|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
אוטיזם
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
ComingBackForU(שולט) • 2 ביוני 2025
קראתי לא מזמן דיון מעניין על זה ששכיחות האוטיזם בקהילות הבדסמ גבוה יותר מהשכיחות באוכלוסיה.
מה הסיבה לכך? כאן נכנס הדיון. מספר דברים מרכזיים שעלו: - מסגרת חוקים נוקשה ומוגדרת. - פחות קבעון לנורמות חברתיות מקובלות. - גירויים חושיים שלא מקבלים בדרכים אחרות. מה הזווית שלכם על אוטיזם/ספקטרום בקהילה? |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
סנטוריון • 2 ביוני 2025
לפני שננהל דיון רציני, צריך מקור מידע מוסמך. מאיפה המספרים האלה?
|
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
הוא(שולט) • 2 ביוני 2025
זה עונה אצלם על השונות והחופש להיות מי שהם
עם בונוס לקבלה והכלה |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
Kitty frank • 2 ביוני 2025
לא בדיוק מה שביקשת, אבל יש לי דעות חזקות בנושא ואני מתכוונת להשמיע אותן בכל בהזדמנות.
*אבחונים הם ניסיון הסדרה אנושי, לא אמת צרופה!* אני לא אנטי פסיכולוגיה ואנטי פסיכיאטריה באופן מוחלט, אבל בחייאת, רק תסתכל על כל השינוווים בDSM ותבין שזו לא תורה מסיני. הטבלה המחזורית לדוגמא לא עברה טלטלות פוליטות, אף אחד לא עשה מחאות על כך שפחמן הוא לא חומר, כמו שעשו על עניין ההומאים זה מחלה, או נשים היסטריות זו מחלה. כשצריך, להשתמש: אחלה. אבל לפעמים יטיב עם כולם להחליף את המילה ''אבחון'' במילה ''אופי''. זה ידרוש קצת יותר מחשבה מופשטת אבל יעשה הרבה יותר שכל. משכב זכר לא קשור בכלום לזהנ שאדם מתנהג בצורה הומואית, וגם אנשים שאינם מאובחנים יכולים להיות קצת אוטיסטים. ואז השאלה שלך בכלל לא תהייה עניין, כי הרי מה כל כך מפתיע בזה שאנשים עם אופי דומה נוטים למיניות דומה, או לפעילויות דומות? |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
bondman(נשלט){FLR} • 2 ביוני 2025
מה שיפה ב-BDSM זה החוקים.
מניח שזה עוזר לכולם. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
פישוטו • 2 ביוני 2025
► Kitty frank כתב/ה: לא בדיוק מה שביקשת, אבל יש לי דעות חזקות בנושא ואני מתכוונת להשמיע אותן בכל בהזדמנות.
*אבחונים הם ניסיון הסדרה אנושי, לא אמת צרופה!* אני לא אנטי פסיכולוגיה ואנטי פסיכיאטריה באופן מוחלט, אבל בחייאת, רק תסתכל על כל השינוווים בDSM ותבין שזו לא תורה מסיני. הטבלה המחזורית לדוגמא לא עברה טלטלות פוליטות, אף אחד לא עשה מחאות על כך שפחמן הוא לא חומר, כמו שעשו על עניין ההומאים זה מחלה, או נשים היסטריות זו מחלה. כשצריך, להשתמש: אחלה. אבל לפעמים יטיב עם כולם להחליף את המילה ''אבחון'' במילה ''אופי''. זה ידרוש קצת יותר מחשבה מופשטת אבל יעשה הרבה יותר שכל. משכב זכר לא קשור בכלום לזהנ שאדם מתנהג בצורה הומואית, וגם אנשים שאינם מאובחנים יכולים להיות קצת אוטיסטים. ואז השאלה שלך בכלל לא תהייה עניין, כי הרי מה כל כך מפתיע בזה שאנשים עם אופי דומה נוטים למיניות דומה, או לפעילויות דומות? איזה דיוק, סידרת לי תמחשבה על זה. כשהשתתפתי בדיון דומה גם ניגשתי לזה מזווית האבחון. בגלל שאין מחקרים רציניים על זה זה נתון לדעות. אז דעתי היא שזו רק תחושה שיש יותר אנשים מאובחנים בשלל הפרעות נפשיות בבדסמ מאשר בסביבה הרגילה. התחושה הזו לדעתי קיימת כי אנשים בדסמיים בהכללה יותר פתוחים וגלויים עם עצמם והסביבה. יותר בקלות יחפרו פנימה וישתפו את הבעיות שלהם. ומכאן הסקתי שהבדסמי הממוצע הוא לא יותר "מופרע נפשית" מהאדם הממוצע. אלא שהבדסמי פשוט ילך להתאבחן וגם ישתף את סביבתו הרלוונטית בזה. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
2 ביוני 2025
Kitty frank • 2 ביוני 2025
► פישוטו כתב/ה: איזה דיוק, סידרת לי תמחשבה על זה. כשהשתתפתי בדיון דומה גם ניגשתי לזה מזווית האבחון. בגלל שאין מחקרים רציניים על זה זה נתון לדעות. אז דעתי היא שזו רק תחושה שיש יותר אנשים מאובחנים בשלל הפרעות נפשיות בבדסמ מאשר בסביבה הרגילה. התחושה הזו לדעתי קיימת כי אנשים בדסמיים בהכללה יותר פתוחים וגלויים עם עצמם והסביבה. יותר בקלות יחפרו פנימה וישתפו את הבעיות שלהם. ומכאן הסקתי שהבדסמי הממוצע הוא לא יותר "מופרע נפשית" מהאדם הממוצע. אלא שהבדסמי פשוט ילך להתאבחן וגם ישתף את סביבתו הרלוונטית בזה. יס, איזה כיף. אז הרנט שלי עשה את שלו. 3> מסכימה איתך לגמרי, שכל עניין אחוז האבחונים נוגעים מאוד בסוציולוגיה. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
מלישס(שולטת) • 3 ביוני 2025
אין שום נתון באמת שמוכיח את הטענה הזו,לכן קשה לנהל דיון כך.
ישנם אוטיסטים בקהילה ממה שראיתי,אבל ממש לא אחוז גבוה |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
ComingBackForU(שולט) • 3 ביוני 2025
► סנטוריון כתב/ה: לפני שננהל דיון רציני, צריך מקור מידע מוסמך. מאיפה המספרים האלה?
בוודאי שיש מקור. https://scholarworks.gvsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1107&context=ought |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
לפני 8 חודשים •
3 ביוני 2025
ComingBackForU(שולט) • 3 ביוני 2025
► מלישס כתב/ה: אין שום נתון באמת שמוכיח את הטענה הזו,לכן קשה לנהל דיון כך.
ישנם אוטיסטים בקהילה ממה שראיתי,אבל ממש לא אחוז גבוה בוודאי שיש מקור. https://scholarworks.gvsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1107&context=ought ״BDSM may both include high portions of people with innate neurodivergence and result in additional beneficial neurodivergence.״ |
|
|