מדרג מוסרי, מעבר ל״נכון״ ו״לא נכון״ - נראה לי שלשמור את איכות וסגנון החיים של אישה אחת נהדרת ווארבעה ילדים מופלאים - עושה את זה פחות נורא. אני מאמין ויודע שיש הרבה כמוני - מכל המגדרים. לא מבקש סימפטיה, הערכה או אפילו השלמה - אבל מעניין אותי מה אתן/ם חושבות/ים. חג חירות שמח. |
17
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
סווריןן • 9 באפר׳ 2025
נראה לי שאינך מזמין א.נשים כאן לקבוע אם מה שאתה מציג נראה להם או לא. אתה מאוד פתוח ואמיתי במה שאתה מציג כאן לאנשים. אינך מלבין או מעמיד פנים. מן הצד השני, מי שיכנסו אתך לקשר, מבינים שיש פן בחיים שלך בו אתה משקר. מבלי לקבוע אם מה שאתה עושה שם בסדר או לא--כי את זה לא הזמנת--השאלה היא המעמד של שיתוף פעולה עם משהו כזה מן הצד של מישהו כאן. הבנתי נכון?
אני חושב שאדם חי פעם אחת, ולא לחיות את המיניות שלך זה נורא. אני חושב שקצר תקשורתי עם בת הזוג בעניין הזה עלול להוביל (ואכן הוביל) אותך לאו-או. אני מבין את המצוקה שמסוגלת לגרור אותך לחיות חיים כפולים, ולהסתכן בכך שאם העסק יתפוצץ, ילדיך יחשבו לנצח שאבא שלהם רימה את אמא שלהם. עם זאת, הייתי מנסה הרבה אפשרויות אחרות לפני שהייתי משלים עם זה. משהו השתנה בעשור האחרון: מה שפעם היה סתם מפלט ללחץ מיני--'נישואין פתוחים'--הפך להיות הגדרה זהותית פרטית, פוליאמורי. כמו 'הומו' או 'בי', ה'פוליאמורי' לא מסוגל לאהוב רק אדם אחד כי כך הוא בנוי (נניח). יש כאן פתח לשיח אחר מול אשתך, שיח שלא מציג קינק שהיא לא מגשימה עבורך, אלא שאתה מבין שאתה אדם מסוג מסויים, ושהאהבה שלך במקומות אחרים לא באה במקום האהבה שלך אליה. שיח זהותי כזה גם משדרג את המיניות שלך: אינך מחפש קינק בכלוב, אלא ממד אחר של מי שאתה כשאתה אוהב דרך גוף ועונג. אולי זה לא יכול לעבוד, אבל אולי זו גם דרך לחמוק מה 'או או' שאתה מציג לעצמך. (מתנצל אם עצה כזו היא לא משהו שבכלל הזמנת. לא היה לי לגמרי אילו תגובות ביקשת) |
7
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
Hominis • 9 באפר׳ 2025
תודה על העצה. אתה כמובן צודק, אין לי עניין בהתייפיפות או שקרים. פוליאמוריה היא בהחלט כיוון שניסיתי, אבל כשבת הזוג שלך חונכה ומאמינה שמונוגמיה היא מהות האהבה ואין בלתה - כל צורה שלה, בין עם קינקית או ונילית - אינה מתקבלת על הדעת.
|
3
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
ארגמןן(אחרת) • 9 באפר׳ 2025
לפעמים אנשים כועסים על מי שמעז לעשות את מה שהם עצמם מפחדים או לא מרשים לעצמם לעשות.
אומרת באופן כללי. |
5
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
הוא(שולט) • 9 באפר׳ 2025
שאין צורך להתגונן או להסביר לאנשים שבקושי החזיקו חודש קשר וירטואלי עם אוגר לבקן.
זוגיות זה מרכב מיניות זה מרכב החיים מרכבים . לכל אדם אפילו טאואיסט או בודהיסט או סתלן מפרדס חנה יש כלא פרטי דברים שרואים מכאן לא רואים משם. חג"ש לכל |
5
|
![]() |
![]()
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
בוגר ונשלט(נשלט) • 10 באפר׳ 2025
אני בעד שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה ולפי איך שהוא מרגיש, הדבר היחיד שמצופה מאנשים כמוך (וכמוני) זה להיות כנים עם סביבתם כלומר לא להסתיר את מעמדם הזוגי
|
3
|
![]() |
![]()
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 10 באפר׳ 2025
שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה
שייכבד גבולות של אחרים. כולל של אישתו. ובגידות זה קיא בפה |
4
|
![]() |
![]()
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
Bluecollar(שולטת) • 10 באפר׳ 2025
הוא כתב/ה: שאין צורך להתגונן או להסביר לאנשים שבקושי החזיקו חודש קשר וירטואלי עם אוגר לבקן.
זוגיות זה מרכב מיניות זה מרכב החיים מרכבים . לכל אדם אפילו טאואיסט או בודהיסט או סתלן מפרדס חנה יש כלא פרטי דברים שרואים מכאן לא רואים משם. חג"ש לכל אני בחרתי לשלם את המחיר והתגרשתי. יש לי חתול שמן. זה עובד? |
4
|
![]() |
![]()
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
dominica(נשלטת) • 10 באפר׳ 2025
אני חושבת שלתת לדעות האלה לחלוף לך מעל הראש. כל אחד מדבר מהמקום הכואב שלו, גם אותן נשים ששופטות אנשים בסטטוס שלך. הן ודעותיהן לא רלוונטיות בשום צורה. אפשר באותו אופן לשפוט אותן ולרדת עליהן, לא חסרות סיבות
|
6
|
אד הוק |
![]()
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
10 באפר׳ 2025
אד הוק • 10 באפר׳ 2025
העצה שלי היא בדיוק כמו העצה של דומיניקה: תדאג שאשתך לא תגלה, ותפסיק לשים קצוץ על מה שכל מיני צדקנים אחרים בכלוב חושבים. שיקיאו בפה שלהם, למה אכפת לך? הם צריכים לבלוע את זה. מעניין כמה ילדים בנגלדשים הרכיבו את האייפון שלהם, או כמה חיות הם רצחו במהלך חייהם בשביל הסטייקים שהם אוהבים לאכול. מעניין אם הם יודעים איך בדקו כאילו שהכלוב הזה מלא בל"ו צדיקים.
לגבי פתיחת נישואים, שיהיה לך בתאבון אם בא לך למרוח גירושים על פני שלוש ארבע שנים של סבל. תסתכל פה בכלוב. 95% ממי שמשנים את הסטטוס שלהם ל"בנישואים פתוחים" אחרי שלוש שנים לפתע משנים אותו ל"גרושים", ובדרך מאמללים את בן או בת הזוג שלהם שלא מבינים מאיפה זה בא להם. למה אשתך צריכה גם לדעת מזה שאתה הולך ומזיין נשים אחרות ומצליף להן בתחת כשאתה נכנס איתה למיטה בלילה? תפסיק להיות בכיין אנוכי ותבגוד כמו כל השאר. |
5
|