|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
דרושה עזרה.
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Tormenta(שולטת){פרא אדם} • 6 בספט׳ 2025
העזרה לא עבורי כי אם עבורו.
הפרא שלי חושב שלהתיישב ולהגיד סליחה, ככה בסתמי, נחשב כהתנצלות. אשמח שתתנו לו רעיונות לדרכים מושקעות יותר להתנצלות. כאלו שבאמת יגרמו לי לסלוח. T |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Re: דרושה עזרה.
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
masoul • 6 בספט׳ 2025
Tormenta כתב/ה: העזרה לא עבורי כי אם עבורו.
הפרא שלי חושב שלהתיישב ולהגיד סליחה, ככה בסתמי, נחשב כהתנצלות. אשמח שתתנו לו רעיונות לדרכים מושקעות יותר להתנצלות. כאלו שבאמת יגרמו לי לסלוח. T ראשית, צריך לדעת מה הפרא עשה על מנת שנדע איך לעזור לו להתנצל, כי ההתנצלות חייבת להיות מחוברת ושייכת לסיבה להתנצלות. אבל מיכון שאנחנו לא יודעים מה הפרא עשה, הנה כמה קווים כלליים להתנצלות, שטובים כמעט תמיד וכמעט לכל מקרה. ( אולי הגיע הזמן לכתוב את המדריך המלא לנשלט המתנצל בפני גבירתו? ( סליחה גברתי שנשמתי. אני מבין את גודל הטעות ומבטיח לא לחזור לעשות זאת שוב )) אחלק את המדריך המקוצר מאד למתנצל המתחיל לשתי חלקים. החלק הראשון נכון לכל אישה וכל זוגיות ונילית, קל וחומר להתנצלות של נשלט בפני גבירתו. ( ואני לא נוגע בנושאי כנות, כנות ואמת זה המובן מאליו שלא צריך להרחיב לגביהם ) 1. הכרה במציאות ובמה שקרה, זו ההתחלה של ההתנצלות, זה קודם כל, אל תקטין את מה שעשית, אל תזלזל במה שעשית, אל תמזער את מה שעשית ואת תגחיך את מה שעשית. הכרה במציאות והודאה במציאות הזו זה השלב הראשון. בכל התנצלות כנה ואמתית. בלי קשר לשולטת או ונילה. 2. אתה חייב חיבור רגשי למה שקרה. לא משנה אם זה הסבר רגשי כן ואמתי לסיבה שזה קרה, או לאיך שאתה מרגיש כרגע, או בכלל. לא מספיק חיבור טכני והכרה טכנית בזה שלא הורדת את הפח או ריסקת את הרכב. תהיה נוכח רגשית, נפשית, ולא רק טכנית, זה תמיד מוערך, כשאתה נוכח רגשית. 3. התנצלות. התנצלות היא לא רק אוסף מילים. היא לא רק ביטוי. התנצלות היא הבעת צער וחרטה כנה ואמתית לגבי מה שעשית. והמילים שלך צריכות לשקף את הבעת הצער והחרטה הזו, לשקף בצורה אוטנטית כנה ואמתית. כן זה יכול להיות קצת מביך עבורך. כן, זה יכול להיות קצת משפיל עבורך. כן, זה יכול להיות מקטין עבורך. תהיה גבר. תהיה בזה. תן את זה. תן לה את זה. 4. חרטה. כי התנצלות לבד לא מספיקה. אתה צריך להביע חרטה כנה ואמתית. וחרטה כנה אוטנטית ואמתית כוללת הודאה בכך שלו אתה שוב באותה סיטואציה, אתה עושה בחירות אחרות, אתה לא חוזר על הטעות שלך. אתה מקבל על עצמך שמכאן ולהבא אתה לא עושה את הטעות שעשית. זה חלק מהתנצלות. אם היום תתנצל ומחר תחזור לעשות את הדבר שעליו התנצלת, ההתנצלות חסרת ערך, גרוע מכך, היא עצמה זלזול ולעג. לכן חרטה. כנה ואמתית. רק ש.... כשאתה נשלט, שצריך להתנצל לפני השולטת שלך, הגבירה שלך, כל זה נפלא אבל ממש לא מספיק. 5. חנפנות. כן כן. לא פופולרי אבל חנפנות. חנפנות תיקח אותך רחוק, במיוחד כשהאתה צריך להתנצל על משהו שעשית ודורש תיקון משמעותי. אל תתבייש, או בעצם, תתבייש, ותתחנף, מכל הלב. וגם החנפנות כמו כל השאר צריכה להיות מחוברת רגשית, כנה, אוטנטית, מכל הלב. תקטין את עצמך. זה בריא לך. 6. ובהמשך לסעיף הקודם, תקטין את עצמך, תבטל את עצמך קצת, גם ככה היא כרגע לא חושבת טובות עליך , גם ככה כרגע אתה קטן בעיניה, תהיה שותף לזה, תקטין את עצמך ותבטל את עצמך, זה ירכך אותה ואת הרצון שלה לקבל את הסליחה שלך. 7. מחווה. תציע מחוות, כאלו שהיא אוהבת, כאלו שמשחות אותה, כאלו שמפצות אותה, לא משנה אם זו חביתה או ארוחה במסעדה, תעשה מחווה, או עדיף מחוות, לרצות אותה. פישלת, טעית, פידחת. תפצה על כך, תעשה מחווה, ושוב, אמתית, כנה, אוטנטית, ומכל הלב. 8. מחיר. אתה צריך לשלם מחיר. מילים זה נפלא ומילים זה יפה וזה טוב מאד. אבל מחיר זו רמה שונה לגמרי. אל תחכה שהיא תגבה ממך מחיר על השטויות שעשית, על הטעויות שעשית, על הפאדיחות שלך. לא. תהיה גבר, תציע לשלם מחיר, מחיר כבד, מחיר כואב, מחיר אמתי, לא רק נראות של מחיר אלא ממש באמת מחיר. לא משנה אם זה להציע לה לחטוף מכות רצח שאתה מאד סובל מהן, או שאתה מציע לה לא לגמור חודשיים, או שאתה מציע כל דבר אחר שהוא מחיר עבורך. תציע לה לשלם מחיר. תבקש לשלם מחיר. תתחנן לשלם מחיר עבור הטעויות והשטויות שלך. זה יקבע את ההתנצלות שלך בבטון. בסלע. בברזל. ואז גם יסולח לך. לגבי הAI? הוא לא היה מעורב בכתיבת המדריך הזה. תודה אבל לא תודה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Tormenta(שולטת){פרא אדם} • 6 בספט׳ 2025
מדוייק. מאד. בעיקר החל מסעיף 5.
בסעיפים 1-4 גם אני משתמשת כשאני טועה/פוגעת אבל החל מסעיף 6..... ככה בדיוק אני רוצה. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
6 בספט׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 6 בספט׳ 2025
Tormenta כתב/ה: מדוייק. מאד. בעיקר החל מסעיף 5.
בסעיפים 1-4 גם אני משתמשת כשאני טועה/פוגעת אבל החל מסעיף 6..... ככה בדיוק אני רוצה. אז יש לי שאלה אם זה בדיוק איך שאת רוצה אז למה לא לתקשר את זה איתו ולבנות את זה ככה בתוך מערכת היחסים שלכם? |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
masoul • 7 בספט׳ 2025
Tormenta כתב/ה: מדוייק. מאד. בעיקר החל מסעיף 5.
בסעיפים 1-4 גם אני משתמשת כשאני טועה/פוגעת אבל החל מסעיף 6..... ככה בדיוק אני רוצה. תודה. משמח ומרגש לדעת שכיוונתי נכון. תודה על הידיעה הזו. אולי אני צריך להרחיב ולהעמיק את זה קצת ולעשות מזה פוסט לבלוג. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
כי.....
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
Tormenta(שולטת){פרא אדם} • 7 בספט׳ 2025
Luna Oscura כתב/ה: Tormenta כתב/ה: מדוייק. מאד. בעיקר החל מסעיף 5.
בסעיפים 1-4 גם אני משתמשת כשאני טועה/פוגעת אבל החל מסעיף 6..... ככה בדיוק אני רוצה. אז יש לי שאלה אם זה בדיוק איך שאת רוצה אז למה לא לתקשר את זה איתו ולבנות את זה ככה בתוך מערכת היחסים שלכם? מדןבר בפרא אדם, ממש. ב 15 השנים שאנו יחד לא הפנים עד הסוף איך מתנצלים. אז החלטתי לפנות לחוכמת ההמונים, כי אולי, רק אולי, אם לא רק אני אסביר לו שיש דרך להתנצל, משהו מזה ייכנס למוחו המתנגד. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
Re: כי.....
לפני 4 חודשים •
7 בספט׳ 2025
קרשנדו(נשלטת) • 7 בספט׳ 2025
Tormenta כתב/ה: Luna Oscura כתב/ה: Tormenta כתב/ה: מדוייק. מאד. בעיקר החל מסעיף 5.
בסעיפים 1-4 גם אני משתמשת כשאני טועה/פוגעת אבל החל מסעיף 6..... ככה בדיוק אני רוצה. אז יש לי שאלה אם זה בדיוק איך שאת רוצה אז למה לא לתקשר את זה איתו ולבנות את זה ככה בתוך מערכת היחסים שלכם? מדןבר בפרא אדם, ממש. ב 15 השנים שאנו יחד לא הפנים עד הסוף איך מתנצלים. אז החלטתי לפנות לחוכמת ההמונים, כי אולי, רק אולי, אם לא רק אני אסביר לו שיש דרך להתנצל, משהו מזה ייכנס למוחו המתנגד. וכמובן תמיד טוב להוסיף השפלה בפומבי |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
8 בספט׳ 2025
האנשה עצמית(קינקי) • 8 בספט׳ 2025
אני אציג דעה פחות פופולרית למקרה שהפרא קורא כאן את השרשור.
לא להתנצל על מעשה ששלמים איתו. אפשר להצטער על שהצד השני מרגיש פגוע או כל תחושה לא נעימה אחרת. אם הוא לא התנצל כנראה שהוא לא רואה סיבה ברורה לכך שטעה, ואם זה המצב -- עדיפה תקשורת בריאה על פני ביטול עצמי. |
|
|
|
|
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
מלישס • 9 בספט׳ 2025
אשמח לדעת מה הייתה הטעות..חושבת שככה יהיה קל יותר לעזור
|
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
לפני 4 חודשים •
9 בספט׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 9 בספט׳ 2025
אם ההתנצלות שנתנו לי אינה מספקת (לא כי אני משחקת משחקים, אלא כי אני באמת חושבת כך), אז אני פשוט לא מקבלת אותה. וזו אינה אמירה מהשפה אל החוץ. יש לכך השלכות. לרוב אני אקח צעד לאחור ממי שלא היה בסדר איתי. כדי שאקח צעד לפנים, המינימום הוא התנצלות ראויה.
בעיני זה נכון בחיים בכלל, זו לא חוכמולוגיה בדס"מית בלבד. בקיצור, אני לא עוזרת לאף אחד להתנצל. אם זה חשוב לו, הוא ילמד בעצמו. ואם זה לא חשוב לו, אני לא רוצה לביים אותו. אני רק דואגת לעמוד על שלי. |
|
|