סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

התבלבלתם, זה ממש לא המקום (?)

ילדה של חושך
לפני 18 שנים • 25 באוג׳ 2006
ילדה של חושך • 25 באוג׳ 2006
Yosefus כתב/ה:
ילדה של חושך כתב/ה:
Yosefus כתב/ה:
קראתי בבלוג של כותבת מוכשרת קטע קצר וחזק ביותר, ובתוכו קופלה דמות גבר שמקיים יחסי מין עם בתו ואונס את השכנה.
אגרוף לסרעפת, מזעזע, מקומם.
ואז חשבתי לעצמי (כן, זה קורה לפעמים) שאני בכלל לא מבין מה זה עושה פה באתר.
האתר הזה עוסק ב- BDSM, ביחסי מין בטוחים, אחראיים, בהסכמה.
כמו שלא לגיטימי לכתוב בבלוגים של תפוז על אונס ועל יחסי מין במשפחה, כך לא לגיטימי לכתוב פה בכלוב.
ואז פתאום חשבתי שבטח יש בלוגים כאלה בתפוז והם מזעזעים באותה המדה, אבל הם שם בשם חופש הביטוי והכתיבה, ומי שמבלבל ומתבלבל זה בכלל אני.

מה אתה מבקש ממנו:
להשאיר את הפוסט או למחוק אותו?[/b]

אני מבקש לקיים דיון בנושא, ואולי להגיע להסכמה באשר למה צריכה להיות המדיניות.
במיוחד חשוב לי בכלוב הקו הזה שבין פנטזיה ומציאות - כי רובנו חולמים חלומות שאסורים עפ"י החוק אולם רק בודדים יעזו לממש. אותם אלו שיממשו יוקעו (ובשאיפה גם ישבו במעצר).
אז מותר לכתוב ? מותר הכל ?
ומה כשאת מבינה שהכותבת לא באמת "רוצה" BDSM אלא נותנת פה פורקן לטראומת אונס אמיתית שחוותה ? האם ה- BDSM הוא כלי טיפולי פתאום ?
אני מניח/מקווה שלכלובי יש כבר משנה סדורה בנושא אבל רוצה גם לקיים דיון פומבי.

יוס.

(תוספתא: ולמה שכל הנמרצים מדיונים של 24 עמודים או פוסטים של 2.4 עמודים לא יביעו עמדה גם בנושא זה ?)

יוספוס, גם אני חשבתי כמה פעמים על הנושא הזה.
אני לא רוצה להתייחס לנושא של הפיליות כי מצד אחד אני מבינה את אלה שרוצים לשתף ומצד שני קשה לקרוא את הפוסטים האלה.
אולי יהיה להם סימון מיוחד של אזהרה כמו לתמונות קשות?

אני רוצה להעלות נקודה נוספת שלא אני חשבתי עליה אלא טיצ'ר.
טיצ'ר הציע שכל פנטזיה שאינה ריאליטי ואינה SSC תתפרסם בפורום "יצירה מקורית" וכך ידעו מה ריאליטי ומה אינו ריאליטי.
החשיבות של הנקודה הזאת היא בגלל גולשים שכנראה שואבים רעיונות מפנטזיות של אחרים.
למשל אושה כתבה שהיא אוספת מכל מקום סיפורים ופנטזיות של אחרים וחושבת איך לממש אותן.
עליה, על אושה, אני לא חוששת אבל אם היא מחפשת פנטזיות של אחרים להגשמה אולי יש אחרים יותר אכסטרימים?
מביט לרגע
מביט לרגע • 25 באוג׳ 2006
ציטוט: במיוחד חשוב לי בכלוב הקו הזה שבין פנטזיה ומציאות - כי רובנו חולמים חלומות שאסורים עפ"י החוק אולם רק בודדים יעזו לממש. אותם אלו שיממשו יוקעו (ובשאיפה גם ישבו במעצר).

"חלומות הם דרך המלך אל התת מודע" (זיגמונד פרויד)
ולכן כל חלום הוא לגיטימי כל עוד הוא נשאר בגדר חלום.
האגו(במובנה הפסיכולוגי של המילה) הוא זה שאמור למנוע מאיתנו לעשות את המעשים עליהם חלמנו.
הבעייה היא ,כפי שכתבה ילדה של חושך, היא שיש אנשים אקסטרימים שעלולים גם לשאוב רעיונות מקריאה בפורומים השונים , ואצלם האגו לא לגמרי תקין.
זה עלול להביא לתוצאות הרות אסון.
לכן עם כל הפתיחות , הליברליות וחופש הביטוי , את זה לא הייתי מאפשר בפורום.
huan
huan • 25 באוג׳ 2006
רגע מה לכל הרוחות הבעיה?
היא פרסמה את זה בפורום?היא זרקה למישהו את הסיפור שלה לפרצוף?
עד כמה שהבנתי היא כתבה את הקטע המדובר בבלוג שלה....במרחב הקטן הפרטי והאישי שלה.
אני לא יודע מה המדיניות של כלובי,אבל אני באופן אישי בעד חופש ביטוי מוחלט בכל הקשור לבלוג ולא לי ולא לאף אחד אחר לא אמרוה להיות הזכות להחליט מה ראוי שיהיה שם ומה לא,במיוחד כאשר מדובר בפנטזיות ושאינם מסכנות איש.
מצידי שאותה כותבת מוכשר תכתוב פנטזיות הכל מזואופליה ועד קניבליזם טקסי,מי שאוהב אז שיקרא ויהנה,מי שלא אז שלא יכנס.
מדובר עוד הפעם לא במקום פומבי כמו פורום,לא בבמה ציבורית אלה במקום אישי ופרטי.
בניגוד לפורומים הממוקדים אשר הפוסטים המפורסמים שם צריכים להיות בעלי נגיעה כל שהיא בנושא הפורום,בבלוג כל אחד יכול לכתוב כל דבר וללא הגבלה...אני למשל כותב על פילוסופיה ואקטואליה אשר הקשר בינם ובין בדסמ הוא אפסי,אחר כותב על איך עבר יומו והשלישי יפרסם שירים ואני לא חושב שהדברים האלה מפריעים פחות ל"מהות הבדסמית של הכלובהמוקדש אך ורק לבדסמ" מאשר סיפור פנטזיה על גילוי עריות.
כשמדובר בסיפור הנראה אמיתי כמו המקרה של הבחור שמהבלוג שלו נראה כאילו הוא הולך להתאבד אז בהחלט יש מקום לפעולה אך לא כאשר מדובר בפנטזיה טהורה כי לפחות לדעתי כל פנטזיה לא משנה עד כמה חולנית ודפוקה היא תהיה היתה ותישאר לגיטימית כל עוד היא אינה עוברת מתאוריה לפרקטיקה.
כך שאני ממש לא מבין למה להתנפל על אנשים כשאר כל מה שהם עושים זה לחלום בפומבי.
huan
huan • 25 באוג׳ 2006
ובאשר לאנשים אקסטרימים אשר פנטזיות של אחרים יכולים לתת להם רעיונות דפוקים וחולניים....כל מה שיש לי לומר שעם הם מספיק דפוקים וחולניים בכדי לשאוב רעיונות משם הם ישאבו רעיונות חולניים ודפוקים גם מסרט תעודה על האנקוויזציה בערוץ ההיסטוריה או מהחדשות.
אנשים לא צריכים סיפורי פנטזיה של אחרים בכדי לקבל רעיונות חולים ודפוקים הם יכולים לחשוב על כמה לא פחות טוןבים בעצמם.
זאלופון​(שולט)
לפני 18 שנים • 26 באוג׳ 2006
זאלופון​(שולט) • 26 באוג׳ 2006
אני בדעה של פייה בדיוק (די כרגיל), אבל עם קושיה: איפה נגמר הבדסמ? מתי אפשר לומר "זה לא בדסמ ואין סיבה שזה יהיה באתר בדסמ"? האם זה קורה ברגע שמשתלבת שם סטיה אחרת (נניח סיפור על אב שמבצע סשנים בבתו, מה שמערב גילוי עריות ואולי גם פדופיליה)? אם כן, האם בתיחום הבדסמ יש חשיבות לסוג הסטיה, למידת מקובלותה החברתית, לעובדה שאין בשמה "פיליה" או ליחס החוק אליה (נדמה לי שלרובנו לא תהיה התנגדות, לדוגמה, לסיפור המערב סטיה של משיכה לנשים גבוהות בצורה יוצאת דופן יחד עם בדסמ ורובנו לא נגיד שזה חורג מתחום הבדסמ)?
ילדה של חושך
ילדה של חושך • 26 באוג׳ 2006
חואן, כמעט וכתבתי שלא טרחת לקרוא את כל השרשור אחרת היית יודע ששאלתי את יוספוס אם מדברים על הבלוג ומי שכתב את הפוסט והוא ענה שלא!
הוא נזכר בבעיה כשקרא את הבלוג ורוצה לדבר באופן כללי!
לא מתנפלים על אף אחד אישית.!
huan כתב/ה:
רגע מה לכל הרוחות הבעיה?
כך שאני ממש לא מבין למה להתנפל על אנשים כשאר כל מה שהם עושים זה לחלום בפומבי.

Yosefus כתב/ה:

[quote"="ילדה של חושך"]
Yosefus כתב/ה:

אתה מבקש שהכלוב ימחוק פוסטים כאלה?
לא ימחוק פוסטים כאלה?
ירשה לפרסם פנטזיות כאלה בפורומים?
לא ירשה לפרסם פנטזיות כאלה בפורומים?

אני מנחשת שכלובי לא ראה את הבלוג אבל מה אתה מבקש ממנו:
להשאיר את הפוסט או למחוק אותו?[/b]

אני מבקש לקיים דיון בנושא, ואולי להגיע להסכמה באשר למה צריכה להיות המדיניות.
במיוחד חשוב לי בכלוב הקו הזה שבין פנטזיה ומציאות - כי רובנו חולמים חלומות שאסורים עפ"י החוק אולם רק בודדים יעזו לממש. אותם אלו שיממשו יוקעו (ובשאיפה גם ישבו במעצר).
ומה כשאת מבינה שהכותבת לא באמת "רוצה" BDSM אלא נותנת פה פורקן לטראומת אונס אמיתית שחוותה ? האם ה- BDSM הוא כלי טיפולי פתאום ?
אני מניח/מקווה שלכלובי יש כבר משנה סדורה בנושא אבל רוצה גם לקיים דיון פומבי.

יוס.

(תוספתא: ולמה שכל הנמרצים מדיונים של 24 עמודים או פוסטים של 2.4 עמודים לא יביעו עמדה גם בנושא זה ?
)

אני חושבת שולא מדברים אישית על אף אחד ואם היו מדברים אישית על אישה שכתבה פוסט על גילוי עריות הייתי קודם רוצה לקרוא על מה מדברים ואח"כ כנראה הייתי כותבת חיבוקי ושואלת יותר!
אני דיברתי באופן כללי על פנטזיות שמתפרסמות בפורומים.
אני העלאתי נקודה אחרת כי יוספוס ביקש לדבר על מדיניות.
חזרתי על הצעתו של טיצ'ר שבפורומים יהיו פוסטים שמתארים או מקרים אמיתיים או מקרים שהיו יכולים להיות אמיתיים ויכולים לבצע אותם במציאות כדי שאנשים ידעו להגיב ואנשים אחרים לא יחשבו שצריך לנסות.
העובדה שאנשים לומדים מפנטזיות של אחרים והבעיה יכולה להיות לא במקרים כמו נקרופיליה וזואופיליה וגילוי עריות אלא במקרים אחרים.

למשל: כולם מדברים על מתיחת גבולות ואני יודעת שנשלטים בעצמם מבקשים למתוח גבולות אבל מתי מותר ומתי אסור ואיך עושים את זה?
אתה בעצמך כתבת כמה פעמים שזאת פנטזיה כי לא היה לך נוח להבין שמדובר במקרה אמיתי במקרה של מתיחת הגבולות.
פותחת הפוסט כתבה בבלוג שהמקרה אמיתי וכתבה פרק ב' שהוכיח שהיתה הסכמה לפריצת הגבול.
במקרה ההוא הוא רצה שהיא תפרוץ את הגבול אבל אתה יכול לפתור הכל ב"פנטזיה" .
על פנטזיה יכולים לומר רק:"תודה ששיתפת".

לא אמרתי שאני חושבת שלא צריך לפרסם פנטזיות.
בבלוג אני חושבת שזה כמעט כמו המקום הפרטי של הכותב, למרות שהכל אירוח של כלובי.
אני קיבלתי את ההצעה של יוספוס לדון בכל באופן כללי.
חואן, אם אתה רוצה לדון בפוסט ההוא:
כן למחוק, לא למחוק, אני לא הייתי כותבת.
לא ראיתי ולא קראתי.
אני חושבת שבמקרה של אישה שכותבת פנטזית גילוי עריות לא הייתי יודעת מה לכתוב.
ואני יותר בדעה לתת לה לפרוק ולהציע לה חיבוקי ולנסות להבין מדוע יש לה פנטזיות גילוי עריות מאשר למחוק.
אני דיברתי על נושא קשור ונוסף.
הנושא של פנטזיות שאם יעבירו אותן למציאות הן מסוכנות.
לפני ששוב לא יבינו המקרה האמיתי של שבירת הגבולות היה לא מסוכן והנשלט הסכים.
ילדה של חושך

תיקון טעות הקלדה העליתי ולא מה שכתוב.

לא יכולתי לקבל מה שחואן כתב שהתנפלנו על אישה ששיתפה בפנטזיה על גילוי עריות ויש טעות הקלדה שלא שמתי לב אליה.
העליתי נקודה אחרת של דיון כללי, כמו שיוספוס ביקש, והמקום שבו כותבים פנטזיות ולא טעות ההקלדה ההיא שכתובה..
Jake​(שולט)
Jake​(שולט) • 26 באוג׳ 2006
אני מסכים עם הצעתו של טיצ'ר כפי שהועלתה ע"י ילדה של חושך.

אין סיבה למנוע מאדם לפרסם את יצירותיו כל עוד אלו נושאים תג זיהוי ברור של "יצירה" או "פנטזיה" - ועל כן יש מקום לפורום יצירה מקורית .

במידה ומישהו מבקש לפרסם סיפור בפורום, מן הראוי שהסיפור יהיה בנושא הפורום.
Queencie​(שולטת)
Queencie​(שולטת) • 26 באוג׳ 2006
לדעתי אין מקום לצנזורה בבלוגים למעט מקרי אאוטינג או פגיעה אישית בגולש אחר.
בדיוק שם זה המקום שבו אדם יכול להעלות על הכתב את אותן פנטזיות חשוכות ולא לצפות להיות נתון לביקורת על אי הלגיטימיות שלהן. נכון שיש מקום לכל תגובה של כל קורא, אבל מצד שני יש שם לכותב הבלוג את האפשרות לסנן ולמחוק תגובות, מה שמאפשר לו לצנזר את המגיבים.

בפוסטים בפורום אני נוטה להסכים עם הצורך בסימון ברור יותר ש בין פנטזיה למציאות, למרות שאני חייבת לומר שאי הידיעה מוסיפה להנאה, בעוד שהידיעה שהמדובר בפנטזיה גורעת ממנה - בדיוק כמו שסרט או סיפור שברור שהוא חלום יהיה אטרקטיבי פחות מאשר זה שמבוסס על סיפור אמיתי.
כתבתי 'מבוסס על סיפור אמיתי' - ולא תיעוד מלא. כך לדעתי יהיו מרבית הסיפורים המתפרסמים. וככאלה - האם העובדה שלתוך הסיפור האמיתי שולבו אלמנטים דמיוניים הופך אותם לסיפור פנטזיה?
אני מניחה שהכוונה היא שכן - לא למען הנהנים מסיפור טוב אשר יודעים לעשות לעצמם את ההבחנה בין רע, לא חוקי, מזיק, מטורף וכד' ובין טוב אמיתי ונקי... אלא למען ה"שוטים", אלה שצריכים שמישהו יאכילם בכפית וילחש על אזנם "אל תדאג/י זה רק סיפור"...

צר לי אם נשמעתי צינית, או אם פגעתי במישהו, אבל זה מגוחך בעיניי.
אני מסכימה עם חואן כשהוא אומר שאדם חולני ימצא את הדרך למידע החולני - וקיומם של פוסטים כאלה לא "יעורר" בו פנטזיות שאחרת לא היו מתעוררות.
כל אדם אחר, שיש בבסיס חינוכו ואופיו אמות מוסר של טוב ורע, חוקי ולא חוקי, יודע להעביר את הקו, בין אם המדובר בסיפור פנטזיה ובין אם בסיפור אמיתי.
ילדה של חושך
Queencie כתב/ה:
לדעתי אין מקום לצנזורה בבלוגים למעט מקרי אאוטינג או פגיעה אישית בגולש אחר.
בדיוק שם זה המקום שבו אדם יכול להעלות על הכתב את אותן פנטזיות חשוכות ולא לצפות להיות נתון לביקורת על אי הלגיטימיות שלהן. נכון שיש מקום לכל תגובה של כל קורא, אבל מצד שני יש שם לכותב הבלוג את האפשרות לסנן ולמחוק תגובות, מה שמאפשר לו לצנזר את המגיבים.

בפוסטים בפורום אני נוטה להסכים עם הצורך בסימון ברור יותר ש בין פנטזיה למציאות, למרות שאני חייבת לומר שאי הידיעה מוסיפה להנאה, בעוד שהידיעה שהמדובר בפנטזיה גורעת ממנה - בדיוק כמו שסרט או סיפור שברור שהוא חלום יהיה אטרקטיבי פחות מאשר זה שמבוסס על סיפור אמיתי.
כתבתי 'מבוסס על סיפור אמיתי' - ולא תיעוד מלא. כך לדעתי יהיו מרבית הסיפורים המתפרסמים. וככאלה - האם העובדה שלתוך הסיפור האמיתי שולבו אלמנטים דמיוניים הופך אותם לסיפור פנטזיה?
אני מניחה שהכוונה היא שכן - לא למען הנהנים מסיפור טוב אשר יודעים לעשות לעצמם את ההבחנה בין רע, לא חוקי, מזיק, מטורף וכד' ובין טוב אמיתי ונקי... אלא למען ה"שוטים", אלה שצריכים שמישהו יאכילם בכפית וילחש על אזנם "אל תדאג/י זה רק סיפור"...
.

אני חושבת שסיפור שמבוסס על סיפור אמיתי עם כמה אלמנטים דמיוניים, שלא משנים מהותית את העלילה, עדיין יכול להחשב סיפור אמיתי.
בסיפור אמיתי לגמרי אפשר לכתוב הכל, גם דברים שלא היו SSC.
אנחנו יכולים להתייחס ולהגיב כי זאת היתה המציאות.
בסיפור שמתבסס על סיפור אמיתי אני חושבת שמותר להוסיף ולשנות כמה דברים בתנאי שהסיפור יכול היה להיות במציאות והשינוי לא מהותי.
כאשר כותבים תגובות למקרים אמיתיים יכולים לפתוח דיון מעבר ל:"תודה ששיתפת. אהבתי."

בכל הסרטים העלילתיים, שמתבססים על סיפורים אמיתיים, משנים את הדיאלוג ולפעמים מאחדים כמה סצנות.
אני חושבת שהכוונה היא לא להעברה מדויקת של המציאות, אלא להעברה ספרותית.
יודעים מתי האלמנטים הדמיוניים הם קישוטים ספרותיים ומתי הסיפור הופך לפנטזיה.

icon_cool.gif בהקשר הזה פתחתי פנטזיה בהמשכים שהמטרה שלה שכל אחד יוסיף פרק בפורום "יצירה מקורית" וכבר התחילו לקחת אותה לכיוונים יצירתיים. (מותר פרסומת?) כולם מוזמנים. icon_smile.gif

כמו שכולם כתבו הבלוגים הם המקומות הפרטיים של החברים וצריך להתערב רק במקרים מיוחדים.